Kesäkakkua!



Nyt on tullut kyllä paljon häärittyä uudessa keittiössä. Eilen lapset kärttivät minulta jotakin hyvää, ja illalla leivoin Linnanmäen reissun jälkeen tämän tiikerikakun. Ohjeen ja ajatuksen otin Lantliv mat & vin - lehdestä nro 4/2014.

200 g huoneenlämpöistä voita
2 1/2 dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria (laitoin itse kaksi)
1/2 dl kermaa
2 rkl kaakaojauhetta (leivontakaakao)
100 g murustettua suklaata

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksi kerrallaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan pikkuhiljaa. Lisää puolet kermasta.
Sekoita taikina ilmavaksi.

Ota 1/3 kakkutaikinasta sivuun ja lisää siihen sekoittaen kaakaojauhe ja suklaat ja loppu kerma.

Jaa lopputaikinakin kahteen osaan. Lisää taikina kerroksittain voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.Käytä haarukkaa apuna, että saat hienon marmorikuvion raitoihin näin halutessasi.
Paista kakku 175 asteisessa uunissa alatasolla 45 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa sitten kakku lautaselle ja nauti!
Helppoa ja niin hyvää! Kakkua on kiva olla valmiina kesävieraitakin varten.

1 comment