Loviisan JoulukodeistaOlen menossa neljättä kertaa tapahtumaan nyt tulevana lauantaina. Joka kerta olen inspiroitunut, imenyt itseeni kauneutta, syönyt hyvin, nauttinut ja siis ... enemmittä puheitta, tästä on tullut mulle Joulun ajan traditio jonne on vaan päästävä.
Vanhojen talojen tunnelmaa ja tuoksua pääset nauttimaan
tänä tulevana viikonloppuna la 4.12 klo.10-16 ja su 5.12 10-16
sekä seuraavana viikonloppuna 11.-12.12 la -su samoihin aikoihin.

Mitään ohjeita mulla ei ole antaa kuin se, että ottakaa mukaan malttia ekaan viikonloppuun koska se on yleensä ollut se, jolloin kaikki ryntäävät paikalle.
Viimesenä sunnuntaina saa lekotella ja lipittää glögiä / kahvia höllemmin.

Tässähän on ideana se, että ihmiset jotka ovat kunnostaneet vanhoja talojaan pieteetillä (Loviisassa paljon vanhaa puutalokantaa) päästävät meidät sisään koteihinsa. Saat ostaa jouluherkkuja tai vaan juoda kahvit rupatellen talon omistajien kanssa. Tai vaan katsella ja huokailla, kun kaikki on niin kaunista ja jouluista.

Me olemme aina aloittaneet Loviisan alakaupungista ja nousseet siitä ylöspäin.
Paikan päältä olen saanut kartan aina jostakin kätösiini, ja talojen ulkopuolella on kylttejä, jotka ohjaavat sinua aina seuraavaan kohteeseen. Myös vain seuraamalla muita ihmisiä pääset jo pitkälle. Netistä voi printata talojen nimet ja osoitteet mukaan. Siitä on hyvä katsoa ellei karttaa ole, missä on ja missä ei ole käynyt.
Mm. täältä saat infoa taloista.

Ja ei muuta kun matkaan ! Minä saan tänä vuonna seurakseni Ruusutapetilla blogin pitäjän Nannan. Eli miehet ja lapset on tiputettu kelkasta ja nokka kohti Loviisaa.

Ai niin ! Muistakaa käydä ihanassa Vaherkylässä jos mahaan mahtuu.
Ja muistaakseni siellä on myös yksi sisustusputiikki, jossa tosin en ole käynyt, mutta ehkä nyt ? Vanille Home.

Edit. Kuninkaanlampi Garnisonissa on pitemmän matkan takana ja sinne olemme aina menneet lopuksi kotimatkalla autolla. Muuten kävelemme kohteet läpi.

Viime vuonna kirjoitin matkastamme näin.


13 comments

 1. Vanilla Home -myymälää suosittelen myös lämpimästi. Nyt joulun alla liikkeessä on myös ainoa annos jouluista koristetta ym. ihanuuksia.

  Tuhannen tuskan kahvilakin todennäköisesti pitää ovet auki joulutalojen aikaan (on yleisesti ottaen kesäkahvila). Kyseinen kahvila on puutaloalueella ja on myös käymisen arvoinen.

  ReplyDelete
 2. Tuonne kiertelemään mieleni halajaa, mutta tämä kaupantädin arki näin Joulun alla on hieman esteenä. Nauttikaa :)

  ReplyDelete
 3. Ihania kuvia. Tulee mieleen kuvista viime viikonloppuiset joulumarkkinat Saksassa. Nuo Loviisan markkinatkin olisivat kivat.

  ReplyDelete
 4. Voi auta! Tuolla olisi kyllä upea päästä joskus käymään. Joistain blogeista olen aiempina vuosina lukenut tapahtumasta ja voisin hyvin kuvitella nauttivani Loviisan vanhoista taloista.
  Pitäkäähän oikein leppoisa reissu Nannan kanssa:)

  ReplyDelete
 5. Voi kyllä vielä joskus minäkin piipahdan Loviisassa. Tai no, täältä asti ei niin vain piipahdeta, mutta täytyy järkätä jotain muuta ohjelmaa siihen suuntaan ;) Tunnelmallista reissua hyvässä seurassa!

