Vaihteeksi suolainen pannukakku, bravo!




Isänpäivänä tein mm. tätä suolaista pannukakkua ohjeella, jonka olen löytänyt Suvi sur le vif - blogista. Nyt en enää löytänyt ohjetta nopeasti kun katsoin, joten kopsaan sen tänne (olen printannut sen joskus mukaani).

Uunipannukakku italialaisittain (puolikas uunipellillinen)

2 kananmunaa - 5 dl maitoa - 2,5 dl vehnäjauhoja - 1 tl suolaa - 1 pallo mozzarellaa (mieluusti puhvelinmaitomozzarellaa) - 1 tomaatti ja 1 pieni kesäkurpitsa ohuina siivuina - kourallinen tuoreita yrttejä kuten timjamia, basilikaa, salviaa, oreganoa ja rosmariinia -  pari voinokaretta pellille - valmiin pannarin päälle loraus oliiviöljyä ja sormisuolaa.

Vatkaa kananmunat rikki lorauta mukaan maito. Sekoita jauhot ja suola joukkoon. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
Leikkaa tomaatti ja kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja heitä taikinan päälle (rutista tomaatti kevyesti kuivaksi, ettei taikina lötkisty!) Revi mozzarella paloiksi ja paloittele yrtit pienemmiksi. Lisää taikinan päälle.

Paista 200 astetta kunnes pannukakku on kunnolla ruskea ja rapsakka. Syö lämpimänä.
Itse paistoin reippaasti yli 30 min ja mulla on tuommoinen just hyvä, pieni korkeareunainen uunipelti. Sopiva tarkoitukseen.

Helppoa ja maistuvaa, bravo!

3 comments

  1. Näyttää erittäin hyvälle! Muuten, olen itse tehnyt pannarin raakamaitoon, ja se on ihan eri maata kuin tavalliseen maitoon tehty, ihan taivaallisen hyvää!

    ReplyDelete
  2. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla! Kopsasin ohjeen heti talteen! Kiitos!

    ReplyDelete
  3. Ihana ohje....ehdottomasti menee kokeilulistalle :) Kiitos kun jaoit tämän.

    ReplyDelete