Pieniä joulupohdintoja


Tänään hiljalleen Joulun pohtimista. Mitä lahjaksi kenellekin ... vaikka lahjat eivät ole se tärkein Joulussa. Kuitenkin, minä odotan joululahjoja. Odotan, kuitenkin aina yllätyn, jos minullekin on jokunen paketti.

Lotalle tärkeintä on joulukalenteri, Joulupukki, tähtitortut sekä joulusauna. Esikoinen toivoo uuden puhelimen. 

Jouluaaton riisipuuro manteleineen. Lumiukko piirretty! Toivon, että Lotta joskus oppisi soittamaan pianoamme, että voisimme pyytää häntä esittämään jouluisia lauluja, ja miksei laulamaankin. 
Se olisi pakahduttavan ihanaa. 

Vaikka en lahjoja saisikaan ... minulle riittäisi se, että malttaisin rauhoittua ja hiljentyä. Vaikka puuhaa riittää lasten kanssa, ottaisin iisisti. Villasukat jalassa ja pyjama päällä. Ja hei, yksi toive vielä! Saisimme vauvat nukkumaan yöunille aikaisemmin kuin puolilta öin. Se olisi aika ihanaa. Ja tuntuu niin kaukaiselta. Toiveajattelulta.

Niin ja joo, vaikka talvesta en tykkää, lunta vois olla  - aattona ainakin.

Onko teillä Joulun perinteitä ja mitä odotatte tältä Joululta? Oletteko Joulun aina kotona vai matkustatteko kauas pois?


24 comments

  1. Mä onnistuin äsken hukkaamaan pitkän tekstini johonkin hubleen! Mutta kirjoittelin, että kyllä ne vauvat alkavat pidempään nukkua ja toivottavasti antavat sinulle lahjaksi pitkät yöunet joulun aikaan. Kaksosten ensimmäisen joulun me vietimme vanhempieni luona. Ei tarvinnut laittaa itse mitään ja lapsille oli sylejä reilussa määrin. Älä sinäkään ota joulusta mitään paineita. Vietätte sen rauhallisesti vauvojen ja lasten ehdoilla.
    Siinä vaiheessa kun vanhempani muuttivat pienempään asuntoon ja meillä siskoni kanssa oli molemmilla lapsia, otimme tavan, että äiti ja isä, nykyisin enää äiti, tulevat vuorovuosin meidän siskosten luo. Se joka saa äidin jouluaatoksi ja -päiväksi, saa siskon perheen vierailulle joulupäivänä ja joka toinen vuosi saa viettää ihan oman perhejouluaaton ja vierailla siskon luona joulupäivänä. Ruoanlaittoa enemmässä määrin vain joka toinen vuosi. Rakastan joulua ja alan suunnitella sitä viimeistään tässä vaiheessa vuotta. Tosin enää en pidä mitään ääretöntä siivousrumbaa enkä yritä ylittää itseäni leipomuksilla. Lapset rakasvat dvd-elokuvia ja kirjoja kera suklaan, joten lahjat on helposti hankittu. Eikä niitä tarvita enää niin paljon, kun kaikki ovat jo isoja. Taitaa nykyisin olla koira se, joka saa eniten paketteja. Tänä vuonna äiti tulee meille ja varmasti vietämme hyvin rauhallisen perhejoulun, sillä toinen kaksosista lähtee tammikuussa armeijaan niin nyt on tarvetta sellaiselle yhdessäololle.
    Oikein hyvää joulunodotuksen aikaa koko perheelle!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meillekin on tulossa sisko perheineen ja isäni varmaan äitinikin :o) Mun täytyy alkaa pikku hiljaa delegoimaan ruokapuolta. Saavat tuoda mukanaan jotain ihanaa syömistä, ettei jää kaikki mulle tehtäväksi ;D

      Joulu on niin paras juhla! :)))))

