Tantsuhimo




Mun on vaikea nykyään kirjoittaa tänne blogiin. Tämä on aivan tärviöllä (sanan olen varastanut ystävältäni Tuulalta, joka käytti sitä taannoin ja minusta se oli kovin hassusti sanottu). Illat menevät nopeaan ohitse, kuskataan poikaa harrastuksiin ja on sitä normaalia arkea pastan vääntämistä ja roskien lakaisemista räsymattojen alle ja päivisin -teen töitä. Näkisitte pyykkikorimme jotka pursuavat likaista pyykkiä. Ja kun pyykki ei kuivu, on pyöritettävä kuivausrumpua ja se kestää. Ja sitten odottaa seuraava satsi. Tiedätte kyllä. Onhan mulla se pyykkihullu mies, mutta se on lähinnä lasten kuskina illat, kaupassa jne. mihin vain tämän tsupparini ikinä keksinkään lähettää. Pulloja palauttamaan.

Toisekseen, blogin nimi on alkanut tuntua tylsältä ja jo menneen talven lumelta. Minusta tuntuu, klisee tai ei, että nyt elän unelmaani. Kaikki on niin hyvin kuin olla ja voi. Ihana perhe ja aivan uskomattomat puitteet elää onnellista elämää. Ja talo, huh huh. Olen aivan rakastunut siihen.Ehkä silti unelmoin jostakin vielä.

Unelmoin hyppääväni pois oravanpyörästä ja tekeväni jotain luovaa, sisustukseen liittyvää työtä. Tämä on ihan turhake unelma mutta se on oma. Tosin olen myöhässä. Sisustusala on kasvanut aivan hirvittävää vauhtia. Tekijöitä on liikaa ja saatavilla on kaikkea. Ehkä sitten olen vaan muilla hommissa ja nautin ison talon eduista. Olen kiitollinen siitä että on vakituinen työpaikka ja saa palkkaa aina ajallaan.
Ja valitan sitruunanaamana sitten kuitenkin koko loppuelämäni.
Tai ei musta ehkä sitruunaa saa.
Ja jos oikein kunnolla unelmoin, unelmoin siitä, että saisin aamuisin herätä samaan aikaan kun muu perheeni. Keittää kahvit hiljalleen ja lähettää isomman kouluun ja halia pientä unista tyttöäni (kauan) ilman että kiirehdin kahdeksaksi töihin vielä kaikkien nukkuessa näkemättä tyttöä. Tuoksuttamatta tytön unituoksua ja silittämättä tukkaa.

Uutta blogia en jaksa alkaa perustamaan. Niinan unelmia. Hohhoijaa. Hoh hoh.
Saatte kestää. Mutta on kyllä blogilla tässä nimi joka on aivan hanurista.

En tiedä unelmoinko mutta himoitsen Marimekon (kangasta) tantsua !Sitä on saatava tyynyjen päälle.

36 comments

  1. Minusta on ihanaa lukea että elät unelmaasi. Minusta tuntuu, että aika moni meistä niin tekee, mutta kiireessä ja tottumuksesta ei sitä huomaa! Ihana postaus.

    Minä olen kyllä huomannut että jotkut bloggaajat ovat avihtaneet nimeä, eivät aloittaneet uutta blogia, vaan vaihtaneet sen nimeä. En tiedä miten se tehdään, mutta lulisin sen olevan suht. helppoa.
    Ja voihan sen siirtymän tehdä tyyliin; UUSI NIMI, ent. Niinan unelmia;)

    ReplyDelete
  2. Höpsis, mitään tarvetta vaihtaa nimeä. Sä et enää unelmoi vaan elät unelmaa ja Niinan unelmia sopii vallan hyvin blogin nimeksi. Teidän talo on kyllä ihana, kuvien perusteella, joten en yhtään ihmettele että rakastat sitä mussukoidesi lisäksi.
    Tsemppilähetys niihin aamuihin!
    p.s. Mä pesen kaksi koneellista, toinen kuivuriin ja toinen kuivamaan naruille kuin kuivuri on hitaampi kuin kone. Mun akilleen kantapää on vaan se kaappiin asti saaminen, viikkaankin vielä.

