Casa Cabana deco





Pistäydyttiin seinän takana alkuviikosta. On ONNEA omata mukavat naapurit ! (vaikka myönnettäköön, että talvisin molemmat tämän talon perheet käpertyvät näemmä omiin puoliskoihinsa; kesällä söimme ulkona harva se päivä, ja juteltua tuli siinä samalla kun kitki kukkapenkkiä tai ajoi nurmikkoa, tai silloin kun vaan oleili pihassa lasten kanssa. Nyt olemme moikanneet lähinnä ohikulkiessa , kuistilta tai postilaatikolta. Tuntuu, että kumpikin perhe juoksee harrastuksissa ja kissanristiäisissä eikä olla koskaan samaan aikaan joutilaana kotona ... terkkuja vaan !).

Lotta rakastui siellä täysin , arvatkaas mihin ? Pahvilaatikkoon ! Naapurissa asustaa  puolisen vuotta nuorempi poika , jolle oli rakennettu pahvilaatikosta mökki. Ihan vaan leikattu ovi ja ikkuna ja that's it !

No, Lottahan omi sen "kodin". Siellä hän istui ja leikki lasten astioilla. Aivan ihastuneena touhuun.
Tarjoili teetä ikkunasta.
Minä sitten omalla puolella seinäämme rupesin pähkäilemään, että pitäähän meillekin saada pahvitalo.

Mutta kun on tämmönen pieni fiksaatio siitä, että ihan mitä tahansa pahvitaloa en ota.

Muistelin nähneeni sisustuslehdissä pahvisen talon lasten leikkeihin, väritettävän.
Kyseessä on Kids on roofin pahvitalo. Minä haluan JUURI tuommoisen kodin Lotalle !

Kuvat olen poiminut netistä, kyseisen yrityksen sivuilta tai jälleenmyyjältä. Photos: kidsonroof.com

21 comments

  1. Hei, just katselin Matteriashopin sivuilla tuollaista taloa:) Siellä oli myös hieno vastaava kuuraketti pojille. Itse haaveilin tapettieläimistä, eritoten linnuista, ne oli jotenkin niin suloisia ja keväisiä:) Koskaan en ole tapetoinut, josko uskaltaisin tuollaisesta linnusta aloittaa? Aurinkoista päivää!

    ReplyDelete
  2. Meillä pojat olivat varsinkin vähän pienempinä tosi innostuneita noista pahvilaatikkoleikeistä. Laatikossa oli usein kauppa...mistähän johtunee ;)? Ja voit uskoa, että kaupantädillä pahvilaatikoita piisaa ja vaikka minkä kokoisiin rakennuksiin ja robotin kypäröiksi :)

    ReplyDelete
  3. Vuosia sitten ostimme uuden telkkarin, joka oli isossa pahvilaatikossa. Voi, miten pojat ihastuivat siihen laatikkoon - ehkä enemmän kuin töllöttimeen! Minulla on valokuvakin, jossa istuvat "mökissään". Nuorempi taisi olla vielä tuttisuinen :) No, enää eivät laatikot kiinnosta, ja toisaalta telkkarit ovat nykyään hyvin litteissä laatikoissa :)

    - Kristiina -

    ReplyDelete
  4. Minulla oli pikkuisena 70-luvulla pahvitalo...ihan talon näköinen siis. Isä toi sen jostain, varmaan ulkomailta, luulisin että Ranskasta isän kotimasta. Sillä leikin viimeiseen rapistumiseen asti, monta vuotta kylläkin...Nyt ole miettinyt että jos hommais sellaisen puisen talon tänne sisälle, sellaisen jonka saa koottua ja purettua...jossain ole sellaisen nähnyt...saakohan Suomesa sellaista vai tuleeko keikka ulkomaille..

    Grete

    ReplyDelete
  5. ...siis hommaisin lapsilleni sellaisen puisen talon tänne sisälle enkä itselleni...heh...Hyvä minä...

