Pitäisikö vai ei ... ?
... heiluttaa maalisutia meidän alakerran suureen kaappiin ? 
Mun piti se lomalla maalata, mutta oon vaan miettinyt,  että pitäisikö vai ei - en osaa päättää !

Väriksi ajattelin semmosta hieman vedenvihreää, haaleaa. Ja maalina jokin "vanhanajan" maali, jolla saisi pintaa hieman liitumaista tuntua. Ei kiiltävää. Uulan maaleista kenelläkään kokemuksia huonekaluihin ? 

26 comments

 1. Jos epäilyttää, niin odottele. Itse olen monen huonekalun kohdalla ollut samalla tavalla kahden vaiheilla ja aina on kannattanut odottaa sitä oikeata hetkeä - se tulee.

  ReplyDelete
 2. Ite meinasin maalata Uulan uudella vesiohenteisella kalustemaalilla puukaapin, mutta tehtaalta kertoivat että maalin kuivumisaika (siihen lopulliseen kovuuteen) on aika pitkä. Joten olen vielä kahden vaiheilla, lapsiperheessä maalipinnan pitäisi kuitenkin kestää kuivan tuntuisena jo käyttöäkin. Pellavaöljymaali jättää puolikiiltävän pinnan, petrooliöljymaalilla taas olen saanut kivan himmeää pintaa. Ja sen peittokyky on mahtava. Hmm, taisin ratkaista oman ongelmani tässä samalla, petrooliöljymaalia siis hakemaan :)

  ReplyDelete
 3. Ei ole kokemusta ei, mutta kerro sitten, kun/jos urakkasion valmis. Täällä on vähän samoja aatoksia. Niin ja kaappi on komea noinkin. Eli ei tarvitse. Mutta kivaahan se olisi - se maalaus. Ja lopputulos voi olla upea. Siinäpä pähkinää.;)

  ReplyDelete
 4. Mä varmaan maalaisin. Väri kuulostaa hyvältä, valkoinenkin vois olla ihana. Mut kannattaa ehkä tosiaan vielä hetki kypsytellä jos et oo varma. :)

  ReplyDelete
 5. Aika vaikee on, ton kaapin väri menee vähän kellertävään mutta ei ihan kaiken pahin vaikka tumman ruskeana olisin varma että ei kannattaisi maalata.

  Mutta siis mun mielipide vaanhan tämä.
  Perusteluja lisää että itseäni harmittaa nyt suuresti yksi pöytä jonka laitoin värivahalla siniharmaaksi ja oi kuinka haluisin että se olisi ruskea nyt!

  -Anu

  ReplyDelete
 6. Oletko kokeillut Sateenkaarivärien vanhan ajan öljytemperamaalia? Se on vesiliukoinen ja kuivuu uudelleen maalattavaksi tunnissa-kahdessa. Pinnasta tulee ihana, "kalkkinen" matta. Purkissa taitaa lukea silkin himmeä. Sillä olen maalannut meillä vanhat huonekalut ja lapsetkin ovat saaneet auttaa, kun jäljestä tulee siistiä myös pienten käsissä. Valkoisen maalin saa sävytettyä itse sateenkaarivärien vesiväreillä. Wanhasta Wiljamista sain hyviä neuvoja, kun soitin kysyin värien sekoituksesta.

  ReplyDelete
 7. Mun mielestä ei kannattaisi maalata, mutta se on maku asia! Itsekin olen meinannut maalata useita puunvärisiä vanhoja kalusteita,ja nyt myöhemmin ollut tyytyväinen että en maalannut. Kaappi on hieno noin!

  ReplyDelete
 8. Kuuleppa ihan samaa mietin minä. Tosin, itsellä ensin iso pohjatyö edessä...nimittäin hienta johtuen edellisestä omistaja.

  http://pompannappisilma.blogspot.com/2011/07/symppis.html

  Saman henkinen kaappi löytyy myös meidän kaapista tuon tumman alta, ja vaaleaksi itse haluaisin kaappin ehkä kuitenkin. Vielä en kuitenkaan ole ryhtynyt tuumasta toimeen. Nyt kun katson teidän kaappia sen luonnollisessa sävyssä, en tiedä maalaisinko vai en. Kaunis se on noinkin!

  ReplyDelete
 9. Kuulostaa ihanalta väriltä, mä maalaisin :)

  ReplyDelete
 10. Moikka kaikille nopsaan !
  Kaappi on ollut meillä jo melkein kymmenen vuotta.
  Nyt se on vähän ypönä uudessa ympäristössä eikä oikein väreiltään sovi huoneeseen.
  Keltaiseen se menee, ei ruskeaan.
  Hmm.. mä mietin. Yhä. Valkoiseksi en sitä tahdo, kun en oo oikein valkosfani. Ja sitten se vois olla vaaleanharmaakin.

  Tuolla Saunalahden kartanossa siinä aulassa on semmonen ihana vanha puinenhylly/kaappi, miksikäs sitä oikein kutsuisikaan niin se on aivan ihanan värinen. Se missä on myytäviä kahveja ja suklaita jne.
  Pitäskin mennä käymään siellä katsoo hieman tarkemmin.

  ReplyDelete
 11. Niin ja joo Uulan petrooliöljymaalilla maalattiin just tätä taloa, en tiennyt, että sillä voi myös maalata huonekaluja.
  Mä ajattelin et niillä on erikseen jokin huonekalumaali ?

