Saturday, December 13, 2008

Loviisan Wanhan Ajan Joulukodit / Julhem


Loviisasta palattu. Tässä maistiaisia. Lisää kuvia näette täältä. Huumaannuin taas lähes täysin. Kunnioitan ihmisiä, jotka kunnostavat ja korjaavat vanhaa. Varsinkin jos kyseessä on talo.Kammoksun uusia. Vanhaa pitää säilyttää. Se henki ja tunnelma, sitä ei voi verrata uuteen. Lattialaudat, hirret,kivijalat ja vanhat huonekalut. Sielu lepäsi. Tahtoisi omankin. Se on kuitenkin se haave ja unelma. 

Kolme ensimmäistä kuvaa ovat kauniista Villa Aaltosesta,  jossa tarjottiin lounasta. Viime Jouluna talo oli vielä remontissa eikä sisään päässyt. Ilahduimme kun huomasimme, että nyt olivat ovet avoinna. Saman pihapiirin pikkutalon holvikellarissa oli taas niin maukasta glögiä (tekevät itse omalla reseptillä) , että ihan täältä saakka piti ajella taas Loviisaan. Villan asujat ovat ihastuttavia ihmisiä. Lotalle luvattiin ensi vuonna ilmainen lounas. Lotta nukkuikin muuten ihan koko pitkän Loviisan reissumme ajan! Monta tuntia. Verneri ei ollut mukanamme,  koska pikkumies on viikonlopun mittaisella jalkapalloleirillä. 

Loput kuvat ovat Kuninkaanlammen rannalta, jossa olevaan hirsitaloon oli laitettu venäläinen Joulu. Myynnissä oli paljon kauniita Martta Wendelinin kortteja.

Piti mennä ihan huvikseen katsomaan Porvooseen yhtä asuntoa samalla reissulla mutta emme saaneet esittelijää paikalle. Ehkä ihan hyväkin. Etten sekoa enempää. Olisi niin ihana vaan kurkistaa.

Tein minä yhden löydönkin Loviisan kirppikseltä. Palaan siihen myöhemmin. Ja harmittaa kun jätin yhdet vanhat juomalasit jälkeeni. Minulla kun on vanhat viinilasit joulupöytään -tulleet "perintönä" miehen mummun siskolta sekä konjakkilasit, jotka mies on huutanut huutokaupasta. Juomalasit uupuu. Päätimmekin harmiteltuani mennä joku päivä tässä huutokauppaan. Ehkä emme ehdi ennen Joulua mutta taas tälläinen hämärä "joku päivä" jäi ilmaan leijumaan. Juomalaseja siis metsästämään ja ihan vaan kurkistamaan ... 

Muistakaahan osallistua edellisen postauksen arpajaisiin!


9 comments:

 1. Kaunista on! Loviisaan pitäisi kyllä päästä joskus...

  ReplyDelete
 2. Kiitos ihanista kuvista. Ensi vuonna voisi olla saumaa meilläkin päästä käymään:) Olikos teillä muuten lapset mukana? Meillä nääs olis...:)

  ReplyDelete
 3. Varmasti kiva tapahtuma!
  Meidän tuleva vanha kaakeliuuni on juuri tuollainen nurkkamalli, ainoastaan yläosan koristekaakelit (ns. kruunu) ovat hieman erilaiset. Tässä monena päivänä olen ajatellut kaakeliuunia kun on ollut niin kylmä sisällä...

  ReplyDelete
 4. paperisydän
  Menkää ihmeessä, upea pikku paikkakunta :)

  Mari
  Lotta oli mukana, nukkui koko ajan. Verneri oli viime vuonna mukana ja jaksoi kyllä. Käytiin pizzalla samalla reissulla. Kyllä pikkusen hillui mutta ei riehunut ;)
  Lasten kanssakin voi mielestäni mennä.

