Uusi kamera











Testaamista ! Minulla on uusi ystävä. 
Canonin digijärkkäri. 

EOS 1100D.  Nyt sen kävin hankkimassa, koska plussakortilla oli niiiin hyvä tarjous. Ja tässähän menee aivan sekaisin. On tämä niin mahtava ! Myönnän toki, että tarvitsen jonkun valokuvauskurssin tms. PIKAISESTI - oppisin kunnolla tätä hyödyntämään ja käyttämään. Viikonloppu menee tässä, ihmetellessä. Huomenna Bastvikin kartanoon aamupalabrunssille, nam nam ! Ja kamera mukaan.

33 comments

  1. Onnea uudesta kamerasta:)Ja me blogin lukijat tietty saadaan ihastella paljon sun ottamia kuvia lisää...eiks je?
    Mä ostin järkkärin kun Sulo oli vauva.Se on kyllä ollut aarre mulle:)Veljeni on ihan sairaan hyvä kuvaaja ja yrittää mua aina neuvoa kameran käytössä.Mulle ei vaan mee oppi perille.
    Olenkin miettinyt jos menis joskus valokuvaus kurssille.Mukavaa viikonloppuu sinne:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jooo , saatte toki ! Lisääntyvä valon määrä pakottaa kuvaamaan ;D

      Delete
  2. Kyllä muuten huomaa eron kuvissa! Tosi hyviä kuvia! Onnea vaan :)

    Haaveilen täällä itsekin kunnon kamerasta, mutta jos sitten kesällä.

    Lotta on suloinen! Leppoisaa viikonloppua :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huomaako eron ! Hei hyvähyvä , kyllä mäkin huomaan mutta on tässä vielä oppimista ihan liiaksi saakka.

      Kiitti kommentista :) Mukavaa vkonloppua !

      Delete
    2. Eron huomaa todellakin. Ja huomasin sen omiessa blogikuvissakin aikanaan ihan heti. On ne vaan sata kertaa parempia kuvia.

      Delete
  3. Onnittelut uudesta kaverista! <3 Kiva, kun sait sen juuri lisänytvän valon aikaan!

    ReplyDelete
  4. täällä haaveillaan myös kunnon kamerasta! ja tuo kartano näyttää ihanalta ja brunssitarjonta kuulosti herkulliselta. en ole paikasta ennen kuullutkaan.valoisaa ja aurinkoista viikonloppua!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mira, mä olen pari kertaa blogannut paikasta. Saattaa löytyä jos selaa juttuja sivupalkista kohdasta MATKALLA :) Kuviakin taitaa olla siellä.

      Delete
  5. Mukavia opetteluja ja harjoitteluja! Mä en juurikaan kuvaa kuin kännykameralla. Pojalla on Nikonin järkkäri, jonka hankki rippirahoillaan, mutta mä en ole laitteen toimintaan perehtynyt ollenkaan.

    Mukavaa viikonloppua ja herkullista aamiaista! Meillä menivät suunnitelmat mönkään, kun Yrjö tuli kutsumatta kylään :(

    - Kristiina -

    ReplyDelete
    Replies
    1. Parannelkaahan ja koitetaan silti nauttia vkonlopusta täysin siemauksin ! :) Jee !

      Delete
  6. Suosittelen lämpimästi pekka Punkarin digikuvauskoulu-kurssin käymistä, on hiukan hinnakas, mutta ihan jokaisen euron väärti!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei, kiitos suosituksesta Niina K ! :) :)

      Delete
  7. Onnittelut! Ihania kuvia!
    Kristalta joku peruskurssi, saat varmaan parhaat opit ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emilia, muuten kyl mutta Kristalla taitaa nykysin olla kova kiire koko ajan ettei ehdi matti meikäläisiin perehtyy ;) Hihi.

      Delete
  8. Hauska sattuma, olen miettinyt saman kameran ostamista :-) Toinen vaihtoehto on EOS 550 D, mutta luulen, että se on mun käyttöön liian pro-kamera. Olis kiva kuulla jossain vaiheessa, miten helposti tuota oppii käyttämään ja riittävätkö automaattiasetukset ihan normikuvien ottamiseen!
    t. Satu (joka lukee blogia viikoittain)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moikka, mä olen tiiviisti symbioosissa ohjekirjan kanssa nyt ja testaillu kaikkia erilaisia toimintoja. Automaattiasetukset on jees mutta jotkut kuvat oon kokeilu mielellä kahteen kertaan: automaatilla ja sitten ilman salamaa koklannu uudestaan. Kun mä en tykkää salamaa käyttää ollenkaan. Luonnonvalo on parasta mun mielestä. Tossa illansuussa alkoi nimittäin tietty salama napsahtaa jo automaattiasetuksessa päälle :)

      Mutta harjootellaan ja pikkuhiljaa kattellaan. Emmä mitään erikoista tahdokaan olla. Kunhan räpsiä itselle ja tietty blogiin parempia kuvia :)

      Delete
    2. Ok, ohjekirja on varmaan hyvä apu alussa. Olen itse sen verran kärsimätön, etten kauheasti jaksa perehtyä ohjeisiin, mutta oppiihan sitä kokeilemallakin! En tykkää myöskään salamalla otetuista kuvista, se on yksi hyvä syy uuden kameran hankintaan :-)

      Delete
  9. Nyt vaan harjoittelemaan, kuvaus on niin kivaa :-) Saat kaiken ilon irti kamerasta sitten.