    ReplyDelete
  3. Niin niin hyvä lukea, että saat tuntea eläväsi unelmaa. Kaikki eivät huomaa, vaikka olisivat jo perillä monessa unelmassaan. Eli kuten edellisetkin jo kommentoi, niin ei tuo nimi meitä muita puuduta!

    Minä suihkaisen yleensä talosta ulos, kun muut vielä nukkuvat. Vaikka lapset olisikin mukava suukottaa hoitoon, niin kieltämättä myös nautin rauhallisesta aamukahvihetkestä ja siitä kuinka iltapäivällä olen hittituote, kun menen lapsia hakemaan hoidosta pois ja saan kuulla koko päivän tapahtumat tuoreeltaan.

    Tantsut kelpaisi tännekin, toisaalta tänne kelpaa melkein mikä vaan kuosi Marimekolta...

    ReplyDelete
  4. Hihittelen ääneen pohdinnallesi blogin nimestä :-) Oli kyllä ihana ja hyvää tuulta antava postaus. Tykkään teidän talosta ihan hirveästi, kiva jos jaksat siitä edelleen postailla!

    ReplyDelete
  5. Mä pelästyin, että lyöt hanskat tiskiin! Niinan unelmia on jo käsite, ei se kuulosta yhtään tyhmältä. Ja aina saan myös hitusen toivoa, että omatkin unelmat toteutuisi.

    Munkin on bloggailu ihan retuperällä. Enkä käy edes töissä. Tuntuu vain, että sanomiset on sanottu jne.

    Mustakin piti tulla yrittäjä, visualisti, kasillätaitaja ja kaikkea muuta. Uskallus puuttui, vielä koulua jäljellä, niin pääsee sitten joskus ehkä jollekin töihin. Oravanpyörään.

    Mä haaveilen myös marimekon kankaista. Mulla on meikkipussissa se kangas, missä on niitä vihreitä ruusuja. Tykkäisin kovasti jonain isompanakin pintana. Tantsu on ihana, ja sitä jokatapuksessa pitää varmaan joskus hankkia. Unikot ei kyllä enää uppoa :)

    ReplyDelete
  6. :)

    Minullakin on blogin nimikriisi ollut jonkin aikaa, vaihtelunhaluako lie. (Tai siis onhan se kyllä ihan pöhkö, eikä yhtään cool...) Kaikesta sitä ongelman osaa vääntää... ;D

    Niinan unelmia on kyllä tälle blogille ihan hyvä nimi!

    ReplyDelete
  7. Arvaa hymyilyttikö tämä postaus :) Ja tunnistin siitä niin itseäni noiden unelmien osalta, etten kestä. Tuntuu, että nyt kun on mullakin niin unelmoimani puitteet kohdallaan (siltä tuntuu jo ennen remontin valmistumista), niin tyytymättömyyttä on sitten pitänyt hakea tuosta työpuolesta. Vaan sinäpä sen sanoit, tuolla alalla jos jonkinlaista pyörittäjää ja toisaalta hirveitä pääomiakaan ei uskalla lähteä lainailemaan. Päässä vaan pyörittelen erilaisia unelmanrippeitä, vauva-askelin mennään. Mutta onneksi unelmointi kannattaa ja jossain vaiheessa tilanne voi turhauttaa niin paljon, että on ihan pakko jotain asialle tehdäkin!

    ReplyDelete
  8. Kiva postaus! Ja Niinan Unelmia on ihan jees, vaikka ymmärrän toki ahdistukses, kun ei tuo omanikaan ole mikään helmi. Mutta en jaksa vaihtaa. Soikoot sitten Siltsut päässä ;)
    Muhun ei uppoa enää Marimekko oikeestaan, kuin niitten pyyhkeet ja lastenvaatteet. Meillä on ennen ollut sitä aivan liikaa.

    ReplyDelete
  9. Ainahan niitä tulee uusia unelmia! Tää on oikein hyvä nimi sun blogille! Ihana lukea, että vaikka elät kiireisiä ruuhkavuosia, koet eläväsi unelmaasi.

