Joku täyttää pian kolme vuotta !
Selaan netissä lastenpuoteja & sivustoja, etsien ideoita kattaukseen ja pikkuisiin pussukoihin, joita ajattelin vieraille jakaa poislähtiessä. Jännitysmomentti myös se, että tarhaystäviä on tulossa juhlimaan. Pitää hieman panostaa enemmän kun se tavanomainen lätsähtänyt kaupan kermakakku.

Kuvat puodin MY LITTLE DAY :n sivuilta. Käykää kurkkimassa. Täällä.

Kumpa olisi jossain joku myymälä Suomessakin, joka myisi tämmöisiä "kittejä", joissa olisi kutsuille kaikki tarvittava sälä ! Servetit, mukit, lautaset, lusikat, viirinauhat, pillit, ilmapallot, pikkuiset elukat tai saippuakuplat ihanassa rasiassa, väri väriin ja kauniissa kuosissa.

Tulee liian kalliiksi tilata heiltä tuolta saakka.
Gaudete Kidsillä oli hauskoja synttärijuttuja.
mm. Täällä. Ennen heillä oli valmiita pikkuyllätyspussukoita lapsille, muttei näytä enää olevan ...

Viikonloppuna kaupungille pyöriskelemään ja etsimään tarvikkeita
... !

Siihen saakka, moi moi !18 comments

 1. Meillä sama, juttu, seuraaviin synttäreihin pitäis kait panostaa vähän enemmän, kun synttäreille tulossa muitakin kuin sukulaisia :) Jotain kivoja ideoita pitäis keräillä ja sit valmistautua ajoissa...

  ReplyDelete
 2. Itse olen ostanut mm. Tiimarista yks värisiä kattaustarvikkeita, en tykkää prinsessa, spiderman yms kattausjutusta ja silti järkkään teemasynttäreitä (kts bambisynttärit http://retromoderni.blogspot.com/2011/04/bambi-synttarit.html).

  Ja Confetti on toinen hyvä paikka josta löytää synttärihärpäkettä.

  ReplyDelete
 3. Meillä oli juuri viime sunnuntaina yksivuotissynttärit ja siellä noita kivoja punavalkoisia paperipillejä ja söpöisiä kärpässienikynttilöitä Gaudetelta.
  Lastenkemujärkkäilyt on minun lempipuuhaani! Onko teillä joku teema mielessä? Tämä vuodenaikahan on hyvä metsä-kärpässieni-pihlajanmarja-puputsydeemeihin..!
  Johanna

  ReplyDelete
 4. Samma här. Meillä pienen miehen synttäreihin on vielä kolmisen kuukautta(!), mutta olen jo alkanut tehdä ajatustyötä niiden suhteen. Muuten en todellakaan olisi näin ajoissa, mutta kokemuksesta olen viisastunut. Meillä nimittäin samoihin aikoihin ajoittuvat lähes kaikkien muiden perheenjäsenten syntymäpäivät, joulukorttiaskartelut, lahjahankinnat, siis kaikki loppuvuoden jutut. Yritäpä siinä sitten panostaa lapsen synttäreihin. :)
  Mutta tosiaan olisi iso helpotus, jos jostain löytyisi edes jotain valmista (minäkään en pidä Tiimarin spidermaneista...). Itse tekeminen ja tarvikkeiden metsästäminen on kivaa, mutta vain tiettyyn pisteeseen eli niin kauan kun se ei aiheuta ylitsepääsemätöntä ahdinkoa ja stressiä. :)

  ReplyDelete
 5. Kirsikka
  Niinpä ... tässä pakko alkaa jo toimia pikkuhiljaa :) Lotta on niin innoissaan että eilen oli jo Paloheinän K-kaupassa pelkässä tyllisessä prinsessamekossa iltakahdeksalta. Mekko on hihaton eikä tyttö suostunut pukemaan muuta päälle. Mentiin sit niin. Mekko oli tarkoitus laittaa vasta synttäreille... oli eilen jo tarhassakin päällä.

