Wednesday, August 26, 2009

Oppimisen iloa
Kyl se vaan on mukavaa kun Verneri on takaisin koulun penkillä.
On niin rauhaisaa kotosalla. Vaikka Verneri on jo iso kolmasluokkalainen, on hänessäkin omat hässäkkänsä toden totta. Opeilla on kyllä ihan valtava kasvatusvastuu. Eihän sitä itse ymmärrä kun on koulussa. Oman lapsen ollessa kyseessä alkaa jo hahmottaa asian jujua.
Vernerin luokalla on 29 oppilasta joista kahdeksan on tyttöjä. Ajatelkaas. En tahtoisi olla heidän opensa. Onneksi Vernerin ope on tosi napakka täti.
Verneri ressukka oli ekalla viikolla pyörtynyt tunnilla (näin on nyt käynyt pari kertaa hänen elämänsä aikana, mutta äitinsäkin on kova pyörtyilemään) ja ope oli mennyt viereen karjumaan, että nyt loppui se pelleily. Kumpikin kai nolona tapauksen jälkeen sitten ...


Siirrytääs toiseen mokomaan... Lotta osaa jo ottaa muutaman askeleen ihan ilman tukea. Voi jessus, että se on hänestä kivaa. Kijuu onnesta ja oikein keimailee, että katsokaas, mä osaan jo tän saman kuin te!

Olen jo muutaman viikon yrittänyt soittaa neuvolaan. Lotta oli kuumeessa juuri kun piti olla 10 kk neuvola. Täällähän ei ole enää 10kk neuvolaa (vaan 8kk ja sitten suoraan 1v.), mutta meillä oli, koska Lotta on painokontrollissa. Unohdan joka ainoa päivä soittaa aikaa! Kiroan neuvolan puhelinajan. Jos minulla on puhelimessa hälytys, se on turha, koska olen ulkona ja olen unohtanut puhelimen sisälle. Tai unohtanut hälytyksen tai neuvolan tädillä on nauhoite että hän ei ole tavoitettavissa. Lotta täyttää pian 11kk.

Yhä on pikkanen kuin mikä. Just eilen katseltiin miehen kanssa, että on ressu laihtunut. Pakaratkin on kuin kaksi pikkuista rusinaa.
Pääasia kai se, ettei itke nälkäänsä ja on onnellinen. Vaikka on pikkuinen kuin sieni.Kaukosäädin on yksi lempileluista. Ja puiset palikat.Aakkoset juliste kuva täältä. Ostin muuten sen ihanan riisipaperilampunvarjostimen, voi Luoja kuin pitkä sana ...

23 comments:

 1. Toivottavasti Lotalla on masu kuitenkin kunnossa, ettei kaikki tule ulos liian nopsaan ja siksi painoa ei kerry. Meillä kaksi nuorinta on maitoallergikkoja ja olivat varsin pikkuisia vuoden vanhoina. Toinen 72cm ja 8,8kg, toinen 74cm ja 8,5 kg. Ei nuo kyllä ole isoja vieläkään...

  Puhelinajat on ärsyttäviä (vaikka ymmärränkin miksi ne on oltava)...kun ei edes puheliaikana (joka on esim. 2 kertaa viikossa, aikaisin aamulla) kukaan vastaa niin raivostuttaa! Tai että koko sen ajan linjat on varattu, vaikka koitat 5min välein...

  ReplyDelete
 2. Nauratti kyllä kamalasti tuo pyörtymis-juttu, siis se miten opettaja oli siihen reagoinut! :D

  ReplyDelete
 3. Hih, onpas topakka täti se teidän ope.. mutta niin kai tuollaisella porukalla on oltavakin. Ei minustakaan kyllä opettajaksi olisi.

  Meidän nuorimmainen on myös tosi pienikokoinen. Missään ylimääräisessä seurannassa ei ole kyllä ollut, onkohan sekin terveydenhoitajasta kiinni?
  Vuoden vanhana oli muistaakseni 73cm ja nyt 4,5-vuotiaana käyttää vaatekokoa 98-104cm. Ehkä hän kasvaa omaa tahtiaan, mutta välillä vähän huolestuttaa, että jos kaikki ei ole ok. Nykyisin tuntuu olevan niin paljon allergioita, keliakiaa jne..

