Suurta odotusta










Löysin huutiksesta ihanan, vanhan, puisen pinnasängyn. Nuo sänkyyn maalatut kuvat hurmasivat minut. Ne ei nyt ole mitään superkauniita, mutta jotenkin ihastuin sänkyyn. Sain sen viidellä kympillä kotiovelle saakka. Pitäisi saada mallattua kuinka sänky istuu meidän makuuhuoneeseen, ja toisen pinnasängyn viereen. Väri menee juuri yhteen tapetin kanssa.

No, miksi kummassa me edes tarvitsemme pinnasänkyä? - olen täällä kasvatellut massua ja syyskuussa meille tulee perheenlisäystä! Kyllä vaan. Nyt ei voi enää erehtyä, jos minuun jossain törmää.

Täytyy kaivella esiin vintistä Lotan vanha, ihana rautapinnasänkykin. Kaksi sänkyä? Ihanuutta ja kamaluutta. Kaksin kappalein. Kaksoset. Odotamme kaksosia. Ehkä kuitenkin tähän hätään vain yksi sänky, ja kummatkin kapalot sinne.

*


Kaivelin vanhoja kuvia ja löysin hauskan kuvan Lotasta. Kuva on otettu just kun muutimme tänne taloon. Lotta taisi olla himpun verran alle kaksivuotias.

Tämä ihana, vanha puuhuvila saa siis sisäänsä kätkettäväkseen lisää iloa & lasten naurua. Olemme kovin onnellisia.

*

Onko lukijoissani muita kaksosodottajia tai kaksosvanhempia? Olisi mukavaa kuulla, kuinka arki lähtee käyntiin. Meillähän nämä kaksi muuta ovat jo isoja - 14- & melkein 6-vuotias, sitten kun aika koittaa.

122 comments

  1. Ihana sänky, kaiken muun ihanan lisäksi! Pakko tulla katsomaan sun masua pian!!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jees, viimeistään silloin kun tuo kummipoikasi täyttää 14v. eli ihan pian :o) Jos vaikka syötäisiin yhdessä tms. jossain vaiheessa kesää. Kun ei juhlista enää välitä ;) :)

      Rouva voi täällä oikein hyvin - mun vatsa kasvaa hurjaa vauhtia ja mielitekoja tällähetkellä on sushi, päärynälipsi ja jääpalat. Ja sushiahan suositella syötäväksi ... kalan vuoksi, mutta oon soveltanut.

      Delete
  2. Iiiks miten kivaa.. Onnea koko perheelle! :) Aikas makee pinnis.

    ReplyDelete
  3. Oih, tuplaonnittelut! ♥ ♥ Ja hieno löytö toi sänky!

    Mun pikkusisko+veli ovat myös kakoset, eli varsin omakohtaista kokemusta kaksosperheessä kasvaneena. Onnea odotukseen!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitti! Alkushokin jälkeen lähinnä mietityttää pystynkö ratkeamaan neljälle lapselle - antamaan yhtä paljon rakkautta ja huomiota kaikille. Ettei kukaan jää kelkasta.

      Delete
  4. Onnea! Meillä on nelivuotiaat kaksostytöt ja olivat nelisen kuukautta samassa pinniksessä. Tsemppiä vaan kovasti, nuku nyt kun voit :) ihanaa odotusta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juhannuksesta aloitan kesälomilla ja sitten jää suoraan ä-lomalle. Ei ole kauaa enää aamuherätyksiä - sitten alkaakin melkein heti yöherätykset ;D

      Delete
  5. Voi vitsit, aivan ihanaa - tuplasti onnea! <3

    ReplyDelete
  6. Paljon onnea, meidän lasten pikkuserkut ovat ihanat identtiset kaksostytöt, uplasti iloa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nämä eivät ole identtiset ja tyttö & poika siellä näkyi viimeksi rakenneultrassa :)

      Delete
  7. Apua, miten ihanaa!!! Tuplahypersuperonnittelut! <3

    -Päivi Uskolasta-

    ReplyDelete
  8. Lämpimät onnittelut! Kiva seurailla, mitä kaikkea hankit/laitat vauvoille!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitti! Vielä en ole hankkinut muuta kun tämän sängyn. Ja toisen turvakaukalon autoon (kirppikseltä löysin!). Jos jollain on tarjota esim. kaksosten vaunut, jotka soveltuu lenkkeilyyn, (ei siis ostarivaunuja) huudan hep! Ostetaan! :)

