Jotain edes oon saanut aikaiseksi ...

Yläkerran aulan ikkunoiden laskosverhot teetti mulla ihan hirvittävästi päänvaivaa. Olin jo päättänyt, että haluan Linumin raitakangasta -jossain muodossa. Tai Himlan. Aika koitti ja päätin mennä valitsemaan.

Kiiruhdin vanhat laskosverhot (edellisen omistajan) kainalossa ensin pieneen ompelimoon, johon olin soittanut etukäteen ja jossa heidän nettisivujensa mukaan löytyy hyvät kangasvalikoimat ennestään ja tilauskankaissakin kaikenlaista ihanaa. Ei sitten löytynytkään mitään. Enkä saanut kunnolla palvelua. Mistään ei tiedetty mitään, kun omistaja ei ollutkaan paikalla (tänne ei siis puhelintiedustelujeni perusteella tarvinnut varata aikaa), eikä kangasmalleja ollut pahemmin mitä näyttää. Himlasta ei tietoa eikä raitakankaitakaan löytynyt laskareita varten (kivoja patjaraitoja oli, muttei sopivaa matskua). Mutistiin, että netissä saattaa olla vanhaa tietoa. Suivaantuneena tästä, otin oman M taksini paikalle ja ajoimme keskustaan. Hitot pikkupuotien kannattamisesta jos kerran tuo oli mitä sain. Soitin verhokiihkoissani Stockan sisustuskangasosastolle. Ei tarvitse varata aikaa ja ei kun menoksi siihen suuntaan verhot kainalossa vipottaen. Lotta mukana ja mies kanssa. Kaikki kiukkuisia ja nälkäisiä. Suoraan duunista ja tarhasta.

Sitten se tapahtui. En osannut päättää. Linumin raidoista mikään ei käynyt väriensä puolesta. Harmaaraitanen joo, mutta sitten aloin pelätä. Jos tulee liian "täysi". Jos aulasta tulee sekaisen oloinen. Kamani on kaikki aika erikoisia ja aulaa sanelee lintutapetti. Minkä valitsisin? Vaikea, vaikea juttu.
Pähkäilin ja tuumailin. Mistään ei tullutkaan sitä fiilistä, että toi! (Minulla on usein se fiilis sisutusjuttujen kanssa, semmonen ahaa elämys ja toi se on!)

Päädyin Linumin YKSIVÄRISEEN kankaaseen. Kankaan väri on aika lähellä meidän seinän sävyä. Muistaakseni kuosin nimi oli Annabel (100% puuvillaa). Siitä laitoin tekoon kahdet laskosverhot mekanismeilla. Kangas ei ole niinkään kallista vaan työ + (ne perhanan) mekanismit.

Meillä ois ollut vanhat mekanismit kyllä tallessa (juurikin nämä ed. omistajan laskarit) mutta mun armaani oli rikkonut ne repiessään verhoja pois seinästä rempan tieltä. Miehet ...
Uudethan kyllä maksaa. Onneksi mies oli kuin olikin mukana ... paljastui tämä seikka että ne on rikki. Muuten oisi vaan vaihdettu kangas niihin vanhoihin ja sitten kotona lyöty päätä seinään, kun eivät toimikaan, kiinnitysraudat rikki (ja näitä ei saanut enää varaosina mistään).

Ja saa kyllä maksaa ne mekanismit. GRRRRRRRRR!
Mutta hei, nyt on verhot tilauksessa ja teossa. Saan ne elokuuksi.
Ja tämän asian voi vetää yli TO DO-remppalistalta.

Kuva ylinnä on Lotan huoneesta ja niitä Kristan nappaamia. Mun kamera on lataamatta ja jossain, missä lie. Kuviakin saatte taas sitten joskus, lupaan!

Ja sitten, mulla on taas ilmestynyt tuonne alakertaan yks juttu josta juttua tulossa. Ihan mahdoton romunkerääjä kyllä oon, minkäs teet.


13 comments

 1. Ihana kuva, kyllä Krista osaa;) Tiedän muuten sen tunteen, kun joku juttu iskee heti kerralla! Sen vaan sitten heti tuntee nahoissaan kun sen oikean löytää;)

  Söpöliini Lotta<3

  ReplyDelete
 2. Ne mekanismit maksaa sairaasti, mutta on ne kyllä sitten niiiiin ihanat!
  Vitsit, Dubaissa sain mun mekanismiverhot, joita tuli 7 kappaletta, reilussa viikossa ja vielä kotiovelle tuotuna. Sitä palvelua kieltämättä kaipaan....

  ReplyDelete
 3. Niin ja mä olen myös fiilis-ihminen. Asiat joko kolahtaa tai sitten ei.

