Tuesday, August 10, 2010

Kesämuistoja

Ollan oleskeltu koko kuuma kesä Helsingissä. Ja mikäs sen makeampaa.
Vernerillä plakkarissa muuten Helsinkicupin B-10 sarjan pronssimitali.
Kesän yksi kirkkaimpia kohokohtia. Pelejä, puistoja, uimista, jalkapalloa, kavereita, maauimalaa, leffoja, grillausta, saunomista, huvittelua ...

Ps. tälleen aiheen vierestä. Sain luettua vihdoinkin koko Stieg Larssonin Millenium trilogian !!! Jeeeeee. Menihän siinä varmaan vuosi, kun aloitin siitä ekasta kirjasta, jonka kylläkin ahmin (todella hyvä kirja). Tämä viimenen kirja, PIlvilinna joka romahti, kesti minulla luvattoman kauan lukea. Kuukausia. Kröhöm.
No, kuitenkin. Jokaisen kirjan jälkeen olen vuokrannut siitä tehdyn leffan dvd:nä (koskaan en ehtinyt siihen hypetykseen ja kohkaukseen, joka näistä silloin vuosi takaperin oli, kun leffatkin tuli teattereihin). Nyt mulla on tämä viimenen leffa kesken. Sen pariin siis ! Jäi illalla kesken kun Nukkumatti tuli kylään :)


9 comments:

 1. Hih, mulla on ollut vähän samanlainen ongelma: ykkösosan ahmin, kakkososakin meni aika nopsaan, mutta kolmonen on ollut kesken jo vaikka miten kauan.. tässä kesän aikana olen yrittänyt sitä taas aloitella, ehkä vielä jonain päivänä.. :-)

  ReplyDelete
 2. Mä muistan sen postauksen, jossa oli Miehet, jotka vihaavat naisia kirja, ja kerroit lukevasi sitä :D
  Itse tykkäsin ihan mielettömästi tuosta trilogiasta ja leffat oli myös hyviä!

  Mukavan kuuloinen kesä. Maalla tosin on aina eri jutut kuin kaupungissa. Joskus olisi kiva koittaa vaikka kuukausi olla Helsinkiläinen :D

  ReplyDelete
 3. Mulla ois tehny niin mieli kesällä helsinkiin ja suomenlinnaan, mutta meijän suunnitelmat meni mönkään, joten toivottavasti ens kesänä sitten. Mukavia kuvia :) Vau miten rohkeasti Lottakin pulikoi :) Edelliseen postaukseen sen verran, että oon niin samaa mieltä tuosta ihanuuvesta kun koko perhe on kasassa. Meillä kun isi on yleensä viikot pois niin se on sitten niin luksusta ku se on kotona. Isin lomaa ootellen.. (joka alkaa pena :) )

  ReplyDelete
 4. Sain viimeisen osan kirjana ja luin sen parissa illassa. Olin pettynyt -niin paljon hehkutettu koko sarjaa, ja sitten opus on hiomaton ja pomppii kohtauksesta toiseen kuin olis tehty valmiiksi elokuvakässäriksi :( En viitsi vaivautua ykkös ja kakkos osien vuoksi.

  En tiedä, odotanko aina liikoja noilta paljon kehutuilta jutuilta -esim. Da Vinci -koodikin meni paljon ali sen, mitä luvattiin. Onko nuo vouhotukset vain rahastavan tahon aikaansaannosta?

  ReplyDelete
 5. Marjis
  Hauskaa, että meitä muitakin on jotka on tyssänny siihen kolmoseen jumimaan. Mut onneksi mä sain sen nyt luettua.