      Delete
  9. Paljon onnea odotukseen. Kaunis huone siellä pikkuisia odottaakin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, ollaan ensimmäiset vuodet yhdessä huoneessa ja järkätään sitten huoneita hieman uudestaan :)

      Delete
  10. Kristan instagramista jo vähän luinkin että teillä kaksosia ootellaan. Mikä ihana uutinen!:):)Onnea koko perheelle<3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aijooooo, Krista on sinne jo laittanutkin jotain :) Mä olen niin huono seuraamaan Instaa. Kun ei oo kummonen puhelin mulla.

      Delete
  11. Oikein tuplasti onnea ja hyviä vointeja!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Vointi on hyvä :o) Just tulin Stadikalta uimasta ja ilta pitäisi olla koneella ja tehdä sisustushommia. Kaikista töistä pyrin jäämään lepäilemään Juhannuksena. Ja jussiviikolla pitäisi meidän keittiörempankin valmistua. Nyt on paljon suhinaa mutta sitten --- lepoa :)

      Delete
  12. Im so happy for you!!! What a beautiful family!
    Sorry for my english but im a french girl (from Bourgogne) and i love your blog for a long time.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank You so much! Yes, we're expecting a miracle, twins ! :)

      Delete
  13. Wau!!! Tuplasti onnea!!! Ihanaa masunkasvatusta <3

    ReplyDelete
  14. Voi että miten ihanaa!! Lämpimät tuplaonnittelut <3 Ihana sänky! t.Reetta

    ReplyDelete
  15. Oikein paljon onnea <3 Meillä on kaksospojat mutta ovat jo 21v. :) Meidän kuopuksella on muuten sama pinnis, pönden vintiltä kaivettu aarre!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cia ! Onko nuo kuvat siis olleet tuossa sängyssä ? Luulin, että joku on maalannut ne itse sabluunalla. Mutta hauskaa tietää, että kuvat ns. kuuluu sänkyyn. Sitten niitä ei todellakaan maalata piiloon koskaan :)

      Delete
    2. Noista kuvista en kyllä tiedä, meidän sängyn oli joku sukulainen maalannut vihreäksi ja sen jälkeen joku toinen punaiseksi,mä maalasin sitten valkoiseksi :) Mutta aivan sama malli siis, mies veikkas että on serkkutytön sänky 70-luvulta :)

      Delete
  16. ihana uutinen, ihanaa odotusta

    ReplyDelete
  17. Ensinnäkin, suuren suuret onnittelut, teitä on todella siunattu! Antakaa niiden "o-ou, ou-no"-päivittelyiden mennä korvien ohi, niitä varmasti kuulette ;) Arki tulee olemaa hektistä, alkuun, ennen kuin omat uomat löytyy. Kaksi ei mene siinä missä yksikin, mutta teillä on kokemusta taustalla, ja aivan mielettömät apukädet/tuet jo isoimmista lapsista. Veikkanpa että kun "perushoidosta" selviää, suurin ongelma on ehkä se oman pään sisäinen raastava ajatus siitä, että kuinka riittää molemmille yhtäaikaa. Toinen kun odottaa. Mutta lapset saavat synnyinlahjana toisensa, ja se side on jotain ihan mieletöntä katsottavaa. Ja kyllä, mulla on täällä se perheen kolmas lapsi, joka jonkun voiman ohjaamana tuli tuplana (ja silti kahtena aivan erillisenä ihanana yksilönä)! Meidän tytöt on jo 6-vuotiaita, parhaita kaveruksia, kainaloisia. Eipä ole koskaan kuullut ettei olisi mitään tekemistä, mulla ei ole kaveria-pohdintaa :) Voi hyvin, koita liikkua, nauti kesästä, älä usko kauhistelijoita, ihan mieletön juttu sanon minä! <3 x 2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi, ihanasti kirjoitettu! Hurja muutos tulee olemaan, koska ajettelimme että vain yksi lapsi enää - ja sitten klassisesti, meillä on pian neljä lasta. Kuinka jaan rakkauteni kaikkien kanssa tasapuolisesti? Nyt jo tuntuu, että isompi jää välillä pienemmän varjoon. Tuosta kaksosten siteestä toisiinsa olen lukenut - se on ihana juttu! Kiitti, kauhistelijoista oli kyllä molemmat ehkä mun omia vanhempia :D muut on iloisesti yllättyneet. Omat on jotenkin kauhistuneet :D

      Delete
  18. Onnea vielä täälläkin!

