Unelmia keittiöstä




Keittiö, keittiö, keittiö. Ikuinen ahdistuskryyni. Taas on kevät. Ja yhä sekava krääsäntäyteinen keittiö nököttää paikoillaan. Keittiö on liian romanttinen makuumme. Tahdon yksinkertaisempaa.

Yläkuvassa on aika ihanat alakaapistot, uuni ja huuva, hana ja allas. Itse menisin pelkällä alakaapistolla, muutamalla avohyllyllä ja yhdellä lasivitriinillä, johon kokoaisin kaiken kauniin. Se voisi olla vanha, itse kunnostettu. Ja sitten pari valaisinta roikkumaan tasojen ylle katosta. Säilyttäisin ainoastaan käyttöastiat.

Olen miettinyt pelkkien ovien vaihtamista, maalamista vaikka mitä. Mutta jotenkin se ei vaan ole se, mitä haluan. Haluaisin räjäyttää kaiken pois! Välitilan kaakelit, kodinkoneet, tekstiilit ja tapetti menisi myös samalla vaihtoon.

Keittiöön tulisi remontin jälkeen myös pieni pöytä apusaarekkeeksi. Ja hormiin voisi liittää pienen tulisijan ... ois aika ihanaa.

En mielelläni laita kuvia keittiöstä, nyt jo ahdistaa painaa tuota julkaise nappulaa.

Montakohan tonnia se keittiöremontti nielisi rahaa ... jos nyt alottaisi säästämisen, olisiko se kymmenen vuoden päästä valmis?
Käpylässä tosin asuimme yli kuusi vuotta odottaen putkiremonttia jolloin sitten uusimme keittiön ja kylppärin. Että eihän tässä kiire ole. Ollaan totuttu asustelemaan "ei nyt niin mun juttu" - huoneissa.

Joskus aikoinaan keittiö on ihan varmasti ollut viimestä huutoa, kartanoromanttinen. Nyt ei kyllä ihan enää uppoa
...

Onko muilla samoja ongelmia? Meillä on myös kylppärit semmoset, että uusittu, mutta maku ei yhtään mene yksiin edellisten omistajien kanssa. Vaatii kärvistelyä, mutta minkäs teet! Pikkuhiljaa vaan.





Vanha vitriini hankittiin edelliseen kotiimme ja on yhä yksi lempihuonekaluistani kotona.

31 comments

  1. Voisko tuohon sitten auttaa "Hätäapu" eli maalais vaan nuo välitilan kaalkelit? ja jos oikein haluaa niin ottais yläkaapeista ovet pois..tai koko yläkaapistot pois?
    Maku muuttuu...mulla ainakin. 6vuotta sitten rempattu keittiö menettelee mut nyt jo tekis toisella lailla :) Ja ihananvärinen lattia teidän keittiössä ja tapetti sekä astiakaappi on kaunis!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo, ei vois auttaa hätäapu :) Kaikki vaan kerralla pois.

      Delete
  2. Ihhihiii, alko naurattaan "yltiöromanttisuus". Tuostahan sais melko helposti hyvinkin modernin, pienemmälläkin vaivalla. Ovet kiiltävän valkoiseksi maalaamossa, listat pelkistetympiä tai pois kokonaan, laattojen tilalle esim valk.lasi, liesituuletin vaihtoon, taso vaihtoon ja tapetit... hmmm, ne on kyl tosi kivat mut vaalean harmaa tai valkoinen.. Voisin jatkaa tätä näköjään taas loputtomiin. :) Olihan tossaki kyllä jo hommaa ja rahaa menisi. Kannattaa vertailla hintoja tarkkaan jos tosissasi ajattelet keittiön uudelleen laittamista. Saman keittiön voi saada toiselta firmalta monta tonnia halvemmalla.

    Kivalta teillä kyllä näyttää, verrattuna meidän keittiöön. :) Aurinkoa loppuviikkoonne.

