Friday, October 17, 2008

 Mitä tekisin tänään

Isolta veljeltä on leikattu hiukset pois. Uusi kampaus tuntui ja näytti alkuun oudolta. Näyttää silti kihartuvan, vaikka lyhyt onkin. Aiemmin pojalla oli ukkinsa kanssa kilpailu siitä, kumman hiukset ovat pidemmät, kumman osuvat ensin maahan. Verneri luovutti. Kuvaa en saanut kunnolla otettua kun herra juoksi minua karkuun. Kuten tavallista, syysloma villitsee.

Mitä tekisin kun vauva nukkuu? 
Kirjoitan kortin tädilleni, jolta sain paketin. Paketissa oli pieni mekko!
Kääntelin ja vääntelin sitä käsissäni. Miten ihana. En voi vieläkään käsittää, että meidän perheessämme on pieni tyttö. Kortit ovat Liivian. Todella kauniita. Laitan mukaan vielä kuvan vauvasta.

Lukisin kirjaa? Lukisin Hesarin ja naistenlehden,  jonka ulkoillessamme ostin matkalta. Jos vaikka ensin postaisin tämän. Ja lukisin sitten jos jaksan. Vauva nukkuu paljon. Ja kivaahan se on.

Illalla miehellä on varpajaiset kaupungilla. Minulla on Sinkkuelämää elokuva ja suklaalevy. Tai yksi kolmasosa suklaalevystä... ja vauva sekä isoveli. Piipahdamme ehkä naapurissa.

Kuivaan vauvalle annettuja ruusuja. Minulla on tapana kuivata ruusuja joita saan,  ja niitä alkaa kaapin päällä korissa olla jo aika liuta. Ja lasipurkeissa. Siellä täällä.7 comments:

 1. Voi kun minunkin vauvaseni nukkuisi vähän enemmän. Vähän levoton tapaus... ITselleni kyllä uni maistuisi, joten en voi ymmärtää miksei pikkukaveri nuku, kun kerran saisi ;)
  Hyvää vointia sinne ja suloisia vauvapäiviä, ihanainen!

  ReplyDelete
 2. Miten esikolle istuu isoveikan osa? Onko ollut sopeutumisvaikeutta?

  ReplyDelete
 3. tuula
  Meillä Verneri oli tosi vaativa vauva joten ihmettelen tätä tulokasta. Raivoavaa itkuakaan hän ei ole kertaakaan päästänyt -jotain sinne päin mutta ihan eri meininki kun veljellään vauvana. Vai onko sitä itse sitten rennonpi nyt ja vauva vaistoaa sen? Esikoisen kanssa kun se on aina opettelua ... ?

  matroskin
  Hyvin on ottanut vastaan! Ei mustasukkaisuutta eikä mitään kolttosia. Tosin herralla on niin omat menonsa, ettei kai ehtisikään moisia harrastaa. Nytkin on ystävien matkassa liikuntahulinoissa.

  ReplyDelete
 4. Olin ihan järkyttynyt, kun kävi ilmi, että lukioikäiset sukulaispojat eivät olleet koskaan vaihtaneet vauvaveljelleen vaippoja. Itse vaihtelin siskojen vaippoja jo 5-vuotiaana. Onkohan tässä sukupuolten välinen eroavaisuus :)?

  ReplyDelete
 5. matroskin
  Tuo on ihan totta. Minä olenkin jo pyytänyt "viihdyttämään vauvaa" jos esim. itse laittelen iltapalaa . Tuon ikäisen viihdyttäminen tarkoittaa vielä lähinnä babysitterin keinuttamista, pään silittämistä ja vauvalle puhumista -mutta siis kyllä hän ihan mielellään sitä tekee :)
  Vaippoja en ole uskaltanut vielä hänen vaihdattaa, mutta sekin aika vielä koittaa.

  ReplyDelete
 6. Ihanalta kuulostavat ensiaskeleenne vauvan kanssa. Niin seesteistä. Jotenkin itsestäni tuntuu ettei meillä koskaan ollut vauva-aika noin rauhallista, esikoinen oli vaativa ja sitten 2,5 vuoden päästä tuli kaksoset joten ei hiljaista hetkeä... Siinä mielessä noin iso ikäero lasten välillä varmaan helpottaa?

  Mukava että olet ehtinyt kirjoittaa kuulumisia. Kerro lisää ja laita lisää kuvia vauvasta jos raskit..

  ReplyDelete
 7. Ihanaa että kaikki kuulostaa olevan hyvin!
  minski

  ReplyDelete