Vauvojen kuulumisia , 6kk
Päivät menee uskomattoman nopeaan. Ei kyllä hetkeäkään tarvitse miettiä, että mitä tekisi seuraavaksi, tekemistä kyllä riittää. Vauvat tulee pian puoli vuotta! Uskomatonta tosiaankin. Vastahan mä lyllersin sinne Naistenklinikalle. Päivät on helpottaneet paljonkin, vauvat on aika hyväntuulisia. Pidän rytmistä kiinni niin on helpompaa. Päiväunet tosin lyhentyneet eikä unimaratoneja ulkona enää vedellä, ainoastaan semmoset parin tunnin unet vaunuissa lounaan jälkeen. Käyn silloin kärrylenkillä. Illalla vielä kuuden maissa vartin tirsat päälle. Kummatkin osaavat jo kääntyillä ja Vinski oppi tänään, että kierimällä pääsee etenemään ... Vinski on se, jolla hermot menee nopeemmin (kuvasta huomaa, että siellä naama punasena taas äpisee) ja varsinkin just tuolla lattialla kitisee koko ajan, kun on jatkuvasti kiipelissä ties mitenpäin. Alva on rauhallisempi. Olisikin aika helppo vauva, varsinkin jos se ois ainoa, olis kyllä todella helppoa. Yötkin on menneet nyt tytöllä yhdellä syötöllä.
No onneksi ei ole ainoa, niin on tätä tekemistä  ... ja onhan se aika luksusihanaa,  että mulla on kaksi vauvaa samalla kertaa  - tylleröinen ja pojan palleroinen! 

Ruokaa menee paljon. Soseaterioita - lihaa ja juureksia (perunaa, bataattia, porkkanaa, kukkakaalia, parsakaalia ... ) lounaalla ja illallisella, hedelmäsoseita annan jälkkäriksi, iltapalaksi puuroa. Aamulla annan vielä vain maitoa. Vinski on lopettanut rintaruokailun kokonaan (ei vaan ota niin en pakota) - Alva ei taas saa pulloa juuri ollenkaan vaan on mielummin rinnalla.

Vaatteet vauvoilla käy kaikki pieniksi, kun kasvavat hullua vauhtia! Täytyykin käydä pian vaateostoksilla. Kevätpuvut hankittavat, kengätkin - siirrytään pian jo rattaisiin niin onhan se jo oltava jonkunlaiset popot jaloissa! Ja paljon paljon muutakin vaatetta ... 

No mutta - Kaljukaksikko kuittaa ja mä lähden nyt iltalenkille! Nämä jää isin kanssa viettämään "laatuaikaa". Moikka! 

12 comments

 1. Sittenhän se kiire vasta alkaa, kun vauvat saavat jalat alleen ;) Mutta ihania ovat, todella! Ja kaunis huone.

  ReplyDelete
 2. Voi miten nopeasti Alva ja Vinski ovat kasvaneet :) ja miten söpöläisiä ovat.

  ReplyDelete
 3. Voi mikä kaksikko, ihanat. Mitähän se sitten on kun pääsevät liikkeelle, toisen kun saa kiinni niin toinen kiipeää jo jonnekkin, hih, eipähän tuu tylsää. Jotenkin niin kiva postaus, hyväntuulinen ja ylpeys kuuluu rivien välistä :)

  ReplyDelete
 4. Voi söpöliinejä <3!!! Mutta miten nämä vauvat voivat olla jo 6kk??!!? Justhan ne synty!

  ReplyDelete
 5. Tykkään niin paljon lukea näitä sun postauksia. Ihanaa, välillä kaaottistakin, mutta kuitenkin niin antoisaa ja palkitsevaa arkea pikkuihmisten kanssa. :)

  ReplyDelete
 6. Voi mitä ihanuuksia. <3 Mukavaa alkavaa viikonloppua!

  ReplyDelete
 7. Suloinen kaljukaksikko, joka on kasvanut hurjaa tahtia :D. Silmääni osui tuo upean värinen violetti hylly. Millä mahtaa olla maalattu?

  ReplyDelete
 8. Hyvinvoivat onnenpallerot♥

  ReplyDelete
 9. Meilläkin Luka on se, jolla menee hermot vähän väliä... Isla on paljon rauhallisempi tapaus... ja myös se, joka nukkuu yöt. Luka nukkui pari viikkoa mutta on taas alkanut valvomaan ja heräilemään öisin. Välillä kyllä tulee mieleen, että olispa helppoa jos Isla olis ainoa vauva :D Mutta on se ihan mieletöntä ja ihanaa että näitä on kaksi ja vielä tyttö ja poika <3 Meilläkin muuten imetys loppui molempien osalta niin, että eivät vaan enää suostuneet imemään enkä jaksanut väkisin yrittää :)

  ReplyDelete
 10. HIenoja kuulumisia! Meidän 5kk palleroinen myös kääntyilee ja jo jonkin aikaa viihtyy vatsallaan "leikkien". En oo vielä antanut kiinteitä, kun kasvu on ollut hyvää ja rintamaito on riittänyt. Raivoaa tosin rinnalla enemmän ja vähemmän ja se on väliin melko haasteellista, mutta kyllähän tämän yhden kanssa pärjää (eikä edes tiedä muuta tapaa saada maitoa ;)). Eilen tosin, kun lähdin pelkästään vauvan kanssa ihmisten ilmoille, sain kahvilassa eräältä vanhemmalta rouvalta useita ikäviä mulkaisua, kun sillä tavalla vauvaani "huudatin" ennen kuin sain syömään ;) Mä ravaan vintillä hakemassa vauvalle seuraavan koon vaatteita (veljien vanhoja), mutta oon kyllä uusiakin ostanut neljästä syystä: 1) aina ei ehdi vintille, 2) jo neljällä isoveljellä käytössä olleet vaatteet ei aina jaksa innostaa 3) vauvanvaatteet on vaan niin söpöjäja 4) kaikkein suurin syy: tämä vauva saa lähes jokaisen pissan ja kakan läpi vaipasta enkä ehdi samaa tahtia pyörittää konetta ja saada vaatteita kuiviksi ja puhtaiksi eli vaihtovaatetta pitää olla aiempaa enemmän. Mietinkin, että miten paljon vaatetta mahtaa kaksi vauvaa tarvita, jos sotkee samaa tahtia :O Laitathan sitten kuvia vauvojen kevätvaatteista ja -kengistä.

  ReplyDelete
 11. Kiitos kommenteistanne <3 Ilolla ne läpi lueskelin.

  ReplyDelete