    ReplyDelete
    Replies
    1. En kyllä halua noita peiliovia vaikka ne maalaisikin automaalaamossa ;D
      Sieltähän rupes tulee tarinaa kun runsauden sarvesta , hihi.
      Äsh ei meille mitään harmaata tai valkosta tapettia tulis keittiöön. Väriä sen olla pitää! Mulla on kuosikin valmiina katsottuna :) :)

      Kvänum keittiö on ihana, kuten kuvassa oleva ja sitten tykkään siitä Nixi-keittiön Valanti, Huvila - mallista harmaana. Ei oikein muita olis tällä hetkellä jos voisin ostaa tai alottaa. Love them!

      :)

      Delete
    2. Heheh. Valkoinen tai harmaa teidän seinillä kuulosti aika omituiselta, mut pitää kato aina välil yrittää vähän kuohuttaa. :)

      No mutta, noi keittiöt... Oli myös mun mieleen!! Suosittelen ehdottomasti.

      Delete
  3. Meillä maalattiin vanhassa kodissa välitilan 2000-l. alun kivat kirjavat laatat valkoisella kaakelimaalilla ja se autto ihan tosi paljon kestämään muuten ei niin kivaa keittiötä. Jos tasot on puuta nekin on helppokäsitellä uudelleen. Ajattelin, että teille voisi käydä tummanharmaat/mustat tasot.

    Lattia on söpön värinen. Meinattiin maalata mökillä leikkimökin lattia mintulla tai vanhalla vihreällä. Se kävis kivasti tapettitalon kukkaruudun kanssa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah, mä hekumoin yhdestä Duron Gammalsvenska malliston tapetista tänne. Ihailen sitä aina jos jossain esim. Lantlivissä näen. Blogeissa en oo nähnyt. Mikäköhän sen tapetin nimi on? Dellen ?

      Delete
    2. Se sini-harmaa ja harmaat keittiönalakaapit, avohyllyille kivoja astioita.. tulis kyllä aikas ihana!

      Lantlivissä oon monesti nähny sitä kelta-vihreää.

      MOni kauhisteli avohyllyjä ja sitä miten astiat pölyttyy. Me ollaan tykätty tosi paljon ja lasit, jugurttikupit ja leipälautaset kiertää kyllä sellaisella vauhdilla, että eivät ehdi pölyttyä. Tuota vanhaa avohyllykköä välillä kauhulla täytän, että ei vaan tulis seinältä alas :D vanha kun on. Ilman kuivauskaappiakin ollaan pärjätty paremmin kuin hyvin. Senkin pois jättäminen kummastutti muita. Meillä on varastossa yksi keittiöfirmasta tilattu lasivitriini maalikaappina, kun en halunnutkaan sitä keittiöön ;) mies pyöritteli rakentajan kanssa silmiään kun kuuli...

      Delete
    3. :D

      Itse kanssa oon sitä mieltä, että mitä ne astiat ehtii siinä pölyttymään kun on puolet koko ajan käytössä ja puolet astianpesukoneessa. Turhat veks kokonaan. Kauniita käyttöastioita ei kannata piilottaa :)

      Delete
    4. ps. Hanna , tämäkin on aika ihana runsas tapetti :http://www.svenskttenn.se/en-us/product/0253/tapeter/ta12118/wallpaper-eldblomma.aspx

      Delete
    5. Ikuinen kesä ;) Boråsilla taisi olla joskus tuota samaa punaisena. Oon nimittäin joskus päällystänyt sellaisen vanhalla mallirullalla jonkun kenkälaatikon :)

      Turhat astiat veks -projekti ennen muuttoa aika hämmentävä. Meillä oli esim. erilaisia juomalaseja varmaan viidet, jokaista epämääräinen pieni määrä. Heivasin kaikki ja ostin ikeasta ison kasan samanlaisia... eikä nyt olekaan muita kuin sellaisia astioita mistä tykkään!

      Delete
  4. Ai, ai.... Musta tuo on ihana! :D
    Ja taitaa olla vielä täyspuiset ovetkin?

