Juttua "talosta"Se mitä etsitään, sen pitää olla vanha.
Mielellään rakennettu 1920-30-luvulla tai jopa vanhempikin käy.
Siinä pitää olla minimissään kolme makuuhuonetta.
Pieni piha. Sellanen, että pystyy kesällä grillaamaan ja istumaan iltaa.
Sauna, tämä on miehen "pakko olla".
Saa olla remontoitavakin, kunhan ei tarvitse alkaa räjäyttää kalliota kellarista.
Puulattiat, alkuperäiset, plussaa. Olisi aivan mahtavaa, jos ei tarvitsisi alkaa tekemään putkia ainakaan ihan heti, koska se me ollaan just koettu.
Paritalo on lähempänä mahdollista totuutta koska oma maksaisi jo liikaa.

Hinnasta en sano mitään. Mutta mitään viittäsataatuhattaeuroa meillä ei ole varaa maksaa koskaan.

Ja sitten, sen tulisi olla liki Vernerin koulua.
Ja palveluita.
Käpylässä mahdollista. Nyt ei ole mitään myynnissä.

Tässä lähellä olisi yksi mutta mies sanoi ei. Tympeä taantuma ja yrittäjyys.
Odotellaan. Ei laitettu "tyrkkyä", kun kaveri kysyi laitettiinko. Itse olisin, mutta kun joo no, kai mun pää on sitten taas tuolla liian korkealla.

Toivottavasti se pariskunta ei osta, joka näytössä koputteli pinkopahviseiniä ja sanoi, että nämähän voi korjata paremmiksi gyprocilla ... hirsiseinät ja pinkopahvit. Kauniit tapetit. Gyprocilla.

Kuvat / photos täältä.

12 comments

 1. Itse kun lueskelin tätä niin tajusin että ei taida olla kauheen mahdollista Käpylässäkään, näillä kriteereillä. Hih hih. Toivossa on hyvä elää sanos lapamato ;D
  Voi kun tulis joku ihme meidän eteemme -tupsahtais oikein.

  ReplyDelete
 2. Kyllä se sieltä vielä eteen tulee! (laiha lohtu, tiedän)

  Jotenkin mulla on vain sellainen tunne, että päädytte vielä jollain tavoin aivan muuhun, kuin mitä haette :)

  Meillä oli myös tietyt kriteerit, kun uutta kotia ajattelimme: tasamaan tontti, mielellään pieni tontti, toiminnot pääosin yhdessä tasossa, kaunis puutarha, säilytystilaa ja mielellään vanha talo. Lasikuisti plussaa ja pintaremontin tarve.

  Ööö ja mitäs kävikään.. tontti on jyrkkä kuin vuoren rinne ja kooltaan suuri, metsäinen sekä hoitamaton. Toiminnot kolmessa tasossa, joiden väliä pakko ravata jatkuvasti.
  Lasikuistia muistuttava keittiö rakennutettiin ja remonttikin paisuu massiiviseksi.. Eh, missä meni vikaan? :D Ja silti paras ostos ikinä, hihiii

  ReplyDelete
 3. Minä kipittelen pitämään etsinnällenne maalisia peukkuja!!!
  Toivotaan,että saatte viettää jo joulun uudessa,juuri sopivan ikäisessä,ruutuikkunallisessa,lautalattioilla varustetussa talosessa.
  Pihalla muutama puu,johon ripustaa lyhtyjä ja alakerrassa usein lämpiävä täpäkkälöylyinen sauna..
  Juuri sopivan matkan päästä kaikesta,omassa rauhassa,omassa talossa,ihastuksesta ymmyrkäisenä!!!
  Tupsahduksia ilahduttavia tipahtakoon meidän jokaisen eteen...
  Sellaisia,että ihan haukkoisi ihmetyksestä positiivisesta henkeään!!!
  Ja sehän tapahtuu juuri silloin,kun on sen aika tapahtua!!!!
  Ensin pitää tapahtua tämä ja sitten tuo ja ennen kuin tämä tapahtuu,on tämän tapahduttava,jotta tämä voi tapahtua!!!
  Odotus palkitaan
  ~uskotaan siihen!!!=O)
  <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

  ReplyDelete
 4. Toivossa on hyvä elää.. Sä kyllä ansaitsisit sen mitä etsit.. osaisit arvostaa vanhaa etkä pilais sitä millään muovimatoilla ja gyproceilla... meidän talo on rakennettu 1800- ja 1900-luvun vaihteessa, ihana talo, mutta remontoitu 80-luvulla... hmm... jotain gyproccia tai vastaavaa on ja muovimatot oli lattioissa.. nyt on harkinnassa remontointi vanhaan malliin tai sitten talon vaihto kokonaan..

