Ajatuksia kesään päin & muuta kaikkea höpinää



Huomatkaa hauska oranssi vanha täkki keskellä ! Hankin sen Onnipuodin Inkalta sopuhintaan. Täkki on vähän luru ja täytteet hieman miten sattuu, muttei haittaa. Se on nimittäin ulkokäyttöön! Mietin laittavani sen puutarhapenkille istuintyynyksi. Tai vaan rennosti heitettynä penkin yli. Haaveilen istuvani miettimässä elämääni (ah, kuinka runollista!) ulkona hämärtyvässä kesäillassa kääriytyneenä täkkiin.

Voisi sanoa että keräilen noita vanhoja täkkejä. Niitä on hauska pinota värikkäiksi yhdistelmiksi ympäri asuntoa. Talvi oli niin kylmä (huomaa mennyt aikamuoto, toivon jo talven taittuneen!) ja meillä sisälläkin hytistiin, täkit olivat iltaisin ahkerassa käytössä.

On aika ihanaa suunnitella myös ulkojuttuja. Istutuspöytää, puutarhakalusteita (yhdet rottinkiset tuolit meillä jo on jemmassa, mutta ne pitäisi vaan sutkia maalilla) -kaikkea kivaa!
Suurta pöytää, jonka ympärille mahtuu monen monta ystävää istumaan iltaa. En malta odottaa.

Kesällä vietetään myös suuret juhlat. Verneri täyttää 10. Pihajuhlaa aina toivotaan. Ja nyt kelpaa, omalla pihalla.

Tykkään myös leikkiä ajatuksella joka pian on totta (en voi uskoa sitä!). Tilaa kahdessa kerroksessa. WOW!
Saan kuin saankin pian lukea nojatuolissa kirjaa rauhassa, ehkä kuuntelen radion puheohjelmia. Mies eikä poika katsele samassa tilassa televisiota! Minä kun en oikeastaan välitä koko kapineesta ollenkaan. Lukisin nykyään vain kirjoja. Telkusta tulee vain muutama ohjelma viikossa jonka katson. Voisi kaivaa levytkin esiin, kun ei tule musiikkiakaan kuunneltua sitten yhtään tällä hetkellä. Ah, sitä tulevaa rauhaa! Keittelisin siihen kaakaon tai teen ja istuisin nojatuolissa pohdiskelemassa elämääni. Tai heittäytyisin sohvalle. No taas se tuli ! Mikä tarve minulla on jälleen pohdiskella elämääni ?

Mukavaa alkanutta uutta viikkoa! Tavatkaa ystäviä kun ystävänpäiväkin on jo ovella! Minä aion tällä viikolla ehtiä tapaamaan kolmea ystävää. Huomenna, keskiviikkona ja lauantaina :) :)
Väliin jää muutama päivä toipumiselle tapaamisista.

21 comments

  1. Olet haaveilijatyyppiä ;) Kovin kaunis teksti.

    Pihajuhlia odotelleen =) =)

    ReplyDelete
  2. Ihanat täkit, yöhaaveilijoille!

    ReplyDelete
  3. Kahdessa kerroksessa on ykkösjuttu asua. Meilläkin se on ihan ehdotonta. En luopuisi tästä vaihtoehdosta tällähetkellä. Vanhemmilla pojilla on suht iso ikäero kuopukseen, joten kaverit vaihtelevat laidasta laitaan. Mukana myös jo vanhimman tyttöystävä. Kaikille löytyy omaa tilaa, kun sitä kaipaa. Ja oma piha on ykkösjuttu myös. Varsinkin kesällä. ;)

    ReplyDelete
  4. Huokaus! Ihanalta kuulostaa ja varsinkin ajatus puutarhajuhlista!!!! Vajaa vuosi sitten muistan postauksesi, kun olit niin allapäin ja surullinen, kun teidän unelmasta ei millään näytä tulevan totta. Eipä aikaakaan niin... ; ) Ihan uskomatonta, OIKEASTI, että ne unelmat voivat toteutua, joskus vähän ajan kanssa, mutta kuitenkin.
    Tuo kahden kerroksen asuminen on minullakin eräällä tavalla haaveena ( tai sitten L-mallinen talo) ja oma rauha, kun pojat kasvavat ja kaverit valtaavat poikien valtakuntaa. Voi kun joku kertoisi, että kyllä se unelma toteutuu, niin olisi helpompaa se odotusaika!