    Meillä kokeiltiin alkuun laittaa kaksoset samaan sänkyyn. Ei siitä mitään kuitenkaan tullut, koska silloin kun yksi olisi nukkunut, toinen puhisi ja heilui ja huusi, eikä antanut sille nukkuvalle unirauhaa. Tulos oli siis kaksi vauvaa hereillä :( Joten otettiin suosiolla molemmille pinnikset, ja siitä lähtien nukuttiin paremmin.. Toki tämä riippuu paljon millaisia vauvoja tulee, meidän kaksosilla vaan oli alusta lähtien selkeästi erilaiset unirytmit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitti vinkistä! :) Ihan varmasti voi olla noinkin. Onneksi nykyään on pitkät isyysvapaat! On sitten toinenkin käsipari apuna yömeiningeissä alkuun.

      Delete
  19. Oi, Niina! Onnea! Olen tosi iloinen puolestasi :) Sinä itse ja kotisi on juuri tällainen, että siina pitäisi aina olla lapsia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos paljon Kristi :) Ihanasti sanottu.

      Delete
  20. Paljon onnea. Meillä on samanlainen sänky, kuvina tosin Lumikkia. Miehen täti sanoi, että hänen tätinsä olisi maalannut kuvat sänkyyn, mutta kun nyt näin sänkysi luulenpa että kuvat ovat alkuperäiset, eikä isotädin maalaamat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Ja kiitos sänky-infosta :) Olen myös nähnyt vastaavia missä on seitsemän kääpiötä tms. maalattuna. Tai yks niistä ainakin :D

      Delete
  21. Härreguud,onpa ihanaa!Paljon,paljon onnea!Teidän huvikumpuun sopii kuin nenä päähän sellainen kunnon lapsikatras :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Toivotan myös itselleni paljon voimia sen lapsikatraan paimennukseen! :)

      Delete
  22. Ihania uutisia, nosti hymyn heti huulille! Onnea odotukseen!

    ReplyDelete
  23. Oi ihanaa. Onnea kovasti. Ja samalla huih kaksi. :D <3
    Se on ihanan näköistä kun sisarrukset jakavat pinnäsängyn. Hellyyttävää!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaksi kerralla ! En voinut uskoa, kun sain tietää ekassa ultrassa maaliskuussa :D Oli hurja juttu, ja vieläkin on! Mutta siellä ne myllää massussani.

      Delete
  24. Vau, mitä uutisia!! :)

    Paljon onnea koko perheelle!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Liina, kaikki odotamme innoissamme millaisia tyyppejä sieltä tulee.

      Delete
  25. Oi hauskaa!!! ja vau,kaksoset. Onnea:-)

    ReplyDelete
  26. Aika ihanaa nauti ja nauti! Onnea!!

    ReplyDelete
  27. Wau, ihania uutisia! Ihana sänkykin silti.

    Anu

    ReplyDelete
  28. Eikä miten ihanaa, sieläkin kasvatellaan masua, niin täälläkin!:)
    Ja vielä kaksoset!:) oikein paljon onnea, ja kyllä kaikki hyvin menee, isommat on jo niin isoja että pystyy auttaa. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo, olen käynyt lueskelemassa ja muistinko onnitella sinua? Ellen muistanut, niin paljon onnea Henna + perhe! <3 Kasvatellaan ja poksahdellaan sitten syksyllä.

