Ompuista piirakkaa ja muuta höpinää


Oletteko kokeilleet ikinä näitä valmispusseja, kakku- ja muffinssimixejä ? Korissa on pussi sesonkimakua, omenakaneli. No en minäkään ole noita tehnyt, mutta nytpä ajattelin kokeilla ! Ihan mielenkiinnosta. Jos vaikka oiskin parempaa kun minun tekemäni omenapiirakka.

Omenoita on ja piisaa. Eilen tein elonkorjuupannukakun , nimesin sen noin. Eli tein pannarin, ja lohkoin omenoita päälle ja heitin siihen vielä sokeria ja kanelia hieman, ettei ois happamaa.
Oli hyvää ! Eipä tässä muuta tekemistä olekaan kun pyykkäys, lastenhoito ja syöminen.

Ajatella. Sairastuin keskiviikkona -en tällä viikolla, vaan edellisellä. Puolitoista viikkoa sitten. Nyt alkaa elämä voittaa. Viikonloppu on tuntunut ihan julmetun pitkältä ja mahdottoman pitkäveteiseltä. Hohhoijaa. Viikonloput yleensä menevät ihan liian nopeaan ja hauskasti. Kyllä taas saan kiittää sitä, että olen perusterve. En sairastele monesti vuodessa. Huh, ei ole ollut kivaa. Tältäkö tuntuu heistä, joiden kalenteri on aina tyhjä eikä harrastuksia ole. Piiiiiitkäääää piimää.

Keho huutaa liikkeelle muttei vielä ihan uskaltaisi. Himoan liikkumaan! Juoksemaan, jumppaan, uimaan ... hitsi että on ollut tympeää. Olin perjantaina töissä bussilla -pyörä jäi suosiolla kotiin. Muutama päivä vielä antibioottikuuria jäljellä. Pakko piipahtaa ulkona illansuussa, vaikka sauvakävelyllä. Mökkihöperöksihän tässä muuttuu ja pian jo alkaa näyttääkin siltä. Turvottaa, ääh. Minulla kun ei ole sitä ongelmaa, että kipeänä ei ruoka maistuisi. Vaikken maista mitään makuja, syön silti. Ihan vaan silkaksi ajanvietteeksi.

Lotta kävi tänäänkin lääkärillä, viikonloppu oli aika itkuinen ja yöt tosi repaleisia. Korvatulehdushan silläkin oli. En vielä tiedä, kumpi meistä on huomenna kotona. Toivon, etten se olisi minä. Empä muista, koska olisi ollut näin kivaa mennä ja hinku olla töissä.

Onko muuten jollakulla jakaa omenareseptejä ? Sillä kuten sanoin, niitä kyllä piisaa. Meinasin myös, että veisi osan mehuasemalle. Mutta nyt loppuu tämä päämäärätön hölmö löpötys. Ensi viikkoon tyypit!

13 comments

  1. Syöminen on kyllä loistavaa ajanvietettä sairaana! Joskus sitä tuntee tosin itsensä vähän typeräksi kun tulee vedettyä voileipää kaikilla höysteillä, vaikka ei oikeasti maista m i t ä ä n.

    Pikaisia paranemisia Lotalle!

    ReplyDelete
  2. Mä olen joskus Onnin kanssa tehnyt noista valmis pusseista muffinsseja.Ihan hyviä tuli.
    Me ollaan kans koko porukka oltu flunssassa.Perjantaina Sulo kävi lääkärissä ja sillä todettiin kans korvatulehdus.Tää on niin ärsyttävää kun kestää niin kauan.
    Mahtavaa muuten että tulee lehti juttu teiltä.Ostan aina välillä Kotivinkin se on ihan kiva lehti.Toivottavasti parannutte pian!

    ReplyDelete
  3. Tääl on yks nuhanenä - mä! Emppu oli jo viikon kipeenä, mutta nyt terve. Julsku toistaiseksi ok.
    Ja ruoka ja herkut kyllä maistuu mullekin, aina!

    Mä en siis koskaan ollut kipee, ennen ku sain lapset. Nyt muhun tarttuu kaikki pöpöt. Ärsyttävää.

    Parannellaan ;)

    ReplyDelete
  4. Olen kokeillut tuota muffinssimix-pussia mökillä, aika kätevä että ei tarvitse raahata kaikkia jauhoja kaappeihin kostumaan. Makukin oli ihan hyvä, ehkä hivenen liian makea minun suuhuni, mutta kaikki jotka maistoivat tykkäsivät. Koittakaahan parantua!

    ReplyDelete
  5. Täällä myös samanlaisia fiiliksiä sairastelusta. Liikkeelle pitäis päästä. Milloinkahan uskaltaa juoksulenkille...

    Omenoista meillä tehdään pääosin omenasosetta, joka pakastetaan rasioissa. Ei tarvi desinfioida lasipurkkeja ja menee talvella puuron ja viilin kanssa. Omenapaistos on myös tosi namia vaniljakastikkeen kanssa. Molempiin löydät tarkempaa ohjetta googlettamalla.

    Tsemppiä sinne sairastuvalle! Kyllä tämä tästä...

    ReplyDelete
  6. Täältähän tulee pullan tuoksu jo tänne asti ;)))

    Keitä omenahilloa - sikahelppoa!

