Wednesday, July 20, 2011

Salaattiohjeita





Perunasalaatti à la Caesar
8 annosta

1 kg uusia perunoita
2 rkl rapsiöljyä (itse käytin oliiviöljyä)
200 g sokeriherneitä
2 nippua retiisejä
1 kerä Roomansalaattia (tai mitä tahansa salaattia mun mielestä, lehtevää)
1 rasia herneenversoja koristeluun

Caesar-kastike
2 anjovisfileetä
2 kuorittua valkosipulin kynttä
2 keltuaista
2 dl rapsiöljyä
100 g raastettua Västerbottensost-juustoa tai murukolojuustoa. 
(Itse käytin ohjeen juuston sijaan parmesanjuustosta raastamiani lastuja, paljon :) )
Suolaa, jauhettua mustapippuria.

Pese perunat, pilko aika pieniksi lohkoiksi ja paloiksi että ennättää kypsyä. Heitä öljy päälle ja uuniin.
Uuni 200 astetta, itse pidin osan aikaa hieman korkeammalla lämmöllä 225, kun tuntui ettei perunat ehdi kypsyä.
Paista keskitasoalla kunnes ovat kullankeltaisia. 25 min.

Puhdistin tällä aikaa sokeriherneet nipsaisemalla pään pois ja pesemällä. 
Keitä sokeriherneet kevyesti suolatussa vedessä hetken aikaa, noin 1 min. Huuhtele heti kylmällä vedellä tämän jälkeen. Pese ja halkaise retiisit. Revi salaatti karkeaksi. Sitten vaan kaikki vihreet vadille ja sekaisin ja juusto sekaan. Sekoita joukkoon kastike.

Mä en tehnyt itse salaaatinkastiketta vaan ostin Pirkka- caesarsalaattikastikepullon ja sitä lorauttelin sekaan.

Perunat uunista, suolaa ja laita vihreän päälle tarjolle. Nam nam !!!


********

Papu - & halloumi - salaatti

Terveellinen ja ruokaisa papusalaatti, jossa on paistettuja tomaatteja ja halloumijuustoa.
Juomasuositukset: Australialainen Oxford Landing Cabernet Rosé ( 8.99 e Alkon nro 416857)
on kuivu, marjainen ja yrttinen roseeviini.
4 annosta.

380 g sekalaisia papuja, valmiiksi keitettyjä
(olen itse käyttänyt purkista valkoisia papuja tai kidneypapuja)
100g vihreitä taitepapuja
1 iso porkkana
1 sellerinvarsi
1 punasipuli
200g pieniä tomaatteja
Sormisuolaa
Oliiviöljyä paistamiseen
200g halloumijuustoa
1 sitruuna
2 rkl hienonnettua korianteria
(tai minttua)
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamietikkaa
Jauhettua mustapippuria

Poista pavuista kannat ja keitä niitä hetki vähäsuolaisessa vedessä. Huuhtele jääkylmällä vedellä.
Kuori porkkanat ja höylää niistä juustohöylällä pitkiä lastuja. Leikkaa varsiselleri pieniksi paloiksi ja hienonna punasipuli. Sekoita kaikki kulhossa..
Halkaise tomaatit ja paista niitä kummaltakin puolen oliiviöljyssä (itse käytin kotimaisia kirsikkatomaatteja ja vaan halkaisin ne kahtia ennen paistoa).
Kuumenna hieman öljyä pannulla ja paista paloiksi leikattu tai murennettu halloumijuusto.
Kauniin kullanruskea pinta.
Halkaise sitruuna ja paista toisen puolen leikkauspintaa kunnes karamelisoituu.
Kääntele salaattikulhoon tomaatit, juustot ja korianteri.
Lisää oliiviöljy ja balsamietikka, mustapippuri ja vähän suolaa. Purista joukkoon toisen sitruunanpuolikkaan mehu.
Nosta vadille ja tarjoile. Koristele paistetulla sitruunanpuolikkaalla.

<3

Kummatkin ohjeet on testattu ja tehty moneen kertaan !!! Niin hyvää, suosittelen !

Tänään on tiedossa Linnanmäki lasten kanssa. Meidän hyvät ystävät tulevat mukaan omiensa kanssa. Tämän jälkeen koko porukka meille syömään. Saunomaan ja pelailemaan. Jäävät yöksi, joten voin veikata että ilta venyy keskustellen ja viiniä lipitellen.
Mukavaa torstaita myös teille !




4 comments:

  1. Kiitoksia näistä-taidanpa kokeilla:-)

    ReplyDelete
  2. Kiitos kun laitoit ohjeet, tuo jälkimmäinen ainakin tulee kokeiltua ensi viikolla mökillä !

    ReplyDelete
  3. Mä tein ja söin just ton cesarin. Älyttömän hyvää!! Jämät on vielä kiva jättää pöydälle ja aina ohimennessä nappaista lusikallisen :)

    ReplyDelete
  4. Kiitos näistä ohjeista.Kopsaan ylös ja käyn kaupasta hakemassa tarvikkeet.

    ReplyDelete