MasukuulumisiaTänään vko 32+1 ja laitoimme vauvoille jo sängyn, haimme sen pois  vintistä. Lotta on nukkunut vauvana tuossa pinnasängyssä. Hankin sen toisenkin, vanhan puisen, mutta päätin että pienet saavat nukkua samassa hetken aikaa - tai ainakin kokeillaan aluksi niin. Reunapehmuste on Petit Pan:n, ihana turkoosi. Patja sängystä on mystisesti kadonnut, mutta täytyy hakea Etolasta - siellä voi leikata mittojen mukaan vaahtomuovipatjaa. Onneksi minulla on tallessa ihania petivaatteita Lotan vauva-ajoilta. Pikkusen kammoksuttaa kaksosten syntymän lähestyminen ja se, että ne melko usein syntyvät viikoilla 36. Ja kun en ole ihan vielä hankkinut kaikkea tarvittavaa. Olen saanut kuulla muutaman kerran, että kaksosten vanhemmat valitaan - niitä ei kaikille suoda. Joten - ollaanpa ylpeitä eikä nurista kuumuudesta, turvonneista nilkoista eikä siitä, että ei pysty nukkumaan tyyppien melskatessa vatsassa.
Ja odotetaan ja odotetaan, ja vatsa kasvaa ja kasvaa. Tänään kävin uimassa ja aika moni jäi kyselemään onko synnytys jo lähellä. Ihmisten ilmeet on ihania kun kerron, että täällä vatsassa on kaksi vauvaa. Yhteensä jo neljä kiloa vauvoja (+kaikki muut).

Sängyn paikalla oli ennen mun työpöytä, jossa en kyllä ikinä oppinut töitä tekemään. Läppärini on aina alakerrassa ja ruokapöydässä ja milloin missäkin. Nyt siirsimme pöydän olohuoneen nurkkaan ja tässä mä nytkin näpyttelen.

Lotta saa olla ruhtinaallisesti kotona vielä eskarin alkuun. Joka alkaa ilmeisesti samaan aikaan kuin koulu? Täytyy soittaa tarhaan ja kysyä vielä. Olen ihanasti pihalla näiden asioiden kanssa.
Samoin teini, jolla alkaa ensi viikolla 8.luokka.
-äiti, mä just muistin, että meidän piti kerätä jotain kasveja kouluun kesän aikana.

Eli ... ilmeisesti kasvisto. Kiva nyt elokuussa on aloittaa sen kerääminen ... 
Aurinkoista elokuuta kaikille ja tsemppiä muille mahakkaille. Muistetaan nostaa jalat ylös ja levätä nyt kun vielä voidaan!

27 comments

 1. Voi ei,toivottavasti ei tarvitse satoja kasveja kerätä!
  Uiminen on kyllä hyvä keino selvitä helteestä vauvamassun kanssa. Jaksamista,ihana sänky:-)

  ReplyDelete
 2. Oi, onnittelut kaksosista! Meillä on nyt jo 4-vuotiaat kaksostytöt, monenlaista on näihin vuosiin mahtunut. On kaksosuus silti jotain niin ihmeellistä, ihanaa että sen saa kokea! Meilläkin vauvat nukkuivat samassa pinniksessä ensimmäiset kuukautensa, myöhemmin vierekkäisissä sängyissä jotka olivat kiinni toisissaan. Voimia ja jaksamista loppuraskauteen, pian on sylisi täynnä! :)

  ReplyDelete
 3. Tsemppiä kovasti! Mulla vain yksi vatsassa ja vähän yli ajan mutta jo hohhoilen. Nukkuminen, kuumuus, turvotus, uh... Mutta eipä auta itku markkinoilla. Jospa vauva päättäis tässä jossain vaiheessa tulla, ehkä äidin olokin helpottuis. Ihanaa silti, että on kesä!

  ReplyDelete
 4. Oi, miten ihana vauvansänky siellä jo odottelee kaksosia :) Odottaako Lotta jo kovasti vauvoja?
  Tsemppiä vaan kasviston keräämiseen....onhan tässä vielä muutamia päiviä aikaa.

