Monday, November 29, 2010

Pekaanipähkinäkakku



Pitkästä aikaa alkoi jauhopeukaloani kutkuttamaan ja leivoin kakun ! Täytyy tunnustaa, että ilman erästä työkaveriani en olisi tähän puuhaan inspiroitunut. Hän kiikutti meille kahvikakuksi samaista baakkelssia ja ai että se oli hyvää ! Suosittelen leipomaan hetimiten. Ja tähän sitten laitatte kunnon vanhan ajan meijerivoita ja kermaa niin kuin allekirjoittanut teki, eikä yhtään omantunnontuskia terveellisestä ruokavaliosta !
Resepti on poimittu uudesta Kodin Kuvalehdestä ja jaan sen kanssanne olkaatte hyvät !
Pekaanipähkinäkakku (noin 12 palaa)
1 dl rusinoita
1/2 dl rommia
1/2 dl omenamehua
200g huoneenlämpöistä voita
2 dl fariinisokeria
3 munaa
1 dl kermaa / tai maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
1 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä
100g valkosuklaata
Kostutukseen noin 1/2 dl vaahterasiirappia
Koristeluun tomusokeria ja yksi pieni lelupupu ;)
Mittaa rusinat, rommi ja omenamehu pieneen kulhoon. Anna maustua muutama tunti. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota noin 1.8 litran vetoinen vuoka. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan sekoittaen. Kääntele seokseen kerma. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne sekä rouhittu valkosuklaa ja pähkinä-rommi-rusinaseos nesteineen taikinaan, varovasti käännellen. Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla noin 45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä vuoassaan 5-10 min ennen kumoamista. Pistele kakkuun reikiä grillitikulla. Kostuta kakku vaahterasiirapilla. Anna imeytyä vähintään muutama tunti.


Nauttikaa ! Kiitoksia toiveista ja palautteesta koskien juttujani täällä blogissa. Pyrin toteuttamaan toiveitanne ja tässä ensimmäinen jouluvalmisteluihini liittyvä. Kakku on jo puoliksi syöty. Jouluksi teen toisen samanlaisen. Taatelikakku odottelee jo pakkasessa seuralaista.

12 comments:

  1. Kuulostaa hyvältä, Niina. Pitää kokeilla reseptiä pikimmiten!

    Mukavaa viikkoa :)

    ReplyDelete
  2. Täytyy testata kakku! Mikä ihana pupu sen päällä muuten loikkii :D

    Mä tein viikonloppuna 3 taatelikakkua, joista kaksi pakkaseen ja yksi parempiin suihin, heh
    Pullaakin paistoin! Kunnon äiti ;-)

    Onko teillä pysynyt koti lämpimänä? Meillä on vihdoin lämmintä. Sähkäri kävi antamassa tekohengitystä lämpökeskukselle ja nyt on jo aika saunafiilis, mut nautin!

    ReplyDelete
  3. Mirjami
    Kannattaa tehdä tuota, vannon, että se on hyvää kun mikä!

    Nanna
    Meillä on lämmintä kyllä. Alakerrassa tosin lattiat ja nurkat vetää mutta villasukat jalassa niin johan passaa pällistellä.
    :D

    ReplyDelete
  4. Vaikuttaapas aika herkulta! Oliko sellainen kostea, vaikka kyseessä onkin ns. kuivakakku?

    Voisikin ruveta tekemään pakastimeen joululeivonnaisia. Meillä on tosin vielä yhdet synttärikekkeritkin vielä ennen joulua.

    ReplyDelete
  5. Jonna
    Mun kakusta tuli ainakin semmonen just hyvä kostea :)
    Ihan kuivakuivakakku on mun mielestä aika karmivaa :D

    ReplyDelete
  6. Varmasti herkullinen kakku!

    Leivonpa tuollaisen pojan partiomyyjäisiin ja toisen omalle porukalle!

    Minä en ole vielä leiponut muuta jouluista kuin tortut. Pipareita ajattelin tehdä lauantaina. Sitten vielä omenasilmäpullia pakastimeen odottamaan. Syömme jouluruuan ja leivonnaisia jo viikko ennen joulua, koska pyhiksi lähdemme ulkomaille. Matkan jälkeen on kiva ottaa herkkuja pakastimesta ja nautiskella glögin kera. Namskis!

    - Kristiina -

    ReplyDelete
  7. Oikein herkulliselta kuulostaa resepti, täytyy ihan ottaa talteen. Kiitos.

    ReplyDelete
  8. Tämä on pakko pistää korvan taa, kiitos ohjeesta!

    ReplyDelete
  9. Sellainen taviskuivakakku on pahimmillaan sellaista mikä jää klöntiksi kitalakeen!

    ReplyDelete
  10. Ai miltä herkulta kuulostaa...

    Mutta, kun kaapista ei löydy tuota rommia, niin millähän sen voisi korvata? Onkohan kakusta mihinkään ilman sitä?

    Minäkin inhosin ennen kuivakakkuja, mutta onkohan tuo aikuisuuden merkki, että ovat alkaneet maistumaan.

    Kahvin kanssa, ah niin hyviä. Parempi ois kai nimitellä niitä kahvikakuiksi kuin kuivakakuiksi :) :)

    -Maaria

    ReplyDelete
  11. Maaria
    Meilläkään ei rommia yleensä ole; kävin Alkosta hakemassa. Kassojen luona pikkupullossa oli , maksoi jotain reilu viisi euroa. Siitä riittää moneen kakkuun :)
    En tiedä millä voisi korvata ? Hmmm ...
    Enemmän kermaa ja omenamehua ? Luulen kyllä, että toi rommi tuo sen verran makua tuohon , hyvää makua, että kannattaa tehdä retki Alkoon tai kysyä vaikka naapurista tilkkaa lainaksi :)

    ReplyDelete