Thursday, July 26, 2012

Laiskimus
Projekti yksi, joka vienyt jo neljä päivää, eikä vieläkään seinässä. Vernerin huoneen vanha verhotanko. Seinässä oleva muovinen hirvitys jo poistettu. Neljä päivää, eikä vieläkään seinässä. Niin paljon muutakin. Jotenkin, en saa mitään aikaiseksi täällä kotona. Ihannoitsen ihmisiä jotka tekee ja tekee ja puuhaa hulluna. Mä en ymmärrä, itse ollaan niin hitaita kaiken kanssa että ... emmä uskalla edes kertoa. Tangon on pakko huomiseksi olla seinässä, kun poika tulee kotiin reissusta.

Ruokahuoneen pikkuinen vitriinikaappi ... no joo, maali on jo hankittu, kerran vedetty, osittain. Ja sitten inspiraatio katosi. On niin ärsyttävän hidasta. Paljon hauskempaa oli lähteä kavereiden kanssa ulos.

Sain Kristalta Pariisin tuomisena Petit Pan - pikkukukkakangasta jo aikoja sitten. Piti ommella kankaasta Mekkotehdas - kirjan kaavoilla mekkoja Lotalle. Ompelin kolme tyynynpäälistä. 
Sitten rupesin (katumaan) miettimään , että kyllä niitä mekkojakin tarvitaan ! Kipaisin Libertyn kangasta Eurokankaasta. Kaava-arkki on ollut jo kolmatta päivää levitettynä ruokapöydälle mutta ... ei ole ehtinyt, aina jotain joka keskeyttää. Ei ollut voipaperia johon jäljentää, pitikin väsätä salaatti, juoda lasi viiniä. Tänään, kun Lotta menee unille,  jäljennän Elina - mekon kaavat ja sitten rupeen huristelemaan. Ei tästä tule muuten mitään ! EN SAA MITÄÄN AIKAISEKSI.

Jospa vaikka Lotta saisi uuden mekon lauantaiksi päälle,  kun otetaan ja ajetaan kavereiden luokse yökyläilemään,  kummipojan synttärijuhlien kautta :)


16 comments:

 1. Kuulostaa tutulta! Mun mielestä oli ihana kaataa hirveä määrä puita, mutta siellä ne risukasat edelleen makaa, kun ei vaan jaksa siivota niitä pois. Paljon kivampaa on istua toisten ruokapöytien ja viinilasillisten ääressä, lojua aurinkotuolissa tai sohvalla :D Ehtiihän sitä...

  ReplyDelete
  Replies
  1. :) Mä ihannoitse sua ja sun energiaasi aina vaihdella huonekaluja huoneesta toiseen , tapetointi vauhtiasi, ja jos ei oo tekemistä, niin maalautetaan vaikka talo - tyyliä ! :) Sä jos kuka puuhaat aina hulluna :) Hurjalla forcella. Puita kaadetaan ja muuta semmosta ! Meilläkin on ollu kolme vuotta puhetta kaataa toi yks iso kuusi ... :D eli siitä saakka kun muutettiin suurin piirtein ... mutta tossa se vieläkin ois kaatamatta.

   Mä oon varma että toi meidän verhotanko, vaikka huippuihana onkin (kiitos vaan sille ihanalle, joka mulle tämän vintiltänsä lainasi --- on siis ystävältä pitkässä lainassa !) ... on tuolla laittamatta vielä Jouluna =D

   Aitaprojektikin on tyssänny, kun satoi vettä ... ja ei voi maalata ... ja muutenkin. Yritin just valaa mieheen uskoa, että tänään kun laittelisi pikkusen, ei ois sitte niin kesken, kun lumet sataa maahan ... ;D mutta sittenhän tuo lähti töihin, ja eilen meni vielä jatkoille mökkireissun jälkeen keskustaan ... eli tämmöstä ! :) :) Miksei me olla semmosia puuhatyyppejä , jotka hyörii täällä, ja puuhaa koko ajan ? :) Ja kuinka ihmisillä on energiaa ?

   Delete
  2. Otat kato sen ruuvarin ja pari ruuvia ja menet laittamaan tangon ikkunan päälle. Siinä menee sulla max. 5 minsaa ja selviät hommasta itse. Eka vaan toinen puoli kiinni ja sen varassa ruuvaat sen toisen puolen.

