Tuesday, February 16, 2010

Arkiston aarteitaMitään tarkkaa mielikuvaa ajankohdasta mulla ei ole, mutta joskus viime keväänä se oli. Vernerin kanssa oli käyty pitkiä keskusteluja koska pojat, noh, kokeilivat hieman rajojaan koulussa, vapaa-ajalla, iltapäiväkerhoissa jne. Opettaja oli soitellut muutamaan kertaan. Uhkasin Vernerille, että vielä yksikin soitto iltiksestä tai opelta, niin sitten pelikielto napsahtaa ja kaikkea muuta kamalaa olisi tiedossa.

Puhelimeni soi. Outo numero.Naisääni aloittaa napakasti: "täältä Arabian Tarjoustalosta se ja se, hyvää päivää ... "

Mitä se on nyt tehnyt!? Kylmä hiki kohosi otsalleni. Missä pulassa se poika nyt on? Onko ne menneet jo Arabiaan sekoilemaan? Miksei Kumpulan R-Kioski tai Tanu enää riitä!

"Olette voittaneet arvonnassa puhallettavan karvaisen oravatuolin!"

Jes! Pitihän se sitten hakea pois. Ihmiset hekottelivat, kun työnsin rattaita & Lottaa ja kannoin välillä kainalosta toiseen vaihtaen isoa oravaa. Käteni tuskin riittivät sen ympäri.

"Katso äiti KUINKA ISO ORAVA!" "Katsokaa, kuinka suuri NALLE!"
"Mikä tuo on?" "Kato tota!"

Aika suloinen. Liian iso meille. Orava muutti kummityttömme M:n luokse Viikkiin.
Tytöt tykkäsivät siitä. Hetki sitten, kun siellä käytiin, ei kyllä oravaa enää näkynyt. Liekö karannut? Ei kai oravien paikka olekaan kerrostalossa? :)

Ps. kuvien puku mahtuu Lotalle vieläkin! Puvussa lukee 6m. Tänään käytiin painokontrollissa taas. Ikää Lotalla on nyt 1v4kk ja painoa on 9.6kg ...


14 comments:

 1. No jo on orava :)
  Oman lapsen painokontrollien perusteella sanoisin että niillä ei kannata itseään stressata. Tyttö paino 1-vuotiaana 7,4kg ja oli 74cm pitkä. Samalla suhteella mentiin pitkään ja mennään edelleen teini-iässä. Hoikka tyttö :)
  Minusta tärkeämpää on se, että kehittyy ja syö hyvin :)
  Ihana hymy Lotalla kuvissa!

  ReplyDelete
 2. On oravalla kokoa:)

  Kyllä ne vaatteet mahtuu kuule mahdottomankin pitkään, nimittäin...
  meidän Pinja 7-v tunki jalkaansa meidän Lennin 2-v housut ( 92 cm) ja kukaan ei edes tajunnut, että sillä on jalassa oikeasti parivuotiaan housut...luulivat polvihousuiksi:)

  ReplyDelete
 3. Katja
  Lotta painoi yksivuotiaana jonkun 8kg. Siitä on ihan hyvin (:S) nyt tullut painoa ... musta tuntuu, että mä syötänkin tyttöä ihan koko ajan :D

  ReplyDelete
 4. Meidän melkein 5v tyttö painaa just ja just 14 kg.. Yhtenä vuonna tuli vaan 500g painoa lisää, eikä neuvolan täti sanonut siitäkään mitään.. kohta taas mennään normaaliin 5v tarkastukseen, katotaan tuleeko vieläkään kommentteja.

  ReplyDelete
 5. Ei kai painolla väliä, jos muuten kasvaa ja kehittyy ja on terve.

  Mun nuorempi poika on tosi hoikka. Housut eivät tule vyötäröltä juurikaan pieniksi, lahkeet vain jäävät lyhyiksi. Hän syö ihan hyvin ja säännöllisesti. Harrastaa urheilua, joten tarvitsee ruokaa ja energiaa. On vissiin sitä sorttia, ettei liho aikuisenakaan, vaikka söisi mitä...

  Hauska, se orava... Muistan, kun olin teini ja jouduin Särkänniemessä raahaamaan siskoni voittamaa valtavaa delfiiniä. Teki mieli heittää se järveen, varsinkin, kun hyvännäköiset pojat olivat delfiinistä jotain kuittailleet. Voi sitä häpeän määrää!

