Rahka-voitaikina
Meillä Lotta on alkanut katsella lastenohjelmia - vihdoinkin ! Myyrää, Kaunotarta ja Kulkuria, Tuomas Veturia ja Halinalleja. Huh! Saan aina hetken hengähtää ja vaikkapa blogata useammin ?
Meillä ei alakerrassa ole telkkarikanavia mutta viritin dvd-soittimen ja toisen telkun tuonne isoon kaappiin. Lasten on hyvä katsella tässä alakerrassa leffoja.
Hei, päätin kertoa että tein elämäni ekaa kertaa itse torttutaikinan eikä se mitään vaikeeta ollutkaan. Ja oi että, sen huomaa, kun on itse tehty taikina eikä kaupan. Ohje on työkaveriltani J:ltä, joka on aivan uskomaton leipuri ja kakkukeisarinna. On ihan silkkaa juhlaa omistaa työkaveri, joka hellii herkuilla. No joo, mutta pikemmittä pulinoitta ohje olkaa hyvä :
Rahka-voitaikina
250 grammaa rahkaa
250 grammaa voita
4 dl (ja vähän yli) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Taikina vetäytymään jääkaappiin kelmuun hetkeksi. Mulla oli seuraavaan päivään.
Sitten vaan kaulin käteen. Otin suurella lasilla ympyröitä ja tein puolikuunmuotoisia luumuhillolla täytettyja torttuja. Voitelin kananmunalla. Uunissa 225 astetta ja 10 min. Riippuu uunista -meillä aika säpäkkä. Näet itse kun tortut saa väriä ja otat sitten pois kun ajattelet niiden olevan hyviä (ei palaneita , heh).
Meillä on ollut vilskettä ja vilinää viikonloppu kuten mennyt viikkokin, kun ollaan oltu koko perheen voimin pippaloissa ja juostu jo jouluostoksilla(kin) ja minä jumpassa ja ties missä. Ja aivan ihanassa joulukonsertissa Temppeliaukion kirkossa.
Yksi parhaimmista ystäväpariskunnistamme osti tästä aika läheltä rintamamiestalon ja ovat laittaneet sen niin ihanasti, että siellä kyllä viihtyy kylässä <3
Telkkari ja dvd on kyllä niin paras lapsenvahti, etten pois antaisi! Olinkin hetken pahassa pulassa, kun laitteet sanoivat sopimukset irti, mutta nyt mennään taas!
ReplyDeleteMeillä on huomenna puurojuhla naapurissa, jeee!
Ja taidan muuten kokeilla tota taikinaa, koska en ikuna muistaa ostaa torttutaikinaa. Luumuhillonkin sain ystävältä tuliaisena. Ja multa taitaa löytyä noi kaikki aineetkin, kappas vaan!
Olin tänään töissä ihmettelemässä hulinoita.. uah! Joten ei muuta kuin viinilasi käteen, Jari tekee lumitöitä :)
Hei, kiitos reseptistä! Pakko kokeilla itsekin. Mitä luulet, leivotut tortut vois varmaan pakastaa ja paistaa vasta sitten kun on aika syödä ne..? Mutta tarvitseekohan ne silloin sulattaa ensin, vai voiko paistaa jäisenä?
ReplyDeleteSori, meni vähän ohi aiheen, mutta innostuin niin tuosta taikinasta. :P En ikinä jaksaisi yrittääkään sitä voitaikinaa, joka pitää miljoonaan kertaan kaulia. :S
Mukavaa viikonlopun jatkoa. :)
nanna
ReplyDelete:)
Meillä tosiaan neiti L ei ole katsonut aikaisemmin ohjelmia vaikka olen aina silloin tällöin kokeillut. Nyt kun ikää on 2v ja kaksi kuukautta alkaa jo kiinnostaa :)
Lumityöt, meilläkin M koko ajan kolaamassa mutta pakkohan se on.
Viiniä, meillä on humppakuutio ! :D
Katri
Mä itse leivoin ja paistoin ja laitoin pakkaseen. Lämmitän sit vaan mikrossa. Tolleen raakapakasteena en osaa sanoa , en oo kokeillut.