   Mun on tehnyt mieli raahata aitasta sisään pari juttua jo viikkotolkulla, mutta en vaan ole saanut aikaiseksi. Heh, tänään sain jopa aitan oven auki, mutta siihen se sitten jäi. Ja ovikin edelleen apposen auki. Saisikohan aikaiseksi edes suljettua sen :) Eli ei yhtään forcea täällä just nyt!

   Delete
  3. Jooo, emmä tiedä missä ruuvari on .... huaaaah ;)

   Delete
 2. Tuo verhotanko on ihana! Meillä on just tollaset, kaikki vähän eripariset, kaikkialla muualla paitsi lasten- ja kodinhoitohuoneessa. Yhden vanhan mökin tankojen perään viimeviikolla soittelin... josko saisin ostaa nekin. Kaksi tankoa on Mäntsälän Kartanosta 1930-luvulta. Niiden sisään jemmasin myyjän kirjoittaman kivan tarinan tangoista :)

  Itse kyllä olen puuhaajatyyppi, mutta tuntuu että nuo lapset (taistelevat, riehuvat, pyörivät vähintään pihamullissa jatkuvasti) hidastavat kaikkia puuhia. Huomenna alkaa kyllä leikkimökin tapetointi. JEE! Tapettitalon kukkaruutua ja puulattiaa... Äitien unelmien leikkimökki :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mäkin haaveilen niistä , ainaskin just lastenhuoneisiin ja keittiöön. Muualla on oikeastaan ihan jees tangot :)

   Delete
 3. Niin niin niiin tuttua, me ollaan kyllä ihan hitauden huippuja! Muutama projekti kesken, aina! Mutta joskus saadaan oikein energiapiikki, sitä taas ootellaan :D

  ReplyDelete
 4. Välillä saa laiskotellakin, erityisesti kesällä!!! Itselläni on aina kausia kun saa kauheasti aikaseksi ja sitä seuraa laiskimuskausi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. :) Pakon edessä saa valmiiksi näitä meidän kotihommia :) Kun tykätään vaan oleilla nyt varsinkin kun ei oo mitään remonttia menossa. Ihanaa. En_jaksaisi_mitään_remontteja_katsella_tai_ukkoja_nurkissa_pyörimässä. On ollu muurareit, maalareita, peltiseppiä vaikka sun maan mitä. Ja onneks ei tänä kesänä :) :o) Itse sitte tosiaan on ihan laiskamatona.

   Kyllä me mennään koko ajan mutta se on semmosta, grillausta, uimista, kavereita, möksäilyä, urheilua ... ei mitään " tapetoin tuon Lotan vaatekomeron nyt ja maalaan kynnykset ... " NOUUUUH, mistä saisin mä sen fiiliksen :) ??

   Delete
 5. Mulla taas on nyt menossa kausi, että teen ja meen koko ajan!
  Aamulla olin Eemelin ja Freijan kanssa Eurokankaassa ja Nappitalossa. Eurokankaassa ihastelin vaikka mitä kankaita, mutta päädyin tyttären kanssa sitten klassiseen vaaleanpuna-valkoruudulliseen ja siitä aion tehdä hänelle synttärilahjaksi mekon.
  Sitten kävimme kotona syömässä ja suuntasimme Kallion puistokirppikselle josta löysimme vaikka mitä ja sitten pikaisesti kotiin ja sitten lentokoneita katselemaan. Huh huijaa! Kohta, kun pienet nukahtavat niin ompelukone alkaa surisemaan.

  Mut hei...en mä aina ole näin touhukas! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä täällä arvon, menenkö ulos aurinkoon istumaan ja lukemaan kirjaa valkkarilasi kädessä vai alanko tosiaan ompelemaan sitä mekkoa ??? Uuuaah. Laiskaaaaaa.

   Delete
 6. hei ota ihan rennosti :) fiiliksen mukaan... ja onhan siinä jo paljon, mitä luettelit että oot tehny ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näin :) :) En tosin voi vedota siihen, että sitte kun arki koittaa kun ei se sillonkaan onnista ;D Kiitos, otan reiskasti täällä :)

   Delete
 7. Teidän lapset arvostaa varmaan aikanaan paljon enemmän sitä, että ootte uineet, grillanneet tai hengailleet niiden kanssa kuin sitä että verhotangot oli paikoillaan tai kynnykset maalattuna!

  ReplyDelete