  ReplyDelete
 4. Hei, mä jätän nykyään neuvolaan vastaajaan viestin tai mikä vielä parempi tapa, laitan ko. hoitajalle sähköpostia. Sähköpostiviestin jälkeen ne yleensä soittaa kun tulee töissä taukoa ja sitten olen saanut varattua aikaa.

  Meillä lapsi aloitti koulun ja eläväinen tapaus kun on (=poika), olen vähän hermoillut, että mitä viestiä sieltä koulusta tulee. Tunnilla on vissiin vähän hälisty ja oltu levottomia ja minä tietysti kärsin "kouluhäirikkö-äidin" leima otsassa... huokaus! Voi kun koulussa (ja itsekin muistaisi) muistettaisiin, että noi ekaluokkalaiset on vielä niin pieniä ja vie aikansa, että siihen tottuu ja oppii, että luokassa ollaan hiljaa ja kuunnellaan... saas nähdä millaista viestiä koulusta tänään tulee....
  Minna

  ReplyDelete
 5. Edelliseen talo-postaukseesi liittyen: tehkää oma tarjous talosta, jos tuntuu liian kalliilta! Niin ja siis ehdoilla, että oma menee kaupaksi siihen ja siihen mennessä....? Jos niitä on harvoin tarjolla ja kohde kiinnostaa niin eikös kannattaisi yrittää?
  Minna vielä

  ReplyDelete
 6. Minun silmiin Lotta näyttää ihan normisvauvelilta. :) Lapset on yksilöitä kaikki. Meillä Esikoinen oli 1-v. 8,2 kg (ei allergioita tms.), nyt 10-v. melkein 150 senttiä pitkä, muttei edelleenkään paina yli 30 kiloa... Ja siis ihan perusterve urheilijapoika, toiset vaan on hoikkia ja toiset sit ei.

  ReplyDelete
 7. Vintage living
  Lotallahan epäiltiin alkukesästä maitoallergiaa koska hänellä on semmoisia kolikon muotoisia ihottumaläiskiä poskilla ja iho äityy välillä pahaksi. Olin itse 2 vkoa ilman maitotuotteita ja korvikettahan Lotta ei oo koskaan saanutkaan, kun ihan vaan vähäsen satunnaisesti koska yhä imetän. En ole vielä kokeillut hapanmaitotuotteita hänelle. Pikkusen on saanut maistaa ja ollut ookoo.

  Lotta painaa varmaan nyt hilkusti 8 kg en tiedä kun ei oo punnittu nyt. Ja taas unohdin koko neuvola-ajan! Muistin sen 5min vaille puhelinajan päättymisen ja sillon oli jälleen vastaaja päällä...
  HUOMENNA!!!

  Sonja
  Joo, muakin naurattaa se. Varsinkin kun poika selitti sen silleen "sit mä tein näin ja näin ja mun silmät meni näin ja sit tein Laurille ja sit olin lattialla ja ope huus älä pelleile siinä ..."

  Mannukka
  On onneksi on tiukka! Lotta pitää vieläkin puolivuotiaiden bodyja ja samoja vaatteita mitä piti jo puolivuotiaana , heh :D

  Minna
  Moni on kertonut samaa. Jättää soittopyynnön.
  Meilejä ne ei kuulemma ota vastaan, oon kysynyt.
  Tekisi mieli tehdä tarjous mutta se pitäs olla about 35 tuhatta euroa halvempi kun hp. Empä usko että menee läpi :(

  ps. pojat on poikia. Mulle soitettiin aika monta kertaa iltiksestä ja koulusta viime vuonna ...


