Arabian soppakulho



Terveisiä Janakkalasta! Pieni retki tänään tänne
Jouluna mietin, että olisi kiva omistaa soppakulho, josta voisi tarjoilla riisipuuron sekahedelmäsopan. Ja mielellään VANHA soppakulho. Pilkkumi.

Ja netissä törmäsin. Ja pakkohan sitä oli sitten lähteä hakemaan. Ja totta, Janakkalan Turenkiin! Ei yhtään lähemmäksi sitten ...

Mutta kyllä kannatti! Sain hommattua samalla kummitytölle syntymäpäivälahjan, löysin kannellisen Riihimäen lasin purkin kolmella eurolla (tosin kansi ei taida olla alkuperäinen mutta hälläväliä, kun sopii purkkiin ja pyörii jengoilla eikä ole rikki) ja mieheni kävi vielä kerjäämässä seinällä olleen Helsingin Olympiakisojen painokuvan kaupanpäälle. 1952, meidän talo valmistui silloin. 

Ihan parasta tälläinen Antiikkipuotien kiertely ja tutkailu. Nyt pitäisi vielä löytää pilkkumiin kauha. Mielellään joku vanha ihana, joku jolla on tarina. Ja siitä pääsemmekin seuraavaan aiheeseen ...

***

Eilen sain myös jännityksestä täriseviin käsiini jo monessa blogissa tapetilla olleen Huvilan hengessä - kirjan. Suomalaisin voimin tehty. Odotukset korkealla! Aloitin lukemaan sitä kahvikupposen kera ja jo ensimmäiset sivut vaikuttavat todella lupaavilta. Ihanaa, omaa tekstiä. Vanhoista taloista ja tavaroista. Unelmani saavat taas siivet. Ja olen jossain tosi korkealla jo. Jalat kaukana maanpinnasta.

Kuvat eivät ole esteettisesti parhaimmasta päästä, kunhan nappasin.

17 comments

  1. Minulla taitaa olla kaksin kappalein soppakulhoja jossain pakattuna vielä. Juuri arabian vanhoja. Toinen on oman mummon jäämistöstä tulleeseen astiastoon kuuluva ja toinen on miehen mummolta häälahjaksi saatuun astiastoon kuuluva. Ja mikä parasta, sinä kerroin juuri niille ihanan käyttötarkoituksen!!

    Mun täytyy varmaan myös hommata tuo kirja. Sitä on kehuttu niin paljon!

    ReplyDelete
  2. Hienot löydöt teit, varsinkin tuo soppakulho viehättää.
    Mukavia hetkiä kirjan parissa :)

    ReplyDelete
  3. Ihana pilkkumi! Ja ihan mun lempiaihe :D Mulla on äidin puolelta saatu vanha Arabian pilkkumi, johon juurikin laitan jouluna sekahedelmäsopan :) Muuhun en sitä raaski käyttääkään, kun on sen verran vanha astia.

    Sitten iiihan OT, mutta pakko kertoa vielä pilkkumeihin liittyvä tarina.. Mammani (äidinäitini) oli nuoruudessaan piikomassa läheisessä kartanossa ja oli siellä kuullut, kuinka herrasväki skoolasi ruotsiksi. Mamma ei taitanut kieliä, mutta hänelle jäi mieleen se, että kippistelyyn liittyi jokin astian (skooli) nimi. Jossain oman sukunsa juhlissa hän sitten kippistellessä halusi briljeerata ja käyttää herrasväen ilmaisua - mutta ei muistanutkaan, että mikä se oikea sana mahtoi olla.. Sitten muisti, että se liittyi johonkin astiaan/kulhoon ja huusi, että "Pilkkum!". Heh, tästä johtuen meillä aina jouluisin sanotaan "Pilkkum", kun skoolataan joulupöydässä :D

    (sori tämä pitkä sepustus...)

    ReplyDelete
  4. nanna
    Kaksin kappalein, ooh, ihana homma!

    Inka
    Kiitti!

