Mansikoita

Uimaan ennen ukkosta, sieltä kauppaan hakemaan mansikoita ja kaupan valmis kakkupohja. Nopea, lastenherkku.
Täytekakuntapainen. Kermaa ois voinut olla hieman enemmän.

Rottinkituolin ostin viime kesänä Huutonetistä parilla kympillä.
Niitä on alkanut näkyä aika paljon sisustuksessa mm. lehdissä ja blogeissa. Varsinkin ihanissa kesäsisustuksissa. Nostin siksi paraatipaikalle.


6 comments

 1. Meillä perinteinen kesä- ja Hannan päiväherkku on matala kakkupohja, johon päälle vatkaan kermaa ja rahkaa ja ladon ison kasan mansikoita. Viime viikolla kun olin unohtanut! vieraat, osti mies sen kaupan valmiin matalan pohjan. Oli muuten hyvää mansikoiden, vattujen ja oman lähimetsän mustikoiden kanssa! Ja mikä parasta, tulee syödyksi vieraiden kanssa kerralla pois.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuolla reseptillä ei voi kuin onnistua! :)

   Delete
 2. Kestääkö teillä korituoli lasten riehuntaa? Minäkin tykkään kovasti tuollaisista, mutta pelkään että saisin koko ajan komentaa lapsia olemaan varovasti tuollaisessa ettei hajoa..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä en niinkään huolehdi noista *nolo ... kun oon halvalla ostanut niin elän rennommin. Toki mä olisin surullinen, jos menisi rikki poikki. Meillä ei kauheesti lapset rieku tuossa tuolissa, ehkä se ei oo niin mukava kun esim. sohvat, joille hypitään ja joissa kyllä riehutaan.

   Delete
 3. Namskista - hitsi unohdin pyytää reseptin!! Hugo muuten pohti matkalla, minne teidän takasta menee savut :-D Meillä kun tossa kamiinassa on savupiippu esillä. Heh, kaikkea ne miettii! Hän myös kiittää vielä kerran - on kokeillut jo vaatteita täähän oli hänelle kuin joulu :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo kuule, tosi kivaa että pääsit käymään ja saimme vaatteet käyttöön! :):)
   Niin ihana homma, että kelpasivat!

   Mansikkakakun resepti on hyvin hyvin yksinkertainen. Otetaan yksi kpl Pirkka - kakkupohjia. Se leikataan kolmeen osaan. Kostutetaan ananaspurkissa olevalla liemellä runsaasti, joka krs. Mä itse en kostuttanut tarpeeksi :://

   Joka kerroksen väliin laitoin mansikkahilloa, sivelin siis pyöreän kakkupohjan hillolla. Sitten vaan banaania pilkottuna ohuisiin paloihin, mansikoita leikattuna pienemmiksi ja ananaspaloja ja kermavaahtoa.

   Sisältöä saa vaihdella. Päälle kermavaahtoa ja mansikanpuolikkaita ja pieniä ananaspalasia.

   Enjoy! :D Kesäkakku , jonka kakkupohja ei lätsähdä :)


   Delete