Sunday, September 16, 2012

Syys Syysajatuksia kirjoitettuna putkeen.
Tuhlasin vähän ja ostin Lotalle NoaNoan ihanat kumisaappaat.
Pitäs ajella Metsäkylän navettaan tai vastaavaan. Jo viime vuonna muurari sanoi meille, että kannattas ostaa uudet uuninluukut. Kertokaas, mistä löytäis ihan varmuudella uuninluukut ja kipinäverkon kakluuniin? Suorat. Vanhat. Entäs onko kukaan teettänyt uusia ja saako edes ? Asennettuna paikoilleen.


31 comments:

 1. Seppä Upi Fiskarsista voisi varmaan auttaa jos haluaa taotut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks ! Otan selvää ! Naapuri on kans uusinu ja pyytäny sata kertaa katsomaan. Pakko käydä kollaamassa mitä pikimmin !

   Delete
 2. Nuo ihastuttavat kumpparit jotenkin kutsuu mua. Ehkä pitänee hankkia ne :D

  ReplyDelete
 3. Ihanat ihanat saappaat! Oikeat kaupunkipopot :) Noin söpöt kelpaisivat omaan jalkaanikin <3 Neiti sai keväällä hait, mutta multaiset pihahommat on saanut niistä aika hurjan näköiset. Söpöstelysaappaat olis kyllä kans kivat! Miniatureja joskus ihastelin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaupunkipopot tosiaan ,e i päiväkotikamaa ;)

   Delete
 4. Mikä vanhoissa luukuissa on vikana? Rakennusapteekin Varaosapankki Billnäsissä?

  Anu

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi, nopsaan ! Luukut ei pysy turvallisesti kiinni ja kipinäverkko puuttuu. Myöskin oon kuullu, että pitäs olla tuplaluukku. Tuon takia kun ei oo luukku kunnossa uuni on halkeillu luukun ympäriltä. Saumaukset rapisee pois yms. Mut katsotaan jos luukun vois jotenkin korjata ??

   Delete
 5. Hei, tupsahdin tänne jostakin toisesta blogista. =) Ensimmäisenä bongasin blogin reunasta Vilppu-russelin. Meillä asustaa kaksi russelia. ;) Täytyykin tulla uudemman kerran kyläilemään, jos vaikka Vilpusta näkisin vilauksen. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jes, Vilppu russelipoika täytti just vuoden :)

   Delete
 6. Mikä vanhoissa luukuissa on vikana? Pystyisiköhän niitä korjaamaan? On nimittäin upeat luukut!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, tutkitaan ja hutkitaan :o) Uusia luukkuja pyysi tosiaan muurari meit hommaamaan, sanoi kyllä että ehdottomasti vanhat varaosameiningillä.

   Delete
 7. Huikkaan vaan, että jäin tuijottelemaan kakluunin lisäksi tietty tuota neloskuvaa, siinä on ihanat tummat sävyt ja tosi ihana tunnelma!

  ReplyDelete
 8. En osaa auttaa kysymykseesi, mutta tekisin sinulle kysymyksen eli: mitä tapetti paikkoja suosittelisit? Meillä alkaa tapetointi tässä parin viikon sisällä, mutta tapetit puuttuvat :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heini
   Tapettipaikaksi suosittelen internetin ihmeellistä maailmaa ja sisustuslehtiä ;)
   Silleen oon omani löytänyt. Tapettitalo, Laura Ashley, Louise Body, Ferm Living on tapettipaikat, josta meidän tapetit on hankittu.

   Delete
 9. Mulla olis maalla uuninluukut...laita meiliin mulle mitat...mennään sinne taas syyslomalla...ne on ruosteessa, mutta pystyn ne kunnostamaan helposti...oon vaan säästänyt jos joskus joku tarttis...

  Terkuin se Cowboy reunapehmusteen ostaja...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ok, pidetään mielessä ! :) Pehmuste on ollut mieleen ? ♥

   Delete

 10. Rakennusapteekissa on suuri valikoima viimeisen päälle kunnostettuja. Vanhoja, mutta toimivat kuin uudet. Sieltä voisi saada tietoa missä nykyiset saisi kunnostettua, koska kyllähän uuniin sopii parhaiten alkuperäinen luukku. Rikkinäisillä luukuilla poltettaessa kannattaa vahtia uunia herkeämättä.

  t Esa P

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä, sehän siinä kun ei aina jaksais istuu uunin vieressä kun sitä polttaa ;D Pakko valvoa. Pitää käydä Rakennusapteekissa. Helsingissäkin taitaa nykysin olla ?