    Tuula
    Joo, muistin, että sanoit soppakulhoa blogissasi pilkkumiksi -sitä en tiennyt, että käytät sitä samaan tarkoitukseen johon omani hankin! :)
    Tosi veikeä tarina! Kiitti kun kerroit sen :)

    Pilkkum!

    ReplyDelete
  5. Ihana soppakulho, on muuten mullakin haaveissa! Reissunne kuulostaa muutenkin mainiolta, tuollaiset tempaukset piristävät kummasti!

    ReplyDelete
  6. Aivan ihana soppakulho! Tuollaiseen olisi ihana istuttaa sipulikukkia :)

    Minäkin tilasin tuon kirjan mutta olin vähän pettynyt, kauneimmat kuvat olivat ne jotka näyttettiin esittelyssä, muista en pitänytkään.

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  8. Sanctuary
    Päivän piristys, ehdottomasti! Paikka oli tulvillaan kaikkea ihanaa.

    Hanna
    Kiitos kommentistasi! Olen myös nähnyt noita sipulikukka-asetelmia vanhoissa soppakulhoissa ja kauniita ovat. Omaani en raaski varmaan tuohon tarkoitukseen ... vaikka saisihan sen aina pestyä.

    Kannattaa siis ottaa matkaansa ilman kantta, hieman lohjenneet tai jopa ilman toista korvaa olevat soppakulhot ... asetelmia tms.
    varten! :)

    Minun kulhoni on täysin ehjä! Löytö.

    ReplyDelete
  9. Kaunis kulho! Pilkkumista tulee aina mieleen se Eemeli-tarina kun hän pisti päänsä kulhoon...

    ReplyDelete
  10. Hieno soppakulho kerrassaan. Minä etsin kastikekulhoa, jossa olisi aluslautanen. Pitänee siirtyä kirpputoreilta antiikkiliikkeisiin.

    Tuota kirjaa odottelen saapuvaksi. Peruin kirjan kun oli kuukauden kirjana, mutta sitten blogien vaikutuksesta peruin peruutukseni.

    ReplyDelete
  11. Heippa!

    Pitääkin ottaa selvää tuosta kirjasta. Soppakulhoetsintää olen minäkin harrastellut tässä jo jonkin aikaa. En ole sopivaa vielä löytänyt, haluaisin itseasiassa Fasaani-sarjalaisen. Se on vain aika tyyristä huvia sen sarjan hankkiminen :-/

    Onnea sun löydölle, se on ihana!

    ReplyDelete
  12. Ihana kulho! Ja tuo Arvela täytyy tsekata, lähtisköhän tuo J mun kaa joku lauantai retkelle... Oliko tuo juliste ainokainen, se ois nääs aika hyvä houkutin ;)

    Terkuin, -A-

    ReplyDelete
  13. Merruli
    Joo, kirppiksiltä tuskin löytää.

    Hannis
    Tiedän sarjan, se on kaunis! Arvohan noissa säilyy ellei nousekin.

    -A-
    Juliste oli tietääkseni ainoa :(
    Kannattaa soittaa ennen kun menee sinne pidemmältä, ei ole joka lauantai välttämättä auki. Liikkeen pitäjä oli tosi mukava.

    ReplyDelete
  14. Minulla on mökillä hieno pilkkumi, pitäisi raivata jostain tilaa sille. Se on varmaan suurempi kuin sinun, säilytys on vähän ongelma.

    ReplyDelete
  15. Ihana pilkkumi :) Toivottavasti se ei päädy kenenkään päähän, niin kuin vaahteramäen eemelissä.. ;) Oi kun itsekin pääsis (mikä estää..) johonkin kirppikselle kiertelemään! Täytyypä viikonloppuna mennä.

    ReplyDelete
  16. Matroskin
    Joo, tuo ei ole niitä suurimpia mutta kyllä siitä väki mehukeittoa saa puuroonsa ;)

    Virpi
    Mullakin haaveissa pyörähtää ainakin Vallilan Valtterissa viikonloppuna.

    ReplyDelete