Saturday, June 30, 2012

PeonyloveNiitä on paljon ! Ja olemme surutta leikanneet oksia maljakkoon. Pionin tuoksu tuo mieleeni hääpäiväni aamun (2006). Hääkimppunani oli iso valkoinen pionikimppu, joka oli osin suurilla pulleilla nupuilla. Häiden jälkeisenä aamuna hotellihuone tuoksui pionille. Nuput olivat täysin auki ja levittivät huumaavaa tuoksuaan. 
Ja seuraavat päivät koko kotikin tuoksui,  kun kiikutin kimpun kotiin.


25 comments:

 1. Pionit ovat ihania - ja ihana, lämmin muisto tekee niistä vielä merkityksellisempiä! :o)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä, niin tekee. Tuoksu on se, joka tuo jotakin ihanaa mieleeni ... :)

   Delete
 2. Voi, meidän viime vuonna istutetuissa kukkii vasta pari kukkaa. Mutta onneksi edes ne! Minullakin oli hääkimppuna valkoisia pioneja :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. :) :) Siis toivoa on, että mullakin tulis edes yks valkoinen kukka ensi vuonna ! :) Hihii !!

   Delete
 3. Pioneita ihastelin eilen sekä naapurin pihalla että puutarhalla. Tahtoo oman pionin. :) Kuulema erittäin herkkä loukkaantumaan ja vaatii hellää huolenpitoa. :P

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä joo, mutta emmä hoida mitenkään muutoin kun en ylikastele ja naapuri on laittanut kompostimultaa puskiin :)

   Delete
 4. Meillä täällä Etelä-Ruotsissa Pionit on kohta jo kukkineet ja sade pilannut oikeestaan koko kukinnon. Niin sääli! Rakastan Pioneita ja niiden ihanaa tuoksua ! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä joudun tukemaan nyt jonkun verran kun sade meinas lakastaa. Kultapiiskua meni kumoon mutta se ei ole niin läheinen kun tämä pioni :) )

   Delete
 5. Meillä ne ei ole vieläkään auenneet. Tuossa pihalla on kolmve valtavan isoa puskaa, eli kohta on meilläkin joka huone täynnä IHANIA pioneja. =)
  Ja onnea muuten siitä H-kirjaan pääsystä. =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ! Minkävärisiä teillä on ? Meillä näitä aniliininpunaisia ja sitten samoja missä kukinnolla valkoinen "keskusta" :)

   Delete
  2. Ne on aivan hennon vaaleanpunaisia. Niin kauniita! Odotan innolla että aukeaisivat. Ovat täysin nupussa vieläkin.

   Delete
 6. Oih! Mulla on vaan 2 pientä Pionin tainta, jotka ei ole kukkineet vielä lainkaan. 2 vuotta sitten istutin ne.
  Mä olisin kans halunnut Pioneja hääkimppuuni, mutta meidän häitä juhlittiin vasta elokuussa. Mun hääkimpussa oli sitten hennon roosia ruusuja ja valkeaa hortensiaa. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä hääpäivänä 15.7 sai vielä pionikimpun :) Onneksi ! Vaikka sesonki oli jo ohi. Ihmetteli vaan , kun en halunnut siihen kimppuun mitään muuta kuin valkoisia pullea nuppusia pioneita, ja vaaleansinisen nauhan :)

   Delete
 7. Voi miten kauniita <3 Viime kesänä istutin pihallemme ekat pionit..saa nähdä kuinka kauan jotuu noita kauniita kukkia odotella :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja niihin tulee "himo". Pakko ois saada vaaleanpunaistakin ;) pionia penkkiin !

   Delete
 8. Minullakin oli hääkimppu pelkästään pioneista (vaaleanpunaisista) samaisena hääpäivänä 15.7 (6v sitten). Meillä myös hääpaikka oli koristeltu äidin pionipenkin pionein. Ja edelleenkin pionin tuoksu tuo hääpäivän mieleen.

  t. Salla (nähtiin siellä Mekkotehtaan julkkareissa ja olen sen jälkeen käynyt vilkoilemassa ihanassa blogissasi).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mua ihan harmittaa, kun ei olla saatu yhtään hääkutsua tänä kesänä :/ :S
   Häät on ihania juhlia.

   Ahaa, nyt tajusinkin kuka olet ! :) Kivaa, että löysit tiesi tänne ! Oli hauska tavata ja toiv. tytöt tekee lisää kirjoja niin taas nähtäs ;)

   Delete
 9. Pionit ovat puutarhojen kuninkaallisia. Niiden aika alakaa nyt ja minä rakastan sitä! Ihanat kuvat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä ! Kuninkaallisia muutama vielä maljakkoon :)

   Delete

 10. Niin
  Rakastan
  Pioneita
  :-)

  Nyt on oltava vaan kamalan kärsivällinen, koska meidän pihassa on ainoastaan uusia juurakoita - nyt 8 eri lajia. Parin sain kukkimaan nyt heti ekana vuonna istutuksesta, muuten saattaa olla, et odotellaan vuosi pari. Onneksi kaupasta saa myös leikkoja maljakkoon!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oh, olet varsinainen hortonomi ! :) Mä itse siirsin tuota vanhaa pionia etupihalle portin pieleen kans . Oli heti korkea ja upea mutta ei kukkinut vielä :)
   Puutarhurin elo on aikas jees ! ;()) hauskaa hommaa.

   Delete
 11. Aivan ihania kukkia. Mummini puutarhassa oli niin paljon pioneita..... muistelen tätä aikaa juuri nyt ..... *niiskaus*

  kesäterveiset

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lille Lana, kesäterveisiä myös sinulle !! :) :) Mummin puutarhassa, ainakin mun mummon, on autonrengas, jonka sisään on istutettu kesäkukkia :D :)

   Delete