      Armeijaan, huh! Meillä ensi kesänä Vernerin rippijuhla - on teiniä ja on vauvaa, sellasta sekasoppaa täällä ;))

      Delete
  2. Heipat täältä "naapurista"! Meidän beibi on pian 3 kk ja nukkuu jo huomattavasti paremmin yöt. Eilen just lenkillä tajusin, että heii nythän tässä ollaan jo voiton puolella! :D Tosin en haluais toisaalta, että mun pieni kasvais kauheen nopeesti. Ristiriitaista. <3
    Joulu ollaan varmaan kotona. Pitäis kiireenvilkkaa alkaa pohtia lahjoja - kummilapsille, isovanhemmille ym.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moikka!!! :) Mun onkin kovasti pitänyt ottaa yhteyttä jos vaikka tulisin vauvojen kanssa moikkaamaan teitä joku päivä? :))
      Mä odotan kolmea kuukautta, silloinhan sanotaan että suuremmat masuitkut väistyy ... ja unet paranee. Toivottavasti!
      Sama täällä, ootan kuin kuuta nousevaa, että päivät soljuu ja vauvat kasvaa ja toisaalta kun tiedän, että nämä on ne viimeiset vauvat ... en haluaisi että ne kasvavat. Todellakin ristiriitaista! :D

      Lahjapohdinnat on käsillä ! Mietin, menisikö Porvooseen lahjaostoksille? :) Siellä on tunnelmallista joulunaikaan.

      Delete
  3. süß!!! danke für die bilder und inspirationen!!! iebe grüße von angie aus deutschland und einen schönen dienstag

    ReplyDelete
  4. Me oltiin viime vuonna kaukana poissa. Tänä vuonna ollaan Suomessa ja kotona. Minulle joulussa on se kuusen tuoksu sellainen ihana jota odotan. Paketteja annetaan vain yksi/lapsi (tai aikuinen) ja jopa pakettien papereiden ja nauhojen ja koristeiden suunnittelu on aivan lumoavan ihanaa. Haluan että paketti on kaunis kääreissään. Nyt olen kokoamassa lapsille joulukalenteita ja niiden suunnittelu ja askartelu on aivan i-ha-naa. Ja niiden lasten ilmeet silloin 1. päivä kun näkevät kalenteririvistön pussukat, sitä ei voita mikään! Joulua alamme laittamaan jo marraskuun puolella, aina joka päivä jotain pientä kivaa esille, tuoksukynttilöitä, leipomista, askartelua, joulukuvan ottamista ja ensin tietty suunnitellan miten se otetaan...olen kyllä joulu ja talvi ihminen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. OI, kuulostaapa ihanalta! :))
      Sama täällä, pakettejen pitää olla kauniita. Paperit ja nauhat metsästyksessä, käyn huomenna Papershopissa. Sieltä tarttuu mukaan ihan varmasti jotain joulupaketteja varten.

      Delete
  5. En moneen vuoteen viettänyt joulua. Olin vapaaehtoisena joulun töissä, niin muut pääsivät viettämään perheidensä kanssa sitä. Oma perhe viettänyt joulunsa jo monta vuotta Virossa, Pärnussa kylpylässä. Viime vuonna mekin siellä pienen perheemme kanssa, koska joulu on taas ajankohtainen lapsen syntymän takia. Tänäkin vuonna sinne siis. :) Tosin olen huomannut pienen varovaisen joulumielen pikkuhiljaa valtaavan minutkin.. Hui!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niinpä, pikkuhiljaa joulumieli valtaa ... muistan kun oli Lotan ensimmäinen Joulu Käpylässä. Lotta oli noin 2kk vanha ja paketti oli jo kuusen alla. Ihana Mailegin prinsessa ja herne sänky nukkeineen. Tuo lelu on vieläkin aarre, koska se on se ensimmäinen joululahja. Ja toivottavasti säilyy pitkään koristeena sitten vaikka vanhempana.