    Sulla on myös niin ihanan ymmärtäväinen ja inhimillinen suhtautuminen poikiin ja on mukava lukea sellaista.

    Kevät on kohta jo korvilla ja kohta myös teillä se suuri päivä edessä, että pääsette vihdoinkin sinne omaan ihanaan uuteen kotiinne. Kaikki meni nappiin!!!!!

    Minna

    ReplyDelete
  5. Mahtavat täkit, niin kauniita ja tuntuvat varmasti taivaallisen pehmeiltä.

    ReplyDelete
  6. Suloiset täkit ja suloisia haaveita.Tai suunnittelua oikeastaan,nuohan käy toteen,senkin onnellinen :)

    ReplyDelete
  7. Voi, tuo on myös minun unelmani - ihanat puutarhajuhlat :) Omenapuiden alla pöytä täynnä herkkuja, muutama lyhty oksalla ja piha täynnä vilskettä ja vilinää :)

    Ihana, että teidän perheen unelma toteutuu ja vielä niin, että lapsilla ympäristö pysyy suht samana!

    Odotan malttamattomana kuvia uudesta kodistanne!

    Hauskaa viikkoa,
    Anski

    ReplyDelete
  8. Krista
    Joo, myönnetään ! Ja tervetuloa sitten ihan varmasti pihajuhliin !!!

    Nalle
    :) Kiitos!

    Ira
    Ooh, kuulostaa aika ihanalta. Mulla on siis tiedossa jotain mahtavaa todellakin tässä odotella ...

    Minna
    Älä muuta sano! Huh on tässä aikamoinen myllerrys menossa mielessä. Kutkuttavaa mut sitten toisaalta, voitko kuvitella, aika haikeaa. Tässäkö tämä nyt oli ? Nytkö se löytyi? Häh ??! Oho ...

    Piupau
    :) Kiitos ! Yritän aina keräillä täkkejä jos jossain näen jonkun ihanan. Mielummin aina vintagea kuin uusia. Näissäkin pidän kuluneista ja vanhoista -outo ! ? :D

    Rimpsukaisa
    :) Hih!

    Anski
    Voi kuule ! Voi kuule ! Kuinka kauan minäkin olen tästä unta nähnyt :)
    Ja pettynyt ja itkenyt ja haaveillut ... yms yms. :)
    Kuvia tulee kyllä sitten joskus.

    ReplyDelete
  9. Ihania suunnitelmia, elätte jännää aikaa.. :-)

    ReplyDelete
  10. Tolkuttoman kauniita täkkejä, varsinkin tuo oranssi!!

    ReplyDelete
  11. Aivan upea täkkikokoelma sulla! Ihan ottasin itselleni kaikki välittömästi;)

    Luin nyt vasta tuosta teidän tulevan talon keittiöstä. Musta se oli ihanan vihreä. Muistan sen selvästi niistä kuvista:) Nuo vihreät jutut käy sinne hienosti. Koita vielä hetki malttaa odottaa;)

    ReplyDelete
  12. Missä uhmis-Lotta on kun sä istut rauhassa nojatuolissa?

    ReplyDelete
  13. Ihania nuo täkkisi!!! Saanhan mäkin kutsun niihin puutarhakemuihin??? :)

    ReplyDelete
  14. Ihanasti latailet itseäsi jo kesään!! Mä en saa samaa fiilistä sitten millään, en ilveelläkään. Lunta on "muniin asti" ja just nyt tuntuu siltä, että tulppaanit todellakin kukkii vasta juhannuksena ja juhannusruusut syksyllä, kun koulu alkaa. Ja sitä lunta tulee taas vaan lisää. Riittäis jo mulle :D

    ReplyDelete
  15. Meilläkin on kaksi kerrosta, tokassa kerroksessa vain lasten makuuhuoneet joten kun lapset menee nukkumaan, alakerta on aikuisten. Ihanaa.

