KakluunitSyksy on siitä ihanaa aikaa, että saa aloitella tunnelmallisesti puiden polttelun kakluunissa. Syksyllä se ei ole vielä jokapäiväistä - se on kivaa harrastepuhdetta. Talvella se muuttuu työksi, koska puita on kannettava jatkuvasti sisään ja tuli on laitettava joka ikinen päivä, tulta on valvottava, puita lisättävä ja niin edelleen. Alakerrassa on aika vilpoisaa, ellei uunia ole poltettu. 

Meidän puolella taloa on kaksi vanhaa kakluunia. Naapurin puolella taitaa olla myös kaksi toimivaa. Valitettavasti meillä ei ole ollut vielä mahdollisuutta korjuuttaa toista hormia ja uunia. Sen verran iso projekti se on kaikkine suojauksineen ja sotkuineen, purkuineen ja rahaakin siihen palaa tuhansia euroja.

Mutta joskus, joskus sytytän tulen myös ruokahuoneen kakluuniin. Siihen, josta naapurin tyttö sanoi: 
"teillä on samanlainen uuni kuin Muumitalossa!". Ja se on oleva juhlallinen hetki, kuten oli sekin, kun saimme luvan sytyttää tulen korjattuun uuniin.7 comments

 1. Upea kakluuni! Puilla lämmittäminen antaa kyllä ihan omanlaista lämpöä ja tunnelmaa. Meilläkin takka on jo lämminnyt, kun syksy yrittää pirttiin asti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Me odotellaan vielä nuohoojaa ihan oikeesti ; kuvat on vanhoja , hihi. Mutta jospa lähipäivinä virittelisi tulet, sitten kun nuohooja on käynyt. Koirakin tärisee kylmissään tossa vieressä - no ei vaan, Vitsi! :) Mutta joo, elävä tuli on vaan something else! Ja se tuoksu, se on ehkä paras.

   Delete
 2. Ihania nämä teidän kakluunit! Kun ei tulisijaa itse omista niin aina haaveilee takkatulesta...
  Söpö Pikku Lotta <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Marjo, tervetuloa vaikka teelle joku ilta, lämmitetään uuni :)

   Delete
 3. Meilläkin lämpiää pönttis joka ilta, tai vähintään joka toinen, talvisin. Mies tykkää lämmittää ja onhan se kiva säästö sitten sähkölaskussakin. Teidän uunit on tosi kauniit!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juuri siksipä haaveilenkin toisen uunin korjuutuksesta ja siksi meillä uuni lämpiää. Sähkölaskut putoavat, kun vaan jaksaa lämmittää uunilla :)))

   Delete