  ReplyDelete
 4. Mä tiedän, mä tiedän, mä tiedän. Mekanismit on jotain ihan sairaan kallista. Kun muutimme tänne nykyiseen, olin päättänyt, että astelen Eurokankaaseen ja teetän laskarit mekanismeillä kolmeen alakerran ikkunaan, MAKSOI MITÄ MAKSOI. Ja maksoihan se... Pellavaiset 2,5m korkeat laskarit kertaa kolme oli yhteensä noin 500e mekanismien kera. Mutta nyt jos haluan uudet kankaat, ei se ole enää niin kallista. Jos yhtään tällä saa itselleen lohtua. Ja toisaalta mä olen tykännyt noista verhoista sitten koko ajan. En ole vaihtanut kerran kuussa, kuten teen jos en tykkää. Ja sekin maksaa.

  Mutta tiedätkö mitä, minäpä tilasin JUST saman Babar-julisteen, mikä sulla on seinällä. Hassua, kun en ollenkaan tajunnut, että sulla on sellainen... Vauvat saa sen huoneeseensa. Tykkäsin hurjasti. Mistä oot sen ostanut? Mä kun tilasin netistä ja pk:t oli aika kalliit. Olisin tilannut muitakin, mut en sit raaskinut.

  ReplyDelete
 5. No, kerran se kirpaisee ja sitten sulla on ne mekanismit! Tyypillistä miesten touhua, että mitä nyt jotain verhoja varomaan. =)

  Ihana kuva, kaunis kaappi!
  Tunnelmallista juhannusta!

  ReplyDelete
 6. Hei Niina,
  etsiskelin netistä puista silityslautaa ja niinpä törmäsinkin uuteen blogi-tuttavuuteen.

  Sinulla on mielenkiintoinen ja kaunis koti.
  Joten laitanpa blogisi luettelooni ;)

  ReplyDelete
 7. Maksaahan ne, mutta kuka haluis katsoa aina ikkunaan ja todeta, että noi nyt on mitä on, en olisi niitä oikeasti halunnut. En minä ainakaan :)

  Kuvia odotellaan! :D

  ReplyDelete
 8. Mari
  Kyllä sen tuntee ja pitää vaan luottaa omaan hyvään makuunsa ;D
  heh heh

  nanna
  Sikakallista ! Huoh. Tänään just selvisi että vielä kalliimmaksi tulee kun vuoren ja leveyden kanssa pitää ottaa tujumpi mekanismi ettei ne hempulat kuulemma kestäisi päivittäistä käyttöä. Niihin saa sitten kankaat joskus vaihdettua tosiaan jos tahtoo näin tehdä ja mähän varmaan tahdon ;D

  Hanna
  Teillä ollut sama juttu! Mulla tulee maksamaan varmaan saman verran ellei enemmän ... kääks!
  Juliste on allposters.comista tms.
  jostain semmosesta ja mä tilasin sieltä kaksi kappaletta julisteita samalla. En muista postareita, tosta on jo aikaa. Viime talvena tilasin jemikseen ;D
  Sieltä tulee koko ajan meiliin tarjouksia ...

  Nonna
  Niinpä! Ihanaa Juhannusta sinullekin!! Taikoja taikoja!

  Ainosofia :) Kiitän !
  Ihana saada uusia lukijoita.
  Mielenkiintoinen on hyvä sana ! :D

  Emilia
  Saan verhot aikaisintaan 5 vkon kuluttua. Mekanismit ja kangas tilataan Ruotsista.
  Sit on hienoo!

  Kuvailen tässä lähiaikoina -
  Juhannuksena meille tulee ystäviä kylään iso sakki.

  ReplyDelete
 9. Et varmasti ole ainoa tavarahamsteri ;)

  ReplyDelete
 10. Joo, sama paikka mistä mä tilasin. Onneks tiedän nää jenkkien systeemit, eli ensin rekisteröidyin ja sitten odottelin vaan ekaa tarjousta :-) Ja tulihan se melkein heti. Tänään tuli heti sit uusi = ilmaiset pk:t.

  ReplyDelete
 11. Olisin suositellut siulle yhtä ihanaa verhoompelijatarta (jos olisin tiennyt, että verhoja haikailet). Mutta se jo mennyttä..verhot teille tulossa...se on tärkeintä että to do lista lyhenee...=)

  ReplyDelete
 12. Krista
  Ouuu nouuuu! Liian myöhään taas !
  Mutta vastaisuuden varalle :)

  ReplyDelete
 13. Hanna
  Nimenomaan ;)

  Jonna
  Niinpä! Oli niin avaraa kun muutettiin nyt ei enää :D hah

  ReplyDelete