Mun aakkoset
(siis äidin, ei Lotan, vaikka kuva onkin tytöstä)
A aurinko. Rakastan lämmintä säätä ja aurinkoa yli kaiken.

B Böbi. Bobby Lasley (smackdown ottelija), Clufna, Cluxna, Doktor, Lotti, Helmut Lotti, Helmut Lottinen, Bömbi, Uppi, Silke, Lotteri, Cristoffer Bobi, KB, Bonbon ...
kaikki nämä lempinimet on Verneri keksinyt Lotalle. Nykyään käytössä on nimi Bömbi.

C celsius. Kun menee miinukselle inhoan.

D -vitamiinitipat jää aina antamatta Lotalle. En vaan muista. Pirskatti vie! Tänäänkään ei otettu.

E ei. Pitäisi opetella sanomaan. Mutta kun oon liian kiltti.

F Felix-ketsuppi! Mun mies tunkee ketsuppia ihan jokaiseen ruokaan. Siitä huolimatta mitä ruokaa se on, sopiiko siihen ketsuppi vai ei ja kuinka se on maustettu. Ihan sama, kun ketsupin maku peittää alle kaiken muun. Aito, esanssinen makuelämys! Aina jääkaapissa vaikka se muutoin olisikin tyhjä.

G granaattiomena. Olen allergisoitunut omenoille aikuisiällä. Paistoksissa menee ja mehuna. Muutoin alkaa suuta kutittaa ja silmiä, ja nekku vuotaa, aivastuttaa.

H hiiri. Meillä on hiirihälytin, tai mikä se nyt onkaan, tuottamassa korkeita ääniä hiirille niin että niiden pitäisi pysyä poissa. Iiks!

I ihana. Käytän paljon sanaa ihana.

J jäätelö. Ben & Jerrys strawberry cheesecake .... naaaam. Paras jätskilaatu on mangomeloni. Vernerin mielestä paras jätski on Daimtuutti.

K kynttilä. Polttelen kynttilöitä kesät talvet. Aina varastossa. Nyt hieman hirvittää kun täällä puutalossa hillun ja sytyttelen kynttilöitä.

L Lotta Selma Loviisa. Ihana ihana ihana. Hyvä että tuli tehtyä meidän perheeseen tämä hurmaava tyttö.

M minä rakastan sinua.

N Niina. Haluaisin, että nimeni kirjoitettaisiin Nina. Eikä Niina. Niin tylsää. Niin tavallista. Plääh.

o ohjaustanko. Fillarissa. Kuljen pyörällä töihin päivittäin, jumppaan, kauppaan, postiin, tarhalle. Ohjaustankoni natisee ja nitisee. Pitäs kiristää.

P pikkuinen. Pikkuiset lapseni. On ihanaa kun on pikkuisia lapsia kotona. Ihan kun pieniä tonttuja.

Q ravintola kuukuu Töölössä. Siellä oon käyny. Muuta ei tule mieleen.

R rakas rakas.

S suukko päivässä monesti kiitos. Lotta suukottaa hauskasti. Suu ihan ammollaan. Kuolaten. Halien.

T työ. Tärkeä. Tarvitsen työtä. Minua ei ole luotu kotiäidiksi. En voisi kuvitella elämää ilman töitä. Aamulla ankeaa lähteä mutta kyllä se siitä aina iloksi muuttuu.

U uiminen. Uusi vanha harrastukseni jonka aktivoin odotusaikana. Nyt ollaan uitu perheen kanssa ahkerasti talvella Mäkelänrinteessä ja odotan korkkaavani maauimalakauden Kumpulassa piakkoin. Tapanani on uida aina 1 kilometri, ja sitten on aika remuta lasten kanssa pienissä altaissa. Koko kroppa kiittää seuraavana päivänä.

V Verneri. Esikoinen ja rakkain rakkain rakkain. Suuria tunteita.
Ihana poika mutta kukapa ei omastaan sanoisi näin. Tulen tekemään kaikkeni että Verneri saa elää ihanaa, huoletonta lapsuutta. Rajojen sisällä. Rakkaitten ympäröimänä.

W Weemon sentäs en kyllä keksi mitään tähän.

X Xerxes. Meidän luokalla oli sen niminen tyyppi joskus -no ei ollut. Hitsi, en keksi tähänkään mitään!

Y yläkerta. Olen niin tyytyväinen meidän yläkertaan ! Todellakin, onnistuin siinä mitä päässäni kuvittelin. Keksin eilen, mitä aulan toiseen päähän tulee ja millaisia kalusteita alan sinne etsiä. Paria kappaletta.

Z kohta menen suihkuun ja sen jälkeen alan vetää zzzzzz. Huomenna piiiitkä työpäivä edessä.

Å Åke. En tunne mutta voisin tuntea.

Ä äiti. Haluan ja pyrin olemaan lapsilleni maailman paras äiti. En tee niitä virheitä joita oma äitini teki. Tähän saakka on mennyt ihan hyvin. Tsempit, että menee hyvin koko loppuelämäni ajan.

