Sunday, May 24, 2015

Valmis lastenhuone
Tässä pikkuinen lastenhuone tekee muodonmuutosta! Tapetoimme huoneen kokonaan, lukuunottamatta  hormia. Täällä lastenhuoneessa on ihanaa päästää luovuus ja hauskuus valloilleen ja leikkiä sisustamisella. Kuitenkin - jossain vaiheessa tämäkin huone tulee jälleen näyttämään aivan erilaiselta. Lapset eivät pysy lapsina aina, harmillista kyllä!

Tämä Hibou Home:n portraits on non- woven tapetti, joka on todella helppo laittaa seinään tapettiliimalla. Ei tarvitse lainkaan vettymisaikaa. Levitin liiman seinään telalla. Poikkasin rullasta aina tapettiveitsellä suoraan asennusvaiheessa, en irroittanut nyt listoja laisinkaan ja jälki on silti todella siistiä. Pyyhin seinät pölystä ennen asennusta.
Täällä pikkuhuoneessa meillä ei ole pinkopahviakaan, vaan puukuitulevytetyt seinät, joissa oli osaksi maalattu makulatuuripaperi päällä. Netistä voi googletella tarkempia asennusohjeita non-woven tapetille, jos innostutte tapetoimaan. Easy-up on kai toinen samanlainen.

Yhdellä huoneen seinistä oli jo non-woven tapettia (Ferm Living, Ferris), laitoimme sen kun muutimme tähän taloon. Se piti ottaa nyt pois alta, koska mitä useampi kerros on tätä non-wovenia, seinän hengittävyys kärsii jonkun verran, ja värikkyytensä vuoksi vanha tapetti myös näkyi tuolta tämän tapetin alta, kun mallasin siihen päälle. Tuo vanha tapetti näytti olevan tosi tiukasti kiinni - mutta mitä vielä, kun sain pienen otteen saumasta se lähti isoina laajoina palasina - vain repimällä pois todella helposti! Vaikka ei edes repsottanut mistään.

No, tälläistä jälkeä saimme aikaan ja olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Rakastan pientä lastenhuonettamme. Tässä on myös muutama kuva mukana miltä yläkerta näyttää nyt, kun me aikuiset punkkaamme tuolla aulassa. Aulaanhan saisi periaatteessa väliseinän ja oven ja saisimme huoneen, mutta en tiedä. Yksi ihana idea mulla on mielessä - tuohon voisi rakentaa puolittaisen seinän hieman suojaksi meille ja käyttää vaikka ihania isoja vanhoja ikkunoita siihen, että valo pääsisi läpi. Mutta katsotaan, katsotaan!
Viikonlopun aikana on tullut karsittua aika paljon tavaraa ja nautin siitä, kun lattiat ovat tyhjät eikä missään ole mitään ylimääräistä roinaa. Niin avaraa ja ihanaa ja kesäistä! Ei kaipaa mitään muuta kun kesäkukkia maljakoihin.
Myin myös pois vanhan paripulpetin - blogini lukijalle, joka laittoi heti sähköpostia kun vinkkasin, että pulpetti tulee myyntiin. Nopeaa toimintaa!
Samantien katselimme sitten Lotan kanssa huutonetistä ja torista  löytyiskö mitään kivaa kampauspöytää tai semmoista. Sitten löysimme torista vanhan, puisen, kivan peilipöydän Lotan huoneeseen ja kävimme hakemassa sen Munkkiniemestä viikonloppuna. Se on söötti, pitää kuvata teille se. 

Tapetin tilasin Tapettikauppa.net:istä,  joka ilokseni lähestyi minua jo muutama vuosi sitten tiedustellen yhteistyöhalukkuutta. Nyt saimme yhdessä lastenhuoneen uudistuksen toteutettua!  

