Kaksoset, kohta kaksi viikkoa vanhojaKaksi ei mene siinä missä yksikin. Huomaan, että alan väsyä, käydä ylikierroksilla ja taival on vasta alussa. Onneksi mies on isyysvapaalla ja meillä on yhteensä neljä aikuista kättä täällä heilumassa. Hermostuttaa jo nyt jäädä yksin vauvojen kanssa -  riittämättömyyden tunne on valtaisa. Kuitenkin ...  joka päivä helpottaa hieman lisää ja oppii samalla uusia jippoja ja rutiineja selviytymiseen kaksosten kanssa.

Ja ... pienet lähinnä nyt nukkuvat ja syövät. Yritän luoda yhteisen rytmin - tällä hetkellä se on hieman sinne suuntaan. Aurinko on tullut esiin päivisin ja olemme jopa päässeet vaunulenkille vauvojen ja koiran kanssa. Kuinka ihanaa on kävellä ilman sitä suurta vatsaa! Tuntuu kun voisin pyrähtää vaikka juoksemaan , niin kevyt on olo (tosi asia on se, että en ihan vielä voi ;)).

Isommat ovat ottaneet vauvat hyvin vastaan (alkushokin jälkeen). Rakkaat ystävät perheineen ovat käyneet meitä moikkaamassa ja hellimässä herkuin. Myös Lotan ystävät ovat olleet tervetulleita.

Hei taas hetkeksi & voikaa hyvin!

25 comments

 1. Onnea hirmuisesti. Täältä tsemppaukset vauvantuoksuiseen taloon :) <3

  ReplyDelete
 2. Paljon onnea ja voimia vauva-arkeen! Tulet vielä yllättymään, miten ihanaa on seurata isompien tyttöjen iloa (alkushokin jalkeen) pikkusiskosta ja veljestä ja miten hyvälle mielelle se saa sinut itsesi:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti! Isompikin kolli on osottanut kiinnostusta vauvoja kohtaan - aina ennen kouluun lähtöä on pakko kömpiä kammiostaan katsomaan vauvoja <3

   Delete
 3. Hurjasti onnea pienistä tuhisijoista.

  ReplyDelete
 4. Paljon onnea perheellenne ihanista pikkuisista :)

  ReplyDelete
 5. Ihanat pienet♥ ja Lotta. Isoveli on varmasti jo suureksi avuksi myös.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Isoveli on ollut flunssan vuoksi eristyksissä mutta nyt voi jo pidellä vauvoja :D

   Delete
 6. Voi mitkä ihanat linnunpojat vierekkäin! Voimia vain kovasti toivotan; jos on raskasta se alkutaival yhdenkin vauvan kanssa, niin ihan varmasti väsyttää kaksinkertaisesti nyt! Mutta päivä kerrallaan, niin se on mentävä. Kun yhteinen rytmi lapsille löytyy, niin varmasti helpottaa jo paljon. Hyvää syksyn jatkoa koko perheelle!

  Anu I

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja hyvää syksyä Sinulle Anu <3 Päivä kerrallaan ja yö kerrallaan :)

   Delete
 7. Oikein paljon onnea pikkuihmisten johdosta koko teidän perheelle!
  Olet niin oikeassa tuossa, ettei kaksi mene siinä kuin yksi. Työtä on ainakin kahden edestä, ellei jopa enemmän. Minä halusin aikoinaan pitää pojat eri rytmissä, että sain nauttia yhdestä vauvasta kerrallaan, mutta öisin se kostautui kun kumpikin heräsi kahden tunnin välein syömään eli hain tunnin välein vauvan rinnoilleni. Elämä kaksosten kanssa on rankkaa, mutta kuitenkin niin ihanaa! Nauttikaa kauniista päivistä, ulkoilkaa ja levätkää! Ota käyttöön kaikki mahdolliset elämää helpottavat keinot ja avuliaat ihmiset ja yritä levätä myös itse! Se on nyt todella tärkeää. Pulloja ei tarvitse keittää kun peset ne astianpesukoneessa ja tuttien sterilointi onnistuu helposti kun keität veden vedenkeittimessä ja laitat tutit siivilään ja huljautat veden päälle. (tiesitkin varmaan jo nämä). Muutaman kuukauden kuluttua aamut ovat parasta aikaa, kun vauvat heräävät ja tapaavat toisensa. Meillä ei meinannut tulla juttelusta ja suukottelusta mitään loppua kun aamulla tapasivat toisensa. Ja noin vierekkäin ainakin meillä nukkuivat parhaiten. Ovathan he olleet yhdessä jo niin pitkään ahtaassa tilassa. Käytimme pitkään vain toista pinnasänkyä, jossa pojat nukkuivat vierekkäin sängyllä poikittain. Kaksosten kanssa tottuu myös itkuun, koska yleensä kun toista hoitaa niin toinen hermostuu totaalisesti, mutta sille ei sillä hetkellä mitään voi.
  Valoisia ja ihania päiviä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta jokainen sana jonka kirjoitit! Ja tunne varmastikin voimistuu , nyt on vasta muutama vko kaksosarkea takana :)

   Delete
 8. Voi mitkä pienet rakkaudet siellä pedissä ♥ ♥ Lämpimät onnittelut vielä koko perheelle!

  ReplyDelete
 9. Voi ihanuus,vaikka tekemistä riittää.

  ReplyDelete
 10. Oikein paljon onnea! Täällä on vähän vauvannuuskutuskateutta. Enkä muuten muista pitkään aikaan tavanneeni kaksosia, jotka olisivat eri sukupuolta. Niistä tulee varmaan mainio kaksikko!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos onnitteluista! Minullakin tunne, että spesiaali kaksikko tässä kehittymässä pihalle riiviöimään ;)

   Delete
 11. VoiElämä..kun ne on söpöläiset... <3 <3 meidänMaha ei irtoa...jouduin vielä viikonlopuks kotia "odottamaan"...sit on max42 viikkoa odotettu...haaveilen siitä keveydestä...ennemmin oisin jo pääKainalossa kuin jalkoVälissä ;D Voimia KaksosArkeen!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oioi, no joo kohta sun on pakko haljeta! :o) Tsemppii! Kyllä se sieltä.

   Delete
 12. Voimia, voimia!! Niitä kaksosarjessa tarvitaan ainakin kolminverroin. Äidinrakkaus, ja isänkin, on onneksi se voima, mikä pistää jaksamaan ja motivoi. Työtä on tosiaan minunkin mielestäni kolminverroin, tai siltä se ainakin on tuntunut. Toisaalta on ihan hyvä, että syövät eri tahtiin, koska pääsääntöisesti vain yksi on kerrallaan kiukkuinen. Kun itse aloitin kiinteät, meidän nyt jo 4 v. kaksosille, 4 kk ikäisenä, ja siirtyivät samaan rytmiin, tuntui hetkittäin kaaokselta, kun molemmat huutivat nälkää ja väsymystä samaan aikaan. Mutta siitäkin on selvitty. :) Kun ajattelee ensimmäistä vuotta, niin olihan se yhtä puskemista päivästä toiseen. Mutta onneksi rakkaus lapsia kohtaan ja onnen ja ilon hetket värittivät arkeen positiivisen sävyn. Muistan, että 3 kk ikäisenä helpotti siltä osin, että olivat hetken viihdyteltävissä. Isommista sisaruksista oli silloin kovasti apua. - Kuuden äiti

  ReplyDelete