Thursday, June 20, 2013

Raparperipiirakka á la Hans Välimäki



Pohja:
100g voita
200g sokeria
300g vehnäjauhoja
1 muna ( laitoin 2 )
1/4tl suolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Vaivaa taikina hyvin ja anna levätä tunnin ajan jääkaapissa. Kauli taikina ohueksi levyksi, painele korkeareunaiseen piirakkavuokaan ja pistele haarukalla. Jos taikinaa jää yli, älä heitä pois, sen voi murustella täytteen päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa n. 10-12 min, kunnes pohja on saanut hieman väriä.

Täyte1:
500g kuorittua ja pilkottua raparperia
1dl hienoa sokeria
1rkl kanelia

Sekoita ainekset keskenään ja anna marinoitua tunnin ajan.

Täyte2:
2 munaa
4rkl hienoa sokeria
0,5dl kermaa
0,5dl maitoa
1 vaniljatanko
4rkl vehnäjauhoja

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kiehauta kerma, maito ja vaniljatanko. Halkaisin tangon ja otin sieltä riipimällä siemenet mukaan nesteeseen. Lisää hieman jäähtyneenä seos muna-sokerivaahdon joukkoon ja nostele massa varovasti sekaisin. Sekoita varovasti joukkoon myös vehnäjauhot.

Siivilöi täytteestä ylimääräinen liemi pois. Levitä raparperit esipaistetulle pohjalle. Kaada päälle muna-sokerimassa. Mikäli pohjataikinaa jäi, lisää tomusokeria sen joukkoon sekä vehnäjauhoja tasasuhteessa ja nypi muruseksi piirakan päälle.

Paista piirakka uunin keskiosassa 180 asteessa noin 20-30 min, kunnes täyte on hyytynyt,

Mulla ei ollut mansikoita tai jädeä kuvaan mukaan, mutta nautitaan semmoisten lisäkkeiden kanssa!

Hyvää Juhannusta!

4 comments:

  1. Oi näyttää herkulta, hyvää juhannusta!

    ReplyDelete
  2. Me tehtiin tätä eka kertaa viime kesänä ja tää oli kyllä niin maukasta! Parasta ikinä! Hyvää juhannusta!:)

    ReplyDelete
  3. Varmasti hyvää, mutta mä olen niin hätäinen, että kaikki pitää saada sekotettua ja laitettua uuniin ihan heti =) Koska juhannus meni, niin hyviä kesänjatkoja!

    ReplyDelete