      Delete
  29. Voi miten ihania uutisia! Sydämelliset onnittelut ja rentoa menoa masun kasvatteluun!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, rentoa odotusta tämä on kyllä ollutkin - ei stressiä , ja kaikki vielä hankkimatta :D

      Delete
  30. Onpa ihana uutinen. Onnea kovasti ja hyvää vointia. Rakkautta riittää varmasti. Mun kokemuksen mukaan vauva tuo auringonpaisteen tullessaan, jotenkin lisää kaikkien perheenjäsenten välistä rakkautta ja hellyyttä. Ja tuo mukanaa aikapulan :) Mutta vähitellen kaikki taas asettuu raiteilleen. Murkunkin on helppo paijata pieniä, vaikka vanhempien rutistaminen onkin noloa. Ja toisaalta elämään vaan kuuluu lasten kasvu, itsenäistyminen ja irtautuminen. Nauttikaa siitä, että ihanassa talossanne on vielä monta vuotta elämää ja iloa lasten kera!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Mä kanssa luulen, että vauvat sulattaa murkun sydämen! Ja tykkää myös Lotasta paljon, vaikka aina murisee hoitamisesta ja muutenkin kaikesta :)

      Delete
  31. Oih miten ihania uutisia. Lotasta tulee mahtava isosisko ja isommasta on jo varmasti paljon apua lastenhoidossa.
    Teidän talo on täydellinen lapsiperheen koti!
    Keittiökuvia malttamattomana odotellen.
    Onnea<3<3<3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä täällä tosissaan odotetaan isosiskoutta :) Kiitos kaunis sanoistasi. Keittiöstä tulossa sitten juttua, kun on valmista :) Joskus Juhannuksen aikoihin.

      Delete
  32. 4-v kaksoset (tyttö ja poika) meillä + neljä vanhempaa lasta, eli kyllä se äidin sydän laajenee. :) Voimia kaksosodotukseeen ja -arkeen! -Satu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Satu, olet aikamoinen ! Kyllä sydän laajenee, niin se varmasti on
      :)

      Delete
  33. Voi, paljon onnea! Olen seurannut blogiasi jo pitkän matkaa ennen Lotan syntymää. Onnellinen koti teillä ja kaikkea hyvää myös jatkoon!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Iiiris, minäkin muistan sinut jo vuosien takaa :)

      Delete
    2. Iiris, en osaa kirjoittaa nimeäsi oikein :) Kiitos vieläkin ! Omaan parhaat lukijat, moni seurannut jo pitkään <3

      Delete
  34. Voih, pakko kommentoida, kun nykyisin 8 kk tytön äitinä kaikki vauvauutiset jotenkin alkaa herkistämään, ajattelin ensin että on jotain hormoneista johtuvaa, mutta ei taida ollakaan :) Blogisi on ihan lempparini ja ja teidän Lotan huone on kyllä kaikkein kaunein ja ihanin pienen tytön huone. Voi kun meilläkin olisi joskus jotain saman tyylistä :) Puuttuu vielä vaan se huone, kaksiota asustellaan. Onnea odotukseen! Ja mielenkiinnolla odotan vauvapostauksia!

    T. Sanna

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi , voin arvata, kuinka herkistää! Kiitos ihan hirvittävän paljon mukavista sanoistasi koskien blogiani :) Kiitos, tuntuu kivalta saada hyvää palautetta. Jaksan taas ylläpitää blogia ja kirjoitella ja kuvailla tänne monen monta juttua tämän voimin.

      Joskus, kun oikein kovasti toivoo, unelmat voivat toteutua!

      Delete
  35. Voi vautsi mikä uutinen! Tuplasti onnea ;) Meillä on kanssa tuo sama pinnasänky, mutta kuvat on bambi ja rumpalipupu. Olen törmännyt aikasemminkin näihin pinniksiin, joissa on disneyn satuhahmoja. Aivan mahtava löytö :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jos näitä on joku sarja? Täytyykin ruveta tutkiskelemaan, mikä on valmistaja. Ja miltä vuodelta.