    Poista siemenkodat ja punnitse siemenkodattomia omppuja pari kiloa. Sitten keität ne pehmeiksi, kaadat lähes kaiken veden pois ja suhautat sauvasekoittimella soseeksi.
    Heität sekaan pari rkl kanelia, jos haluat ja kilon paketin hillosokeria. Tuota seosta keittelet vielä 10 minuuttia ja sitten purkkeihin.
    Itse lisään sekaan aina 4 banaania.
    Ohje löytyy myös hillosokeripaketista.

    Ton banaaniversion kehittelin, kun multa puuttui vähän omppuja ja siitä tuli aika hyvää.

    ReplyDelete
  7. Mä en muuten koskaan keitä tai desinfioi lasipurkkeja. Pesen ihan koneessa kuumalla ohjelmalla.

    ReplyDelete
  8. Anna
    Lotta kiittää ja onkin jo huomattavasti paremmassa kunnossa kuin aamulla :) Ihanaa!

    Sannu
    Joo, tuli hyviä muffinsseja täälläkin! Tykkäsin kovasti :)
    Voi Sulo !

    -A-
    Nuha voi kääk! Mulla jo onneksi alkaa helpottaa tämä kaikki kaameus, plääh.
    :)
    Lapsosille terveisiä !

    emilia-
    Itseasiassa en tullut edes ajatelleeksi mökkeilyä ja näitä valmismixejä ! Siihenhän nämä on kaikista parhaimpia :)
    Ja tuli oikein hyviä. Minusta oikein hyvän makeita mutta olenkin perso makealle ;D
    Heitin vielä omenalohkoja muffinssien päälle ennen kuin lykkäsin uuniin. Antoi kivasti sitä happamuutta siihen.

    Nonna
    Mä jo tässä hekumoin että huomenna menisin pyörällä töihin ja illalla jumppaan :S
    Ei vaan malta olla. Ja nyt kun alkaa jo tuntuu siltä että jaksaisin. Ja NIIN paljon tahtoisin ainakin.
    Mä kävin kesälomalla juoksemassa iltaisin aina kun pystyin ja olipa ihanaa! Syksyllä on se oma fiiliksensä juosta tuolla poluilla. Voi että kun alkaa tehdä mieli lenkille.
    Nonna, kiitos ohjeista!

    nanna
    Olen tehnyt muutamana vuonna hilloa juuri noin. Mulla vaan oli päässy homehtumaan mistä johtui ??
    Mielestäni mullakin puhtaat purkit ?!
    Mutta yrittänyttä ei laiteta! Täytyykin taas tehdä hilloa purkkeihin.

    ReplyDelete
  9. Kiva kuulla, että elämä alkaa taas voittamaan. Itselläni flunssasta toipuminen otti takapakkia, nyt kaamea nuha vuorostaan... Plaah! Miun blogiin näpyttelin yhden reseptin, käypä nappaamassa!! :D

    ReplyDelete
  10. Kiva kuulla, että tauti hellittää. Tosi sitkeää on ollut päätellen ihmisten puheista. Flunssa on kaatanut sekä aikuisia että lapsia. Meilläkin pojat ovat sairastaneet päivän parin räkätaudin, mutta aika pienellä ovat päässeet. Pysyisivät nyt terveinä, kun leirikoulut ovat ihan just tulossa!

    Olen saanut ystävältä herkullisen ja helpon omenapaistos-reseptin. Hän on saanut ohjeen asuessaan pari vuotta Tukholmassa. Näin se menee:

    6-7 omenaa viipaleina
    2 dl vehnäjauhoja
    1 dl sokeria
    1 tl leivinjauhetta
    75 g margariinia sulatettuna

    Viipaloi ompot ja lado ne voideltuun vuokaan. Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe ja margariinisula keskenään murumaiseksi ja ripottele omenalohkojen päälle. Paista 225 asteessa noin vartti. Tarjoile lämmin paistos vaniljajäätelön kera.

    Itse olen säveltänyt ohjetta niin, että ripottelen omenoille kanelia ja pursotan hieman juoksevaa hunajaa. Sitten vasta ripottelen muruseoksen.

    - Kristiina -

    ReplyDelete
  11. Kerran olen minäkin valmispussista muffinseja tehnyt. Olisikohan ollut viime ystävänpäivän tienoilla kun pusseja jaettiin lähi siwassa jokaiselle asiakkaalle. Ihan makoisia olivat. :) Pitkittynyt sairastelu on kyllä mälsää.

    ReplyDelete
  12. Enpäs ole noista pussukoista leiponut, mutta tosiaankin voisin kokeilla:) Syöminen on niin mukavaa. Nyt vaan on lapsille maistunu vähän kehnosti, kun meilläkin sairastellaan... Inhottavaa. Mullakin on nyt hirveä nuha:/

    Oi kun oon kateellinen teidän omenapuista;) Haluisin kans monta, mutta täällä ei ole kuin yksi vaivainen puu. Sekin kauhean ryteikön keskellä. Mukavaa maanantaita sinne!

    ReplyDelete
  13. Me vietiin tänään mehustettavaksi... olen tehnyt jo liikaakin omenasosetta..

    ReplyDelete