Saturday, November 10, 2012

Isinpäivä





Huomenna on Isänpäivä. Joko paketit ovat piilossa odottamassa? Meillä on! Aamupala sänkyyn, lahjojen ja korttien avaamista ...

Mitään traditioita meillä ei ole ennestään lapsuudesta, kummallakaan, ne on pitänyt itse luoda. 
Minä tulen perheestä, jossa Isänpäivää ei vietetty mitenkään erikoisesti.

Mitä tekisimme, mietimme -sama homma joka vuosi! 
Ehkäpä me lähdemme Seurasaareen ulkoilemaan ja pakkaamme kahvit mukaan? Ja taitaa jollain meidän perheessä olla jalkapallopelejäkin. No, leivon kuitenkin täällä parasta aikaa, koska meille on tulossa tänään vieraita. Osa säästyy huomiseksi juhlapäiväksi ihan pakostikin.


Minkälaisia traditioita teidän perheessänne on? 
Vietättekö Isänpäivää?

Sylvanian Families kenguru-isällä ei paita mennyt ihan oikeinpäin päälle. Voisin kuvitella saman tilanteen meidän perheen Isille, jos pitäisi sovittaa pukua päälle. Ja ruutuhousuja. 

7 comments:

 1. :)) On noi sylvanialaiset vaan söpöjä!

  Eipä kummempia traditioita täälläkään. Lahjat sänkyyn, sitten munat, pekonit ja täytskäri aamupalalla. Molemmat pappatkin kierretään. Loppupäivä taitaa mennä pihahommissa sitten.

  Ihanaa päivää siispä sinne!

  ReplyDelete
 2. En minäkään kyllä muista lapsuuteni isänpäivistä yhtään mitään -en edes tajunnut ennen kuin tämä tekstisi laittoi funtsimaan. Sitten aikuisena menin vaan isää tervehtimään ja yleensä syötiin yhdessä. Eli ei ole mullakaan mitään traditioita takakaskussa mutta en ole suurempia kyllä osannut itse luodakaan.. pitäis jotain kivaa (osata) keksiä!

  ReplyDelete
 3. Ihania pikku kenguruisia!

  Meillä pienenä iskä vei mut ja veljen syömään, eli homma meni ihan väärin päin :D. Nyt aikuisiällä ollaan sitten menty vaan oman isän luo viemään pakettia ja kahville.

  Sitten joskus kun tuosta omasta miekkosesta tulee isukki meidän mukeloille, niin haluisin ehkä järkätä jotain sellaista missä mies voi tuntea ylpeyttä siitä isyydestään. Eli varmasti jotain kivaa touhua lasten kanssa missä sekä iskä että lapset nauttii, niin isukki voi samalla nähdä kuinka mainiot iloiset lapset hän on saanut aikaiseksi.

  ReplyDelete
 4. samoissa merkeissä kuin jouluaattokin eli juostaan paikasta toiseen kuin päättömät kanat ja koitetaan keretä kaikkialle. me juhlistetaan mun isän lisäks myös mun isäpuolta, miehen isäpuolta ja tietysti miestä ihtiään. pientä helpotusta tuo se että miehen isä asuu ahvenanmaalla että sinne ei sentään tartte keretä, riittää kun soittaa :) jos kerkee vielä naapurikuntaan mun muffaa kattomaan niin saa lisäpisteitä. pappa asuu onneks samassa pihassa kuin äitikin että siellä kerkee hyvin piipahtaa.

  lapsena me väkerreltiin kyllä kortteja koulussa ja tarhassa, ja tehtiin kai jotain lahjojakin. mutta mitä me tehtiin niin se on mysteeri. kai mä sain ylimääräisen isäviikonlopun jos ei sattunu osumaan just sillon kohalle muutenkin.

  ReplyDelete
 5. Mun lapsuudessa isä herätettiin laulamalla ja kuskaamalla sänkyyn kakkukahvit, lahjat ja kortit ja onnitteluhalaukset. Ruuaksi oli jotain parempaa pyhäruokaa.

  Nyt menee aika lailla samalla tavalla. Mies jää nukkumaan, kun lasten kanssa katamme aamiaispöydän valmiiksi. Sitten menemme herättämään hänet laulamalla, onnittelemalla ja antamalla kortit ja lahjat. Kun kääröt on avattu ja kortit luettu, siirrymme pöytään kakkukahville ja aamupalalle. Päivällä sitten jotain miehen toivomaa ruokaa. Sitten vaan oleskelua, lautapelejä ja ehkä ulkoilua. Lisäksi olemme tehneet aina niin, että sankari saa "vapaapäivän", eli yhtään vaipanvaihto-, tiskaus-, kokkaus- tai iltapesuvuoroa ei osu isälle :)

  Papoille postitamme lasten askartelemat kortit ja soitamme onnittelupuhelut (=laulamme luuriin). Asuvat sen verran kaukana, ettemme lähde kahvittelemaan.

  ReplyDelete
 6. Lapsuudenkodissa kyllä vietettiin isänpäivää mutta aamulla ei menty sänkyyn laulamaan kun isä meni navettaan ennen kuin me herättiin :D Kakkua syötiin sitten sen jälkeen. Meillä lapset laulaa aina aamulla ja keittää kahvit mutta ne juodaan keittiössä sitten kun lahjat on auottu :)

  ReplyDelete
 7. Sylvanian Families = söpöläiset. Näin Lotta niitä kutsuu :) ♥

  Isänpäivää tuli vietettyä kotona, ihana aamupala, pihatöitä ... urheilua. Kiva päivä ! Ja lahjaksi annoin lätkää käsittelevän kirjan ;) Lapsilta kortit.

  Ihania vastauksia kaikilta. Mä päätin laittaa nyt tämmöisen yhteisen kommentin kaikille ♥

  Ihanaa päivää !!

  ReplyDelete