    Uutena lukijana blogissasi, ihania juttuja,jäin haaveileen :-)

    Aurinkoista lauantaita! :-)

    P.S Tervetuloa blogeileen :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jep ! :) Näin tehdään ja pidetään kamera poissa pienten tahmatassujen ulottuvilta, hih. Kiinnostaa tietty Lottaa ihan hirveesti kun äidillä uusi lelu ja tahtoisi sitten itsekin kokeilla.

      Kiitti, uudet lukijat aina tervetulleita ja toivottavasti viihdyt täällä :)

      Delete
  10. oih hyvältä näyttää ja kuulostaa. itse en tälläkertaa ennätä Bastvikiin,tai ehkä sitten iltapäivällä...hmm;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai iltapäivän kakkubuffaan ? ;)

      Täytyy aina varata pöytä mahd. aikaisin ! Mä yritin eka kahdentoista kattaukseen mutta oli täynnä :( Mennään sitten jo kympin kattaukseen joten aamulla pitää olla skarppina eikä lojua kylpytakissa. Toisaalta niin inhaa kun pitää jo puoli kymmenen lähteä. Kun vkonloput on töissäkäyvälle luksusta kun ei tarvii mihinkään heti sännätä ;)

      Delete
  11. Onnea kamerasta! Lotta on todella kaunis. Rentoa lauantaita!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos :) Ja kiitos samoin :) Rentoutta ! Juuri tulin Vilpun kanssa iltalenkiltä ja ajattelin lasillisen punaista nauttia.

      Delete
  12. Onnea uudesta kamerasta! Kyllä huomaa heti kuvanlaadusta, että kamera on vaihtunut. Ihanat kuvat Lotasta ja tuo teidän keittiön kaappi on niiiin herkku!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos :) Johanna ! Itsekin tykkään kaapista, se oli semmonen rakkautta ensi silmäyksellä kaappi, jota kauan kyttäsin ja pelkäsin, että joku muu ehtii ostaa ensin. Mutta sitten sen sain kotiin lopulta.

      Delete
  13. Ostin saman kameran kesällä ja pikkuhiljaa oon yrittänyt siihen perehtyä, vielä on opittavaa ja paljon :D Mutta ois kyllä kiva käydä jonkulainen kurssi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Niinpä ! Mä olen kuitenkin enemmän semmonen kokeilen ilman mitään oppikirjaa - tyyppinen ihminen. Nyt täytyy sanoa, että olen tosiaan nenä kiinni ohjekirjasessa.

      Delete
  14. Onnea kamerasta! Mä oon kans niin pitkään haaveillut digijärkkäristä ja monta kertaa jo melkein ostanut, mutten sitten kuitenkaan... Nyt kyllä innostuin sun esimerkistä niin, että ei auta kuin huomenna hilppasta ostoksille :D Hyvältä näyttää kuvat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D No mutta kiva, jos annoin esimerkkiä :) :)
      Ei muuta kun räps räps ja oppia ikä kaikki.

      Delete
  15. Voi miten suloinen tytär!

    Ja onnea uudesta kamerasta! Itsellä muuttui kyllä suhde valokuvaukseen kerta heitolla, kun ostin järkkärin! Ra-kas-tan nykyisin kuvaamista, kun ennen tykkäsin. Itselläni on Nikon kylläkin, mutta samat asiat siinäkin pätee kuin Canonissa=) Mä kävin lyhyen kolmen tunnin käyttökurssin ja sillä pääs eteenpäin. Ohjekirja oli pakko lukea kunnolla vaikka olen perus-antimanuaalityyppi. Mutta saadakseen ominaisuudet paremmin käyttöön, on ohjekirjan lueskelu hyödyllistä.

    Itsellä on varmaan 90% kameran ominaisuuksista edelleen pimennossa. Juttelin valokuvaajaystäväni kanssa asiosita ja kyllä huomasin kuinka valtavan amatööri olen. No, ehkä vanehmpana, kun lapset on isompia, on aikaa sitten omistautua paremmin kameralle.

    Lisäkamppeitakin haluaisin: pari uutta objektiivia j alisäsalaman. Sillä kääntyvällä lisäsalamalla saa kauniin pehmeitä kuvia hämärissäkin. Tuolla automaattisalamallahan ei tee mitään! En kuvaa sillä käytännössä lainkaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo, en mäkään tykkää automaattisalamasta ! Mun paljon kuvaava ystäväni suositteli kans ekaksi lisälaitteeksi lisäsalamaa :o)

      On se kyllä ihanaa, mutta ah niin vaikeeta.
      Oon itse kanssa hulluna räpsinyt kuvia koko vkonlopun. Mies meinas jo hermostua :D

      Delete
  16. Pitkästä aikaa täällä käymässä, on viime aikoina blogit jääneet vähemmälle. Teillä on kyllä niiiiin kaunista että en ikinä kyllästy ihastelemaan. On niin kotoisan ja rennon näköistä.

    ReplyDelete