Sunday, December 21, 2008

Hyasintti ja misteliMeille hyasintti on SE joulukukka, joka on joka vuosi oltava. Nyt taisi mennä hieman yli, sillä meillä on nyt olohuoneessa yhteensä kuusi hyasinttia. Muutama on vielä nupuilla ... pikkuhiljaa alkaa tuoksu vallata tilaa. Rakastan hyasintin tuoksua. Joillekin se on hajusintti. Tänä vuonna meillä on hennon vaaleanpunaisia sekä yksi tumman violetti. Hankin kesällä Porvoosta pieniä kauniita ruukkuja juuri joulukukkia ajatellen. Blogiotsikon takaa löytyy kuva. 

Misteli oven päällä on meillä Suomessa harvinaisempi perinne. Tai no, ei perinne lainkaan. Tänään luin, että misteli ei viihdy Suomessa -ei kasva. Kai se jossain kasvihuoneessa versoisi? Minusta mistelin alla voisi pussailla täällä Suomessakin. Ikinä ei voi pussailla liikaa.

Kuvat: http://www.purestyleonline.com/
http://www.superstock.com/

12 comments:

 1. Kauniit kukkakuvat!

  Minäkin tykkään kovasti hyasinteista. Meiltä niitä löytyy tosin vain yksi :)

  ReplyDelete
 2. Juuri tänään ruikutin miehelle, että meillä ei ole vielä yhtään hyasinttia. Ilman hyasinttia ja vihreitä kuulia Joulu ei ole Joulu.
  Huomenna siis kukkaostoksille. Voi olla, että mies ei välttämättä ymmärrä niitä vinkistä huolimatta ostaa ;)

  Blogisi on minulle uusi tuttavuus. Kivalta vaikuttaa.
  Kuulumisiin ja Ihanaa pusurikasta Joulua :)

  ReplyDelete
 3. Mistä sait mistelin oksia? Olen yrittänyt etsiä, mutta vielä turhaan.

  ReplyDelete
 4. paperisydän
  Kiitos kommentistasi. Onkohan meillä ihan liian monta hyasinttia, saas nähdä kun alkavat tosissaan tuoksua.

  Heidi
  Kiva kun olet löytänyt blogini :) ja kiitos kommentistasi.
  Vihreät kuulat kuuluvat Jouluun! Samaa mieltä.
  Hyvää Joulua myös sinulle.

  Sigrun
  En ole hankkinut kotiin mistelinoksia, kunhan kirjoitin niistä. Perehdyin enemmän misteliin ja sehän onkin itseasiassa loiskasvi.
  Haluaisin niitä meille, mutten ole törmännyt kukkakaupoissa. Saakohan niitä mistään?

  ReplyDelete
 5. Minullekin hyasintti on SE kukka. Pussailu on kyllä mukavaa :) En ole koskaan pussannut mistelin oksan alla..voisikohan mistelin vaihtaa täällä Suomessa vaikka havunoksaan?

  ReplyDelete
 6. Täällä kanssa yksi jolle hyasintti on se joulunkukka, jouluntuoja! Mistelin alle ois kiva päästä pussailemaan, pitääkin koittaa katsella josko jostain löytyisi :)

  ReplyDelete
 7. Kertakaikkisen ihanat nuo ostamasi ruukut!
  Minulle hyasintti on myös SE joulukukka, mutta olen lähipiirini kanssa tullut tulokseen, ettei hyasintit tuoksu enää niin voimakkaasti, kuin ne ennen tekivät. Nenän saa laittaa aika lailla kiinni kukkiin, että tuoksuvat.
  Minulla on ollut kaikkia värejä ja niistä olen sen sinililan havainnut voimakastuoksuisimmaksi.

  ReplyDelete
 8. Pst. Minun hyasinttipa ehti kuivua ja kuolla jo ennen aattoa... *huokaus*

  ReplyDelete
 9. Rauhallista joulua... Kuullostaa houkuttelevalta kuusi kappaletta ihania hyasinttejä yhdessä huoneessa. Taidanpas itsekkin vielä töiden jälkeen piipahtaa kukkakauppaan:)

  ReplyDelete
 10. Minä hankin hyasintteja ensimmäistä kertaa tänä vuonna, kun en ole uskaltanut kokeilla voimakkaan tuoksun vuoksi. Ja tykästyin niin, että tästä lähtien niitä tulee kyllä joka joulu. Ensimmäinen hyasintti-istutus ehti jo nuukahtaa, mutta eilen juuri hain toisen samanlaisen kolmen valkoisen hyasintin istutuksen, joka aukeaa sopivasti jouluksi. Toinen ehdoton joulusuosikkini on valkoinen atsalea, vaikkakin sen elossa pysyminen pitkällä tähtäimellä on enemmän kuin epätodennäköistä meidän huushollissa. :)

  ReplyDelete
 11. Kerran näinkin päin: kotimme 2 hyasinttia eivät meinaa aueta sitten millään! otan kohta veitsen avuksi.

  ReplyDelete
 12. Minun joulukukkani on jaloleinikki, tilaan joka vuosi kukkakaupsta etukäteen leikkokukka-asetelman, jonka ainoa vaatimus on, että siinä on jaloleinikkiä. Tänä vuonna leinikit olivat valkoisia ja seurana punaisia pikkuneilikoita ja vihreää havua: tykkäsin!
  Ja karkeista pitää ehdottomasti olla Wienernougatia :-)

  ReplyDelete