      Delete
  36. Kun luin tämän sun uutisen silloin taannoin, niin oikein vatsan pohjasta otti ;-) Ihanaa odotusta ♥

    Meillä on puoli vuotiaat kaksoskummitytöt. Miehellä on pikkusiskot kaksosia ja mun isä oli kaksonen... Mulla on myös kolmoset suvussa. Varmaan nyt unohdan mainitakin jonkun, mutta kaikilla on mennyt kuulemani mukaan hyvin kahden vauvan kanssa. Tällä hetkellä ne pienet kummitytöt vähän valvottaa öisin, mutta niinhän noilla vauvoilla on joskus tapana. Mutta siis tää on kyllä niin ihana uutinen ♥

    Ai niin, ja sänkykin on ihana:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitti! Huh, teillä suku vilisee kaksosia ja teille se ei ole silti periytynyt :) Vaikka monta lasta teillä jo onkin <3 Meillä ei ole suvussa kaksosia - mun yhdellä serkulla on, mutta se on isän puolelta (joku kertoi, että kaksoset periytyy äidin puolelta) ja mulla on muutenkin kymmeniä serkkuja :D En ikinä ois uskonut. Mutta joskus näin sitten tapahtuu. Ja se vaan sitten on niin :) Hassua.

      Delete
  37. Voi veljet, mikä uutinen!! Paljon onnea Niina ja koko poppoo <3 6 vuotta sitten odotettiin yhtaikaa Kaarloa ja Lottaa. Meilläkin nyt kolme poikaa :) Mun kaverilla on 4-vuotiaat kaksostytöt ja mieleeni on painunut hänen sanansa siitä, ettei päivääkään ole mennyt ajattelematta, miten ainutlaatuinen onni olla saada olla kaksosten äiti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kuinka ihanasti on sanonut sinun kamusi :) Ihan varmasti se on noin.

      Lotan odotusaika meni niin hyvin, että nyt tuntuu oudolta, kun ei oikein pysty tekemään ihan kaikkea mitä haluaisi xD Niin kuin jumppaamaan tai kumartelemaan saatika ottamaan edes muutamaa juoksuaskelta. Ja syyskuuhun on vielä matkaa ... :) Terkkuja sinne vaan Kaarlolle! Lotta on tänään mm. uinut ja ollut naapurin pojalla synttäreillä - ainoana tyttönä ! :)

      Delete
  38. Iik, mikä söpöys tuo pinnasänky! Onnellista odotusta! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitti! Mä jotenkin niin tykästyin siihen, että oli pakko ostaa. Nämä meidän pinnikset toivottavasti periytyy sitten lasten lapsille :) Eihän näistä raaski nimittäin luopua!

      Delete
  39. Onnellista odotusta, ihana uutinen! Olen aina saninut, että kaksosia saa vain sellaiset ihmiset, jotka jaksavat niitä hoitaa. Te olette varmasti just niitä! Omalta kohdaltani voin sanoa, että meistä ei olisi. Siskoni perheelle veikkasin ekan kohdalla, mutta tuli kuitenkin vain yksi ;)

    Mieheni sanoi yhdelle ystävälleni, kun hän haaveili kolmannesta, että "muista niitä voi tulla myös kolmas ja neljäs" :)

    Voi hyvin <3 sulla on parhaat mahdolliset apurit isommista lapsista. Lotta on varmasti innoissaan. Meidän neiti kohta 5vee hoitaa kovin ja innoissaan pienempiä serkkujaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kiitos! :) Isommat auttaa! Ja onneksi mies on kovasti ainakin lupaillut olla jeesimässä alkuun kaikki isilomat. Itse en todellakaan muistanut enkä ymmärtänyt, että jos haaveilee vielä kolmannesta lapsesta voikin saada "ylimääräisiä" mukaansa! Nyt sen tiedän :D Onneks niitä ei ole kolmea! Vatsa on nimittäin nyt jo niin suuri pallo, ihan rantapallo. Että en tiedä mitä se tulee olemaan :D

      Delete
  40. Eikä, aivan mahtavaa!!! Jättimäiset onnittelut!! Melkoiseen pyöritykseen sukellatte, kun kaksin kappalein onnea saatte. Mutta sitähän se vauva-aika aina on ja kaikki se on tietysti sen arvoista - tiedäthän tietysti jo kun äiti olet. Mä kuumottelen odotellessa siskoni heinäkuista laskettua aikaa, olen aivan lääpällään vauvoihin taas mutta järki (ja mies) sanoo, että rahkeet ei neljänteen tähän syssyyn enää riittäis. Onneksi siis tulee tuo siskon vauva. Ihana uutinen sulta, voimia odotukseen ja lämpimään vuodenaikaan mahan kanssa! Kaksi! Voi että!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos sinulle Karo-Liina! Voi näin vanhemmallakin iällä yllättää vielä vauva-uutisilla :)