   Delete
 11. Uuninluukuissa en valitettavasti osaa auttaa,
  mutta saappaat on ihanat!

  Tykkään teidän kodin nurkista ja kulmista,
  kivasti laittelet!

  Suloisia syyspäiviä!:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Ryppymekko ♥ sitä samaa myös sinne sulle !

   Delete

 12. Luukut on kyllä Bilnäsissä. Upea paikka, joten käy ihan lomamatkasta. Siellä on uusi ravintolakin nykyään.

  t esa p

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oon käynyt ravointolan pihassa pyörähtämässä, kun ajeltiin siellä suunnassa. Pitäs päästä retkeilemään sinne ehdottomasti !

   Delete
 13. Heissan! Oletko jo tutustunut Matsänkylän navetan sivujen yhteydessä olevaan laajaan Navetta.com-varaosasivustoon? Sieltä löytyi liuta uuninluukkuja:

  http://www.navetta.com/oldmaterial/material/list?q_search=pystyuuninluukku&id_sel_site=nb&commit=Hae

  Katso myös Huuto.net ja Tori, molemmissa näkyi myös olevan. Jos tulee käyntiä Tampereella, niin siellä on Tampereen Rakennustori, joka myös myy vanhoja luukkuja. Rakennusapteekilla on Helsingissä uusi toimipiste osoitteessa Korkeavuorenkatu 8. Se on auki ti-pe klo 11-17 ja la klo 11-15.

  Itse muurautimme vajaa vuosi sitten kotiimme vanhan puretun jugend-kakluunin, ja kunnostin luukut itse muurarin neuvoilla. Sisäosat (valurautaa) neuvottiin ensin puhdistamaan terässaippuavillalla ruosteesta, kuivaamaan ja sitten öljyämään ohuesti ruokaöljyllä. Kovasti tuo käsittely auttoi. Jos kuitenkin löydät tuollaiset hopeaiset kuten vanhat luukkunne, niin niiden uloimpien luukkujen pinnassa on varmaankin kuumuuden kestävä maali. Tsemppiä projektiin!

  Terveisin Anna

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Anna ! Kiitos , olen kurkkinut sivuja mutta täytyy katsoa uudestaan heti miten :) :)
   Jotenkin tuntuu, että pitäs tilata joku ammattilainen vaihtamaan luukut. Kun on loppujen lopuksi paloturvallisuudesta kyse !

   Mies on aina niin hidas näiden hommien kanssa ja mulla on töitä kädet täynnä. Hirveesti tämmösiä pieniä tärkeitä asioita jää vaan roikkumaan meillä ... :(

   Delete
  2. Mä kyllä niin tiedän ton tunteen. Vanhassa talossa on niin paljon kaikkea pientä hoidettavaa, eikä se lopulta vie ihan vähää aikaa ja työtä kun selvittelee, miten niissä pitäisi edetä.

   Mutta siellä Navetta.comissa näkyi olevan osaajarekisterikin, jos puskaradio ei tunne hyviä muurareita. On se paloturva-asia kyllä sen verran perustava, että varmaan viisainta pyytää ammattilainen paikalle. Ja ehkä ihan aluksi, että saa tietää luukkujen etsinnän / korjauksen reunaehdot. Toivottavasti löydätte asiaan apua!

   Delete
 14. Kiitos ihanasta ja inspiroivasta blogista. Olisiko vihjeitä hyvästä perinnemuurarista? Meillä pitäisi kunnostaa vanhoja pönttöuuneja ennen talvea. Rakennusapteekilta jo kysyin. innostun aina ihanista cath kidston kuoseista. Pääseekö niitä hypistelemään suomessakin?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä oli muurarit hommissa, kahdestakin eri firmasta. Nuohoojan kautta löydettiin. Voin kysyä mieheltä ketkä ne oli ... :) :)

   Cath Kidstonilla on muuten nykysin aika ok postikulut tilata Suomeen. Ennen ne oli niin tajun kalliita ettei ikinä raaskinut tilailla.

   Delete
  2. Tänään kun tulin kotiin kauppatieteilijä-mieheni oli muurannut pönttöuunin itse. Häntä otti päähän kun ne keneltä olemme pyytäneet tarjouksia eivät ole vastanneet ja ajatteli ettei se niin vaikeaa voi olla;) otan kyllä mielellään hyvän ammattilaisen nimen ylös jos siitä ei ole suurta vaivaa. Vielä on useita uuneja korjattavana.

   Delete