Wednesday, February 18, 2015

Loma vauvojen armoilla

Kaksoset on nyt 5kk. Yöt ovat yhä rikkonaisia ja heräilevät vuorotellen - ruokailun rytmittämisestä, kiinteistä, sängynpään kohottamisista tai mistään muustakaan en ole löytänyt ratkaisua siihen, että vimpulat nukkuisivat kunnolla.
Päiväunet myös lyhentyneet ja heräilevät välillä - on rynnättävä salamana ulos heijaamaan vaunuja ettei toinen herätä toista. Mietinkin, että pihassa pitäisi olla kahdet vaunut. Toinen nukkuisi toisella puolen pihaa ja toinen toisella, heh.

Hiihtoloma meneillään mutta me oleillaan vaan täällä kotona. Kuinka ollakaan, kaksosäitinä mua ei hirveesti houkuta matkustaa vauvojen kanssa mihinkään. Edes kaupunginosaamme pidemmälle. Hirveä stressi, että jotain pitäisi tehdä kun lapset on lomalla, mutta en vaan jaksa vaivautua. Onneksi heillä on kavereita, joidenka kanssa puuhailla. Mun on vauvojen kanssa tutunpaa ja turvallisempaa pysytellä rytmissä ja kotiympyröissä. Jos tänään seikkailisi ja lähtisi kauppakeskukseen ruokaostoksille.
Eilen kyläiltiin ilta ja syötiin hyvin ystävien kanssa. Sekin oli oikein loistavaa, aina sitä mielellään valmiiseen pöytään istahtaa hemmoteltavaksi.

Ensi vuonna sitten voi olla jälleen hieman tapahtumarikkaampi hiihtoloma! Toivotan hirveesti mukavuutta ja hassuttelua kaikille lomalaisille ja heille, jotka kohta lomansa aloittavat. Jippii!

13 comments:

 1. Täällä aika sama meininki, mitään ei ole tehty vaikka tuntuu siltä että pitäisi. Meillä lapset on sairastaneet ihan koko loman, köhää ja kuumetta jne. Eli mihinkään ei voida mennä ainakaan koko perheellä. Teillä voi kyllä ensi vuoden loma olla aika vilkas tosiaan, meillä on nyt tuo nuorin just sen vuoden verran vanhempi, ja tuo sitoo kyllä yhden aikuisen koko ajan :-D Kiipeää ihan kaikkialle ja muutenkin on jotenkin yhtäaikaa joka paikassa. Tämä on just se vaihe, kun olen miettinyt jokaisen lapsen kohdalla että onneksi nämä on tulleet yksi kerrallaan. Muuten ei kädet riittäisi enää millään!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi harmi! :( Hei, mun täytyy tulla piipahtamaan joku päivä nyt kun arki alkaa rullailla ens viikolla ? :)

   Delete
  2. Mulla on kanssa vuoden teidän kaksosia vanhempi lapsi, ja mun mielestä elämä kyllä helpotti paljon kun vauva alkoi nukkua paremmin! Eli ei välttämättä mene vaikeammaksi, sitä vahtimista ja poisnostelemista jaksaa paljon paremmin kun on nukkunut :) Suosittelen lämpimästi leikkikehää! Olen itse kaksonen, meillä oli pienenä leikkikehä ja meidän pojalla nyt myös. Kehässä ei vietetä päivässä kovin paljon aikaa, mutta se on korvaamaton jos tarvitsee tehdä yksin jotain tai haluaa vaikka käydä rauhassa vessassa :) tai sitten istun siellä yhdessä lapsen kanssa leikkimässä/lukemassa/ipadilla pelaamassa. Jaksamista valvomiseen, toivotaan että helpottais pian! Ja kiitos tosi kivasta blogista!

   Ilona

   Delete
 2. Hei! Mulla on vauva-ajat kaukana takanapäin, pienin on jo 10 v... Mutta haluan kertoa, että tämä meidän pienin toivoi hiihtolomalta sitä, etä oltaisiin vain kerrankin kotona :) Ja mehän ollaan. Voimia sinulle rikkonaisiin öihin! Tiedän mitä se on (myös rikkonaiset päiväunet), vaikka mulla olikin vain yksi vauva kerrallaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikka, kyllä tämä tästä! Yhden vauvan kanssa saisi paremmat yöunet kun kahden ;) Nyt täytyy vaan kestää ja tsempata.

