Loviisan wanhat talot 2012


Dagens -- NoaNoan pellavamekko, mintunvihreä pusero ja leggarit ja Day Birger et Mikkelsenin neuletakki, kassin olen saanut Pariisista lahjaksi ystävältä. Ja sitten matkaan ! Seurana mulla oli Marjo kamuni vuosien takaa. Aurinko helli meitä koko päivän. Aivan superonnistunut päivä odotti meitä.



Antiikkikirppikselle ensin tutkimaan.
Löysin torilta pari vanhaa lastenkirjaa ja myöhemmin eräältä toiselta kirppikseltä vanhan ruotsalaisen suutarinvalaisimen. Sen ajattelin laittaa Vernerin huoneeseen.




Villiniitty.


Ihania vaatteita, harmi vaan, kun en ole kokoa 34 !



Syötiin keitto, ihanaa leipää ja piirakkaa kahvin kanssa. Superhyvää ! Pikku Loviisa. Ihanat.



Wanhat talot sulattivat jälleen mun sydämeni täysin. Tunnelmat ja sisustukset vaihtelevat. Kaikki ei ole sitä omaa makua, mutta aika moni pääsi lähelle. Ihasteltavaa riitti. 

Tuli taas semmonen fiilis, että meillä on kotona aivan liikaa tavaraa.





Löysin yhdeltä kirppikselta samanlaisen puisen hyllyn,  kun tässä oven päällä, Villa Hanna.
Otin hyllyn mukaani ja tarkoitus olisi maalata se tänään --- niin paljon sain jälleen inspiraatiota Villa Hannasta mukaani. En tiedä miksi, mutta joka kerta mun suosikkini. Ilahduin,  kun sain luvan kuvata sisällä.



Seinäkaappi ja vitriini, aivan mielettömän kaunis yhdistelmä. 




Yläkerrassa oli työpiste. Kelpais todellakin myös mulle !
Yksinkertaista, erittäin tyylikästä, kaunista. Ei mitään krääsää.


Huomaatteko kuvassa kissan ? Mjau !


Tarjolla oli TOKI myös sitä korjausrakentamisen tietotaitoa, jonka vuoksi tapahtuma on perustettu. Tästä mallia. 


Vanille Home. Sisäpihalla pihapuoti.









Ja lopuksi, kello viiden tee, tai siis kahvi. Vaherkylässä.
Aivan ihana reissu ! Mukavaa seuraa, ei lapsia tällä kertaa mukana jarruna.
Harmiksemme emme ehtineet kiertää kokonaisen päivän aikana yhtään etäkohdetta tai kauempana sijaitsevia taloja.
Kaksi päivää, ensi vuonna pitää varata kaksi päivää. Lauantai ja sunnuntai.

Näin sattumalta Vernerin koulukaverin äidin paikan päällä. Kertoi, että hän tulee aina yöksi. Ahaa ! Siitäpä heräsikin ajatus ensi vuotta silmällä pitäen ,  totta tosiaankin - yöksi Loviisaan.

Ja erityiskiitos blogini lukijalle, joka uskalsi tulla tervehtimään minua. Oli tosi hauska tavata !

45 comments

  1. Kiitos Niina itsellesi mukavasta päivästä Loviisassa. Mulle LWT oli eka kerta mutta varmasti mennään uudelleenkin ja tuo kaksipäiväinen tapahtuma yöpymisineen olisi kyllä todella hyvä idis :) Paljon ihanaa nähtävää, vanhojen talojen hengen aistimista, leppeää auringonpaistetta, hyvää suppiskeittoa ja aah, makoista torttua sekä huippuseuraa! Kiva kiva kiva :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä, uudestaan. Ihana päivä sattui ja Ruttopuisto kruunasi ;)

      Delete
  2. Olisimpa päässyt myös tuonne!! Kiitos kuvista, kivannäköistä. Ehkä ensivuonna?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehkä ensi vuonna sit näemme siellä ? :) :)

      Delete
  3. Suhun voi aina luottaa! Tiesin, että laitat Loviisasta kuvia. Olen haaveillut siellä käynnistä jo monta kesää ja joulua, mutta meiltä katsottuna Loviisa on aina muka liian kaukana tai tapahtuma huonoon aikaan. Kiitos!

