Koristeet


Joka Joulu kaivan samat koristeet. Ja minusta se on ihanaa. Muistan kuinka lapsena rakastin sitä, kun joulukuusenkoristeet otettiin esille suuresta pahvilaatikosta. Muistan jopa miltä pahvilaatikko näytti. Siinä taisi lukea Mäntysuopaa. Joskus kävin jo kesällä kurkkimassa koristeita vaatekaapissa, jossa laatikkoa säilytettiin. Tänä vuonna hankin muutaman uudenkin. Kuvissa olevat ovat suosikkejani. Pieni Mailegin kangassotilas viime vuodelta sekä Tukholmalainen pieni poika hieman aikaisempaa. Äidilläni on kuusessa Joulupukki,  joka on hankittu samana vuonna kun minä synnyin, joskus seitsemänkymmentäluvulla ;)
 Meillä on huomenna juhlat Lotan kunniaksi -ristiäiset kirkolla ja illalla rääppijäiset täällä kotona. Pakko mennä takaisin puuhaamaan. Tunnustettakoon että aika monta tarjottavaa on hankittu valmiina tällä kertaa ...

9 comments

 1. Minäkin rakastan vanhoja joulukoristeita. Osan olemassa olon ehtii aina pitkin vuotta unohtaa. Vaikka sisustuslehdissä on kauniit yhtenäiset koristukset kuusta myöden, on ne jotenkin kovin "hengettömän" tuntuisia.

  ReplyDelete
 2. Meillä kotona on myös ikivanha, kulunut pahvilaatikko, josta joka joulu kaivetaan esille samat koristeet. Ne ovat liikuttavia: huopatonttu, jonka minä olen tehnyt ekaluokalla, kultasuihkeella koristeltu enkeli jonka olen tehnyt ehkä kolmasluokkalaisena, paperinen kynttiläkoriste pikkuveljen tekemänä. Yleensä ne laitetaan vielä suunnilleen samoille paikoillekin joka vuosi. Tuttuja, turvallisia perinteitä.
  Ja aivan hyvät ja hienot ristiäisjuhlat saatte varmasti, vaikka tarjoilut eivät kaikki olisikaan itse tehtyjä!Mukavaa juhlapäivää teille!

  ReplyDelete
 3. nanna
  Samaa mieltä! Meillä on kuusessa paljon erilaisia koristeita, kaikilla erilainen tarina. Hankittu sieltä täältä, osa saatu lahjoina osa jostain, en muista mistä.
  Itsekään en pitäisi kodissani kuusta jossa on vain valkoisia palloja eikä mitään muuta. Lapsellekin on kiva, katsella vaikka millaisia tyyppejä, palloja ja tähtiä. Ja saa koristella kanssani, laittaa koristeet ihan mihin oksaan tahtoo.

  Liina
  Joo, meilläkin on äidillä vanhoja kouluaikaisia joulutekeleitäni :D
  Maitotölkistä tehty tonttu jolla on punainen huopakangashattu. Maitotölkki on sinivalkoinen, semmoinen missä on lehmiä laitumella ... kuultaa läpi ;D

  Laitoin myös pojan tekemiä joulukoristeita esille. Pitääkin kuvata kun saan valoa (paista aurinko :))
  ... tykkään paljon tämänvuotisista, joululintu on tosi kaunis riippumassa katosta keittiössä. Joskus kouluaskartelujen kanssa tulee runsaudenpula , koska niitä pahviukkoja on joka puolella. Tämänvuotiset oli tosi kivoja ja kauniita. Säilytän ikuisesti!!!

  ReplyDelete
 4. Meillä taas tänä vuonna ihan uudet koristeet. Äidillä on sitten ne perinteiset vanhat tallessa :-) Nyt tosin nämä meinaan kyllä säilytellä, mutta silti ensikin vuonna voi olla jotain uutta taas. Yksi vuosi ostin kierrätyskeskuksesta ja kirppareilta vanhoja lasten lapasia ja villasukkia kuuseen roikkumaan. Tuli aika hauska, mutta en nyt uudestaan sitä tehnyt. Ensi vuonna tosin ajattelin ripustaa ne lapaset ja sukat meidän rappusien kaiteille joulukalenteriksi :-)

  Onnea ristiäisten johdosta vielä äidille ja vaaville ja koko perheelle! Lotta ihan mun suosikkinimi - kerroin sen varmaan jo useampaan otteeseen hih.

  ReplyDelete
 5. Tunnelmaaa!!!

  Ihanaa joulunjälkeistäkin aikaa. Kävin lukaisemassa blogiasi... :-)

  ReplyDelete
 6. Voi, minäkin muistan lapsuudenkodin hapertuneen kuusenkoristelaatikon. Oli niin jännää päästä kerran vuodessa ottamaan koristeet esille. Ja edelleen mummolan kuusessa roikkuu sekalainen määrä meidän askartelemiamme koristeita.

  Hyvää uutta vuotta 2009 teidän perheelle!

  ReplyDelete
 7. Siellä näemmä tohinaa riittää - toivottavasti joulut, ristiäiset ja rääppiäiset sujuneet mukavasti, kohta saat vähän hengähtää. Tämä taisi olla eka joulu kun ei pahemmin tullut uusia kuusen koristeita haalittua, mutta kuuseen olikin kiva väsätä struutteja ja pipareita.

  ReplyDelete
 8. Tunnelmallisia kuvia!
  Minäkin rakastan vanhoja joulukoristeita. On minullakin 70-luvun koristeita lapsuudestani =).
  Toivottavasti teillä oli ihanat ristiäisjuhlat!
  Hyvää Uutta Vuotta sinulle ja perheellesi!

  ReplyDelete
 9. Hei Niina! Minä hommasin ihan uudet koristeet kuuseen, koska tämä oli eka joulu, jolloin meillä on kuusi; muut kun olemme olleet pois kotoa. Tein aika paljon itse koristeita, kuten niitä piparkakku-ukkoja, jollaisen sulle myös annoin!
  Toivottavasti ristiäiset meni hyvin, harmittaa vieläkin, kun emme päässeet mukaan!

  ReplyDelete