    Minä olen myös katsellut tuota Tantsua siellä täällä ja kuolaillut. Toinen unelmani on Pienet kivet tyynyihin. Molemmat mulle heti kiitos! Jos vaikka marssis liikkeeseen ja ostais palan. Tuo Tantsu näyttää hyvältä kaikissa väreissä, mikä on erikoista!

    Mukavaa kiireviikkoa! Nauti niistä pienistä hetkistä!

    ps. Olette ilmeisesti tervehtyneet?

    ReplyDelete
  10. Hei, ihana blogi. Ehdin jo säikähtää, että olet sitä lopettamassa. Tosi elämän makuista tekstiä. Arki raatamisineen niin-niin-niin tuttua. Tsemppiä sinne!
    t. Päivi

    ReplyDelete
  11. Nina
    On se mahdollista ja osaan sen tehdä mutta jotenkin tyhmää ellei sitten avaa kokonaan uutta sivustoa. Tai en tiedä onko se edes tyhmää mutta noin sen tunnen :D

    Tuatara
    Kiitos ihan mahtavasta kommentistasi. Jo tämän perusteella pidän typerän nimeni :)

    Merruli
    Joo, se toinen puoli on se, että saa yksin puuhastella lähtönsä alakerrassa. Kuuntelen radiota, meikkaan, puen, keitän nopsat kahvit, selaan hesarin ja polkaisen fillarin kohti työpaikkaaa. Siihen menee noin 45 minuuttia ja matkaan puoli tuntia suuntaansa :)
    Radio Helsingin aamuohjelma on nyt suosikkini. Leppoisaa musaa eikä mäiskettä.

    nuttula
    Kiitos ! Me itseasiassa varmaan asutaan aika lähellä teitä ;)

    Emilia
    Joo, mustakin piti tulla yrittäjä. Mulla on taskussa muutama käsityöläisammattitutkinto sekä olen opiskellut taidealalla.
    Mut tässä ollaan :D
    Tavallaan alalla mutta sitten ei kuitenkaan :D :D

    Pilvitarha
    Kriiseillään yhdessä !
    Minusta taas sinulla on hyvä nimi.

    Rebecca
    Ääh, niin tuttua huttua ja tunnetta. Tiedän, että elämä vie ja kaikilla on tarkoitus. Mutta joskus kiroan sitä, että ei vaan ota itseään niskasta kiinni ja ala lentää.

    -A-
    Minä taas pidän Marimekosta paljon.
    Ehkä en välttämättä suosi Unikkokankaasta tehtyjä keittiön kappaverhoja tai lakanoita mutta kyllä siitä saa paljon ihanaakin aikaan :)

    Nonna
    Olemme terveet !Mun ääni vaan on vielä kadoksissa :D
    Pienet kivet on ihana kanssa !

    ReplyDelete
  12. Päivi
    KIITOS ! :)
    Sinä olet ihana kun jätit kommentin. Arkijuttua tulossa varmaankin lisää lähiaikoina.

    ReplyDelete
  13. Tosiaan aina tulee uusia unelmia, ja tämä sun blogi on ollut mun suuri suosikki niin kauan, kun näitä blogeja on ikinä edes seurannut.

    Hienoa kuulla, että elät unelmaasi! Ja ennenkaikkea, että oot itse sen tajunnut. :)

    ReplyDelete
  14. Nimi on hyvä, mutta parasta on blogisi sisältö. Tulee niin hyvälle mielelle juttuja lukiessa. Käyn täällä päivittäin. Älä vaan lopeta!
    Kiitos päivien piristyksestä. kiitos, että jaksat kirjoittaa kivoja juttuja!!
    piiu

    ReplyDelete
  15. Ihanan positiivinen kirjoitus.

    Jatka vaan samaan malliin ~♥~

    ReplyDelete
  16. Marika
    Kiitos :) Ihanasti sanottu!

    Piiu
    Kiitos myös sinulle. Minusta on kiva käydä sinun blogissasi.

