Tuesday, March 10, 2009


Katu ?Meidän kulmille on suunnitteilla uusi katu busseille. Palvelisi Kumpulan kampuksen opiskelijoita. Mielestäni katu on turha. Se rikkoisi Kumpulanlaakson kartanomiljöön kauniin ulkoilualueen. On toki totta, että kadut kuuluvat kaupunkiin ja että jos et halua katuja sotkemaan elämääsi,  muuta maalle. Mutta mutta ... on kai kaupungilla muitakin rahareikiä kuin esimerkiksi lämmitetty katu, jotta bussi pääsisi ylös kampukselle talvikeleillä.
Hämeentien pysäkille on noin 5 minuutin matka ja siellä tapaa myös raitiovaunuja. Busseja menee pilvin pimein. Pasilaan menee bussi Kumpulasta jo nyt.
Ihan turhaa rakentaa uutta katua.

Katu on ollut suunnitteilla jo pitkään. Toivottavasti se jäisi tälle asteelle ikuisiksi ajoiksi.

Tämän aamuisessa Hesarissa oli juttu eilisestä mielenilmauksesta. Eilisissä kympin uutisissa näytettiin pieni pätkä. Hyvä hyvä!

4 comments:

 1. Toivon, ettei moista tietä sinne kulmille rakennettaisi! Muistan, että jo joskus muinoin, kun itse asuin Kumpulassa, oli puhetta tuosta tiestä.

  Tänne Tampereelle suunnitellaan isoa tunnelihanketta, vaikka kaupungilla ei ole varaa palkata edes riittävästi sairaanhoitajia vanhuksille. Eikä se tunneli edes ole tarpeellinen. Täällä valitetaan ruuhkista, mutta kävisivät joskus katsomassa Kehä I:n aamu- ja iltapäiväruuhkia!

  Todella surullista, että puuhataan kaikenmaailman betonipömpeleitä ja teitä, vaikka sairaille, vanhuksille ja lapsille ei ole varattu läheskään riittävästi resursseja :( Insinööriaivoiset äijät jyräävät kunnanvaltuustoissa pehmeiden arvojen yli. Paskamaista, sanon minä.

  ReplyDelete
 2. Helsingissä asuessani nautin paljon ulkoilusta Kumpulassa, joten minäkin toivon, että katua ei rakennettaisi. Ja ihan totta, kyllä sinne Kampukselle pääsee Hämeentieltä hyvin.

  ReplyDelete
 3. Lämmitys ei välttämättä ole rahareikä, esim Aleksilla lämpö tulee jätevedestä, joka muutenkin virtaisi kadun alla, se on vaan johdettu lämmittämään jalkakäytävää. Vai oliko se Espalla. Toivotaan kuitenkin, että asukkaiden mielipidettä kuullaan teillä päin.

  ReplyDelete
 4. Tuntuu niin hassulta tuo tiehanke. Ei siinä ole järkeä. Kaikki viherlueet halutaan laittaa nurin. Plääh.
  No joo, suunnitelma ei laittaisi koko paikkaa tietenkään tieksi mutta kyllä tuo pätkä minusta pilaisi paikan.

  matroskin
  Minä luin jostain että ko. lämmitettu katu maksaisi kaksi miljoonaa euroa! :D
  Paljon vai vähän. Totta vai tarua. Tiedä häntä kun en näistä asioista mitään tajua saati varmaksi tiedä.

  ReplyDelete