    Grete

    ReplyDelete
  6. Meillä oli yli vuoden verran todella tiiviissä käytössä pahvinen sisäleikkimökki (isoista laatikoista askarreltu), se maalattiin ulkopuolelta vaaleanpunaiseksi lasten toimesta ja tehtiin "paanukatto". Se oli aivan ihana kaikkien mielestä, erityisesti lasten. Se jopa tuli muuttoautossa kodista toiseen (voit kuvitella muuttomiesten ilmeet, kun sanoin et tää pahvimökki kans). Yhden kesän oli myös ulkokäytössä ja sen jälkeen hävitettiin, pihalle tuli "oikea" leikkimökki.

    ReplyDelete
  7. Meillä tuli kesällä pahvilaatikoita toisen jälkeen (rakennettiin) ja mökkejä oli joka nurkassa. Lapset viihty tontilla ja raksapäivinä tosi hyvin, mutta auta armias ku syksy tuli ja ne piti kärrätä pihalle, et päästiin muuttamaan, poika sai sellaset hepulit et kävi "salaa" raapimassa huoneensa tapetteja, kun kiukutti niin paljon.. Nyt hänellä on sitten Autot-teltta huoneessaan ja leikit siellä.. Kesäksi isän pitää kuulemma rakentaa muumi-talo pihaan.. :)

    ReplyDelete
  8. Meille ostettiin katkaisusirkkeli kun aloteltiin remonttia. Sirkkeli tuli lähemmän puolen kuution laatikossa, josta tehtiin esikoiselle maja. Vielä näin 3 vuoden jälkeenkin laatikko on täydessä käytössä, talona, kioskina, nurinpäin käännettynä veneenä, autona ja ties minä! Ikkunoita ja oviaukkoja on vaan suurennettu matkan varrella lasten kasvaessa. :)

    ReplyDelete
  9. Anu
    Tuohon pahvitaloonhan voisi itse askarrella omia tapettieläimiä ! Ooh mikä idea, tahdon heti tuollaisen talon -mitäs siitä mitä Lotta tahtoo, kunhan äiti pääsee askartelemaan :D Hih hah !
    Anu, uskallat todellakin aloittaa linnusta ! :)

    Heidi,
    Kauppaleikki ! Ihanan nostalgista.
    Huokaus.
    Ja varmasti piisaa sulla laatikoita :D

    Kristiina
    Nykysin ei taida tosiaan isoja töllölaatikoita enää olla !
    Mut tästä me näemme että kivaa , luovaan leikkiin ei tarvita hulluna leluja ja uusimpia uutuuksia vaan pahvilaatikko !!

    Grete
    Juuri, sinullehan se tulisikin se mökki ;) No ei vaan !
    Sekin ois hyvä idis, siis semmoinen koottava talo !

    Outi L
    Jee, lisää hauskoja pahvilaatikkoleikkikokemuksia ja kuume nousee ! :)

    Nipsu
    Muumitalo awwwwwww .... kuulostaa aika ihanalta ! :)

    GVB
    Niin saa, tiedän :)
    Mutta mulla on jo visioituna nukketalo Lotalle. Mies saa nikkaroida sen, mä vaan teen piirrustukset ! Osaakohan se !
    :D
    Laitoin muuten sinulle sähköpostia taannoin, tulikohan se perille lainkaan kun et ole vastannut ... ? :( :(

    Anonymous
    Kiitos paljon kommentistasi ja kertomuksestasi ! Kyllä nyt on saatava laatikoita ja tuo talonen :)

    ReplyDelete
  10. Mä en tiedä mikä näissä pahvilaatikoissa lapsia vetää. Tuli meille minkä kokoinen pahvilaatikko tahansa, siitä tehdään joko auto, autotalli, raketti, kelkka tms. Pienemmistä tehdään Makille vene tai kilpa-auto.

    :D

    Tollanen hieno laatikko olisi aika makee.. meillä se vaan olisi helmiä sioille, koska sitä taatusti saksittaisi oman mielen mukaan!

    ReplyDelete
  11. Nudgessakin taitaa olla pahvitaloja myynnissä!

    Meillä oli muutama viikko sitten pahvitalo, kun kotiin kannettiin uusi astianpesukone. Vie vaan niin hirveästi tilaa, etten kovin kauaa sitä jaksanut katsella. Ehkä tuollaista kauniimpaa tuijottelisikin mielummin.