    Hauska juttu sinänsä, että ennen tähän nykyiseen taloon muuttoa, me teetettiin vanhassa kodissa keittiön saneeraus, jossa vaihdettiin pelkistetyt ovet juuripa puisiin peilioviin. Vaihdettiin myös työtasot, kaakelit, ja kodinkoneet pakastinta lukuunottamatta.
    Aika samaa kokoluokkaa oli se meidän vanha keittiö kuin teillä, ja hintaa sille " pienelle muutokselle " tuli 12 ooo euroa! Hinta olisi tippunut melkein puoleen pelkästään vaatimattomampiin oviin tyytymällä :D Niin että jos remppaat, niin myy ovet ihmeessä: Niille löytyy aivan varmasti onnellinen ostaja! Ja sä saat rahaa remppakuluihin!

    ReplyDelete
  5. Koo :)

    Ovet on kyllä ilmeisesti puuta. Keittiöt on sairaan kalliita! Nyt meille ei tulisi ollenkaan yläkaappeja, se pudottaisi kustannusta hieman. Muuten ... :/ :SSSSS Ois vaan niin ihanaa jos voisi mennä keittiökauppaan ja ottaa vaan, ja avaimet käteen periaatteella. Meillä ei ikinä ole mahiksia siihen. Kaikki ollaan yritetty remontoidessa tehdä itse niin pitkälti kun mahd. Kesällä maalataan taas ulkoseinää kadun puolelta ja aitaa. Toivon että ehditään! Ja voi kun ois vaan mahdollista pyytää jotakuta tekemään se puolestamme. Mutta itse kun tekee saa toisaalta priimaa! ;D

    Jos joku jo nyt on kiinnostunut, kaapit voi vaihtaa kokonaisuudessaan omistajaa tässä muutaman vuoden kuluessa. TOIVON! :) xD

    ReplyDelete
  6. Mä tykkään kans :) Kaakelointi on ehkä mun makuun liian "näkyvä". Mutta tottaki, jos ei itse pidä, niin muutosta pitää saada -tiedän sen omasta kokemuksestakin :)

    Ja muista kilpailuttaa keittiö!! Hintahaitari on aivan järkyttävän suuri, kun kaikilla on kuitenkin samaa materiaalia olevat rungot, ja ovetkin valmistetaan yleensä joko puusta tai mdf:stä...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Totta! :) Ja mikään hinta paperilla ei koskaan ole se "lopullinen" hinta ;)

      Delete
  7. Sun keittiöunelmat ovat yllättävän samankaltaiset kuin mun.

    a

    ReplyDelete
  8. Minä tykkäisi, mutta saattaisin laittaa huuvan vaihtoon, kaakelit uusiksi ja yläkaappeja pois. Auttaisko jo sellaisen tekisi? Ei tulisi kovin kalliiksi (kai).

    Ja ihanaa kun muillakin on keittiön tasoilla tavaraa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tasot aina tursuaa kamaa. Kivempi pitää esillä. Semmosta elämisenmakua ;)

      Delete
  9. Meidänkin keittiössä ihmeteltiin avohyllyjä ja sitä ettei tuu kuivauskaappia. En ymmärrä miksi kaikki pitäis tehdä niin kuin aina ennenkin on tehty? Toisaalta myös ihmeteltiin esim lastenhuoneen tapetin (oranssi hyasintti) valintaa kun ei ole mikään perinteinen lastenhuoneen tapsku. Mut sit kun se oli seinässä, siitä tykättiin ja mun mielestä toi muksujen huone on ihana!
    Se on kyllä tylsää jos ei tykkää omasta keittiöstä, kun sielä kuitenkin joutuu paljon olemaan. Toi sun keittiösuunnitelma kuitenkin kuulostaa ihanalta! Tulisko sinne kuitenkin väriä esineillä ym? Tulis varmaan sun tyylin tuntien.:D
    Niin ja jos lähtisit nyt tekee jotain väliaikaisratkaisua, maalaa kaakelia tms niin se oikea remppa ehkä sit herkästi siirtyis vaan kauemmas...?:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meillä ei edelliseen kotiinkaan tullu kuivauskaappia keittiörempan jälkeen. Miksi kummassa se pitäisi olla ? :) Tottahan sitä väriä tulee! ;)

      Delete
  10. Mites jos ottaisi kaappien päältä nuo listat pois, maalaisi alakaappien ovet mustalla ja yläkaappien ovet puhtaanvalkoisella, ja sitten jotkut teräksenväriset vetimet, ei tuollaiset rustiikkiset? Luulen, että tyyli muuttuisi aika radikaalisti. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei, en halua mitään mustavalkoistakaan :/ Muuttuisihan se tyyli helpollakin.
      Olen maalannut muutamaa ovea mustalla (liitutaulumaali). Ovessa oleva ootraus tms. puun syy (muistuttaa marmoroitia) tulee maalin läpi. Vaikka maalaisi kolme kerrosta, se alkaa paistaa läpi.

