Monday, May 4, 2009

Tykkään!
Tykkään NIIN paljon uudesta lampustani. Ihanan värikäs. Sopii mielestäni meidän keittiöön kuin nenä päähän. Lampun ostin Kööpenhaminasta, Det Mondane Skurista. Ihana ihana putiikki. 

Arvonta lähenee ...
... vielä hetki aikaa osallistua!
Kevät on oikeastaan aivan ihanaa aikaa mutta koti näyttää kovin nuhjuiselta valossa. Talven saaa piilotella ja nyt kaikki paljastuu. Onhan tästä ollut puhetta ennenkin. Pesin Pääsiäisenä ikkunat ja jo nyt olohuoneen ikkunassa on rasvainen jälki. Olisiko jonkun kasvot painuneet siihen ? Vernerin, villi veikkaus ?

Ajatella, että vuosi sitten muutimme takaisin putkiremonttievakosta. Ainut asia minkä tekisin toisin nyt on, tai oikeastaan kaksi asiaa ovat, pikkueteisen lattian laatat ja keittiön välitilan laatan sauman väri.
En kuuna päivänä enää laittaisi eteiseen vaaleaa laattaa, joka on karhea pinnaltaan. Tiedän, kuvittelin siivoavani niin usein, ettei vaaleus haittaisi. Kröhöm. En voi olla kuitenkaan joka hetki rätti kädessä.
Keittiön välitilan laatta on valkoinen, halusin valkoisen sauman. Hyvä, kaunis idea, mutta kokatessa pitää olla tarkkana. Nimimerkillä tomaattinen pastakastike ei lähde saumasta pois sitten millään, jos ja kun sitä sinne roiskahtaa. Ja liikaa jos hankaa tiskirätillä saumaa, muuttuu saumakin rätin väriseksi. Hah! Harmaakin olisi voinut toimia sauman värinä ihan kivasti. Olisi armahtanut hitusen enemmän. Ja minäkin pölhö olen jopa ollut aiemmin työssäni laattojen parissa. Enkä silti uskonut. Piti itse kokea tämä. Tuskin lähdetään vaihtamaan kuitenkaan.

16 comments:

 1. Heh, laitampa tänne vielä kommenttia ihan itse. Nimittäin just tajusin että voisi kokeilla hakea rautakaupasta suoja-aineen saumaan. Kiilolla on ainakin Kivi- ja laattasuoja jota voisi käyttää ko. tarkoitukseen. Wooh, ja vasta nyt tän hokasin ;D

  ReplyDelete
 2. Lamppu on ihan mahtava! Minäkin tahtoisin tuollaisen:)

  Meille tuli kylppäriin valkoiset laatat ja minähän olisin valkoista ottanut myös saumoihin. Laattamyyjän asiantunteva rykäisy kuullessani toiveeni ja sen jälkeinen ohjeistus sai kuitenkin minut toisiin ajatuksiin ja valkoinen vaihtui vaaleanharmaaseen. Oikeinkin tyytyväinen olen, sillä me ollaan välillä ihan sottapyttysakki yhdistettynä laiskaan äitiin:)

  ReplyDelete
 3. Suloinen ja iloinen lamppu! Sopii teidän ihanaan keittiöön tosi hyvin.

  Meillä on keittiön välitilassa valkoinen laatta ja harmaa sauma, jota alussa epäilin, mutta johon olen ollut tosi tyytyväinen. Sen sijaan vessassa ja kylppärissä on sellainen karhea vaalea laatta, joka on tosi tyhmä... Harmittaa se kovasti. Ajateltiin, että ei olisi kosteassa niin liukas, mutta on tosi vaikea puhdistaa.

  ReplyDelete
 4. Ihana lamppu, sopii justiinsa keittiön tunnelmaan! Universal Stone on uskomaton puhdistusaine laattasaumoihin; muun muassa. Täysin luonnonmukainen ja erittäin tehokas putsari. Meillä on keittiön lattiassa ja välitilassa marmorinvalkoiset saumat (vaalean harmaat) ja varsinkin tiskipöydän edustalla lattiasaumat muuttuvat kauhean likaisiksi. Mutta tämä aine tepsii!