Kannattaa jauhottaa kaulin ja pöytä hyvin sitten, ettei taikina juutu kiinni.
Ihana Lotta <3 Meillä juhlistetaan Liinun synttäriä huomenna :) nam, varmasti makeita tullee tortuista omatekemällä taikinalla. Mukavaa vkl!
ReplyDeleteEn ole koskaan tehnyt itse torttutaikinaa. Varmasti hyvää! Eilen leivoin koko illan: maustekakun,omena- ja luumupullia sekä ruis-vehnäsämpylöitä. Osa häviää parempiin suihin ja osa meni pojan partiomyyjäisiin. Siellä ne myytiin alta aikayksikön!
ReplyDeleteLumisin terkuin: Kristiina
Just tänään puhuin T:n kanssa, että millaistahan olisi tehdä itse torttutaikina, tuolla ohjeella uskallan kokeilla minäkin! Minkä verran tuosta tulee torttuja?
ReplyDeleteKristiina
ReplyDeleteHuomasitko, laitoin tortillareseptin allaolevan postauksen kommenttiboksiin sinulle :)
Jonna
Kaksi pellillistä mulla tuli :)
Muuten, kannattaa antaa sitten sen taikinan olla hetki huoneenlämmössä ennen kuin alkaa työstää sitä. Ettei ihan kylmänä köntsänä yritäkään.
ReplyDeleteKiitos taikinan ohjeesta, taidan minäkin kokeilla tehdä sitä itse. Täytteeksi aion kyllä laittaa mansikkamarmeladia, luumu kun ei maistu.
ReplyDeleteKiitos reseptistä! Asustelen Australiassa ja meillä täällä ei ole torttuihin sopivaa voitaikinaa tarjolla (tai siis on, mutta niistä tulee lättänöitä). Olenkin miettinyt viime aikoina, jos vaikka tekisi taikinan itse. Rahkaa meiltä ei löydy, mutta kai siihen käy vaikka kermaviili tai jogurtti - toivottavasti. Pitääpä kokeilla!
ReplyDeleteIhanaa joulun odotusta! :)
Meilläkin onneksi Roope nykyään katsoo telkkaria jonkin verran. Aamutohinat ovat kovasti helpottaneet, kun hän katsoo lastenohjelmia sillä aikaa kun hoidan Antin aamupesut ja -puurot. Ettei ole molemmat pojat yhtaikaa kiljumassa ruokaa :) Dvd pitäis hankkia kans, ollaan vähän jäljessä kun ei moista vehjettä vielä ole... :D
ReplyDeleteKiitos reseptistä ja rohkaisusta! Taidanpa itsekin kokeilla :) Olen kanssa ollut siinä uskossa, että torttutaikinan tekeminen on tosi työlästä, enkä ole lähtenyt edes kokeilemaan.
ReplyDeletePaljon kiitoksia ohjeesta! Tätä kyllä kokeilen. Kaupan taikinasta onnistun saamaan aikaiseksi vaan kaatuilevia ja levähtäneitä järkyttäviä väsäelmiä ja olenkin ajatellu että ehkä se johtuu siitä että se taikina on niiiiin kohoilevaista (siis ei suinkaan muista asioista kuten vaikka leipurin taidoista...). Voisin kuvitella että omatekemästä taikinasta tulis paremmin kasassa pysyviä.
ReplyDeleteVinkkinä muuten kaikille, että vadelma-marmeladistakin tulee ihania torttuja vaikkei ne niin jouluisia olekaan kuin luumuiset!
Kiitos reseptistä! Tuotahan voisi kokeillakin. Kaupan taikina on vähän mautonta. Pohjanmaalla on eräs pieni leipomo, jonka torttutaikina on sitä ainoaa oikeaa, sitä joka maistuu joululta. Mutta sitä ei kyllä ole Helsingissä vielä tullut vastaan enkä oikein viitsi pyytää postittamaankaan! :)
ReplyDeleteHyvä, että saat huokaista!