      Olette kyllä kovia puoltamaan ja tuunaamaan kaappeja, mutta mielummin vaihdan kokonaan, kun irrottelen ja tuunailen :) Oon käyny mielessä kaikki vaihtoehdot läpi. En vaan innostu. Ja yläkaapeista tosiaan luovun jokatapauksessa kokonaan. Ois kiva tuunailla muille, mutta mä en tätä henk.koht ala tekemään ;)

      Delete
  11. Mun mielestä teidän nykyinen keittiö on superihana! :O Ja itse en taas tykkää yläkuvan köökistä yhtään! Makuja on siis monia! Mut ei kannata räjäyttää, jos oikeasti on kohtuu uusi köksä.. kauheeta tuhlausta sellainen. Mieluummin sit just maalilla tai jollain pikkukonsteilla uutta ilmettä. Oikeasti hyvin pienelläkin vaivalla voi saada huimasti uutta ilmettä. Itse ihmettelen avohyllyyttä... NIIN epäkäytännöllistä pitää tavaraa sillai pölyttymässä!

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Niin just, mitä tuhlausta! Mutta niin ihanan turhamaista haaveilua ;)

      Delete
  12. Ymmärrän sua täysin. Mä käyn mielessäni jatkuvaa keittiösuunnittelua =) Talo muutaman sataa vuotta vanha, mutta MISSÄÄN nimessä en halua mitään romantiikkaa. Keittiö on valitettavasti kuitenkin sen verran pieni, että meillä ei pelkillä avohyllyillä voi mennä, joten olen ajatellut ihan neliönmallisia yläkaappeja tiskipöydän päälle kahteen riviin. Ei mitään korkeakiiltoa kuitenkaan. Hana on jo valmiina, Oraksen moderni malli. Tasoiksi olen ajatellut valkoista ohuempaa laminaattia. Värejä saa sitten tekstiileillä, yrteillä, astioilla yms. Puuhellakin löytyy jo, ja se saa tietty olla. Joku vielä kun rahottais =)

    ReplyDelete
  13. Mulla on jo kolmas kuivauskaapiton koti menossa. Se ei ole ongelma. Ja avohyllyllinen yläkaapiton. Ja uudestakin keittiöstä tulee sellainen.

    ReplyDelete
  14. Minä tykkään teidän keittiöstä! Ymmärrän kyllä nuo keittiöhaaveet. Meillä on keittiö josta en pidä yhtään. Olen yrittänyt tehdä siitä mieleisen tai edes siedettävän, mutta vain täydellinen keittiöremppa pelastaisi tilanteen. Sitä odotellessa tyydyn haaveilemaan, toivomaan lottovoittoa tai jonkun tuntemattoman ameriikansukulaisen perintöä ja tekemään keittötä mieleiseksi pienillä jutuilla.

    ReplyDelete
  15. Minä tykkään teidän nykyisestä keittiöstä enkä tuosta mustasta tykkää yhtään :)
    Olisi kamalaa haaskuuta räjäyttää nykyinen keittiö ihan vain siksi ettei se miellytä silmää. Kai te myisitte sen vaikka huutonetissä tms.?
    Ymmärrän kyllä hyvin nuo haaveet, niissä ei ole mitään pahaa, mutta malta vielä tai myy keittiö sitä tarvitsevalle.


    t. materialismi tökkii :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tökkii minuakin mutta olen katsellut kolme vuotta jonkun toisen ihmisen keittiö unelmaa, tämä ei ole minunnäköiseni keittiö eikä meidän perheen keittiö. Makuja on niin monenlaisia. Tottakai antaisin eteenpäin tarvitsevalle :)

      Delete