  ReplyDelete
 5. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 6. Meillä tytöt nukkuivat ensin vierekkäin samassa sängyssä, sitten sängyn eri päädyissä, jalat vastakkain. Sitten kun meno oli kovaa niin laitettiin omat sängyt. Onnellisia viikkoja, kuvatkaa paljon vauvamasua! Mulla muuten käynnistetttiin äidin jaksamisen takia rv 39, joten voi ne vauvat joskus köllötellä pitkäänkin :) Ja hei, riippuen synnytyksen jälkeisestä äidin voinnista; on muuten aika vinha tunne nousta seisomaan. Siinä missä kaksi vauvaa lisukkeineen on siirtänyt sisuskaluja 'nurkkaan', tuntuu kuin sisäkamat hakisi "tyhjässä vatsassa" uudelleen paikkaansa ;) Susanna

  ReplyDelete
 7. Moikka kaikki! Joo, siis mullakin on mennyt todella hyvin tämä raskaus. Ja kun molemmat aikaisemmat on menneet yliaikaisiksi, en odota, että synnytän ihan heti. Ja parempi ois näiden ollakin täällä vielä, että pääsisi sitten pian kotiin sairaalasta - kun en siellä synnärillä viihdy sitten ollenkaan. Olen lähtenyt näiden aikaisempien kanssa lipettiin jo samantien melkein synnytyksen jälkeen :D
  Lotan kanssa taisi olla samana päivänä pois, kun tyttö syntyi.

  Tuleepa pitkästä aikaa heittettyä ilmoille aika henk.koht. juttua tänne blogiin. Toivottavasti sisustusjuttuja seuraavilla ei mene hermot :))))

  Itse kuitenkin toivoisin jotain inhimillistä vkoa 38 :) Toivotaan, toivotaan parasta!!!!

  ReplyDelete
 8. Moikka Niina :) Mä yritin jo aiemmin kommentoida, mutta mä en ymmärrä kun puh laittoi mun vanhan profiilin, jota en ole käyttänyt... ööh neljään vuoteen ;)

  Mutta siis ihana toi vauveleiden tuleva sänky! Mä muistan ihailleeni sitä jo Lotalla. Meillä muuten Hilda syntyi justiinsa noilla sun viikoilla ;) Ja voi miten pieni se oli. Alle 2 kiloa.

  Ja pakko vielä kertoa Niilosta sen verran, että se on kyllä aina niiiin myöhässä ja viime tipassa! Oli koko viime talvi aikaa lukea kuusi kirjaa lukudiplomiin, mutta Nipa luki ne toukokuun viimeisellä viikolla;) Isänsä poika.

  ReplyDelete
 9. Ihana sänky! Kiva idea laittaa kaksoset samaan, on varmaan turvallisen tuntuista siinä potkutella sisarusta ja nukkua tuhista. :) Onnellista loppuodotusta!

  ReplyDelete
 10. Meillä kaksoset tuli rv 36+6, suunniteltu sektio, ja noin 2,8 kg olivat molemmat eli ihan hyvänkokoiset.

  ReplyDelete
 11. Ihanaa -onnittelut. Tämä ihana sängyn olenkin joskun bongannut sisustuslehden sivuilta vanhasta kodistanne.
  Mieheni on myös kaksonen ja nukkuivat vauvana kahdestaan siskonsa kanssa samassa sängyssä.
  Voimia loppu turvotukseen.
  t.Sanna

  ReplyDelete
 12. Voimia raskautesi loppumetreille! Sairaalassakin laitetaan kaksoset samaan koriin. On pienille turvallista, kun on oma sisarus siinä vieressä. Kaunis vuode vauvoille! Ja uusi keittiönne on aivan iihana.

  ReplyDelete
 13. Tsempit masun kanssa! Kaksoset kuulostaa niin ihanilta :) Meille on myös tulossa syksyllä vauva, viides lapsi. Ja meilläkin esikoispoika menossa kasille. Toivottavasti ei tuu mitään kasvistonkeruuyllätyksiä tähän osoitteeseen :O Mä oon ollut aina raskaana kesän yli enkä sinänsä oo moittinut kuumuutta, paitsi öisin. Mä en oo laittanut vielä mitään valmiiksi vauvaa varten. Tosin yks päivä ostin kaksi pientä vaatetta (että olis pikkuiselle edes jotain omaa, eikä vain veljien vanhoja). Muutaman päivän päästä siitä vajaa 3v kysyi multa: "Äiti, miks sillä masuvauvalla on vaan kaks vaatetta?!" Hmm.

  ReplyDelete
 14. Voi, ihana sänky! Ja mä kyllä ainakin tykkään lukea henkilökohtaisia juttujakin blogeista. :) Ei kai kukaan ihan pelkkiä sisustusjuttuja jaksa? ;) (+ onhan nämä kuvat <3 )

  ReplyDelete
 15. Jaksamista helteisiin ja tsemppiä viimeisiin viikkoihin! Ihana, ihana sänky!