ReplyDeleteVälillä on oikeesti ihan ok, että lapset keskittyy katseleen hyviä ohjelmia, koska aika puntissa roikkumista se usein on...
ja muistan kans, kun yks kaveri teki itse aina tuon taikinan ja sen eron maistaa!!!
Pakko kokeilla tuota, kiitti:)
Oon muutaman kerran tehnyt torttutaikinan itse samalla ohjeella. Mutta kaulitsen sen lehteväksi. Eli kaulin ensin isoksi levyksi, taitan kahtia, taitan kahtia, taitan kahtia ja muistaakseni vielä kerran kahtia ja kaulin taas isoksi levyksi, josta sitten leivon tortut. Tulee meheviä!
ReplyDeleteMinäkin juuri paraillaan iloitsen, kun meidän lokakuussa kaksi täyttänyt tyttö on hiukan ruvannut seuraamaan telkkaria, esim Hoplaa Juniorilta.
ReplyDeleteMinkäs ikäinen teidän Lotta on?
Pientä helpotusta meidän äitien arkeen:))
Siunatut lastenohjelmat! Tavallisesti en anna Niilon katsoa telkkaria, mutta nyt kun olen ollut kipeänä, niin kyllä on kaikki periaatteen saanut mennä romukoppaan. Muumit ja postipatet pyörimään. Jos kasvaa kieroon, niin myönnän sitten, että mussa oli vika :D
ReplyDeleteTäällä ei kylläkään jakseta vääntää taikinaa lastenohjelmista huolimatta. Ihan vaan hengailen ja mietin, kuinka paljon nykyisestä painostani on räkää!?
Niina, kiitos reseptistä! Meillä syödään ensi viikolla tortillavuokaa. Olen varma, että miesväki tykkää, ja minä itsekin, kun teen kanasta. Kiva saada uusia reseptejä ja ideoita ruuanlaittoon!!
ReplyDelete- Kristiina -
Hei
ReplyDeleteOmatekemät tortut ovat ehdottomasti maailman parhaita. Ajattelin kokeilla korvata vehnäjauhot gluteenittomilla jauhoilla. Saas nähdä mitä niistä sitten tuleekaan:)
Oikein suloista joulun odotusta sinulle.
Piiu, kotielämä blogista
Oi ihana tv:)meillä kans kattoo hetken jo!No on kyllä meidän neiti muutaman kuukauden nuorempi!
ReplyDeleteja rahkavoitaikina nam! Mä opein kans muutama vuos sitten että sitä on ihan helppo tehdä itse!
ihana toi tuoli!
Hellurei heipparallaaaaaa kaikki ihanat !
ReplyDeleteYhteisesti -ihanaa saada kommentteja ! Ja nyt mätkikää mua päähän mutten ennätä vastata kaikille erikseen :D
Tulkaa kertomaan tuliko HYVIÄ torttuja ohjeella :) !
Ja toki saat taikinasta lehtevän kaulitsemalla sitä kuten joku teistä olikin kommentoinut :)
Mutta tulee taivaallista ilman lehteväksi kaulitsemistakin jos tekee esimerkiki puolikuunmuotoisia torttuja. Tähtitorttuihin sopisi se lehtevämpi versio taikinasta joten kaulimana vaan ! sama taikina käy suolaisiinkin pasteijoihin :)
Lotta on 2 vuotta ja risat elikkäs jotain 2.2 vuotta :)
Sorry, kaulimaan vaan piti kirjoittamani ;)
ReplyDeleteKiitokset reseptistä :) Olinkin juuri miettinyt, että olisi kiva kokeilla tehdä itse torttutaikinaa. Olipas ihania nuo edellisen postauksen astiat. Pitää kurkata vaikka seuraavalla Tukholman reissulla. Oikein ihanaa joulunodotusta teidän perheelle.
ReplyDeletet. RitaRillan Rita
Siunatut lastenohjelmat! ♥
ReplyDeleteTestasin ohjeen ja on kyllä makoisa taikina! Oikaisin ja tein tähtitortut ilman kaulitsemisrumbaa. Maku oli hyvä, mutta kyllä tähtitortun kuuluu olla lehtevä, joten ensi kerralla kaulitsen kiltisti :)
ReplyDelete