Ö öitä.


20 comments

 1. Kivat aakkoset. Itsellä muuten ihan sama juttu tuon nimen kanssa, koko ikäni olen toivonut että olisi vain yksi i, mutta ei kaksi on laitettu ja kahtena pysyy. Aina ja jokapuolella saa sanoa Niina kahdella iillä!! Kahdella i'llä on nykyään kai se harvinaisempi muoto.. :)

  ReplyDelete
 2. Ihanat aakkoset. Tuosta suukottelusta tuli mieleen, että meilläkin Roope suukottaa silleen suu ammollaan. Ja aina ne pusut annetaan nenään, hih :) Koko nenä on aina ihan kuolassa sen jälkeen!

  Saanko matkia tän aakkosjutun omassa blogissani? En meinaan keksi mitään kirjoitettavaa...

  ReplyDelete
 3. D vitamiinin unohtamiseen meillä auttoi se että vaihdettiin tipoista Minisuneihin, xylitolilla makeutettuihin D-vitamiinitabletteihin. Pojat tykkäs niistä niin, että ovat pitivät itse huolen, ettei unohtunut.

  ReplyDelete
 4. Mä lähes jo vannon, että d-vitamiinit on tehty unohdettaviksi.. Max on tainnut viimeksi saada niitä joskus tyyliin helmikuussa. Sen jälkeen pullo katosi enkä ole edes muistanut niitä ostaa lisää.

  Itse tykkään Niinasta juuri kahdella iillä.

  Mitäköhän mun piti vielä sanoa.. ai niin, hiirikarkottimet on meillä ainakin todettu täysin turhiksi. Toissa talvenahan täällä vilisi hiiriä laumoittain, mutta viime talvena vain pari yksilöä. Taitaa olla ihan vuodesta kiinni niiden esiintyminen. Eli toivotaan vähähiiristä ja vähäistä pakkasta ensi talveksi, koska miinukselle menevät celsiukset ei ole munkaan mieleen.

  Mä sit tykkään näistä aakkosista!

  ReplyDelete
 5. Kivat aakkoset!

  Tein hiljattain omani facebook-ystäville ( osalle ), mutta kukaan mokoma ei ole vaivautunut vastaamaan. Kiireisiä tietenkin ovat, juu.

  Mun mielestä suomalaisille sopivat paremmin nimet, joissa vokaalit ovat pitkinä, eli Niina, Kristiina, Miia, Eeva... Poikkeuksiakin on: jotenkin Sara on kauniimpi ja pirteämpi kuin Saara.

  Kesäterkuin: Kristiina

  ReplyDelete
 6. Kivat aakkoset! :)

  Mulla olisi kans aakkospostaus odottamassa julkaisua...jo kohta pari viikkoa olen sitä luonnostellut, kun pari kirjainta on antanut odotuttaa...hmm.

  Minun serkku on Nina ja on aina pitänyt huolen, että se lausutaan nimenomaan lyhyellä iillä ;)

  Mukavia kesäpäiviä teille!

  ReplyDelete
 7. Mun on täytynyt jo aikaisemmin kommentoida, mut on ollut kiirusta. Mutta: aivan ihanalta näyttää teillä! Siis niin kaunista! Voin vain kuvitella mikä tunnelma tuossa talossa on kesällä, syksyllä ja aah talvella..! Siis tosi ihana ja niin kodikas. Teitte kyllä mahtavan löydön!

  Minna

  ReplyDelete
 8. Voi miten hassut aakkoset! Kiva lueskella ja sait hyvälle tuulelle väsyttävän työpäivän jälkeen. Kiitos siitä! :)

  ReplyDelete
 9. Onnen aakkosia. Ihana muuten tuo perjantain kuva, jossa Lotta katsoo ikkunasta. Kuin maalaus!

  ReplyDelete
 10. Hih on pakko kommentoida kun tunnistin talon tuosta kuvasta. Asun itse parin kadunkulman päässä ja olen usein koiran kanssa lenkkeillessä ihastellut teidän taloa ja tapetteja sen verran kun on ikkunoista pilkistänyt.

  ReplyDelete
 11. Niina K
  Mälsää eikö vaan !? :D
  Niin, en tiedä, kumpi on nyt harvinaisempi muoto tosiaan. Minusta oli hauskaa kun tapasin tässä taannoin yhden pienen tytön jonka nimi on NIINA.

  Tuula
  Laitoinkin jo kommenttia blogiisi, että saat toki tämän idean ottaa! Ei tämä ole omaisuuttani ;D
  Lapset suukottaa hassusti.