      Delete
  41. Heipsan taas :-) Meillähän nuo nukkuivat aika pitkään samassa, kun mahtuivat poikittain vierekkäin. Sitten meillä oli ala- ja yläkerrassa yksi pinnis molemmissa, niin se helpotti kyllä alkuun kovasti. Sai laitettua aina tarvittaessa sänkyyn eikä tarvinnut mennä koko ajan portaita. Kauheen nopeasti mennyt kohta 5 vuotta, kiireisenähän nää meidät pitää :-) Mutta elämää se on! Ihana toi pinnis musta maalauksen kanssa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mäkin olen miettinyt nukkumapaikkoja kumpaankin kerrokseen, tekisi mieli ostaa semmoinen katosta roikkuva kangaskehto keittiöön. Siinä ne voisi lekotella kun keittiössä häärin suht paljon :)

      Delete
  42. Mun aiempi kommentti tais hävitä jonnekin bittiavaruuteen :)
    Onnea ihan hirmuisesti, ihana uutinen <3 Mun sisko on syntynyt -58 ja hänelle on aikoinaan ostettu tuommoinen sänky, eri kuvilla kylläkin. Tosi näppärä sänky, kun voi levittää pitkäksi, ja niin kaunis.

    - marja (lukijasi vuodesta -07)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ihana juttu! Taas uusi palanen pinnasänkypalapeliin :)
      Superia, niinkin pitkäikäinen lukija, mahtavaa. Olet ihana <3

      Delete
  43. Wau miten ihania uutisia, onnittelut tuplapotista! Kun on isommat sisarukset, saa jo avuliaita käsiä arkeen, vaan pienet yhdistävät koko perhettä vielä entisestään. Pienistä on seuraa toisilleen ja uskomattoman paljon iloa koko perheelle huvittavine juttuineen. Meillä lapset ovat syntyneet kahden "sarjoissa" ja välissä oli kahdeksan vuotta, mutta kaksosista ei ole siis omakohtaista kokemusta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meilläkin on Vernerin ja Lotan ikäero kahdeksan vuotta - Lotalle ja kaksosille tulee ikäeroa 6 vuotta ja Vernerille ja kaksosille siis 14 vuotta! HUH!!! Mulla ei ole kokemusta monesta pienestä samaan aikaan, ollut tietoinen valinta , että saa välissä hengähtää ja tehdä töitä aikuisten maailmassa. Mutta nyt sitten , saan kaksi tuhisijaa samaan syssyyn :D

      Delete
  44. Oi, suuret onnittelut ♥♥

    Ihana uutinen! En ole hetkeen blogiasi lukenut (niin paljon kivoja blogeja ja niin vähän aikaa istua koneella) mutta nyt jonkun toisen sivupalkissa näkynyt otsikko "Suurta odotusta" oli niin houkuttava.. Onko se koira, vauva vai jotain ihan muuta.. Kaksoset!! Sitä en veikannnut :) Mahtavaa, varmasti klikkailen tänne nyt entistä useammin!!

    Minulla kaksosarjesta on käsitys lähinnä työn (terveydenhoitaja) perusteella.. Ensimmäinen vuosi on varmasti rankin, joten ottakaa vastaan kaikki apu mitä saatte :) Kaksoslapsilla on uskomaton ja uniikki side toisiinsa, jota me muut emme voi ymmärtää.. Mikä rikkaus se onkaan!!