  Rumbo
  Menenpäs heti lueskelemaan bambisynttäreistä ! Prinsessat ja keijut on nyt teemana kyllä. Pyynnöstä. Mutta en hae juurikaan mitään kuviollista. Pallot, raidat ja iloiset värit ois nyt kiva ! Viime vuonna oli jotain HelloKitty viirinauhaa. Tytöt vaan rakastaa niin niitä, omia tilpehöörejään. HelloKittyä ja prinsessajuttuja.

  Confetti ok,pitäs periaattessa sitten tilata ... en ennätä sinne mennä tässä.

  ReplyDelete
 6. Lastenjuhlia on musta ihanaa suunnitella! Se on vaan totta, että vaivaa saa nähdä ja jalkoja kuluttaa, jos haluaa jotain muuta kuin disneyhörpäkkeitä.

  ReplyDelete
 7. Tuli mieleen, että ainakin aiemmin on Stockalta saanut eri värisiä pilkullisia paperilautasia ja -liinoja, niistä sai ihan hauskoja yhdistelmiä.

  ReplyDelete
 8. Johanna
  Kuulostaa ihanalta !! Mun pitäisi löytää balettitanssija kakun päälle. Samu ja Salla kirjassa on semmoinen ja sitä ahkerasti luettu ja halutaan samanlainen (aika vaikeeta mutta edes samantapainen!). Samoin englanninlakritseja pitää olla synttäreillä, ne on aika ihanan värisiä (vaikka menee mun mahaan vaan varmaankin ... ?). Sitten ajattelin hankkia näitä karkkikaulaketjuja joita saa ainakin candykingiltä.
  Pienet kärpässienet oli ihania !
  Mulla taitaa olla niitä tonttuja vielä. Ricen.

  Meinasin käydä Stockalla, siellä on aika hyvä se paperiastia - /servettiosasto kanssa.

  Popcornille mulla on semmosia ihania Greengaten pahvisia taiteltavia juttuja :)

  Sari
  Ah, ymmärrän ! Kaikki samaan aikaan, piuuh.

  Rebecca
  Tässähän alkaa päästä fiilikseen koko ajan enemmän ja enemmän ;)

  ReplyDelete
 9. Voi, miten ihania juttuja!

  Toivottavasti löydät mieleisiä kaupungilta. Mietin minäkin, että Stockan paperiosasto on aika kiva. Ja isommissa Tiimareissakin on paljon kattausjuttuja nykyään. Siellä on muistaakseni Confettin tuotteita. Ainakin Kaivopihan liikkeessä on paljon vaikka mitä :)

  Meillä on tänään 16 v. syntsät. Ei vastaanottoa, juhlitaan perhepiirissä. Sankari ei kuitenkaan ole ehtinyt matkoille koeviikon vuoksi ;)

  - Kristiina -

  ReplyDelete
 10. Äsken unohtui mainita, että Tilpehööri- ja Colore-nettikaupoissa on ainakin ollut kattausjuttuja. Joskus tilasin jotain myös Ullan Unelmasta.

  -Kristiina-

  ReplyDelete
 11. Mä olen kans suunnitellut jo Lyytin 1 vee syndet jo mielessä.
  Ainakin meille tulee Kärpässieni kakku ja punavalkoset greengaten lattemukit ym.mitä koti kaapista löytyy.Paperi servetit ja muut härpäkät pitää vielä ostaa.Gaudetessa näin niitä paperi kippoi vai mitä ne nyt on.Niitä myös ajattelin,voi laittaa niihin vaikka namuja.
  Pojat oli just päikkykaverin synttäreil Mäkkärissä maanantaina.Muhun ei oikee iske mut ymmärrän sen että pääsee vähemmällä kun vinguttaa vaan korttia.Ei tartte siivota kotia,leipoo jne:)
  Mä tykkään ihan hirveesti kyllä Keijuista♥...