    Ainosofia
    Kiitoksia! Ei, en ole lopettamassa ollenkaan! :)
    Pohdin vain blogini nimeä että onko se harhaa :D ;)
    Kun unelmat on jo saavutettu mutta sittenhän niitä löytyikin taasen lisää. Hih. Niin ja sitä vaan, että huono omatunto kun en ennätä päivittää ja lukijat lähtevät siksi pois. Mutta minkäs teet. Ihanaa, että kuitenkin osa on niitä jotka jaksavat lukea ja käydä kurkkimassa.

    Taidampa minäkin uskaltaa ottaa sanavahvistuksen pois. Jospa en saisi linkkejä komsuboxeihin jostakin Kiinalaisesta tms japanilaisesta p***osivustosta josta oli tullut aiemmin paaaljon riesaa.
    :( :S :/

    ReplyDelete
  17. Sä et voi uskoa, mitä mulla oli sulle täällä lähdössä tuparilahjaksi silloin viime la... Meinaan tiedätkö että se on tehty JUURI tuosta kankaasta (mut sinisestä) ja se ON jonkinsortin tyyny :-) Taidanpa pistää postiin, kun olin alunperin meinannut vaan odotella että tulen uudella tuurilla piipahtamaan.

    P.S: Tää nimi on edelleen musta hyvä :-D

    ReplyDelete
  18. Joopa joo, kaikesta tuollaisesta mäkin haaveilen nykyään; pois oravanpyörästä hyppäämisestä, mikäs oliskaan ihanampaa kuin lähettää tytöt rauhassa kouluun ja odotella niitä pullantuoksuisena (yeah right!) kun ne palaa.. mutta siihen vaadittais tällä hetkellä lottovoitto, ei oo näkynyt.. :-D

    Tantsu on ihana kuosi, mä oon kans sitä ajatellut monta vuotta, mut ei oo viime aikoina tullut jostain syystä ostettua Marimekkoa kovinkaan paljon..

    Kyllä tän blogin nimi kuuluu olla Niinan unelmia eikä mitään muuta, ei oo yhtään hanurista! :-D

    ReplyDelete
  19. Sun blogilla on just hyvä nimi ja osoitus meille kaikille, että unelmat voi tosiaan toteutua, kun niihin jaksaa uskoa :) Ihanaa, että löysitte unelmatalonne!

    Mutta täälläkin unelmoidaan oravanpyörästä hyppäämisestä. Arki on tosiaan juuri tuota: harkkoihin kuskaamista, pyykin pesua, ruoan laittoa ja rättiväsyneenä olemista. Toisaalta, onhan arki myös ihanaa :)

    Ihania syyspäiviä toivottelee,
    Anski

    ReplyDelete
  20. Ajattelinkin kerran, että sun unelma on totta! Ei toi blogin nimi musta silti oo huono, oikein kiva itse asiassa;)

    Musta tuntuu, että kun tää meidän nykyinen koti on asuttava, mäkin elän sen jälkeen unelmaani;) Välillä ajattelen, ettei sais olla näin onnellinen... Ettei vaan heti tapahdu jotain kamalaa:/ Ja oravanpyörässä en oikeastaan tällä hetkellä ole... AIka lunkisti opiskelen ja oon lasten kans kotosalla. Saas nähdä mitä teen kun koulu loppuu vuoden vaihteessa;)

    ReplyDelete
  21. Mä muuten ostin tota kangasta pari viikkoa sitten. Ainakin Sellon Marimekolla se oli halvennuksessa silloin. 15€/m. Oliskohan nytkin kun siellä on ne Sembalot! Juokse heti huomenna katsomaan!

    ReplyDelete
  22. Mäkin tykkään "Niinan Unelmista". Se on mun mielestä lähes käsite jo. Ja unelmoithan sä edelleen. Kaikki unelmoi. Unelmat on muutenkin ihan parhaita, koska ne ei maksa mitään!

    ReplyDelete
  23. Asutteko lähistöllä?! Siis ihan samalla alueellako? Jännittävää. Koskaan ei voi oikein tietää missä netissä törmäilevät ihmiset oikeasti asuu :D

    ReplyDelete
  24. Heissan!