    Kaikkea hyvää odotukseen ja kesään ♥


    T. E

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos onnitteluista ja kuinka kivaa , että tulit kuitenkin lukemaan! Ymmärrän sinua, blogeja on niin paljon PALJON ja enemmän :)
      Ja kaikki toisiansa ihanampia ja hienompia :)

      Eka vuosi todellakin varmaan on väsyttävin. Mutta muut auttaa ja ehkä sitten saamme lastenhoitoapua tytöstä, joka on ollut meillä apuna hoitamassa myös Lottaa :)
      Meillä kun valitettavasti isovanhemmat eivät pysty auttamaan arjessa niinkään :(

      Delete
  45. Meidän pinnasänky on käsittääkseni ostettu aikoinaan mieheni tädille, joka on syntynyt 1949 tai miehen isälle, joka on syntynyt 1950.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eli menisi sinne himpun ennen viiskytlukua tuo sänky :) Kiitti johtolangoista !

      Delete
  46. IIK ihanaaaa! Onnea hirmuisesti kaikille! Vai etta kaksin kappalein:) Tuplasti siis ihanuutta. Ja tuo sanky on niin suloinen!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos sinulle. Olemme tosi onnellisia ja jännittyneitäkin! :) Mutta kyllä se tästä lähtee!

      Käytiin tänään hakemassa muutama tavara keittiöremppaa varten, mutta vauvojen kamoja on vielä suurin osa (melkein kaikki) hankkimatta :D Apua!

      Delete
  47. Ooh, onnea hurjasti!!! Ja voimia tulevaan.:) Itelle tulossa ensi kuussa yksi "käärö" ja jänskättää sekin jo yhdistettynä tuohon puolitoista vuotiaaseen. Mutta siellä on varmaan vanhemmat lapset tohkeissaan auttelemassa nyyttien kanssa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. OI kiitos ja onnea sinulle! :) :) Kääröt on kyllä jotain spesiaalia. Onnekkaita ollaan, kun suodaan kaksi kappaletta.

      Delete
  48. hirmuisesti onnea:)
    Meillä on 1,5v kaksoset,tyttö ja poika. Alku aika oli rankkaa yövalvomisineen. Samanlainen rytmi molemmilla ja tarkat rutiinit, niillä pärjää kahden vauvan kanssa.
    Nyt kun alkuaikojen hässäkästä on selvitty ajattelen että on ihan huippua että saatiin tämä tuplaonni! Ne on niin sulosia kun leikkivät yhdessä piilosta,jos toiselle antaa herkkua hän pitää huolen että toinenkin armasti saa jne...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Ihana kuulla! Nyt näiden kommenttejen jälkeen olen tosi innoissani tuplista! Kyllä me klaarataan nää!

      Delete
  49. Oiii että, onnea tuplasti! Meille on tulossa perheenlisäystä heinäkuun alussa, mutta vain yksi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Onnea ! Pian on käärö kainalossa :0)

      Delete
  50. Erittäin paljon onnea, ihana uutinen!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! :) Täällä sitä ollaan vaikka blogi on ollut muutaman päivän hiljaa :/

      Delete
  51. Tuplasti onnea! Meillä 5-vuotiaat kaksostytöt. Syntyivät keskosina, alku oli raskas kun piti syöttää kahta lasta kolmen tunnin välein. Rutiinit on tärkeät ja kaikki apua kannattaa ottaa vastaan ja sitä myös pyytää. Tuovat toki myös tuplasti onnea sekä vanhemmille, että toisilleen. Me kävimme Helsingin monikkoperheyhdistyksen valmennuksen, josta tuli hyviä neuvoja ja myös kavereita, joidan kanssa jaettu yhteisiä kokemuksia siitä alkaen. Suosittelen valmennusta, jos ette vielä ole siellä käyneet, tietoa löytyy hmp.fi. Mukavaa odotusta!

    Ihana blogi ja talo! Lueskelen aina silloin tällöin, mutta olen huono kommentoimaan. Nyt sattui niin läheinen aihe, että joutu aktivoitumaan :)
    Minna

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei jes, täytyy tsekata nuo valmennukset! Sitä jotenkin ajattelee, että menee jo rutiinilla kun on kaks vauvaa jo kasvanut isoiksi ... mutta en usko , että tosiaan kaksosiin voi varatua :D !