Minulla oli kuvia ottaessa kamerassa joku käsisäätöohjelma päällä vaikka yleensä olen laiska ja käytän automaattia - kuvissa on hassu sininen tunnelma, iltasella otettuja. Jotenkin tykkäsin kuvien fiiliksestä, siksi siis jaan ne kanssanne. Mukavaa sunnuntaita kaikille!

26 comments:

 1. Ihana Huvikumpumainen huone <3
  Mukavaa sunnuntaita.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Toivottavasti vauvelit viihtyy <3

   Delete
 2. Niin kaunista, kaunista, kaunista!!! <3 Silmä lepää....

  ReplyDelete
 3. Täällä peukku pystyssä. Lastenhuone on ihana ja tuo teidän soppennekin näyttää kivalta.
  ps. Kirahvin häntä mua vähän naurattaa... :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahhah, Nonna! ;) Katsojan silmässä, katsojan silmässä ;) ... Kiitti kommentista!

   Delete
 4. Näistä sun lastenhuoneista tykkää aikuinenkin! Ja ihanan valoisa aulamakkari teillä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti! Joo, tykkään kun tämä talo on niin ihanan valoisa kesällä. Tulee se oma fiiliksensä.

   Delete
 5. Aivan ihania juttuja lastenhuoneessa! <3 Minullakin on tyttären huoneen tuunaus ja sisustus käynnissä. Nyt vaan tuntuu, että tämän sinun postauksesi myötä meni suunnitelmat uusiksi. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. No mutta hyvä että innoistuit ;)

   Delete
 6. Nätti lastenhuone, ja suloinen peiton alta kurkkija :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Alva sieltä kurkkii <3
   & kiitos !

   Delete
 7. Ihana koti!!!!!!!! Vauvakin näyttää varsin tyytyväiseltä uuteen huoneeseensa. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti paljon! Kesällä rakastan niiiiin paljon olla täällä ja kotiamme <3 Talvella välillä vähän ankeeta ja harmaata :/// Kesä saa talon "henkiin" :)
   On kun olisi kesähuvilassa <3

   Delete
 8. Olet sinä ahkera siellä arjen tohinoiden keskellä, ihastelen jälleen. Jään odottamaan kuvaa peilipöydästä, aikas ihana tulevalle koululaiselle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä taidankin ottaa kohta jo kuvaa siitä, jos ehdin :) Kyllä tässä on ehtiminen aika kortilla kaksosten kanssa :D

   Delete
 9. Oih....miten kauniilta lastenhuone näyttää ja koko yläkerta!

  ReplyDelete
 10. Kiitos tästä postauksesta! Ootte olleet tosi ahkeria, kun arjen pyörityksessä ootte saaneet uudet huoneet valmiiksi. Ja miten suloiset huoneet! Odotinkin tätä postausta kovasti siitä lähtien, kun kerroit, että teidän makkari tulee aulaan. Itse olen jahkannut jo puolisen vuotta, miten meillä toteutetaan uudet huonekuviot. Yksi vaihtoehto on juuri tuo, että meidän makkari tulisi yläkerran aulaan. Silloin voisi koko perhe vielä nukkua yläkerrassa ja alakerran ainut makkari jäisi kirjasto/vierashuoneeksi. Hyvältä näyttää ainakin tämä teidän ratkaisu, oikein hyvältä :) Olen myös pohtinut jonkun kevyen/väliaikaisen seinän rakentamista makkarin suojaksi, mutta se ei ole toistaiseksi johtanut mihinkään lopputulokseen. Ehkä asia hahmottuu paremmin vasta silloin, kun sänky on siirretty aulaan.

  ReplyDelete
 11. Iloinen huone tuli vauveleille.... edelleen ihana tapettivalinta :)

  ReplyDelete
 12. Kaunis! Mikä lattiamateriaali teillä tässä on?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Puulattia, joka maalattu valkoiseksi.

   Delete
 13. Voi kun kaunista!

  (mulla on varmaan vähän kieroutunut huumorintaju, mutta tuo kirahvin häntä hekotutti ääneen :D )

  ReplyDelete