Viikonlopun brunssit & kahvitBastvikin kartanossa sunnuntaina ja Uunisaaressa lauantaina. Kartano on mitä ihanin paikka. Ja se brunssi -aah! Kävin nyt ensimmäistä kertaa paikan päällä,  vaikka kirjoitin kartanosta jo aikaa sitten. Melkolailla vuosi siitä jo on!
Tässä sen näkee millaista haipakkaa meidän viikonloput yleensä ovat. Mihinkään ei ehditä. 

Kartanohan oli vuosikausia tyhjillään kunnes "Espoon kaupunki ja Asuntosäätiö järjestivät avoimen kilpailun, jotta kartanolle löytyisi uusi käyttö ja kunnostuksen toteuttava toimija". Tuon lainasin kartanon nettisivuilta josta voitte lukea lisää aiheesta. Kannattaa kurkata.
Haudutettu kokojyväpuuro oli aivan älyttömän hyvää. Ja kakut. Ja koko kartanoaamiainen. Suosittelen lämpimästi ! 

Lauantaina tarkoituksena oli ulkoilla Kaivopuistossa ja käydä Caruselissa syömässä. Sää oli kamala. Vettä tihutti ja oli kylmä. Verneri heitti ilmoille sellaiset kiukuttelut,  että piti oikein pariin kertaan hieraista silmiään ja miettiä, minkä ikäinen tyyppi tämä kaveri oikein onkaan. Meno oli kuin milläkin uhmaikäisellä kurittomalla kakaralla. Kävellä ei kuulemma jaksanut, äiti ja iskä pakottaa kaikkeen, on tyhmää, väsyttää, iskä ärsyttää, pitää pipoakin ihan väärin päässä. Reissu oli aika fiasko. Karattiin sitten lähimpään lämpimään paikkaan ja se osottautui Uunisaaren ravintolaksi. Vernerikin rauhoittui siellä saatuaan lämmintä kaakaota. Vain ja ainoastaan aloittaakseen kiukuttelin taas autossa uudestaan. Joskus on näitäkin aamuja ...
 11 comments

 1. Minäkin olen välillä kuin uhmaikäinen penska.

  ReplyDelete
 2. Kiitos vinkistä! Meille tuli kartanon mainos kotiin pari viikkoa sitten ja ajattelinkin, että huokuttelevalta kuullostaa. Pitää mennä joku sunnuntai. Olet muuten erinomainen kirjoittaja.

  ReplyDelete
 3. Tutun näköistä :) Olin eilen äidin kanssa Saunalahdessa, kun teki ihan älyttömästi mieli juustokakkua ja vadelmakastiketta! Se niiden aamupala on kerrassaan ihana!!

  ReplyDelete
 4. Oivoi, jatkuuko se tauti tuon ikäiseksi asti... ;) No, ei aina voi olla hyvä päivä. Paikka näytti tosi kivalta! Mukavaa pääsiäisviikkoa!

  ReplyDelete
 5. Aivan ihanan näköinen paikka! Voi kun pääsisin herkkuja maistelemaan;) Tiedätkö, meillä 8 vuotias tyttö on välillä aivan mahdoton!

  ReplyDelete
 6. Teidän Verneri kuulostaa aika samanlaiselta kuin meidän ekaluokkalainen:D Meillä ollaan välillä kuin itse aurinko, välillä kenkä puristaa jostain aika rajusti... Varsinkin silloin kun mukana on 4v tukilapsi, silloin meidän ekaluokkalainen heittäytyy ihan vauvaksi, joka ei jaksa kävellä tai ei osaa pestä hampaitaan ja autossakin pitää pitää äitiä kiinni vaikka tukasta tai korvasta, jos ei muusta yletä (on ihan mustasukkainen...).

  ReplyDelete
 7. Matroskin
  Hyvä kun muistutit. Niinhän se on, niin olen minäkin ;)

  Ano
  Kiitos tosi paljon! Ihana kehu :) Hih. Kannattaa ehdottomasti mennä. Ihana paikka.

  nanna
  Kyllä vaan! Aamupala oli huippuhyvä. Tykkään paikasta. Uudestaan!

  Olivia
  Kyllä jatkuu :D Hih. Nooh, nyt menee jo paremmin.

  Mari
  Nimenomaan. Meilläkin kysytään aina: "miten vauvan kanssa, onko hankalaa" ?
  Sanon, että: "eiii, vauva on rauhallinen. Mutta tuo 8- vuotias! HUH HUH!" :D :D

  Vintage living
  Kuulostaapa harvinaisen tutulta ;)
  Kiva, kun olet jättänyt kommenttia.

  ReplyDelete
 8. Mun ja Nannan vakipaikka, namskis nam :-) Silleen helppoa, kun asutaan niin vieressä tuota, ettei tarvitse kuin päättää nostaa itsensä sohvalta ylös, hehe!

  ReplyDelete
 9. Miekin tahdon kartanoaamiaiselle..tai sanotaanko vaikka, että edes valmiille aamiaisella:)

  ReplyDelete
 10. Hannis
  Joo, niin olen ymmärtänyt, että asustelette sillä suunnalla. Koitinkin katsoa matkalla josko näkyisi tuttuja taloja -teidän ja nannan, mutta emmä mitään semmosta nähnyt. Olisi varmaan pitänyt poiketa valtaväyliltä. Tai no onneksi ei poikettu, että ette luule joksikin stalkkeriksi meikäläistä, hih ;)

  mai
  Kiitti kommentistasi ! :) Ihana paikka tosiaankin.
  Kartanoaamiaisen voi toki rakentaa kotiinkin, kun omaa mielikuvitusta! Minä olen joskus rakentanut tänne "italialaisen romanttisen ravintolan" :)

  ReplyDelete
 11. Mekin piipahdettiin Uunisaaressa viikonloppuna. Se olikin kaunis paikka ja pojat ihastuivat liukumäkeen joka sijaitsi kahvila/ravintolan vieressä.

  ReplyDelete