  Emilia
  Hih, muistatko ? Siitä taitaa olla vuosi koska ostin sen kirjan alunperin miehelle lomakirjaksi. Se ei ole vieläkään lukenut sitä. Lukee vaan Juha Vuorisen pieruhuumoria :D ;)

  Jenna
  Ens kesänä sitten Suokkiin. Se on nasta paikka. Me ollaan menossa elokuun vikana viikonloppuna tunnelmoimaan Viaporijazziin miehen kanssa kaksin. Ihana tapahtuma Suokissa Helsingin juhlaviikoilla. Voi että teillä on tulossa mukavaa kun loma vasta edessä :) Koko poppoolla. Parasta se !
  Lotta on tosi rohkea uimari ! Tuossakin kuvissa on ihan luonnon järvessä, eikä vaan Stadikalla aina ;)

  Ano
  DaVinci koodi on huono ku mikä. Samaa mieltä.
  Mua häiritsee noissa Larssoneiden kirjoista tehdyistä leffoissa se, että niissä on just siinä kolmosessa jäänyt pois vaikka mitä, mitä kirjassa on ja mikä tekee siitä jännittävän. NO, tietty aika on rajallinen mutta silti.
  Hahmojen keskenäiset suhteet on myös leffoissa jätetty ihan kesken. Kolmonen oli minusta huonoin ja sitä hehkutettiin että huikea päätösosa. Kirja oli lopulta ihan ookoo mutta leffa oli huono.
  Eka kirja oli minusta tosi jännä ja leffa kanssa, vaikkakin siinäkin sama homma. Hahmojen suhteet oli mitä oli. En tykkää koska minusta se on aika oleellista kirjoissa.

  ReplyDelete
 6. Moikka!

  Helsingillä on kahdet kasvot. Kotikaupunkimme on ihana ja kauniskin kesäkaupunki! Syksyn synkkyydessä, loskassa ja tuulessa ruma kuin mikä.

  Mulla oli vuosikausiin eka kesä, kun en ollut ulkomailla. Aluksi harmitti, mutta ei enää. Käytiin kivoissa paikoissa täällä lähellä. Meillä oli miehen kanssa myös nuorenparin elämää, kun pojilla oli riparia, pingisleiriä, partioleiriä ja mummolaa.

  Suomenlinna on Helsingin helmi! Jo se lauttamatka rentouttaa. Tuntuu kuin olisi menossa pidemmällekin matkalle. Alkukesästä vietettiin esikoisen rippijuhlat Suomenlinnassa. Oli ihanaa kävellä Tuomiokirkolta rantaan ja hypätä lautan kyytiin. Aika moni vieraistamme ei ollut koskaan käynyt Suokissa, joten oli kiva suoda heille se elämys juhlan merkeissä. Juhlat menivät nappiin, ja päivästä jäi upea muisto meille kaikille!

  Viime viikolla kävimme miehen kanssa Suokissa. Oli mahtava iltapäivä / ilta: hyvää ruokaa, paikallista olutta, kävelyä käsi kädessä, merituulta, jutustelua... En olisi halunnut lähteä saarelta pois!

  Mä en saa enää nykyään luettua kirjoja! Olin joskus himolukija, mutta nyt en vain saa luettua mitään. Remeksen kirjoja olen joitakin lukenut, mutta siihen se on jäänyt. Tuntuu, etten vain saa tarpeeksi keskityttyä. Mä tarvitsen lukemiseen tosi rauhallisen ympäristön.

  Mukavaa viikon jatkoa!!

  - Kristiina -

  ReplyDelete
 7. Kristiina
  Puhut asiaa ! Rippijuhlat Suokissa jäävät varmasti monen mieleen :)
  Mekin vietimme nuorenparin eloa ennen Lottaa :D
  Verneri niin iso, että viihtyi mummun ja ukin luona ja mökillä serkkujen kanssa viikon, kaksi ja enemmän.
  Nyt on Lotta neiti ja hänhän vasta niin pikkuinen että en raaski vielä mummolaan antaa lomailemaan.
  Koittaa sekin aika vielä. Sitä odotellessa ...

  ReplyDelete
 8. Mun pitäisi varmaan aktivoitua Larssoneiden suhteen, kun niin moni on niitä kehunut.

  Kivat kesäkuvat! Niihin on ihana palata, kun on talvella tehnyt pari tuntia lumitöita :) Sitä kauhulla odotellessa menen laittamaan aamun toisen kupillisen kahvia.

  ReplyDelete
 9. nanna
  Älä vielä talvesta unelmoi :D
  Lumenluontihan on mitä mainiointa treeniä ! ;D

  ReplyDelete