Monday, September 22, 2008

Ihania tavaroitaMinulle on jo hetken aikaa saapunut sähköpostiini uutiskirje täältä. Ihana pieni keräilijöiden nettiputiikki vai mitä?

Sivuilla oli hauskaa törmätä myös Arabian sonnikannuun (vai sanotaanko tuota häräksi?) ja emaliseen sienikulhoon! Yllätyin! Ajatella, Amerikassa saakka. Suomessa saisi pulittaa enemmän kyseisistä astioista, dollari on tosin nyt aika alhaalla.
Minun mummollani on samainen vihreä Arabian sonnikannu. Mummo muuten täytti juuri 85-vuotta ja asustaa silti vielä omillaan ilman apuja. ONNEA!

Tässä muutama ihana juttu sivuilta (kuvat: Three Potato Four shop) :  

3 comments:

 1. Minua ärsyttää suomalaisten Arabia- ja Marimekko-villitys. Vanhassa tietosanakirjassa on Arabian astiasto, joka nykyään on keräilijöiden suosikki, ja siinä sanotaan "huokea tavallisen perheen arkiastiasto". Ei edes mainita Arabiaa. Suomessa on tehty vaikka kuinka paljon muutakin hienoa design-tavaraa. Tampellan retrokuosit ovat mielestäni hienompia kuin Marimekon. Astioissa tykkään enemmän nimettömistä aarteista. Moni tuntuu keräävän Arabiaa leiman takia, ei siksi että erikoisesti pitää astioista. Ihmisten tulisi luottaa enemmän omaan makuunsa.

  ReplyDelete
 2. PS: Ei ollut tarkoitus narista. Kiva puoti kummiskin. Kuvittelisin että ulkomaalaisille Arabian maine merkkaa vähemmän kuin kippojen kiva ulkonäkö.

  ReplyDelete
 3. matroskin
  Totta! Minulla on mm. Marimekkoa, mutta ne mitä minulla on, ovat jotenkin menettäneet merkityksensä, koska Mariin törmää joka puolella :0/
  Alankin pian pitää paljon enemmän Finlaysonista :D

  Minäkään en intoile Arabiaa, vanhat kannut on kyllä kivoja ja niitä ottaisin. Nuo pistivät silmään tosiaa tuolta putiikista koska ovat suomalaisia.

  Mutta huh, hinnat Suomessa! Ne Arabian isot voipytyt on kivoja, mutta nekin niin kalliita että jää kyllä hankkimatta meidän kotiin. Kannuistakin todella todella pitäisin mutta en mene maksamaan niistä kahta sataa euroa -kuinka uskaltaisin käyttää niitä täällä lapsien keskellä, kun melkein viikottain saan siivota sirpaleita? Eri asia olisi jos saisi vaikka joltain lahjaksi ja sillä olisi tunnearvoa.

  ja matroskin ps. täällä saa kyllä myös "narista" :)

  ReplyDelete