   Nyt kun ollaan paljon kotona on ihan kivaakin! Välillä näin. Kyllä sitä juoksee sitten taas paikasta a paikkaan b kun työt kutsuu ja kaksoset kasvaa ;) Jotenkin vaan hirvee stressi siitä, kun ei olla hiihtokeskuksissa tai laivalla nyt kun isommat lapset lomailee. Kun ei tee mieli mennä vauvojen kans niihin säätämään :O) Teinillä onneksi kavereita joiden kanssa hengaa. Harrastus on kanssa "lomalla" nyt eli futiksesta on taukoa.
   Jep, ja onhan meillä ihana koti jossa oleskella ja käpertyä. Olen niin tyytyväinen, kun saatiin keittiö tehtyä ennen vauvojen syntymää <3

   Delete
 3. Oletko selvittänyt onko teidän seudulla varamummo toimintaa MLL:stä tai punaisesta rististä jos tuntuu että rahkeet ei riitä? Lomanne kuulostaa ihan mukavalta. Muista ottaa omaa aikaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuota en ole selvittänytkään! Mutta nykyisin mulla käy kotipalvelu kerran viikossa 3h :) Sekin auttaa jaksamaan!

   Delete
 4. Voi toki ymmärrän ton ressin mut toisaalta ...ehkä noi on enempi meiän aikuisten omia turhia ressejä...koulusta lomaa...kivaa se on olla konakin leikkii valosan aikaan...sisällä ja ulkona...olla omanperheen kanssa..tehä pikkujuttuja joita ei arkisin voi tehä!!! nasut on kasvanut malleroiks niinku meiänkin yksösUkkeli! onnea on omat vauvat!!! aurinkoisia kotiLoma päiviä teille!!!

  ReplyDelete
 5. Oi, tsemppiä rikkoöihin! Meillä vain yksi mölisijä, joka tosin möykällään saattaa herättää myös kolmivuotiaan isoveljen. Rikkonaista yöunta en meinaa just nyt kestää millään mutta fiilikset on kyllä sun puolella, kun tuplamäärän sait. Jospa jossain vaiheessa kaikki maailman vauvat ymmärtävät, että äidit ja isät tarvitsevat vähän enemmän unta kuin tällä hetkellä saavat... ;)

  Mä olen niin kypsä täällä kotona oleiluun, että ihan meinaan lähteä 200 kilsan päähän sukua tapaamaan mukelot takapenkillä. Liekö tuhoon tuomittu yritys mutta ainakin vielä kuvittelen moisesta selviäväni. :P

  ReplyDelete
 6. Jep, vauvan/vauvojen kanssa on kyllä stressaavaa lähteä mihinkään, kotona ei tarvihe miettiä miltä itte näyttää kun ei sitä ehtiskään :D

  ReplyDelete
 7. Voi miten kivan näköinen palapeli, vau! :) Näytti hauskalta!

  Tsemppiä vauva-arkeen! <3

  ReplyDelete
 8. Meillä "vain" yksi puolivuotias joka heräilee vaihtelevasti 4-20 kertaa yössä. Lisäksi 3, 6, 7 ja 17- vuotiaat joista 3-v. heräilee edelleen lähes joka yö muutaman kerran (painajaisia, kasvukipuja... you name it :) ja huono-unisen miehen vuorotyö :) Mekin lomaillaan ihan kotona- en myöskään halunnut että lähdetään koko porukka hotelliin tai laivalle valvomaan ja maksetaan siitä- sellaisistakin reissuista on kokemusta. Reissataan sitten vähän myöhemmin taas. Meidän viidestä lapsesta kolme ovat olleet "huonoja" nukkujia vauvasta noin kolmevuotiaaksi- eikä syömisillä, päivärytmeillä tai nukkumapaikoilla yms.ole ollut vaikutusta. Monta vuotta on mennyt niin että yöheräilijöitä on ollut vähintään kaksi lapsista, joskus jopa kolme. Nyt tämän viidennen kanssa en ole edes ajatellut että yöt menisivät vielä pitkään aikaan paremmin- ehkä sitten muutaman vuoden päästä :) Tsemppiä ja valvomisesta huolimatta oikein mukavia ja valoisia päiviä teille!!

  ReplyDelete
 9. Kyllä se niin on, että kaksosten kanssa ei tuossa iässä paljon lomamatkoja kannata suunnitella. Yhden vauvan rytmin palautus vielä jollain tavalla onnistuu muutamassa päivässä, mutta kaksosten kanssa siihen menee viikkoja! Kokemuksesta opin nimittäin! Meillä eivät pojat nukkuneet öitään kunnolla varmaan ensimmäiseen kahteen vuoteen. Useita heräilykertoja yössä oli ohjelmassa. Hieman parempi vaihe oli silloin, kun nukuin heidän kanssaan lattialle vedetyllä sohvalla, niin että nukuin poikien välissä. Ja kun ininää kuului niin kallistan vain itseni sille puolelle imettämään. Ne oli parhaat itse nukutut yöt poikien vauva-aikana. Eikä tuo muuten ole mikään huono idea, että vauvat nukkuvat eri puolilla taloa ulkona ollessaan. Jos siihen on mahdollisuus niin kokeile ihmeessä.
  Kyllä ne isommat sen ymmärtävät, että tämä loma menee nyt näin ja ensi vuonna onkin sitten jo ihan eri hulinat.
  Voimia edelleen teidän perheelle!

  ReplyDelete