  ReplyDelete
 6. Kiitti vaan Niina!!!!
  Pari tuntia sitten eksyin blogiisi ja täällä ollaan vieläkin,,,, Pakko oli etsiä miten löysitte unelmiesi talon, koska muutitte, remontti ymymym, Ihana talo, ihana blogi, elämänmakuista tekstiä lapsiperheen elämästä, aivan parhaita juttuja ja kuvia joulusta.... Tätä haluan seurata jatkossakin. Niin, ja nythän täytyy etsiä se lokakuun Kotivinkki....
  Tervisiä talvisesta Pohjois-Helsingistä!mari

  ReplyDelete
 7. Kiitos vinkeistä! Mulle sattuikin sitten se iisimpi viikonloppu kun reissuun pääsen itse vasta ensi viikolla.

  ReplyDelete
 8. Anne
  Kiitos tästä ! Pitääpä piipahtaa tuolla puodissa ! :)
  Ja tack kahvilavinkistä myös.

  Heidi
  Voin kuvitella, että kaupantädillä on hieman kiirus joulun alla.

  Kaaponkammari
  Loviisa on ihana paikka. Aina tulee semmoinen fiilis siellä kuten Porvoossakin, että tahtoisin asua siellä. Mutta sitten kun rupeaa miettimään tarkemmin se ei ole mahdollista :(

  Anu
  Kiitos, ihan varmasti meillä on lepposaa :)

  kati
  Kannattaa piipahtaa. Kaunis paikka.

  mari
  Oi kiitos kiitos kiitos :o)
  Niin mukavaa ja mieltä lämmittävää kun luin sanasi :)

  maarit
  Me käytiin ed. vuonna viimeisenä päivänä ja nautittiin rauhallisesta tunnelmasta :)
  Saas nähdä kuinka nyt käy. Lähdetään yllä aamu ysiltä jo ajelemaan. Lauantai aamuna -juu, juu. Hullut akat ! :D

  ReplyDelete
 9. Kivaa Loviisa päivää! Ajelkaa Porvoon lävitse. Täällä on ihan huippu kaunista, kun on lunta ja jouluvalot palavat Mannerheiminkadulla. Tosi idyllistä.Varsinkin Vanhassa kaupungissa! Kuten varmaan Loviisassakin.
  Piiu, Kotielämä blogista

  ReplyDelete
 10. Teillä on sitten tiedossa ihan a-luokan retki! Nauttikaahan kovasti! Ehkä joku vuosi itsekin voisi järkätä tuollaisen retken rouvaporukalla.

  Mukavaa itsenäisyyspäivää ja kivaa viikonloppua sitä ennen!

  ReplyDelete
 11. Ihanaa ja nautinnollista matkaa Loviisaan! Kunpa pääsisin mukaan?! =) Hih! Suloisia jouluterkkuja Nannalle!

  ReplyDelete
 12. Ihanaa reissua! Mahtaa teillä olla mukavaa;) Oikein kateeksi käy!

  Mahtavia joulutunnelmia aiemmassa postauksessa:) Teidän koti on vaan niin upea.

  ReplyDelete
 13. Tervetuloa myös Loviisan Wanhojen Talojen tapahtumaan, jolloin viisi näistäkin joulukodeista on auki parinkymmenen muun kanssa elokuun viimeisenä viikonloppuna
  www.loviisanwanhattalot.fi

  Sitä ennen sopii pistäytyä, Loviisassa Ruusujen hurmassa 9-11 heinäkuuta, jolloin vanhojen talojen ruusupuutarhat ovat auki ja ruusuja löytyy kaikissa mahdollisissa muodoissa luennoissa,maalauksissa, runoissa, musiikissa, ruuassa ja juomassa.

  ReplyDelete