    ReplyDelete
  4. Mullakin oli alun perin tarkoitus mennä, mutta kaveri teki pienimuotoisen oharin, joten minäkin sitten lupauduin töihin. Näiden fiiliskuvien perusella totesin, että olis kyllä pitänyt lähteä yksin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi eihhh, oharit sucks ellei oo todella pätevä syy !

      Delete
  5. Voi, että ihania kuvia!! Kiitos Niina jälleen kerran näistä mahtavista kuvista! Mä vaan tulen niin iloiseksi! :) Päivä on pelastettu!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitti Paula !! :) Ja minä iloitsen kommenteistanne !

      Delete
  6. Mukava päivä vietettyä Loviisassa myös Pajupirttiläisten silmin. Kerrassaan mahtava tunnelma ja mikä sää♥♥. Voi miten olisi ollut mukava tavata. Ensi vuonna on sovittava bloggareiden yhteisestä tapaamisesta Loviisassa.Tai sitten laitetaan bloginappi rintaan, että tunnistaa ystävät!!
    Aurinkoisin sunnuntaihuikkauksin,
    Pajupirtin Kaisa

    ReplyDelete
  7. You have really taken some great pictures!

    ReplyDelete
  8. Vaikuttaapa todella ihanalta tapahtumalta. Kiitos, että laitoit kuvia paikanpäältä meille ihailtavaksi;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos itsellesi, että jaksat käydä täällä lueskelemassa , suosittelen tapahtumaa lämmöllä !

      Delete
  9. Juu, ja tosiaan, suojapaperit lattioissa , ihanat suopakäsitellyt lautalattiat aika mones paikassa ! Ei vaan pääse kuvissa oikeuksiinsa :)

    ReplyDelete
  10. Ihania kuvia! Mulla oli jarruna sekä 5-vuotias, että räjähtämäisillään oleva maha, joten skippasin wanhat talot, vaikka olisin NIIIIIIN halunnut ne koluta. Oli vaan pakko todeta realiteeti ja tyydyttiin sitten kiertelemään kirppareita ja niitä muita alueen tapahtumia. Siinäkin oli kerrakseen ja olin illalla naatti. :)

    Ens vuonna minäkin ehdottomasti varaan itselleni kaksi lapsetonta päivää tätä varten! Ja hei, Loviisan joulukodithan on ennen sitä! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ymmärrän mikset lähtenyt ;) Hihi, nähdään sitten ens vuonna siellä !!

      Delete
  11. Hih, minäkin tunnistin sinut, mutta en uskaltanut tulla moikkaamaan..nyt harmittaa :))
    Olin siellä ensi kertaa miehen ja ystävä pariskunnan kanssa, hiukan olin pettynyt suureen osaan taloista..minut lumosi nro 2, aivan lumoava puutarha kuninkaanlampineen :)) tätä sinun kuvaamaa kohdetta emme katsastaneet ja nyt harmittaa!!! näytti hurmaavalle..mutta pakko oli tehdä kompromisseja..ja kun miehiä on mukana niin vielä enemmän..kirpparit jäi melkein kaikki, mutta ens vuonna kahtena päivänä ehdottomasti :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. No HÖH, ois tullu vaan moikkaamaan ! :) Kyllä kyllä, aika loppui meilläkin :( BLÄÄH ! Ja ens vuonna peräkärry mukaan ;) ;)

      Delete
  12. Päinvastoin, MAHTAVAA, jos jossain koon 34 vaatteita. Ite oon kokoa 32 tai 34 ja suurinosa ketjuliikkeistä (Suomessa) alottaa vaatekokonsa koosat 38! Ihan järkkyä. Pakko sit ostaa H&M:stä ym, missä kokoja. "Aikuisten" liikkeisiin ihan tyrha mennä jos ei telttaa oo hakemassa.
    33v.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sun ois pitäny olla sitten tuolla kirppiksellä :)
      Ole onnellinen, kun oot niin pikkuinen !

      Delete
  13. Hyviä kuvia! :) Jännä homma muuten, että LWTssä ei juurikaan saa kuvata (tai ainakin kuvakielto laput on kohteiden ulkoseinissä), mutta joulukodeissa puolestaan ei kielletä kuvaamiseta. Ja kyseessä on kuitenkin samat talot (jouluversiossa tietty aina vähemmän noita kohteista).