  ReplyDelete
 5. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 6. Sillon kun me ostettiin taloa, 9 vuotta sitten, ajateltiin, ettei haluta liian vanhaa;) Meillä oli ihanne 30-40-luvun talo. Sellainen me sitten löydettiinkin. Piloille rempattu kylläkin. Kyprokit on edelleen joissain seinissä, vaikka itse ei niitä laitettais. No allahan ne on piilossa, joten olkoot siellä, toistaiseksi. Nytkään en varmaankaan vanhempaa taloa haluaisi... Se 20-luku ihan maksimissaan. Tässäkin on ollu niin liikaa hommaa. Ja paljon on vielä edessä. Onneks voi aina pitää taukoakin.
  ***
  Olipas pitkä vuodatus;) Pidän peukut ja varpaatkin pystyssä, että teille löytyy ihana talo. En malta odottaa, että saan seurata sisustuksia ja muita:)

  ReplyDelete
 7. Noin 3 vuotta sitten mulla oli pitkä lista siitä, mitä meidän tulevassa talossa pitäisi olla,missä sen pitäisi sijaita ja missä kunnossa sen tulisi olla. Kaksi vuotta sitten lista oli jo vähän lyhyempi ja nyt aletaan olemaan jo niin epätoivoisia, että harkitaan syvimmissä syövereissä ollessa vain isomman kerrostaloasunnon ostamista.

  Vanha talo olisi unelma, mutta kelpuuttaisin jo rivarinkin pienellä pihalla. No, täällä Espoossa ne ovat kaikki 90-neliöisiä kaksikerroksisia taloja, joihin meidän 5-henkinen perhe ei mahdu.Tai sitten maksavat kuntoon yms nähden jumalattoman paljon. Silti jaksaa toivoa :)

  Pidän peukkuja teillekin!

  Anski

  ReplyDelete
 8. Voi, tuollainenpa ois ihana. Meillä toiveissa myös vanha, mutta vanhaksi luetaan jo rintamamiestalotkin. Vaatimaton, mitä vähemmän rempattu, sen parempi. Tosin hinnankin sitten pitäisi olla kohdallaan.
  Yksi sellainen löytyi muutama viikko sitten. Käytiin katsomassa, useampikin kerta. Minä ihastuin, rakastuin, heti. Se tuntui kodilta. Ja sitten se myytiin, ihan meidän nenän alta. Vieläkin surettaa, mutta toisaalta onhan se jotenkin lohdullista. Se nimittäin että kyllä niitä hyviäkin vastaan tulee. Ja tulee se Oikeakin vielä. Ihan varmasti.

  ReplyDelete
 9. Kun unelmalle raottaa ovea ja antaa sen kulkea hetken vapaasti niin se tulee jonain päivänä takaisin avoimin ovin...Jotain on teille siellä jossain...Unelmille täytyy antaa siivet...

  ReplyDelete
 10. nanna
  Kiitos kannustuksesta! Hmm ... mihinköhän nää sun intuiitiosi perustuvat ja onko sulla taipumuksia ennustuksiin? Hih!

  Katinkainen
  Kuinka sinä jaksatkin aina kommentoida pitkästi ja ihanasti ja tsempata viimeiseen saakka :) Ihana oot!

  Mannukka
  Oi kiitos! Itsestänikin tuntuu, että sen ansaitsisin! Heh. Tietty!

  Mari
  Kiva kuulla teidänkin talon löytymisestä ja sen laittamisesta. Sun blogisi on kyllä yksi vakkareistani!

  Anski
  Jep. Kun tahtoisi hieman myös tilaa, avaruutta.

  Inka
  Meille kävi sama silloin keväällä. Meni ihan nenän edestä. Harmillista. Ottaa yhä pattiin kun oli NIIN lähellä. Nyt löysin paremman mutta on hieman kalliimpi ja mies ei siksi yhtään ilmeisesti syty. Harmittaa sekin. PLÄÄH.

  jaana
  Kiitos, kauniisti sanottu.

  ReplyDelete
 11. Hassua...mutta olen alkanut etsimään teille salaa taloa...vaikka en kiinteistövälittäjä olekaan. Toivon niin että löydätte itsellenne sopivan talon!

  Muistan itse ku kierrettiin rivi-, pari-ja omakotitaloja viisi vuotta. Sellaista taloa ei varmaan ole olemassakaan jossa meidän molempien maut olisivat kohdanneet. Saunaa meillä ei ole vieläkään!

  ReplyDelete
 12. Villa Solbacka
  Joo, etsi vaan meille hih :) Muutkin mukaan talkoisiin.
  Mua harmittaa ihan mielettömästi tällä hetkellä kun nyt olisi ihana ja hyvä ja just ookoo tarjolla ei tosin Käpylässä mutta lähellä ja Verkun ei tarvitsisi vaihtaa koulua. Mutta miehen mielestä himpun liian kallis. Minusta ei. Minkäs teen. Ei auta vaikka kuinka yritän selvittää, että asumiskustannukset on halvat, isot rempat tehty, voitas vaan kantaa kamat sisään, on piha ja sauna ... kaikille omat makkarit. Mies vaan muistuttaa, että just oli kesäloma ja laskut pitää maksaa tässä ja ensikin kuussa.
  Tylsimys maksimus. Plääh.

  ReplyDelete