Pienen tytön maailmassa


Barbit ovat täällä meilläkin nyt aika poppiskamaa. Lupasin bloggailla Barbiesta ja olen miettinyt pääni puhki suhdettani nukkeen. No, kuten varmaankin kaikki pienet tytöt, rakastin leikkiä barbeilla lapsena. Eniten kuitenkin nautin niiden kotien rakentamisesta. Rakensin mahtavia kokonaisuuksia ja sitten se leikki jäikin siihen. Ei riittänyt enää energiaa itse "leikkiin". Silloinkin siis tykkäsin sisustaa! Ja sen muistan että melkein kaikilla barbeillani oli jumppapuvut ja korkokengät. Ja oma hevonen ja tietenkin komea poikaystävä ... jonka virkaa toimitti satunnainen pehmoeläin tai isopäinen Kaalimaan kakara - minulla ei ollut Keniä koskaan ;)

Olen säästänyt kaikki omat Barbieni lapsuudestani ja nyt ne ovat Lotalla leikeissä. Tämän päivän Barbie on kylläkin hieman eri näköinen - kuten meidän Dreamhouse Midge , "oikeat" ripset ja kaikki. Kyynärpäästä taipuu! Taidan yhden nuken vielä paketoida joulupukin konttiin Lotalle. Onhan Barbie jo aikamoinen klassikko!

Etsiessäni infoa Barbiesta, minut yllätti tieto siitä, että Barbien loi kotirouva (Ruth Handler), joka nimesi hahmot omien lastensa mukaan.

Kannattaa käydä kurkkailemassa täällä enemmän Barbikamaa.
Huomenna lisää bloggailua luvassa!

10 comments

 1. Oi mitä ihania Barbeja, mä olin niiiiin Barbi-tyttö pienenä että!!! :)

  ReplyDelete
 2. Lotalla on kyllä ihana huone, paljon suloisia juttuja :) t.Reetta

  ReplyDelete
 3. Saman muutoksen huomasin kesällä noissa barbeissa. Nehän saa vaikka istumaan oikean näköisesti. Eikä nyky barbit ole enää ihan niin laihoja, kuin omat vanhani. Meidällä oli lapsena leikeissä äitini vanha barbi, mummona. Sillä kun oli ihan valkoinen tukka ja muutenkin aika "antiikinaikainen" meistä :)
  Mailegin kalusteet käyvät muuten tosi hyvin myös barbeille! Juuri sopivaa kokoa.

  ReplyDelete
 4. Todella suloinen lastenhuone ja tavaraa riittää :) Itse leikin barbeilla vielä pitkälle ala-astetta, välillä kyselin äidiltä voiko tämänikäinen vielä leikki barbeilla ja kun vastaus oli myöntävä leikki jatkui :D:D
  Tervetuloa blogiini

  ReplyDelete
 5. Minullakaan ei ollut koskaan Keniä ja sen virkaa sitten toimitti aina joku toisen kanssani leikkineen tytön Ken :)

  Tein myös kodin omille Barbeille eli helmistä väsäsin kristallikruunun ja oikeaa tapeettia omenalaatikoiden sisälle koska laatikot olivat niitä kodin huoneita. Myös pitseistä tein verhot. En siis yhtään ihmettele mitä nykyään teen työkseni :D

  ReplyDelete
 6. Ihana tytön valtakunta. Meillä myös barbit ja Brazit ovat kovassa huudossa, tyttöjjen keskuudessa. Omasta lapsuudestani muistan kuinka siskoni kanssa leikittiin paljonkin barbeilla, toisaalta tulipa myös leikittyä parturia jo silloin kun osalta katosi hiukset kummasti ;)

  Meillä oli muuten tuollaiset tattituolit lapsen ja minua niin harmittaa ettei niitä ole säästetty :(

  ReplyDelete
 7. Samat fiilikset nousee pintaan lapsuuden barbieleikeistä. Arvaa harmittaako, kun tuli annettua omat nuket serkuille, eivätkä ne koskaan enää palautuneet. Nyt olisi omilla tytöillä niille käyttöä. Olenkin super onnellinen, kun pienemmän kummitäti antoi omat vanhat barbiensa meille, ne kun ovat niitä legendaarisia kasarinukkeja, jumppapukuineen ja sinisine luomiväreineen :D Meidän tytöt (kohta 5 v ja 6,5v) leikkivät jo tosi paljon, eikä äitikään kieltäydy leikkikutsusta. Onneksi on kaksi Keniäkin, niin voidaan viettää hääbileitä säännöllisin väliajoin!

  ReplyDelete