  ReplyDelete
 12. Vaikeita nämä valinnat, toisaalta kaappi olisi kyllä varmasti kaunis maalattunakin ja jos olet jo pitkään miettinyt. Munkin pitäisi maali päättää sohvaan, harmaata ajattelin. Tuo sateenkaarvärien maali kuulostaaa hyvältä, itsekin ajattelin ihan sellasella vanhan ajan maalilla maalata, se kuluukin sitten kauniimmin. Ongelma on vaan tosiaan se kuivumisaika, ihan kauhean kauan ei olisi varaa odotella, kun sohva luultavasti pitää maalata melkeinpä paikallaan. Olisipa autotalli tai varasto, jossa voisi kalusteita rauhassa fiksata.

  ReplyDelete
 13. Mä en ehkä maalais jos epäilyttää, kiva tuollaisenakin ja mun mielestä kyllä sopii huoneeseen kuva perusteella :) Hei, oliko miehesi Lotan kanssa tänään uimastadionilla? Olimme siellä pistäytymässä lasten kanssa samalla kun haimme kaappia helsingistä ja havahduin, kun joku kutsui Lottaa (sattuneesta syystä katson aina väkisin että kuka huutelee). tajusin ettei ollut minusta kyse, mutta pieni Lotta näytti tutulta ja olen lähes varma että oli teidän tytöstä kyse? :)

  ReplyDelete
 14. Kirsikka
  Samoja asioita pohdiskelen. Meillä tuolla alakerran huonees ei kauheesti tahmatassu oleile joten saisi kyllä kuivua rauhassa. Kaappia ei nimittäin siirrellä yhtään mihinkään, s e on niin p a i n a v a kun olla ja voi.

  Lotta
  No mehän oltiin siellä ! Mä itse sitten taisin olla sitten uimassa. jos mua ei pikkulasten altaalla näkyny.
  :D
  Hauska sattuma. Toisaalta aika usein ollaan nyt lomalla oltu uimassa joko Stadikalla tai Kumpulassa.

  ReplyDelete
 15. No en mä sitten väärin nähnyt! :) Yritin vilkuilla, josko olis suakin näkynyt, mutta en nähnyt. Itse vaan istuskelin ja katselin lasten touhuja, kun uikkarit jäi kotiin :/
  Hauska yhteensattuma kylläkin, me kun harvoin edes pääkaupunkiseudulla käydään ja stadikallakin oltiin ensimmäistä kertaa.

  ReplyDelete
 16. Hmmm.. Itse ehkä maalaisin! Ihan kiva noinkin, mutta jotenkin tohon ympäristöön sopis "seesteisempi" väri.. Kaappi itsessään on kyllä komea ja ehkä joku muu väri tois sen paremmin esiin!? Mutta tsemppiä pohdintoihin ja viikonloppuja :)

  ReplyDelete
 17. Tää äänestää kans maalin puolesta... Vaikka hieno se on noinkin!

  Komppaan edellisiä... Jos, ja KUN löydät hyvän mattamaalin, niin kerro meille heti!

  Mukavia kesäpäiviä sinne!

  ReplyDelete
 18. Hieno kaappi noinkin...vaikeita päätöksiä noi maalihommelit varsinkin vanhojen kalusteiden kohdalla ;)

  ReplyDelete
 19. Mites olis tummanharmaa, melkein musta?! Olisko liian raju? Itse rakastan valkoista ja harmaita huonekaluissa. Tekstiileissä sitten tykitän väreillä. Kaunis kaappi noinkin.
  Johanna

  ReplyDelete
 20. Heippa, kaappi on yhä ilman maalia ;)
  Hmm--- on ehdotettu tummaakin väriä. Varmasti aivan upea tummanakin mutta sitten ei ainakaan menisi ympäristönsä kanssa yksiin. Tosin tummana voisi olla semmonen katseenvangitsija, "se jokin" huoneessa.
  :o)

  ReplyDelete
 21. Melkein musta olisikin muuten upea. Toisihan se ryhtiä muuten hempeään sisustukseen ja saisi kaverit mustasta rautasängystä ja taulunkehyksistä.
  manta

  ReplyDelete
 22. Joo, mä olen maalannut tuolla petrooliöljymaalilla useitakin huonekaluja, ja tykkään juuri siitä himmeydestä ja peittokyvystä. Ulkomaalihan se varsinaisesti on, mutta käytetäänhän pellavaöljymaaliakin aika moneen muuhunkin paikkaan kuin vain sinne ulkolaudoitukseen :)
  Uulalla on myös vesiohenteinen kalustemaali niin kuin tuolla ylempänä jo mainitsin mutta sen käytöstä mulla ei ole omakohtaisia kokemuksia. Vain Uulan edustajan mainospuheiden perusteella se on loistomaali muuten kuin tuon lopullisen kuivumisen suhteen.

  ReplyDelete
 23. manta
  Kiitos vinkistä ja rohkaisusta ! Musta ois kyllä upea !
  :o) Ja kommentista ♥

  Inka
  Uu- jee ! Taitaapa olla niin, että petrooliöljymaalilla maalaan sitten kun jaksan ja on aikaa tarpeeks eli joskus vuoden päästä
  :D Hih.

  ReplyDelete
 24. En maalais, tosi hyvä noin :) t:Heli

  ReplyDelete
 25. Itse olen valkoisen ystävä ja maalaisin valkoisella, mutta koska sinä et ole valkoisen ystävä, niin sitten se ei tietenkään käy. Ehdottamasi vaaleanharmaa kuullostaa hyvältä ja on varmaan myös aika ajaton väri ja sopii moneen ympäristöön (jos tulevaisuudessa kaappi joutuu eri paikkaan).

  ReplyDelete
 26. Valkoinenhan on myös aina todella hyvä valinta, koska se kestää aikaa. En suinkaan ole sitä vastaan - nou nou :0) Mutta siis harmaa ois ehkä meille parempi. Ja mulle.

  ReplyDelete