  ReplyDelete
 16. Onnittelut sinulle TUPLANA ;D... juu kuulostaa nää helteetkinkaksinkerroin rankemmilta...kun omassamasussa möyrii vain yksi..n33vikkoinen...mutta nilkka-asia kuulostaa samalta ...onnea koitokseen sinulle kunhan Hhetkikoittaa!!

  ReplyDelete
 17. Voimia sulle loppuodotukseen! Ihania kuvia taas♥

  ReplyDelete
 18. Moikka, tsemppiä loppuun! Mulla jo 7v kaksospojat, jotka syntyivät 37 viikolla melkein jo vauvankokoisina. Onneksi syntyivät silloin, päivääkään en olisi enää vatsaani jaksanut kantaa. Onneksi sun 2 edellistä on jo ihan omatoimisia, jaksat sitä "vauvan hoito tehtailua" paremmin. Samassa sängyssä menee pitkään ja viihtyvät yleensä kaksin paremmin kuin yksin. Ovat kuitenkin 9kk olleet ihan kahdestaan...

  ReplyDelete
 19. Moikka vielä piti lisätä, että varaudu pidempään olemiseen siellä sairaalassa... En tiedä onko sulla identtiset, mutta jos on vauvoilla ollut yhteinen istukka, niin siitä johtuen sairaalassa tarkkaillaan pidempään... Itse taisin olla 6 päivää...
  T: Sama anonyymi kuin edellinenkin

  ReplyDelete
 20. Kiitos kaikille tsemppailuista ja neuvoista :) Niitä tarvitaan!

  Täällä masussa on poika ja tyttö ja molemmilla omat pussit ja istukat :o) Eli tavaraa riittää vatsassa :D

  ReplyDelete
 21. Tsemiä loppurutistukseen. :) Meidän kaksoset syntyivät 5-vuotta sitten viikoilla 36+3. Olivat pieniä pirpanoita, mutta terveitä. Meidänkin, tyttö ja poika, nukkuivat ensin vierekkäin ja sitten jalat vastakkain, samassa sängyssä. (Ja myös sairaalassa ollessaan). Paljon jaksamista helteiden ja vatsa-asukkien möngerrysten kanssa. :)

  ReplyDelete
 22. Voi vauvoja, ihanaa tuplasti jännittävää. :)

  ReplyDelete
 23. Onnellista odotusta! :) Omat tyttäret ovat syntyneet etuajassa, joten vko 36 ja about 2 kg on se mihin nuo yksöset ovat päässeet. Hienosti siis teillä jo pikkusten asiat, kun ovat noin hyvin kasvaneet!

  ReplyDelete
 24. Jaksamista kasvavan vatsan ja helteiden kanssa! Toivottavasti pienet vielä hetken malttavat pysytellä vatsassa. Meidän tytöt syntyivät rv 38 parin päivän käynnistelyjen jälkeen. Täyttävät ihan just 3kk ja nukkuvat edelleen pinniksessä vierekkäin <3

  ReplyDelete
 25. Hello ja kiitos kommenteistanne tyypit ruudun toisella puolen :)
  Eilen kävin synnärillä kaksosvalmennuksella ja huomasin, että mullapa oli porukan suurin vatsa! En ymmärrä, tämä vaan kasvaa ja kasvaa vaikka muutoin en ole huomannut hurjasti suurenevani mutta tämä masu on kyllä jo aikamoinen kuula. Mitään suurta ja ihmeellistä valmennus ei tuonut eteemme , näin kun en ole ensikertalainen. Katsotaan kuinka meidän käy sitten tositoimissa. Viikolla 36 syntyy tai käynnistetään tai leikataan suurin osa kaksosista ja noin 5 pvää pidetään sairaalassa ellei ole siis kovastikin etuaikaiset kaverit.
  Itse kuitenkin haluaisin sinnitellä vielä sinne vko 38 tms. että nämä olisivat mahdollisimman hyvän kokoisia tyyppejä käsitellä ja päästä kotiin. Viisi päivää kuulostaa ihan ok, ellei sitten jälleen tungeta huoneeseen jossa on 5 muuta äitiä ja vauvaa kuten aina aikaisemmin :D Huono tsägä, mutta oon ollu aina synnärillä hirveessä ruuhkassa.

  Mä koitan vastailla kaikille vielä erikseen. Mutta nyt on pakko alkaa kevyet kotityöt. Palataan ja mukavaa päivää!

  ReplyDelete
 26. Onpas tuo sänky suuren näköinen. Ja vielä kun pienet sinne laitat niin varmasti näyttää vielä isommalle. Jaksuja helteisiin ja loppu rutistukseen. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi joo, kyllä se sänky menee pitkään :) Lotta taisi nukkua siinä ainakin parivuotiaaksi saakka.

   Delete