Hyvä homma


että saatiin toinen uuni, olohuoneen kakluuni, kuntoon talveksi. Pesässä on polteltu puita joka päivä. Ja uuni varaa ja luovuttaa lämpöä. Aivan mahtava homma. En tiedä parempaa asiaa talvessa, kuin piipusta nouseva savu, ja tuoksu, ah.

Eristyksen lisääminen, uunilla lämmitys, leudompi ja lyhyempi talvi ... tiedä sitten, kaikki yhdessä mutta sähkölaskut on olleet yli puolet pienempiä kun viime talvena. Ja siitä hihkun ! 

Uunin kruunu pitäisi vielä fiksailla kuntoon. Paklailla koristeiden väliin jääneet raot. Kruunu kun purettiin hormin korjauksen yhteydessä, tai siis koko yläosa uunista purettiin mm. Pikkujuttu, semmonen joka jää aina roikkumaan, kun ajattelee, että sitten joskus. Sillä kun ei ole tulipalokiire.

MUTTA nyt aika edetä... koira kainaloon, autoon ja lapsukaisia ukkilasta kaupan kautta kotiin hakemaan. Mukavaa lauantaita ! 

14 comments

 1. Näyttää ja kuulostaa ihanalta. Kivaa viikonloppua teille! :)

  ReplyDelete
 2. Teillä samanlainen puidensäilytys tiinu kun meilläkin:) (vai miksi tuots vanhaa puista astiaa sanotaan?)

  ReplyDelete
 3. Nuo vanhat kakluunit/kekeluunit (rakkaalla lapsella monta nimeä) on aivan ihania. Ja ne lämmittää tosi nopeaa tilan.
  Meillä oli vanhassa talossa 2, mutta molemmat jouduttiin purkamaan, kun jäi uusien väliseinien eteen :(

  ReplyDelete
 4. Pienet sähkölaskut on ihan elämän kohokohtia :D Meillä ne on tällä hetkellä sellaiset 1/5 entisestä. Aika juhlaa!

  Mun tekisi ihan erkkinä mieli ommella lasten huoneeseen ja ehkä sohvalle jotain uusista Finlaysonin kankaista. Taistelen itseni kanssa, että lähdenkö suihkun kautta kangaskauppaan vai pysynkö verkkareissa kotipöllönä.

  P.S. Elsk dit kakluunit !

  ReplyDelete
 5. Uuni on kodin sydän:) Ja kun oikein viluttaa, niitä voi vaikka halata!

  ReplyDelete
 6. Nova Melina
  Kiitos, samoja myös sinnekin :)

  Miikku
  Juuh, tiinu on miehen vanhemmilta ja siis aika vanha ja minusta ihan hauska - varsinkin kun sillä on semmosta sukuhistoriaa. Että pääseepä taas paraatipaikalle ja takaisin vanhaan taloon, jos sellaisella ennen on edes ollutkaan ?! :)

  Pieni Lintu
  Aurinkoinen se olikin ! Täys tohinaa mutta niinhän se menee.

  Mia
  Voihan nenukka jos on jouduttu purkaan :S :/
  Meillähän noita on siis myös kaksi. Toinen on korjuutettava myös jossain vaiheessa. Ja toinen, siis ruokahuoneen, on minusta vielä hitusen kauniimpi kun tämä.

  nanna
  Veikkaan, että lähdit kangaskaupoille ?!
  :0)

  Maarit , tottahan se on ! ! :) Halihali vaan.

  ReplyDelete
 7. Nii lähdinkii! Mutta voi hiisi, Sellon Finlaysonilla ei tietysti ollut mitään mun haluamiani kankaita. Ostin sitten lapsille valmiit elefanttityynynpäälliset vain. Haluaisin niille siitä Töölö-kankaasta verhot.

  ReplyDelete
 8. Tosi kaunis kakluuni ja koko tuo teidän värimaailma.Anoppi lämmittää puilla osittain ja siellä on aina sellainen pehmeämpi lämpö,luonnollisempi.Oi,joskus vielä meilläkin,nyt hohkaa vaan patterit ja hurisee ilmalämpöpumppu.Jonka terveellisyydestä en oo yhtään varma,jotenkin niin keinotekoista ilman pyöritystä et luulen että flunssaillaan senkin takia..

  ReplyDelete
 9. Oih ja voih, kun tuli ikävä meidän pönttöuuneja edellisestä kodissa. Just kun on paukkupakkaset, niin se lämpö oli vallan ihanaa!

  ReplyDelete
 10. Kaunis uuni, kannatti kunnostaa, sillä minäkin olen sitä mieltä ettei mikään voita tulia uunissa!

  ReplyDelete
 11. nanna
  Elefanttikangas on tosi ihanaa !
  :)

  Rimpsukaisa
  Niin niin. Kaikenlaisia härveleitä sitä on ja keksitään.
  Meillä on ihan luonnollinen ilmanvaihto ja se kyllä tuntui tänä aamuna , hrrr :) hihih ! Saa uunia taas mies lämmitellä illalla.
  Annas olla kun vielä jonain kauniina päivänä raaskitaan korjuuttaa toinenkin kakluuni. Sen verran tyyristä hommaa oli.
  Me ollaan oltu tosi vähän kipeenä. Lotta nyt nuhailee kun saa päiväkodista kaiken, mutta me muut.
  Oon ollu kerran kaks kipeenä vuodessa. Tosi vähän ! Jotenkin tuntuu, että ilma on hyvä talossa. Ja unikin maistuu ekstra hyvin. En herää öisin ollenkaan jos ei Lotta herätä. Ennen heräsin muutaman kerran yölliselle hyörimis / veskireissulle. Mutta nyt en. Vernerikin on puhunut samaa. Että nukkuu paremmin talossa, kun entisessä kodissa. Sikeämmin.

  Eihän meillä voi talvisin missään topissa ja pikkareissa hillua. Pyjama ja villasukat ne olla pitää. Ja villatakkikin siihen vielä pakkasilla. Ja täkin alla sohvalla. Mutta sehän kuuluu asiaan kun on rakennuksella pitkää ikää olemassa ? :)

  Peurankello
  Sinäpä sen sanoit ! :) Ois ihana liittää ylös vielä pieni kamiini tai Porin Matti hormiin.

  Katja
  Kyllä ! :o) Ja pitäähän talossa nyt kakluuni olla ellei montakin ;)

  ReplyDelete
 12. Komia uuni tämä. :) Taitaa olla jo aika vanhakin. Me ollaan kanssa uunia hommaamassa omaan talouteen. Ehkäpä Uunisepät tai sitten joku muu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä kakluuneja löytyy meidän puolelta kaksi ja ovat vanhoja.

   Delete