  Nora
  Meillä kans esikoisellekin on kouluterkkari sanonut, että voisit kyllä syödä enemmänkin ...
  mutta samaa oli kuulemma sanottu mun miehellekin samanikäisenä poikasena ! :)

  ReplyDelete
 8. Moi! Ei mustakaan Lotta ole yhtään liian laiha. Ihan normaali, ole huoleti :)

  Julia on aina ollut alakäyrällä painossa, tosin pituutta kyllä on ainakin nykyään. Yhtään ainutta makkaraa ei rassulla ollut. Ja aina hän on ollut huono syömään.
  Toista on Emman kanssa, vaikkei sekään mikään pullero ole. Muttei myöskään alakäyrällä vaan kultaisella keskitiellä muutaman makkaransa kanssa :)

  Ja voi Verkkua! Minäkin olen aina ollut kova pyörtyilemään. Varsinkin ala-asteella matikan- ja kässäntunneilla. Siis ihan oikeesti! Ja saunassa. Vieläkkän ei voi ottaa kovia löylyjä. Ja ne aamunavaukset koulussa, kun piti seisoa toppavaatteet päällä jonossa aamuvarhaisella ja laulaa virsiä. KUPS! Huh, mitä rääkkiä!

  ReplyDelete
 9. Olipas hauska juliste!Rusinapakarat kuulostaa mahtavalta,oispa miullaki nii pien kankku :)ei haittais vaik ois"vähä"ruttune.heheheee

  ReplyDelete
 10. Ehdit! Olisin oitis hankkinut meidän eskarilaiselle hauskan aakkosjulisteen, mutta webbiputiikki kertoo että ne on loppuunmyyty.

  ReplyDelete
 11. Täällä toinen myöhästyjä/unohtelija.
  Älä pode huonoa omatuntoa :)

  Joskus tuntui, että meidän neuvolan soittoaika oli tietoisesti laitettu klo 12-13 välille, mikä on pikkulapsen äideille kiireisin lounas/päikkäreillenukutusaika...

  Vaikka nyt olen töissä, sama aika on edelleen huono. Mahan ollessa täynnä lounaan jälkeen - selkeä ajattelu on mahdotonta :)

  ReplyDelete
 12. Minna jatkaa:

  Tuo 35 ei ole summa eikä mikään asuntokaupoissa! Muistan lukeneeni, että joissakin asunnoissa Hesassa hinnat ovat pudonneet yli 100 000 hintapyynnöstä! Varsinkin näinä aikoina kun asuntokauppa on vaikeutunut, moni mieluummin tinkii hinnasta kuin jää myymään asuntoaan vuositolkulla. Minä kyllä tekisin tarjouksen, jos vain tuo summa on kyseessä!!!

  Ai että lohdutti sun ps-kommenttisi, OIKEASTI!!!!!

  ReplyDelete
 13. olen totaalisen rakastunut blogiisi. aivan ihastuttavia kuvia kerrassaan! sinun sisustussilmäsi on just eikä melkein minun makuuni. ja voi että tuo taapero on söötti!

  ReplyDelete
 14. Nina:
  Pakko sanoa että 35 vähemmän kuin pyynti, ei ole paljon. Ilman muuta kannattaa kokeilla. Yleisesti välittäjät asettavat hinnan niin että 10% tingitään ainakin.
  Me tarjottiin 85 alle pyynnin ja läpi meni, pääkaupunki seudulla.

  Tyhmä ei ole se joka pyytää vaan se joka maksaa eli maksakaa vähemmän kuin pyytävät. Onnea kisaan!

  ReplyDelete
 15. Heipparallaa!

  Tänään just jutusteltiin miehen kanssa tarjouksesta. Mies puhui tosta miinus 10% pyynti. Silloin se kyllä alkaisi olemaan tuo 35-40 tuhatta pois tässä kohteessa. Tuntuisi itse tyhmältä jos pyynti on kohdallaan (just kaikki isot rempat tehty sisällä ja ulkona) alkaa ihan hirveesti tinkimään. Pian tulee se joka maksaa minkä pyydetään ja sitten menee sekin. Tai jos aattelee silleen, että meidän kämpästä joku tinkisi sen kolme-neljäkymppiä niin ei kyllä annettaisi mennä läpi. Pitääköhän laittaa ilmaa sikana hintaan?
  :D

  Kaikille kommentoijille tasapuolisesta KIITOS! Aina on kivaa lukea mitä tänne on kirjoiteltu. Ihanat.