    ReplyDelete
  12. Meillä on aina pahvilaatikot olleet ihan pop juttu.Kerran tehtiin poikien kans joku Robotti ruttunenkin.
    Tommonen olis kyl ihan huippu kiva.

    ReplyDelete
  13. Hei muistelin, että Kannustalojen sisustusnettipuodissa myydään juuri tuota mainostamaasi pahvimökkiä. Tarkistin ja siellähän sitä on noin. 30e hintaan. Mitähän se maksaa suoraan valmistajan nettikaupasta?

    ReplyDelete
  14. Hei, mitä järkeä aina ostaa! Tee itse niin tulee paljon kivempi. Käsityö voittaa tehdastyön mennen tullen.

    t esa p

    ReplyDelete
  15. Viime kesänä ostettiin pihamöksään sellainen kompostikäymälä. Sen käymälän pakkaukseen oli valmiiksi tehty sellainen lapsille tarkoitettu mökkerö. Siinä oli valmiiksi siis kaikki ikkunan ja oven paikat yms. Lapset sillä vähän aikaa ULKONA leikki. Se oli aika ruma. Toi on ihana noissa kuvissa. Aurinkoista viikonloppua♥

    ReplyDelete
  16. Ihana paffeloora :-) Tollanen on lapsista ihan huippu! Ps. tervetuloa osallistumaan arvontaan blogissani!

    ReplyDelete
  17. Olen myös miettinyt, että sellainen jonkunlainen sisäleikkimökki olis toosi kiva, lapset olis ihan onnessaan. Jospa sit uudessa kodissa olis tilaakin, ehkä? Pahvillaatikoista saisi kyllä vaikka mitä! Tai siten jos ompelisi...Kesä on muuten meilläkin ollut sosiaalisempaa aikaa naapureiden kans, kun ollaan enemmän ulkona jne...se vaan tulee silloin niin luonnostaan.

    ReplyDelete
  18. Hauska tuo pahvitalo, ja kieltämättä minäkään en ihan mitä tahansa pahvitönöä huolisi, mutta tuo on jopa ihan kaunis;) Me ollaan naapureiden kanssa huomattu sama ilmiö kuin teillä. Totesimme toisillemme juuri, että pian tässä taas herätään "talviunilta" ja tönötetään seurustelemassa pihalla - joka päivä:)

    ReplyDelete
  19. Kerrassaan ihana "laatikkolinna" :)

    Kaipailisin muuten hyviä ideoita pääsiäisaskarteluun...

    Tuolla töissä, kun pitäisi alkaa tekemään raeruohoastioita ja maitopurkkeja olemme jo useamman viikon keränneet eli sinne upotamme kohta multasormet, mutta olisi kiva keksiö jokinuusi idea, miten päällystää/koristella purkit.

    Ei jaksaisi joka vuosi samaa pupua kylkeen kyhätä...

    Tuli vain mieleen, kun olet selvästi idearikas ja kätevä käsistäsi, jos sinulle olisi tarttunut jokin hyvä idea, mitä suositella? :)

    ReplyDelete
  20. Kammari
    Hmm.. voiskos niitä maitotölkkikulhoja koristella vaikka sanomalehtipaperilla tai värikkäällä tapetilla ? Niin että leikkaa maitotölkeistä eri korkuisia kasvialustoja ja päällystää ne liimaamalla sanomalehtipaperia tai tapettia kauttaaltaan ympäri ettei maitotölkkiä näkyisi lainkaan.
    Simppeli, kaunis !

    Ja sitten tuli mieleen kun mäkin olen säästellyt noita säilyketölkkejä joissa on ollut Oliiveja jne. niin niihin laittaa ja tekee semmoisen rykelmän vaan säilyketölkeistä mitä värikkäämpiä sen hauskempia !
    Ja niitä ei tarttisi koristella ollenkaan. Mutta emmä tiedä onko nämä ihan päiväkotiin sopivia ?

    Kiiltokuvat, servietistä leikatut kuvat tai kartonki, johon lapset ovat piirtäneet ja decoupage-lakka tulis mieleeni kans ! ! Sillä lakalla saa kiiltävän, säilyvän pinnan.

    ReplyDelete