      Delete
  6. Kotona ollaan. Ollaan käyty, ja tullaan käymään miehen kans vielä kovat keskustelut siitä, ollaanko koko joulu kotona. Minä en haluaisi nyt liikkua kotoa mihinkään. Lahjat alkaa olla ostettuna. Voimistelurenkaat ja toivottavasti saan jostakin puolapuut. Jokaiselle yks mieleinen toive. Tämä on parasta aikaa!

    Ihana tuo kuva!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kun kuulostaa ihanalta nuo voimistelurenkaat ja puolapuut! Lapset rakastaa roikkumista ja kiipeilyä, ainakin meidän nämä kaksi apinaa (ei vauvat). Isompi ei nyt enää mutta aikaan kyllä. Isommalla on nyt leuanvetotanko huoneessaan sillä treenaa :)

      Delete
  7. Joulu on ihana juhla perheen kesken. Aamulla lapsilla yhdet pienet paketit kuusen juurella, lasten ohjelmien katsominen, riisipuuro. Illalla mummo, pappa, sisko ja veli tulevat meille syömään. Lasten iloksi joulupukki pistäytyy ja lahjojen avaamista yhdessä. Yritän olla stressaamatta :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei Sanna! Meillä kanssa aamulla yhden hieman isommat paketit löytyy joulukalenterista, Nissestä. Joulupukki on ihan must. Lotta pohdiskelikin taannoin, että uskoo vielä Joulupukkiin ja tonttuihin. Koska "isi ei voi olla Joulupukki, kun isi on aina kotona, kun pukki tulee" ;)
      Kummisetä on ollut muutaman vuoden pukkina eikä ole vielä paljastunut ;) Shhhhh ... ei kerrota lapsille ;)

      Delete
  8. Onpa ihastuttava tuo joulukuusikuva! Mistä olet löytänyt noita Mailegin(?) koristeita? :)

    Sanna

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moi, mä vastasinkin sinulle jo tuonne alemmas. Koristeet on monelta eri vuodelta. Unohdin sanoa, että ainakin ihana Tingeling Leksaker myi viime Jouluna Mailegin Tinasotilas joulukuusen koristeita. Mulla on kuvakin jossain, kaivelen sen esiin.

      Delete
  9. Se yksi ihana tesoyy askarrella, hailla, herkutella, rakasta jälleen ja rauhoittua.... Joulu! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä! Löysin muuten Tigeistä paukkukaramelleja - tuli ihan brittimeininki mieleen. Olen itse viettänyt siellä aikoinaan, vuosia sitten yhden Joulun.

      Delete
  10. Ihana joulutunnelma mulla on jo nyt. Eikö oo vähän liian aikaista?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama! Mä koitan hillitä ekaan adventtiin ja sitten räjähtää ;D

      Delete
  11. Moi kaikki! Mä vastailen teille kaikille erikseen paremmalla ajalla! :o) Mailegin koristeet kuusessa on monelta eri vuodelta. Eri nettipuodeista ja jopa Loviisan torilta olen muutaman löytänyt ! :)) En tiedä mistä kaikkialta nykyään saa, mutta kannattaa ainakin tsekkailla Mailegin oma nettikauppa Designerleg.

    ReplyDelete
  12. Hei Niina! Minäkin kirjoittelin eilen pitkät joulutunnelmoinnit, mutta viestini ei täällä näy. Ihana tuo kuva!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitti, kaivelin kuvan kätköistä :) Vanha kuva. Meillä on aina pieni kuusi alakerrassa ja iso, lasten kuusi yläkerrassa. Pienen koristelen minä, ison lapset.

      Delete
  13. Mitä ja kääk Johanna, ihan tylsää jos kommentoinnissa on jotain ongelmia! Mä katsoin, ei ole mennyt roskikseen tai odottamaan tarkistusta. Ihan outoa, mulle kans käy noin että kirjoitan pitkästi ja sitten teksti ei tulekaan kommenttikenttään :((( :/

    ReplyDelete