  Geranium
  Voisi pian kai meilläkin vaihtaa noihin. Lotta osaa jo pureskella ;D
  Minulla on itselläni ja Vernerillä ollut noita.

  nanna
  Mitäh, ei apua hiirikarkoittimista ! Mies sanoi, että oli nähnyt yhden hiirulaisen tillittävän häntä talon kivijalan alla. Naapuri sanoi, että oli nähnyt yksi ilta jonkun isomman mustan pötkylän juoksevan talon alle. Rotta ?! Hyiiii! Että tervetuloa vaan asustamaan vanhaa taloa :D

  Kristiina
  Saara kuulostaa pehmeämmältä kuin Sara. Onhan Niinakin semmonen pehmeä nimi. Nina lausutaan kuitenkin melkein aina kahdella iillä. Kirjoitusmuoto vaan olisi Nina, jotenkin se on mielestäni elegantti. Mut nämähän on ihan näitä mun omia mielipiteitä ja jorinoita, porinoita.

  Marielisa
  Tässä tämä tulikin muuten, joku haluaa että lausutaan NI-NA. Tunnen muutaman Niinan yhdellä iilla ja heidän nimensä aina lausutaan kuitenkin kahdella :) :)

  Minna
  Oi kiitos ! Ihanasti sanottu.

  AnnaRiikka
  Ole hyvä! Mukava kuulla, että saan iloa aikaan. Itsekin ilostun.

  Nalle
  Oi kiitos! Ajattelin ensin että monikohan katsoo vaan kuvaa, että omapa tylsä. Itsekin miellän tuon ihanaksi kuvaksi. Vaikka se onkin ihan vaan "näpsäisty" tilannekuva.

  Kummitustalon Stella
  Itseasiassa olenkin odottanut kuka ekana sanoo, että tiedän missä asutte :D
  Sinulla on hirmu kiinnostava blogi. Tutkiskelen sitä tänään tässä kun ennätän lisää. Kiitos kommentistasi.

  ReplyDelete
 12. Sä kirjotat aina niin hauskasti, että tällaisia pitkiäkin listoja on tosi hauska lukea:)

  ReplyDelete
 13. Juu älä säikähdä, en ole mikään kyttääjä. Pikemminkin semmonen harmiton ihailija, jonka koira aina innostuu leikkivien lasten äänistä ;)

  ReplyDelete
 14. Minusta melkein Niina on nykyään viehättävämpi muoto kuin Nina!

  Uimisin haluaisin minäkin taas aloittaa. Se on kuntoilumuotona aivan verraton..

  ReplyDelete
 15. Huamenia! Olisin todella iloinen jos kertoisit mitä maalisävyä olet käyttänyt teidän yläkerran "aulan" värinä huomasin tuossa nurkat alkaa täyttyä postauksessa kuvissa joissa näkyy ankka ja lila lipasto että tuo sävy olisi niin kiva meillekkin!

  Kivat aakkoset;)

  Olisin ihan super kiitollinen jos saisin tietää sävyn!
  Anu

  ReplyDelete
 16. Kummitustalon Stella
  En pelkää ;) Jos jollakulla ei ole muuta elämässä kuin stalkkailla muita ihmisiä, heillä ei ole muuta elämää (säälin heitä) ! Ja sulla on :)

  Merja
  Pitäiskin mennä uimaan, tekis terää!

  Anu
  Tulee, tulee :)

  ReplyDelete
 17. Kivat aakkoset sulla! Mullakin h olis hiiri ja meilläkin vanhassa talossa (=kesäkodissa) on niitä useita. Edellinen syksy oli karsea, kun niitä oli silti... Viime syksy ja talvi oli ihanan hiirettömiä!

  Kivoja kuvia tuossa synttäripostauksessa! Kyllähän tuo synttäreiden järkkääminen käy työstä, vaikka yrittäis muka helpolla hankkia valmista... (Mä hankin kyllä suosiolla valmista, kun noita juhlia riittää...)

  Ensi viikolla meillä sitten esikoisen 10-vuotisjuhlat. Saa nähdä miten sää suosii, eli voidaanko juhlia pihalla...

  Mukavaa kesäkuun jatkoa ihanaiseen vanhaan taloonne!

  ReplyDelete
 18. Olipa hauska lukea näitä aakkosia, olet niin taitava kirjoittamaan. Mäkin oon ihan onneton noiden d-tippojen kans, usein pääsee unohtumaan...Tabletit on kyllä helpompi muistaa, isommalla onkin jo niitä, voiskohan antaa jo pienemmällekin.

  ReplyDelete
 19. Ihania kirjaimia, hassuja juttuja, taidanpa tehdä itsekin. :)

  Hauskaa, meillä on aika samanlaiset nimet blogille ja blogin kuvaukselle. Minun aakkosiin tulee ihan varmasti myös I-kirjaimen kohdalle Ihana. Hih!

  Hauskaa lukea tyttärestäsi, toki myöskin pojastasi. Itselläni on tyttö 4,5kk joka muuten aiheutti uudelle bloggaajalle vuoden mittaisen tauon ilmoittaessaan tulostaan. :S
  Olin juuri aloittanut ihanan blogin kirjoittamisen kun tulin raskaaksi. Koko raskauden aikana en voinut käydä sivuillani pahan olon vuoksi. Nyt on taas turvallista jatkaa. :D

  Hauska 'tavata'!
  -Annica-

  ReplyDelete