    Mun mielestä Niinan unelmia on hyvä nimi. Kaikilla varmasti on unelmia, isoja tai pieniä. Joskus unelmat ovat ihan utopistisia, joskus aika tavanomaisia arkipäivän pikkutoiveita. On mukavaa, että sinun unelmasi omasta talosta on toteutunut! Kuulumisiasi on aina kiva lukea! Kuvista tykkään kovasti.

    Unelmaisia syyspäiviä!

    - Kristiina -

    ReplyDelete
  25. Hei, mä vastailen paremmalla ajalla lisää kaikille !
    Nyt vaan tantsuilemaan ! Ja nuttula, ei samalla alueella mutta tässä vieressä ;)
    Vernerin koululle Käpylään on 4.8 km. Asutaan Käpylästä pohjoiseen :D
    Pohjois-Helsinkiähän tämä jo kai on ? :D

    ReplyDelete
  26. Meillä on vähän sama tilanne kanssasi, puitteet on nyt sellaiset mitä olin kauan haaveillutkin. Ja perhe on rakkain, silti haluan tehdä myös unelmatyötäni sisustuksen parissa ja suosittelen sitä ehdottomasti sinullekin :)
    Sinulla kun on se taito hyppysissäsi!

    Uskon että löydät oikean väylän uuden haaveen toteutumiselle..

    Lainatakseni vapaasti erästä Paulo Coelhon kirjaa jotenkin näin: Jos ihminen tekee sitä, mitä hänet on luotu tekemään ja joka hänelle on helpointa, niin koko maailmankaikkeus on hänen puolellaan, kunhan hän vain uskaltaa kurottaa unelmaansa kohti..

    Ja Secret-kirjassa oli samasta aiheesta jotenkin näin: että jos ihminen tekee omaa unelmatyötään niin on kuin hän kulkisi myötävirrassa elämässään..
    Ja jos hän tekee sitä mitä on päätynyt tekemään syystä tai toisesta on kuin vastavirtaan kulkemista joka aamu...

    Tässä oli muutama ajatus aiheesta.
    Ja huomaan niiden olleen totta ainakin omalla ja mieheni kohdalla.

    Voimahalit aamuihin ja intoa unelmointiin! :)

    (arvaa oonko monta kertaa meinannut vaihtaa blogin nimeä, en ole sitä kuitenkaan vielä tehnyt, mutta tiedän tunteen! :)

    ReplyDelete
  27. Hahhahhaa..! Piristit ihanasti iltaa.
    Mä muistan että silloin kun aloin seuraamaan sun blogia niin mietin että onpas tylsä nimi näin kivalla blogilla..
    Mutta ilman tätä nimeä ei tätä ihanaa postausta olisi syntynyt :)
    Hyvää syksyä!

    ReplyDelete
  28. Siis voi ei tätä bloggeria, kadotti taas mun kommentin, argh...

    Mutta siis: Sun blogi on ihana nimeään myöten :) Eikä tää mun mielestä ole yhtään tärviöllä (hauskaa, että se sana jäi sun mieleen :D).

    Blogikriisejä mäkin välillä poden. Mietin, että miksi edes pidän mitään blogia, jolla vasta tyhmä nimi onkin! Mutta mulle tää blogitouhu on jonkinlaista kotiäidin ilmaista terapiaa arjen keskellä. Sellainen pieni pakotie pyykkien ja sotkun keskeltä, kun lapset ovat nukkumassa :)

    ReplyDelete
  29. Hannis
    Ei voi olla totta :D :)
    Hihi! Tunnettepa mut hyvin ;)
    Laita vaan postiin, odotan jo kuolaten! Ja T-E-R-V-E-T-U-L-O-A
    ihan koska vaan käymään. Olisi ihanaa nähdä myös poikiasi!

    Mannukka
    Pullantuoksua saa onneksi jo pussistakin :D
    Semmonen imurikuulahan ois loistava. Tiedätkö, semmonen hajukuula joka laitetaan imuriin, että tulee hyvä tuoksu. Niin semmonen mutta pullantuoksuinen :D
    Kannustaisi imuroimaan :D

    Anski
    Kiitos ! Ja arki on ihanaa kunhan sen tajuaa... multa joskus jää tajuamatta , heh heh.