  Vintage living
  Kyllä vaan. Tosi ihanaa kun ihmiset luottaa ja päästää koteihinsa. Kaikki tavaratkin on paikallaan. Ja kaikissa paikoissa saa ostaa leipomuksia, lounasta tai kahvia/glögiä. Sitten vaan olohuoneisiin istuskelemaan ja rupattelemaan ihmisten kanssa. Ihanaa minusta. Mietittiin miehen kanssa mikseivät ihmiset täällä Käpylässä tai Kumpulassa tekisi samanmoista tapahtumaa kun on pullollaan noita vanhoja taloja. Tultiin siihen tulokseen, että täällä on liikaa ihmisiä ja tulisi yleisöryntäys. Paikat menisi ihan kuraan. Kumpulan kyläjuhlilla pelkästään Limingantiellä oli viime kesänä satoja ihmisiä. Jos ne kaikki pyrkisi taloihin sisään ... huh, ehkä idea olikin aika huono ?? :D
  Nuo kaakeliuunit olivat ihanat, upeat.

  ReplyDelete
 5. Ihanan kuuloinen virkistysreissu! Minä niin kaipaan tuollaisia pikku piipahduksia. Meidän vauvalla vaan on sen sortin unenlahjat (tai niiden puute), että seurauksena reissuista on vain paha mieli :( Mälsää.
  Nimim. kohta jo mökkihöperö

  ReplyDelete
 6. Tykkaan tuosta kortista jossa on poika ja tytto valkoisiin pukeutuneina. Kauniita kortteja.

  Itse tykkaan upouudesta. Tottakai arvostan vanhaakin ja ihana olisi kayda naissa paikoissa. Minulle vaan tulee aina kaikesta vanhasta mieleen polyallergiani jostain syysta. :) Hoh.

  ReplyDelete
 7. Ihania koteja! Ihana kaakeliuuni, meillä on aika samanlainen, mutta leivinuunin kanssa!

  Minä kanssa pidän vanhoista taloista, mutta itsestäni ei sellaisen remontoimiseen olisi. En kestäisi, mitä kaikkea "yllätystä" sieltä voisi paljastua! Ja mielikuvitukseni pääsisi vähän turhan valloilleen vanhassa talossa (hui!)!

  Vaikka uudisrakentaja olenkin, niin moderni tyyli ei ole mieleeni, vaan pidän perinteisistä puutaloista (ja erityisesti Kannustalojen perinteisestä mallistosta)! Ja onneksi uudenkin voi sisustaa "vanhasti"!

  ReplyDelete
 8. tuula
  Höh. No voi ei. Mä kyllä meen vaikka tuo huutaiskin. Oon päättänyt. Esimerkiksi sunnuntaina Itäkeskuksessa vauva rintarepussa noin kolme tuntia ja melkeimpä koko reissun tyttö huusi ku hyeena (ei malttanut nukkua kun oli NIIN paljon ihmisiä ja jouluvaloja). Ei tykkää odotella kassajonoissa ;D

  s a n s k u :)
  Jokainen tykkää omanlaisistaan ja jokaisen tykkäämistä tulee kunnioittaa :)
  Pölyallergia on paha. Toisaalta on aina pakko siivota vai mitä? :)

  -A-
  Onko muuten noissa uusissa kaakeliuuneissa tuommoisia vanhan mallin mukaan tehtyjä ja nimenomaan kruunun kanssa? Nuo kuvien uunit ovat siis todella vanhoja. Mutta mietin vaan, että jos tahtoisi vanhanmallisen, niin oisko mahis semmoinen saada? Tekeekö/valmistaako joku vielä koristeellisia kaakeliuuneja? Varmaan osaat vastata kun olette vasta rakentaneet. Hiphei ja hyvää joulunodotusta! Pian nähdään!

  ReplyDelete
 9. Meidän uuni on Uuniseppien mallistoa ja muistaakseni niitä taisi saada ainakin jonkinlaisen "kruunun" kanssa. Niihin sai valita erilaisia koristelistoja jos halusi. Mulle oli tärkeää, että siinä takan ja leivinuunin välissä on ns. "hylly", jossa voi polttaa tuikkuja. Nyt siinä istuu myös Mailegin tonttu ;)

  ReplyDelete