    Itse kävin vain kirppareilla ja myyjäisissä, kun nuo talot on tullut kateltua niin monta kertaa. Etäkohteet olisivat voineet olla kuitenkin rok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Kiitos ! :) Ringströms Gård , ah ja voi HUOKAUS ! Siellä taisi olla kuvauskielto, kun en ole ottanu kuvia. Mutta ehdottomasti oli yks suosikkini kanssa !!! Ihana korotettu katto, parvi, keittiön ovi + käynti kuistille, tapetti yms.

      Delete
  14. tosi kivalta näyttää taas kerran:-)

    ReplyDelete
  15. Kaksi lapsetonta päivää on ihan ehdoton juttu, kun tuonne lähtee. Me päästiin viime vuonna toteuttamaan oikein kunnon kierros tuolla, talot toisena päivänä, ja kirppikset ja etäkohteet toisena. On kyllä ehdoton kesän kohokohta. Tänä vuonna oli pakko jättää väliin, kun on laskettu aika ihan pian.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No, voi höh ! Tuolla on just hyvät kirppikset. Hinnat on todellakin kohdallaan, eikä mitään ÖKYhintoja esiinny. Paisti siinä retrokirppiksellä mikä Ölvinin vieressä Suolatorilla. Ihan siis kohdillaan varmaan ... arvossan ovat, mutta en maksa Vegeta-kattilasta (pienestä) 134,- euroa tms.

      :(

      Ens vuonna sitten sinne ja vauva rintareppuun ! Onnea jo etukäteen ! ♥

      Delete
  16. Voi missä talossa oli tuo ihana vintti hyttysverkkoineen? Itsellä jäänyt näköjään se talo käymättä ja nyt harmittaa kun oman mökin vintin suunnitteilla jotain saman tyylistä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vintille oli salakavala käynti keittiön kulmasta, piilossa, meinas mennä ohi meiltäkin ... mä en millään varmuudella osaa sanoa, mut oisko ollu Ajurintalo ? Korjatkaa jos olen aivan väärässä ja pahoittelen jos olen väärässä !!!

      Meilläkin on tarkoitus tehdä vintille maja Lotalle samalla tavoin mutta meillä semmonen ongelma, että vintillä ei oo ikkunaa ... :( :(

      Delete
  17. heippa! uskalsin toki tulla moikkaamaan... et ollut yhtään pelottava ;) hauska on moikata livenä kun on lukenu blogia!
    tuo vintti on tosiaankin ajurintalosta ja todellakin se ringströms gård oli mahtava keittiöremontin jälkeen! ihana! mukavaa viikkoa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä, siellä Ringströms Gårdissa oli ♥ ihanaa ! Ja monessa muussakin paikassa :) :)
      Hauska oli tavata totta tosiaankin !

      Delete
  18. OI MITEN KAUNIITA KUVIA OLET BLOGIISI LAITTANUT!!

    ReplyDelete
  19. Ihania kuvia! Itsekin kävin Loviisassa mutta olin laiskimus enkä räiskinyt kuvia ollenkaan...Ehkä ensi vuonna panostan minäkin kuviin :)

    ReplyDelete
  20. Replies
    1. Yes it is ! Little town called Loviisa ♥ Lots of old wooden houses. This is annual open houses event ♥

      Delete
  21. Kiitos Niinuska ihanista kuvista.
    Voi kun itsekin pääsis joskus tonne.
    Mulla on toi sama petit panin veska ollu pitkään hoitolaukkuna pieni vaan,se on niin kätsä.
    Pitääkin ottaa Hiiviskettuun yhteyttä kun tilaa petit panilta jos tilais ton isomman veskan mulle.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ole hyvä ! Toiv. pääsette joskus, siellä on kaikkea ihanaa.

      Ai saako Hiivisketusta Petit Pania ?? Empä tienny ! Mulla on kaks kassia. Toinen, punainen on ostettu Kruunukirppu / Olkkaristä vuosi sitten kesällä.
      Tuon sain Kristalta ♥ Lovelovelove.

      Delete
  22. Kysyin aikaisemmin joskus,sano et tilaa sieltä mitä haluaa.
    Niin sanoi myös et tekee syksyllä uuden tilauksen sinne.
    Niitä jotain lamppuja oon kuolannu mun mielestä vaan sika hintasia.
    Tilasin hiivisketulta keväällä petit panin peiton se oli aika iso mut lähetin sit takas kun oli meille liian tumma.
    Sorry teksti taas poukkoilee kun yks takiainen niskas;)

    ReplyDelete