Narsissit



Kevättä keittiössä - kukkia -  pikkuinen tetenarsissi ja perunanarsissi vanhoissa Arabian kulhoissa. Tuota perunanarsissia himoitsin kukkakaupan ohi kävellessä mutta en raaskinut ostaa. Ilahduinkin tosi paljon, kun sain semmoisen äidiltäni viikonloppuna. Kukka on niin ihanan herkkä.
Perunanarsississa on huumaava tuoksu, ainakin tuossa mun yksilössä. Meinasi jo päätä alkaa särkemään, mutta sitten taisin siedättää itseni siihen. Nuo ruukkunarsissit kannattaa istuttaa aina kukintojen jälkeen ulos maahan, jos jaksaa. Ne nimittäin kukkivat uudestaan! Mä en sitä aikoinaan tajunnut, ajattelin että ne on yksivuotisia. Hämmästys oli suuri, kun kompostin viereen puski narsissin kukkaa seuraavana keväänä. Siksi olenkin nyt aina istutellut sipulit ympäri pihaa. Katsotaan minne niitä tänä keväänä pullahtelee, en edes muista minne niitä olen lykkinyt. Tuon perunanarsissinkin laitan multaan ulos kunhan kukinta on ilahduttanut meitä täällä sisällä.

Olen ollut supertyytyväinen keittiööni. Kyllä kannatti remontoida viime kesänä. En millään malttaisi odottaa kylpyhuoneen remonttia - jossain vaiheessa sekin on edessä. En yhtään tiedä koska mutta ehkä kuitenkin parin vuoden sisään.


Ja siellä on mun kaveruksetkin kuvassa! Mukavaa maanantaita kaikille.

22 comments

  1. Voi ihanuutta noita pieniä <3 Se iski nyt siivousinto,kiitos :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ikkunat on kivannäköiset näin keväällä ;) :D ainakin meillä. Pitäisi pestä, huh kuinka likaiset :)))
      Avohyllyt kerää kyllä jos minkälaista purnukkaa - mun pitää välillä karsia sitä, ettei olisi liian runsas vaikka runsaasta pidänkin.

      Delete
  2. Kauniin keittiön kruunaa vielä nuo sun mahtavat kaverukset! Taidan itsekin suunnata huomenna kukkaostoksille kun kaupunkiin saakka kuljen :) leppoisaa iltaa sinne!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, oli ihan leppoisa ilta. Kävin testaamassa just huollosta saamaani fillaria ja menipä hyvin eteenpäin. Ja kävin myös jumpassa.

      Minusta on tullut ihan kukkariippuvainen. Ihan ankee fiilis ellei ole leikkokukkaakin jossain.

      Delete
    2. Ihastelin tänään Korkevuorenkadulla yhden kukkakaupan edustaa, oli niin paljon kaikkea etten loppujen lopuksi edes osannut päättää. Oli hyasinttia, leinikkiä, eukalyptyksen oksaa ja vaikka mitä. Huomenna oman kylän kukkakauppaan. On kiva kun hyasinttia näkyy nyt myös leikkokukkana. Ja käväisin Tikaussa, siis apua heidän lastenvaatevalikoimaa, kauniita yksilöitä...

      Delete
    3. Eukalyptyksenoksa <3 Apua, onko Tikaussa nykyään lastenvaatteita enemmänkin? Pakko mennä ... :)

      Delete
  3. Oon niin ihastunut teidän keittiöön, se on vallan ihana ja siellä on kaikki (ihan kaikki kuvasta katsottuna) kivaa!! Sipulikukkien uudelleen istuttaminen on kun "pistäisi rahaa pankkiin" ;) t.Reetta

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitti Reetta! Niinpä! En ymmärrä miksi joskus en tajunnut että nehän on monivuotisia :D ! Nyt olen kyllä muutaman vuoden jo istutellut niitä ulos. Ja tänä keväänä tulee taas lisää. Mulla on narsissia myös ulkoruukuissa.

      Delete
  4. Ompas kaunis keittiö! Paljon samoja juttuja, mitä olen suunnitellut omaanikin. Muun muassa välitilan laattoja olen haaveillut juuri tuollaisia. Raaskitko paljastaa, mikä laatta teillä tuossa on ja ennen kaikkea minua kiinnostaisi, kuinka se on saumattu (väri jne...)? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laatta on ihan vaan perusvalkoinen fasettireunainen metrolaatta, ABL-laatat liikkeestä. Siellä on monen monta erikokoista.
      Ihana laattaliike! <3 Suosittelen.
      Me emme saumanneet ollenkaan.

      Toivottavasti tästä oli sinulle apua :)

      Delete
  5. Tykkään keittiön tapetista tosi paljon ja se tuo ihanan kontrastin kaakeliin. Hyvin kaunista :)
    Valoisaa viikkoa sulle!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos samoin Micu, iloista viikkoa ja paljon aurinkoa sinulle :) !

      Delete
  6. Narsissitkin ovat upeat! Muistutus iskevästä keväästä..Mutta nuo purkit ja purnukat!! Ihastuttavia..lähes..pakko saada osastoon kuuluvia!!

    ReplyDelete
  7. Niin kaunis teidän keittiö:)

    ReplyDelete
  8. Kaunis keittiö! On pitänyt aiemmin jo kysyä, että mistä teidän keittiön verho on hankittu? Samanlainen pitkä verho hakusessa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keittiön valkoinen pitkä pellavaverho on suoraan Stockalta , sarjaa Villa Stockmann :)

      Delete
  9. Teidän keittiö on hurmaava! Meilläkin suunnittelu menossa ja sitten aletaan säästää rahaa, jospa joskus saataisiin vanha maalaistalon keittiö vähän toimivammaksi. Uusien verhojen ompelukin tosin piristi tilaa.
    Eilen eksyin Helsingin reissulla Laura Ashleyn myymälään, eikä se ainakaan helpottanut sisustus/remontti-intoa...
    T

    ReplyDelete
  10. Ashleyn tapetit on ihastuttavia :) Tsemppiä rempan suunnitteluun :)

    ReplyDelete