  ReplyDelete
 5. Tosi kaunis lamppu!Tuohon liikkeeseen on sitten päästävä kun Köpikseen lähdetään.Kauniit on kyllä valkoiset laatat valkoisella saumalla ja tosi suloinen koko keittiö.

  ReplyDelete
 6. Voi kun on kiva lamppu! Tuollainen kuosi olisi omaankin keittiöön juuri hyvä. Keittiön lamppu ollut jo pidempään etsinnässä, mutta eipä ole löytynyt. Mistähän tuollaisia kivoja löytäisi...

  ReplyDelete
 7. Yllättäen ihana lamppu :D

  Helpoimmalla pääset, kun ostat Ronseal-saumakynän K-raudasta.

  Eikö saumauksenkin voi uusia ihan vanhan päälle toisella värillä?

  ReplyDelete
 8. Niiiiin iiiihana lamppua! Hyvä valinta. Osasin kyllä jotain tosi kivaa odottaakkin:)

  ReplyDelete
 9. Mai
  Meillä on kylppärissä myös valkea sauma. Siellä se on vieläkin ihan valkoinen. Siis seinässä olevissa laatoissa. En ole siellä tosiaan vielä havainnut saumoissa likaa :) Ans kattoo.

  Nuttula
  Muistelinkin että teillä on harmaa. Se on myös kiva. Ois pitänyt meilläkin ottaa se.

  Maria
  Kiitos vinkistä!!! Mahtavaa, taidampa kokeilla tuota.

  Rimpsukaisa
  Suosittelen! Ihana liike kaiken kaikkiaan :)

  Iiris
  Kiitos kehuista! Hmm.. pidän silmät auki ja raportoin jos jossain näen samankaltaisia.

  nanna
  Ei ne onneksi ole vielä NIIN likaiset ja kaameat että pitäisi ruveta suunnittelemaan uutta saumausta päälle. Olen tarkka tyttö! Pohdin vain että kuinka saadaan pidettyä ihan putipuhtaana. Jossain kohti on ruokaroiskeen tapaista pientä joka mua ärsyttää.
  Eteisen lattialaatat on koko ajan likaisena. Pitäisi ostaa siihen matto. Ricella on joskus ollut semmoisia muovisia ihania värikkäitä mattoja. Meniskö eteiseen?

  Mari
  Kiitos kehuistasi! :)

  ReplyDelete
 10. Ihana kuosi tuossa valaisimessa, piristysruiske :) Kiitos putiikkivinkistä, tutkinkin hetimiten.

  ReplyDelete
 11. Soma lamppu, sopii niin mainiosti paikalleen!

  ReplyDelete
 12. Parolan asema
  ja Outi -kiitos kiitos , hieno se on, yhä edelleen! Sattuipas se vanha lamppu hajoamaan hyvään aikaan niin sain idiksen etsiä uutta sopivaa tuolta reissusta ;)

  ReplyDelete
 13. Teillä on aivan ihana keittiö, lamppu sopii tyyliin loistavasti!

  Oletko kokeillut ottaa tahroja ihan Kloritella? (laimentamattomalla) Itse sain vaaleanharmaasta saumasta kaiken lian sillä pois, tiedä sitten toimiiko valkoiseen.

  ReplyDelete
 14. Ihana ihana ihana tunnelma teidän keittiössä! Tykkään hurjasti :)

  Meillä on muuten ikkunoiden alaosissa nykyään pieniä sormenjälkiä, kun Roopen käy tökkimässä ja paukuttamassa kaikki ikkunat läpi :D

  ReplyDelete
 15. Laura
  Kiitos vinkistä!

  Tuula
  Kiitos paljon kehuistasi. Vuosi sitten tosiaan valmistui tuo keittiöremppa. Oon ollut oikein tyytyväinen.

  ReplyDelete
 16. Lamppu on tosi tosi ihana jo yksinään, ja vielä ihanampi teidän keittiönne värien kanssa. Ihan kuin jostain sisustusliikkeen katalogista - siis positiivisista positiivisimmassa mielessä!

  ReplyDelete