      Kiitos! Rakastan tätä taloa ja pian vielä enemmän kunhan saadaan keittiö kuntoon :)

      Delete
  52. Apua, ihanaa! Tuplaonnittelut!!! Aivan sydän sykähti kun luin kahdesta pinnasängystä! Oon lukenut blogiasi melkein alusta asti ja yhä edelleen se on suosikkini - oli ihan pakko miehelle huikata nämä ihanat uutiset. Ei kyllä taatusti tajunnut mitä nyt höpisen.

    Meillä on kotona kaksi viikkoa vanhat tuplatytöt ja ennestään 2,5-vuotias poika. Tytöt syntyivät täysiaikaisina mutta toinen tytöistä pienipainoisena ja tuon syöttämisen kanssa saa olla aika kellontarkka että tulee noin kolmen tunnin välein ruokittua lapsi. Tytöt ovat kovia nukkumaan ja tämä alku kolmen lapsen kanssa on mennyt niin paljon paremmin kuin etukäteen osasin kuvitella. Pelkäsin kaameaa kaaosta. :D Noh, vastahan tässä on kaksi viikkoa takana, mutta hyvillä mielin eteenpäin. Isoveli on aivan innoissaan pikkuisista siskoista ja yllättävän paljon apua hänestä on vauvojen hoidossa ja muissa askareissa.

    Tsemppiä loppuraskauteen! Ja onnea vielä kerran koko perheelle!

    FB:ssä on muuten Monikkomeininki-ryhmä, josta saa muilta monikkovanhemmilta kullanarvoisia vinkkejä sekä Tuplien lastentarvikekirppis.

    Neea

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitti ihan hirveesti Neea! Mieltäni lämmittää, kun joukossa on lukijoita alkuajoista <3 Uskomatonta!

      Kiitos vinkeistä ! Sinun kirjoittamasi todellakin antaa minulle voimia ja uskoa siihen, että kyllä me pärjätään & jaksetaan!

      Delete
  53. Tuplaonnea, ihanaa! Täytyy seurata blogia entistä enemmän kun vauva-arkesi alkaa! :)

    ReplyDelete
  54. Ihana uutinen, onnea! tykkään sun blogista ja lueskelen sitä aina silloin tällöin. Tulin kurkkaamaan et mitä tänne kuuluu ja vitsi mikä ihana uutinen! Meilläkin on kaksoset. ja kaksi vanhempaa tyttöä myös :) kaksoset ovat nyt 1v 3kk, keskimmäinen 3,5v ja esikoinen syksyllä 6v. Kaikki tyttöjä. Meille kaksosuutinen oli aikamoinen ylläri, mutta positiivinen kuitenkin, vaikka aluksi kauhuissani mietin, että auto pitää vaihtaa ja asunto, apua! Itse koen, että alku oli aika helppo, kun oli kuitenkin asennoitunut tulevaan. Kun kaksoset oppivat liikkumaan tuntui, etten riitä mihinkään, kun isommat lapsetkin olivat niin pieniä vielä. Nyt helpottaa. On ne kyllä niin ihania! Ottavat kiinni toisiaan ja nauravat yhdessä. Oon tosi iloinen teidän puolesta, onnea!

    ReplyDelete
  55. Voi ihanaa! Onnea tuplasti ja hyviä vointeja loppuraskauteen :) meillä pian 4 kuukautta täyttävät kaksoset,tyttö ja poika +isoveli 4 vuotta joka on todella innokas vauvojen hoitaja. kaikki on mennyt hyvin ja se onnellisuus minkä vauva tuo tullessaan ja viä tuplana <3 meillä vauvoilla on omat rytmit joka on sopinut meille hyvin, meillä mahdutaan vielä nukkumaan samassa pinnasängyssä.
    (meiltä vapautuis juuri syyskuuksi jo ennemminki aivan ihanat emmaljungan 80- luvun kaksostenvaunut, voin laittaa lisätietoa sp. jos sinua kiinnostaisi ne :) )

    ReplyDelete
  56. Hei! tupla onnittelut,mahtava juttu! :) meilläkin kaksoset,tyttö ja poika pian 4kk.suosittelen kanssa facen monikkoryhmiä. kiinnostaisko sinua 80-luvun emmaljungan kaksostenvaunut? meiltä vapautuis juuri syyskuuksi vähä ennemminki ehkä jo :) on aivan ihanat.

    ReplyDelete