    Mari
    :) Ihanaa aikaa tämä.
    Teillä suuri urakka mutta jos ja kun koko perhe mukana sataprosenttisesti se onnistuu ! Ja lopussa sitten kelpaa köllötellä omassa ikuisessa unelmakodissa.

    nanna
    Voi naakka ! Mä en pysty irrottautumaan tänään Selloon !! Pahuksen työt sotkee harrastusta ;)
    Viikin Prisman Marimekon myymälän ulkopuolella on joskus noita halvennuskoreja ja niissä kangasrullia :) Niitä aina tarkkailen. Tuo on kyllä ihana kangas! Mitäs ajattelit siitä tehdä?

    Kristiina
    Kiitos paljon ! Kiva palaute kannustaa jatkamaan pientenkin postausten laittelemista. Joskus harmittaa kovastikin kun ei ole aikaa kirjoittaa :/ :S
    Mutta hyvä, että roikutte mukana !

    Anne
    Voi eiiih miten ihania lainauksia.
    Ja puhut asiaa. Elämä on liian lyhyt. Tiedän. Ja kaikkea. Huh huh. Apua. Kiitos paljon kauniista sanoistasi ja kannustuksestasi.

    Anonymous
    Joo, hah. Mullekin tulis sama efekti kun sulle jos lukisin omaa blogiani :D
    Että mikä hiton nimi tällä sivustolla on , hah :D
    Mutta kiitos, ihanaa kuulla että seuraat kohelluksiani blogin kautta. Mukavaa syksyä ja tervetuloa aina uudestaan !

    Tuula
    Hei kiitosta tattista vaan ! Kamu!
    :)
    Mun mielestä sinulla on hyvä blogin nimi, oikein osuva!

    ReplyDelete
  30. Mulla on tota isokuvioista pöytäliinan verran. Varmaan pöytäliinan siis. Tähtään, että saisin sen jouluksi ommeltua. Siihen on sen verran aikaa, että saatan saada homman aikaiseksi.

    ReplyDelete
  31. Huh, säikähdin minäkin että olet aikeissa lopettaa koko blogin!

    Kuten edelliset kommentoijat, niin pidän blogisi nimeä hyvänä. Miellän nimen niin, että kerrot blogissasi sekä toteutuneista että toteutumattomista unelmista (tai mistäs me tiedetään toteutumattomista unelmista :). Nimi siis sisältää molemmat - ainakin mun mielestä.

    ReplyDelete
  32. Netta
    Ei, ei en ole lopettamassa ! :)
    Mietin vaan taas näitä syntyjä syviä.

    ReplyDelete
  33. Minäkin ehdin säikähtää että tässä vedetään loppuvirsiä, mutta huh ha hei ei sentään!

    Iloa ja unelmointia syksyyn :)

    Linda

    ReplyDelete
  34. Aivan ihana postaus..niin nauratti tuo nimi juttu. Ei sillä nimellä niin väliä :). En ehkä löytäis tänne enää jos vaihtaisit ja se ois hirmu suuri HARMI. Lotta on kans ihana..mun tytöllä on sama nukke ja olis sama sieni jakkarakin jos löytäisin jostain :D. Sulla on hyvä maku..just hyvä !!! MIssä lehdessä on kuvia teidän kodista? vai missasinko sen jo..muistan jonku vanhemman postauksen mis oli otettu kuvia teiltä...

    -sanna-

    ReplyDelete
  35. Linda
    :) Ei ehei.

    sannu
    Kuvia + juttu tulee uusimpaan , lokakuun Kotivinkkiin.
    Nyt tässä nykyisessä oli jo takasivuilla pieni puffi. Yks kuva. Lapsiperheen hirsitalo kaupungissa tms.

    ReplyDelete
  36. Anteeksi kirjoitusvirheeni, olet tietenkin SANNA etkä Sannu ;D

    ReplyDelete