  ReplyDelete
 12. Pakko vinkata juhlanaika.blogspot.com blogistani. Olkoon pienenä vinkkinä heille, jotka etsivät ideoita. Sitä kautta ei nyt niitä kaipaamiasi tarvikkeita tällä hetkellä saa mutta uusia ideoita ehkä?

  ReplyDelete
 13. Mä olen pohtinut pääni puhki kun meidänkin olisi tarkoitus kutsua myös tarhakavereita. Mielellään heitä kutsun mutta vaikea vetää rajaa ketkä kaikki sieltä pyytää. Olisi kiva pyytää kaikki mutta sekin on aikamoinen härdelli kun lisäksi on muita lapsia jotka meinaa kutsua. Miten te "valitsitte" kutsuttavat? Kysymys kuulostaa kauhealta mutta toivottavasti pointti tulee selväksi.

  ReplyDelete
 14. Kiitos vinkistä Kristiina ja Miia ! Colore on aika hauska nettikauppa. Sisko oli ostanut sitä kautta aika ihanan yhden Rice mukin, joku koiruli siinä oli :o) Sillon kuulin ekaa kertaa ja kävin kattelemassa siellä. Nettipuodissa siis, en tosin oo tilannu mitään.

  Sannu, kuulostaa niin ihanalta :o)

  Bambi,
  ymmärsin pointin . Kutsuttiin neljä tyttöä kenen kanssa Lotta aina leikkii. Kutsukortit vaivihkaa vaan heidän tarhalokeroihin kuoriin. Silleen että vanhemmat löysivät. Kutsuin myös huoltajan mukaan kahville ja kakulle. Monet ei varmaan henno vielä tommosia kolme nelivuotiaita jättää yksin vieraaseen, kun ei ole ennen käyneet. Kahdelta vanhemmalta on tullut jo viesti, että ovat tulossa mielellään ja lapset kovasti odottaa.
  :O)
  Sitten samaan aikaan tulee kummiperheen pikku tytöt jotka on täällä blogissakin ennen vilahtaneet.
  Pikkusen myöhemmin pyysin sitten mun vanhemmat ja siskonperheen yms.

  :)

  ReplyDelete
 15. Ihanaa hei, meillä olis kanssa tulossa synttärit, 1-vuotis sellaiset kylläkin.. Tässä onkin tullut niin paljon kivoja ideoita, että taidan ihan kirjoittaa ylös ja miettiä sitten mitä meille tulisi :) Toivottavasti myös onnistut pitämään onnistuneet pippalot! Loppujen lopuksi lapset on (meillä ainakin) niin ihmeen vähään tyytyväisiä, että ei oikeen voi mokata! :)

  ReplyDelete
 16. Meidän tiimarissa oli ainakin poistopöydässä erilaisia synttärijuhlakoristeita- liinoja, servettejä, mukeja, lautasia, lippukoristeita sekä kaikkea ihanaa pientä krääsää pussukoihin laitettavaksi :)

  ReplyDelete
 17. Heipat, nopeesti tulin vaan lisäämään että unohdin Etsyn ! Eli www.etsy.com ja sinne hakusanaksi vaikka birthday !

  ReplyDelete
 18. Moi! Tää sisältää nyt hieman mainontaa, mutta... Minun kautta olisi saanut tilattua jotain synttärijutskaa pikku prinsessoille. Lillifee -sarjan kakkukynttilöitä, mukeja, lautasia, ilmapalloja. Olen jälleenmyyjänä. Meidän prinsessan 8v synttärit olivat kesällä ja heppateemalla mentiin. Enää ei prinsessajutut olleet in. Toivottavasti löydät kivat jutut!

  Ps. Facebookista löytyy nimellä ira*s. Tosin siellä ei nyt niitä synttärijutskia.

  ReplyDelete