  Terkuin: Kristiina

  ReplyDelete
 6. Minun nyt 21v. poikani painoi 1 vuotiaana 9 kg ja 1,5v 9,8 kg ja on nykyään 180cm pitkä kylläkin hoikka urheilullinen nuorimies. Isompi kuin isänsä, setänsä ja molemmat isoisänsä. Muistan kyllä hyvin kun neuvolassa oltiin huolissaan. Itse en ollut kun lapsi söi hyvin, oli reipas ja energinen.
  Tia

  ReplyDelete
 7. Huomenta, esikoisen kanssa ravattiin kaksi ekaa vuotta painokontrollissa. Sitten neuvolan tätitkin uskoi että kyllä se poika kasvaa, pikkuhiljaa. En nyt muista noita lukemia, mutta määrät per kuukausi oli välillä 75g/35g/100g ja niin edelleen, niitä sitten ihmeteltiin.
  Tyttö taas kasvoi senkin edestä. Lapsilla on tasan kaksi vuotta ikäeroa ja ovat melkein samanpituiset. Kukin tavallaan :)

  ReplyDelete
 8. Ihana toi puku:)Noi isot pehmolelut vie aina niin valtavasti tilaa vaikka söpöjä onkin.Meidän Sulo painaa nyt 14kg ja Onni 15kg.Ostin just Lindexiltä Onnille pienet bokserit kokoa 86/92ja ne roikkuu päällä.Jäbä täyttää kesällä jo 4 vuotta.Joko te olette alkaneet jo pakkailemaan?

  ReplyDelete
 9. Meillä juuri 1v täyttävä tyttö painaa 7,8kg, ja on kyllä sellainen kukkakeppi, kun on kuitenkin 80cm pitkä. Isosiskonsa ihan toista maata. Mutta mitäs noista huolehtimaan, jos energiaa riittää ja painoa/pituutta tulee kuitenkin.

  Heh, jo on oravalla kokoa :).

  ReplyDelete
 10. Anu
  Polvihousuiksi ! :) Mainiota , hih ! :)
  Meilläkin tosin on Verneri laittanut Lotan housuja itselleen mutta tosin päähän! OU NOU ! :)

  Mannukka
  Kun en mäkään tajua miksi meidän pitää ravata neuvolassa ja kaikkien yhteen ääneen kauhistella painoa :S :/

  Kristiina
  Mun onni on vissiin kääntynyt kun olen monen monen vuoden jälkeen alkanut voittaa mitä ihmeellisempiä palkintoja ! Mitään oikeasti kivaa niin kuin esim. Pariisin matkaa en koskaan voita :D

  Tia
  Kiitos kommentistasi ! Näin minäkin kyllä lopulta ajattelen, en ole huolissani. Mulla on aika hoikat lapset -voi kun itsekin olisi :D

  Leenamari
  Totta totta! En ole huolissani ihmettelen vain kun joudutaan koko ajan siellä ravaamaan ...
  Jokainen kasvaa omanlaisellaan tavalla. Jos Lotta saa yhtään mun geenejä isompana siihen tarttuu ihan kaikki. Jos isänsä, tytöstä tulee hoikka ja mikään ei tartu vaikka yrittäiskin.
  Kiitos sinulle kun jaksat aina kommentoida täällä ! Kivaa, että kuulut lukijoihini!

  Sannu
  Vernerillä roikkuu kanssa kaikki farkut. Kaikki mallit on vyötäröltä liian isoja sit ne kurotaan vyöllä jotenkin kasaan :D
  PITÄS ALKAA pakkaamaan. Jotain ollaan laiteltu. Ihan oikeasti mun pitäisi alkaa laittaa enemmän kamoja laatikoihin ... muttei oo inspistä. I hate pakkaaminen. Purkaminen on hauskaa.

  Marika
  Totta!
  JOo, aika iso orava. Musta oli niin hauska kun en ollut uskoa korviani -pumpattava orava tuoli?!!!!
  Ja kun kysyin millainen ... "tälläinen karvainen" !!!!???
  :D Hah! :)

  ReplyDelete
 11. Mikä suloinen eläin!

  Meiltäkin kaikki yli 50cm pehmot karanneet...

  Ei hätää....kyllä Lotta kasvaa suloiseksi normaalikokoiseksi neidiksi. Hän kuluttaa nykyään niin paljon kun jouksee ympäriinsä ja kokoajan ja jokapuolella jatkuvasti jotain mielenkiintoista katseltava...siinä ne kaikki kalorit menee mitä tulee....=)

  ReplyDelete
 12. Hihittelin, kun ajattelin sua kantamassa oravaa. Aatteles, jos tuon kokoinen ötökkä sattuis olemaan lapsen lohtulelu, joka olis PAKKO ottaa mukaan tai ilman sitä tulis jättimäinen itku... hihi :D

  ReplyDelete
 13. No, meillä taas oli niin päin, että piti käydä pojan kanssa pituuskontrollissa kun hän oli NIIN pitkä! Oli jo syntyissään 56 cm. Ja kasvoi ihan tasasesti omaa käyrää kaikkien käyrien yläpuolella. Juu, ja 3-v tarkastuksessa neuvolantäti siis määräsi puolen vuoden päästä pituuskontrolliin. Silloin oli sitten toinen täti ja ihmetteli tosissaan kun varasin aikaa kun tiesi, ettei toi heppu ainakaan liian pieni ole.

  No nyt on poika 20-v. ja n. 185 cm.
  Ja meillä on kumpikin ipana ollut kouluikäisenä terveydenhoitajan mielestä alipainoisia. Hoikkia ovat kyllä edelleen, mutta aina ovat syöneet hyvin. :)

  Kirsikka

  ReplyDelete