Pihlajasaari 
Ääääks, kuinka paljon hanhenkakkaa mahtuukaan pikkuiseen saareen?
Hitsi, ei ole hauskaa olla rantsussa jossa vauvakin astuu kakkendaaliin heti alkuunsa. No joo, löydettiin sitten ihana paikka termoskahville ja matkalla haetuille Subwayn tuotoksille. Verneri kävi uimassa. 
Syötiin jädeä.

Pihlajasaaren Ravintola on aivan mieletön! Asuukohan tuolla yläkerrassa joku kesäisin? Joku työntekijöistä, kenties? Ikkunoissa on pitsiverhot. Kuka mahtaa nukkua tuon torni-ikkunan takana?
Kuka siellä on joskus nukkunut, ravintolahan on vanha kuin taivas? 
Ovatko kesät olleet kuumia ja kauniita? Onko sängyn yllä ollut ohut valkoinen hyönteisverkko, jotta ikkunaa voi pitää auki? Onko kuunvalo valaissut huoneen?

Päivän piristys
 olivat kaksi pientä poikaa, jotka tulivat sisältä ravintolasta terassin rappusille, ja hihkaisivat kuuluvaan ääneen täpötäyttä terassia kohden: "Lapinkultaa vai Karjalaa!!! Kumpaa sä isi otat? Lapinkultaa
 vai Karjalaa!!!!?".
Nolo isäihminen tuli kuiskuttelemaan pojille ja pojat menivät takaisin sisälle. 
Terassilla oleskelijoita hihitytti.
 


Miksiköhän tuo yksi talo uimahuoneiden luona on noin huonossa kunnossa? Kenen se on ja miksi tyhjillään. Onkohan se varasto? Harmillista.

Lotan uusimmat taidot ovat mm. seisomaan nouseminen maasta ilman tukea. Uskon, että meillä jo pian kävellään. Rannallakin oli kiva seisoskella. Lottahan ei koskaan ryöminyt tai kontannut kirjaimellisesti. Vaan Juhannuksen jälkeen lähti "karhunkävelemään" ja nousi samantien jo tukea vasten seisomaan. Säästää polviaan.6 comments

 1. Mä en ole koskaan käynyt Pihlajasaaressa... miksiköhän!! Meidän läheltä menee toi saaristovene ja ennen asuimme Vasikkasaarta vastapäätä. Käyty siis enemmänki näissä Espoon saarissa -ehkäpä se syy! Täytyy joskus kyllä piipahahtaa tuolla.

  ReplyDelete
 2. Ihanan näköinen paikka. Itse harrastan myös tuota mietiskelyä vanhojen talojen kohdalla;keitä niissä on asunut ja minkälaista elämäää viettänyt. Historia kiehtoo.

  ReplyDelete
 3. Olin itse lauantaina eka kertaa Pihlajasaaressa ja tykästyin luonnolliseen menoon sekä eteläisiin kallioihin, siellä oli kiva istua syömässä eväitä. Seuraavan kerran voisin mennä tunnelmoimaan saareen sateella!

  ReplyDelete
 4. Onnea Lotan uusista taidoista! Meillä ei muuten taideta kävellä ikinä... Edes taaperokärry ei houkuta tuota poikaa ottamaan askeleita. Mulla alkaa olkapäät ja selkä olla totaalisen hajalla, kun heppu kinuaa koko ajan syliin.

  Hanhen- ja muusta kakasta olen samaa mieltä. joskus ei meinaa löytää paikkaa piknikille, kun sitä sontaa on joka paikassa :(

  ReplyDelete
 5. Aikas hassua...Sunnuntaina keinuin Tallinnan paatilla juurikin tuon saaren ohi ja ihmeteltiin ystävän kanssa ääneen, että mikähän saari se on, kun näytti kallioineen niin houkuttelevan kivalta...:)Me, kun ei noista teidän ihanista saarista tiedetä mitään...

  Niin ja muuten ONNEA ONNEA JIPPII! Pilkkutyyny odottelee...:)

  ReplyDelete
 6. Ihania kuvia ja niin valloittavat nuo sinun lapsesi!!

  ReplyDelete