  ReplyDelete
 16. Lotta kasvaa omaa tahtiaan ei sitä kannata säikähtää.
  Meidän Haitula ei kasvanut juuri lainkaan 4-8 kk iässä ja hänellä iho oli järkyttävän huonossa kunnossa. Epäiltiin kaikkia mahdollisia allergioita ja olin imetysdietillä silloin melkein koko kesän. Syksyllä otettiin allergiakokeita ja niissä ei näkynyt mitään. Iho ei liion ollut parantunut, painoa ja pituutta tuli himppasen lisää. Sit löytyi oikea rasva (BodyShopista!) ja iho parantui. Nyt tyttö on 2 vuotta ja 8 kuukautta ja viimeisen puolen vuoden aikana on kasvanut tosi paljon pituutta! Pienin tuo silti näistä kolmesta on.
  Kyllä ne lapset jossain vaiheessa kasvaa ja kaikki on erilaisia!

  ReplyDelete
 17. Pitkästä aikaa kommentoimassa..

  Mä niiiin toivontoivontoivon, että löydätte ja saatte itsellenne sen unelmien kodin!

  Lotta on suloinen :)

  ReplyDelete
 18. Pakko sanoa,Lotta on niin super suloinen.Tulee vauvakuume kun katsoo noita kuvia.Eikä näytä yhtään liian pieneltä.Meidän nuorin neiti on koko ikänsä ollut hoikka,yksilöitähän nuo ovat.

  ReplyDelete
 19. Heippistä :-)

  Nyt kuule kerrohan, mistä olet saanut hankittua tuon ihkun tanskanlippuhaalarin??? Siis supersöötti, kuten todella on myös tämä NEITOKAINEN!! IHANA :-)

  Kiitti siitä lastenvaatenettikauppalinkistä! Bongasin sen itseasiassa juuri sattumalta eilen Vintage Livingiltä, mutta en ollut siis ennen tiennyt. Kaikki nämä ihanuudet saa kertoa ja mieluusti!

  Itse olen nyt tilaillut Gymboreesta USA:sta. Ostin sieltä usein kun käytiin Seattlessa outlet mallilla. Kauhea kaukokaipuu iski kun paketti tuli kotiin :-) Käys katsomassa, tyttöjen vaatteet erityisen nameja! www.gymboree.com
  (Tullaus onnistuu Fed Exin kautta suoraan ja oli määrältään aika pieni lopulta. Paketti oli kotona kolmessa päivässä tilauksesta!!)

  ReplyDelete
 20. P.S: Niin, siis piti tulla sanomaan, että mä olen aivan sairaan huono noissa soittojutuissa kans. Puhelinajat = TYPERYYS. Paras olis, jos siel olis vastaaja, johon voisi jättää sp:n. Ei tarttis muistaa soitella uudestaan ja uudestaan. Etenkin kun meidän terkkari on aina varattuna, saa tunkea soittoaan väliin yleensä melkein sen koko tunnin ajan.

  ReplyDelete
 21. Kummityttönen on myös pieni ja menossa imeytymishäiriötutkimuksiin. Mutta eloisalta tuo Lottakin vaikuttaa, ei taida koko haitata menoa.

  ReplyDelete
 22. PS: vaikka moni sanoo täällä että tyttösi näyttää kuvissa normaalilta, ottaisin kuitenkin neuvolan mielipiteen huomioon. Kun on kerran hoitoa tarjolla.

  ReplyDelete
 23. Kiitos kiitos kommenteista kultaset!
  Lotta on suloinen tyttö, kyllä :) Hassunnäköinen mut sulkku! :)

  Matroskin
  Juups, meillä on huomenna se neuvola vihdoin niin tutkitaan taas ja hutkitaaan :D
  Palataan asiaan ...

  ReplyDelete