Saturday, March 7, 2009

Lainassa hetkenMinulla oli eilen kaksi hoitolasta. Kummityttö siskoineen. Aluksi mietittiin, mitä tehtäisiin. Levitettiin leluja. Sitten juostiin olohuoneen "pöytää" ympäri.
Mikä siinä on, että lapset tahtovat juosta jotain ympäri ?
Minulta myös kyseltiin kaikenlaista. Niin kuin esimerkiksi sitä miksi kynttilä on rikki? (reunat sulaneet hieman epätasaisesti) 
Miksi meillä on makuuhuoneessakin telkkari? (en osannut vastata)
Miksei meillä ole hoitopöytää? (kun vaihdoin Lotalle vaippaa ruokapöydän päällä, vastasin, että meillä on kyllä hoitopöytä mutta se ei sovi tänne asuntoon vaan on vintissä)
Kenen sänky tämä on? (Lotan, muuthan me emme siinä mahdukaan nukkumaan)

Verneriltä kysyttiin miksi sillä on kahdet sukat yhtä aikaa ? (säärisuojat ja jalkapallosukat)

Leikittiin lentävää leppäkerttua, ratsastettiin sialla (iso pehmopossu) ja istutettiin pikkusiskoa kainaloista roikottaen istumaan ja ratsastamaan sikalla. Nimenomaan sikalla.

Ja minä kun hassu ajattelin, että me kaikki katsoisimme lastenohjelmia sohvalla yhdessä. Tuokio yhdessä oli kaukana siitä. Mutta siis palautti mieleeni millaista on "pienten lasten" kanssa. Olen tottunut jo erinlaiseen. Tämä odottaa kulman takana.

10 comments:

 1. Mä en myöskään ymmärrä tuota ympärijuoksua! :) Meillä pääsee koko alakerran menemään ympäri ja välillä sitä menee useampi lapsi päältä ajettavilla autoilla ympäri. Se myös laukaisee isommissa lapsissa, joiden kotona ei pääse ympäri, juoksemisvietin. 7-vuotias kummipoikanikin aloittaa välittömästi juoksun.

  ReplyDelete
 2. :) Rallia mennään meilläkin, kaikki kolme jonossa ja mahdollisimman isoa ääntä pitäen ... Tekevät sitä varmaan samasta syystä kuin kaikkea muutakin: koska voivat.

  ReplyDelete
 3. Kiäh, kiäh! Saatpas kohta sinäkin tuta, miten kaikki on taas sekunnissa sekaisin ;D

  Meillä pääsi entisessä kodissa huoneita ympäri, kunnes yksi ovista laitettiin kiinni ja kirjahylly eteen :) Nyt omassa kodissa omat ja vieraat lapset juoksee suoraa edestakaisin Koon huoneesta, eteistä pitkin ja olohuoneen perälle. Rysähtävät lopuksi sohvalle ISOLLA rytinällä rympsis!

  ReplyDelete
 4. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 5. Meilläkin pääsee ympäri (eteinen-keittö-olohuone-eteinen), mutta ainakaan vielä tuo pieni ei yksin ole innostunut juoksentelemaan. Mutta kavereiden kanssa. Varsinkin poikakavereiden. Tyttökavereiden kanssa leikitään hiljaa nukeilla, söpöä:)
  Hyvää naistenpäivää!!!

  ReplyDelete
 6. Ihan mahtavia kysymyksiä! Niitä meillä esitetään hurjasti ja useat sellaisia että kunnon vastaus on vaikea antaa.

  ReplyDelete
 7. Meilläkin juostaan aina ympäri tuossa keittiö-olkkari-akselilla! Ja auta armias jos lapset vielä ovat väsyneitä... Mukavaa naistenpäivää:)

  ReplyDelete
 8. Hep,meillä juostaan kans!Ja lujaa!Nytkin otsaa komistaa komia naarmu,kaikenlaisia esteitä kun sattuu joskus olemaan tiellä! ;)

  Mukavaa naistenpäivää!

  ReplyDelete
 9. Meilläkin juostaan ympäri olohuoneen pöytää, kun muualla ei ympäri pääse. Kun ollaan kylässä jossa ympyrää voi juosta, alkaa juoksu välittömästi. Esim.mummolassa mennään niin,että saa kokoajan pelätä milloin koriste-esineet alkaa tipahtelemaan.

  ReplyDelete
 10. Olen aina asunut lasteni kanssa asunnoissa joissa voi juosta ympäri niin että kun menee yhdestä ovesta ulos niin voi tulla toisesta sisään samaan huoneeseen.
  En ole koskaan lakannut ihmettelemästä miten se viehättää niin.

  ReplyDelete