    ReplyDelete
  16. Kuulostaa ihanalta!
    Oma piha on ukomatos juttu. Tosin meitä maalaisia aina huvitaa esimerkiksi helsingin Tapanilassa asuvien sukulaisten tontit. Samalla kavoituksella olisi meidänkin pihassa vielä 4-5 taloa lisää. :)
    Itse haaveilen pienestä villiintyneestä "salaisestapuutarhasta". Ei leikattavaa nurmikkoa vaan maahumalan peittämä maa, köynnösruusut, pienet polut ja natisevat veräjät....Eli ehkä olisin just niitä pienen tontin tyttöjä! :)

    Täkit on ihania! Kunpa vain jo kylmät menisivät.
    Mukavaa ystävä viikkoa!

    ReplyDelete
  17. Mannukka
    :) kiitos kommentistasi ! Kyllä, tosi jännää.

    Mari
    Onhan se kaunis mutta -no joo, tottumiskymysys :)
    Jännää muuten että olit katsonut samaa asuntoa ja se on jäänyt sulle näin hyvin mieleen !!! :)

    Matroskin
    Mietin samaa kun luin ajatuksella tekstini läpi. Toivottavasti nukkumassa jo yöunia :D ;)
    Meillä muuten äiti-sana kokee inflaatiota täällä. Voi kun vois olla hetken jossain missä ei kuuluisi koko aikaa "äiti, äiti, äiti, äiti" "saanko mehua, anna keksiä, saanko mennä, saanko tulla, saanko pelata, äiti missä sä oot, äiti minne sä meet ... " HUOH! :)

    nanna
    Joo, lunta tulee taas :S Perrrskuta !

    Merja
    Aaaah, tota odotellessa !

    Emilia
    Vanhat puutarhat ovat jotain. Unelmasi kuulostaa tavoittelemisen arvoiselta. Meillä pihassa vanhoja marjapensaita, omppupuu (iso) ja sireenejä :)
    Ihanaaaaaaaaaaaa ...

    -A-
    Unohdin sut melkein välistä ! No tottahan toki :) :) Kamuseni :)

    ReplyDelete
  18. Hahaa, meillä 2 tyyppiä hokee tauotta äiti sitä, äiti tätä. Vessasta huudellaan: "Äitiä kutsutaan!" No kiitti vaan.

    ReplyDelete
  19. Tosin henkisellä ruoskinnalla olen saanut karsittua sitä, että sakset on metrin päässä ja tyypit kiljuu äitiä, kun eivät voi siirtää pyllyään.

    ReplyDelete
  20. Voi ei ihanaa ;-) Näen sut sieluni silmin!!! Haluatko tietää mikä on hassua... Itse en voi jostain syystä sietää vanhoja täkkejä. Ei siksi, etteivät ne olisi ihanan näköisiä jne. MUTTA MUTTA minä olen jotenkin sellainen ylihajuherkkä. En kestä mökkihajuakaan yhtään tekstiileissä. Miten noi vanhat täkit saadaan puhtaaksi? Mitä niiden sisälmys on? Tätä olen aina pohtinut ,kun ihmiset ovat ihan innoissaan vanhoista täkeistä :-) Itse "keräilen" Greengaten uusia täkkejä, jotka ovat vallan mainioita myös käytössä. Voi pistää pesuun ja sieltä kuivuriin ja ovat vain parempia. Mutta kerrohan miten mut sais vanhojen täkkien faniksi!!? :-)

    Kiitti vielä aamuisesta tekstarista!!!

    terkkusin Hannis

    ReplyDelete
  21. Hannis
    Joissain täkeissä on vanusisus toisissa on ihan ehtoja höyheniä :D :D
    Itse olen hankkinut täkkejäni lähinnä sisustuspuodeista jotka myyvät myös vintagea. Melkein kaikki täkkini ovat itseasiassa Englannista.
    Ja kun olen ne ostanut, ne ovat aina olleet pesetettyjä.

    Mulla on kanssa muutama Greengatenkin täkki. Punaisesta valkopilkullisesta haalistui värit ihan kauheesti kun pesin sen ja pesin ohjeen mukaan ... :(

    ReplyDelete