Kikapoo !Eilen oli esikoisen Joulu - ja Luciajuhla koulussa. Ja lopuksi me nelosluokkalaisten vanhemmat saimme nauttia siitä, mikä oli ja meni eli Ylipormestari Jussi Pajusen Itsenäisyyspäivän vastaanotto ja tanssiaiset kaikille Helsingin kaupungin nelosluokkalaisille. Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen kutsuu aina kahdessa osassa kaikki neloset Finlandiatalolle, jossa on tanssia ja syömistä ja juomista. Tilaisuuteen tulee pukeutua juhlavasti. Tänä vuonna esiintymässä taisi olla Cheek. Räppäri.

Kikapoo ! Jee ! Ihan mahtava aloitus. Oma poika siellä tanssittaa pitkätukkaista tyttölasta, jolla on prinsessamekko. Ääh, itku meinaa tulla silmään.
Meidän pojalla on jalassa jotkut ilmeisesti muodikkaat Nikekoristossut, jotka näyttää ihan siltä jos niillä tallaisi tyttösten varpaille saisi TUHOa aikaan. Muilla näyttää kaikilla olevan mustat juhlakengät -aaargh.
Ja mitä päällä ? Kauluspaita, ruudullinen ja farkut. Ei saanut tämä äiti ehdottamaansa villaliiviä tai pukua poikansa päälle. Ei nyt eikä juhliin.

Mies on opettajavuosinaan ollut Finlandiatalon juhlissa luokkiensa kanssa ja osasi rauhoittaa minua, että ei se nyt niin maailmanloppu ole, jos ei ole päällä frakkia tai shakettia.
Että siellä on kaikkeen lähtöön tyyppejä.

Mulla on aina pokan kanssa ongelmia näissä koulun esityksissä. Ja varmaan oman itsenikin kanssa. Mua alkaa aina vaan naurattaa ihan hysteerisesti niin että saan niellä naurua kunnes tyrskähdän. Se vaan on niin hupaisaa katseltavaa.
Muut vanhemmat kuvaavat ja katsovat hymyten -minä kikatan ja hihittelen. Ja kun eihän sitä saisi tosipaikan tullen nauraa lapsille. Mutta minkäs teet. Kun ovat niin syötävän suloisen hupaisia hienoissa tamineissaan ja tosissaan. Jalkojaan tuijottavat ihanat neljäsluokkalaiset pojat. Isoissa kengissä.


10 comments

 1. Naurussa pitelemistä on mullakin aina. Kerhon joulujuhla on torstaina, että ans kattoo mitä tuleman pitää. Ainakin pakko lahjoa lasta hieman osallistumaan.

  Väänsin muuten aamuvarhain torttutaikinan ja se lepuuttaa parhaillaan jääkaapissa. Kohta leipomaan!!

  *pus*

  ReplyDelete
 2. Mua taas jännittää esiintyjien puolesta;) Saati sitten jos on omat ipanat esiintymässä! Mäkin oon muuten välillä tehnyt itse taikinan torttuihin... Aivan toista kuin kaupan taikinat;)

  ReplyDelete
 3. Voi, Verkku oli varmaan niin suloinen! Olisinpa ollut näkemässä! Paranemisia sulle, tuun lauantaina poikkee :)

  ReplyDelete
 4. Itsenäisyystanssit ovat ihanat ja juhlavat!

  Meidän kuopus pyörähteli pari vuotta sitten. Mua oikeasti vähän itketti, kun poika sakettiin pukeutuneena ( ei ollut mitään juhlavaatteita kotona, niin vuokrattiin ) johdatti daaminsa kanssa kaikki parit saliin ja sitten tanssi alkoi. Oli kehruuvalssia, kikapoota, rokkia, tiputanssia... Ja lopuksi yleisökin pääsi pomppimaan letkajenkkaa Katri-Helenan tahdittamana ( ei live ).

  - Kristiina -

  ReplyDelete
 5. Siis olitteko te vanhemmat paikan päällä myös vai katsoitteko videolta?

  Minä en ole kovin jäykkien juhlavaatteiden ystävä, mieluiten laittaisin varmaan pojalle flanellipaidan ja sammarit, paitsi tietty noi juhlat nyt on erikoistapaus.

  Miten muuten parinmuodostus meni, eli valitsivatko itse tanssipartnerin vai määräsikö joku? Voi pieniå, kohta niin isoja. (Mun esikoinen-neiti samanikäinen.)

  ReplyDelete
 6. Hih, muakin ihan nauratti sun puolesta. Tuli vaan mieleen,että eikös ne nuorilla ole vähän kun muotia pitää hienoja vaatteita ja tennareita ja linnassakin oli yhdet:)

  ReplyDelete
 7. :)
  nanna
  Meillä on torstaina tarhan joulujuhla vielä <3 Ihanaa Lotta rakas siellä muiden joukossa.
  Nyyh.
  Kerro sit tuliko hyviä torttuja !

  Mari
  Mua ei jännitä vaan naurattaa aina hih. Voi ei, miksi ? :)
  Ehkä mun jännitys purkautuu nauruun ?!!!

  -A-
  Aivan ihanaa jos ennätät tulla hakemaan joulupaketin :) Vaikka ois kyllä ollut meidän vuoro tulla sinne suuntaan. Tullaan ihan varmasti pian mä lupaan !

  Kristiina
  Tiputanssiin sai meillä vanhemmatkin kutsun ja se oli hauskaa ! :)

  Nonna
  Mä luulen että parit määrätään ja niitä vaihdeltiinkin välillä. Me nelosluokan vanhemmat jäimme joulujuhlan jälkeen saliin ja meille esitettiin tansseja näin jälkijunassa. Itse Finlandiatalon juhlaan ei vanhemmat pääse. Monissa kouluissa myös tanssitaan ennen juhlaa salissa vanhemmille erikseen. Meillä näin; piti laittaa extra- juhlavaatteet päälle juhlaan eilen kun oli nää tanssit.

  Kaaponkammari
  Näinhän se menee ;) :P

  ReplyDelete
 8. Niina, mun esikoisen tanssiessa parinvalinnassa oli dramatiikkaa. Oli kuulemma pettymyksen katkeria kyyneleitä, kun mieleinen pari ei osunutkaan kohdalle... Ei saanut siis toivoa. Ope oli laittanut tytöt ja pojat pituusjärjestykseen ja muodosti parit sitten.

  Loppujen lopuksi kaikilla näytti olevan hauskaa!

  - Kristiina -

  ReplyDelete
 9. Voi ihana, nää on niin just parhaita juttuja :-) Arvaas kenen esikoinen on "vähän liian helpossa roolissa" koko koulun joulujuhlissa Josefina :-D SInne on nyt sitten hirvee tunku sukulaisillakin tulla, vaikka koko sali on niin pieni että hyvä kun itse mahdutaan. Mä muistan että oon ollut varmaan pari kertaa Maria ja sitten myös enkeli.

  ReplyDelete
 10. Meillä en isoja (13 ja 11v) poikia saa enää juhlatamineisiin. Enkä jaksa vänkätä muulloinkuin ihan pakollisissa tilanteissa (rippijuhlat, hautajaiset tms). Meillä 13 v ratkaisi Itsenäisyyspäivän pyörähtelyasunsa siten,että laittoi farkut, kauluspaidan ja pikkutakin...ja tadaaaa ne muodikkaat tennarit:))

  Juhlissa minuakin aina naurattaa rakkaudella ne super suloiset lapsoset! Parasta mitä aikoihin olen nähnyt oli 5-6v cantores minores poitsujen esittämä Tiernapojat! Oih ja voih!
  piiu

  ReplyDelete